Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 23:03:06 GMT 1
via mobile
Post by Gollum on Aug 3, 2023 23:03:06 GMT 1
Gollum, no nie było Cię, chciałem poznać Twoje zdanie, tak się złożyło, że akurat się to wpasowało tajmingowo jeszcze po tym co Boromir pisał w Twoją stronę, co w tym złego, że się do Ciebie odniosłem? Jak to poniżej pasa? Wywołałem Cię, a nie zlinczowałem, tak łatwo Cię urazić? Ciekawe biorąc pod uwagę, że do tej pory nikt nigdy tak nie zareagował. Kruche ego? Po pierwsze, odebrałem Twojego posta jak zarzut a nie chęć poznania mojego zdania. Takie "czemu zniknąłeś?" zamiast "jak będziesz, to się wytłumacz, bo Boromir dał dobry punkt widzenia". Nie wiem, gdzie tu ego. Po drugie, od dawna szkaluję wypominanie nieobecności, zwłaszcza graczy aktywnych, a ja od początku gry taki byłem, zniknąłem na może półtorej godziny, z czego Twoja zaczepka do mnie pojawiła się jakiś czas przed końcem tej nieobecności. Czemu teraz nie wyciągniesz, że Troll i WP zniknęli akurat jak zwrócili na siebie uwagę? Po trzecie, jutro może mnie nie być nawet cały dzień, więc od razu pacyfikuję wszelkie chęci czepiania się nieobecnych.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 23:03:19 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 3, 2023 23:03:19 GMT 1
Glorfindel, jak zarywasz nockę, to podczas niej odpisz mi jeszcze na to, to rano poczytam.
Kogo Ty właściwie na ten moment podejrzewasz i za co? Po dwa trzy zdania. Bo kręciłeś się głównie wokół uniewinnień i neutral readów so far. Różyczka już nie skręca w lewo?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 3, 2023 23:04:36 GMT 1
via mobile
Post by Gollum on Aug 3, 2023 23:04:36 GMT 1
kurwa człowieku daj mi spokój z tymi zagadkami, jak będę chciał to ci każdego bączka odbiję, tylko mi się nie chce troll wygląda na gita władca pierścieni wygląda jak ktoś, w kogo git mógłby napierdalać ale mi też się zdarza napierdalać w gitów === Elrond jaki widzisz świecznik na teraz? To nie był baczęk, mnie szczerze interesuje Twoje zdanie.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 3, 2023 23:08:19 GMT 1
Dobra kurwa, nic się nie dzieje to odpiszę: bardziej korzystne, niż brak jakiejkolwiek aktywności.
Stwierdzenie, że oceniam licznik, a nie treść, jest natomiast mocno niesprawiedliwe, bo to akurat huja prawda - po prostu nie widzę tam za bardzo (minus hobbit/wp) sensownych celów na jutro w ramach wypadkowej niezłego startu/dobrych wajbów/niezabijania określonych graczy w d1. I wydaje mi się, że większość osób na ten fragment rozgrywki powinna mieć dość podobne zdanie. Nie mówię, że wszyscy są niewinni, bo nie są, natomiast jak mam do wyboru próbować coś tutaj ruszyć i puszczać generic bączki o wrażeniach artystycznych gości z siedmioma postami, to wolę już drążyć pierwszą grupę. A że mimochodem wrzucam tych drugich na świecznik i będą musieli zacząć dawać więcej to chyba tym lepiej, co?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 0:00:12 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 0:00:12 GMT 1
Gollum, no nie było Cię, chciałem poznać Twoje zdanie, tak się złożyło, że akurat się to wpasowało tajmingowo jeszcze po tym co Boromir pisał w Twoją stronę, co w tym złego, że się do Ciebie odniosłem? Jak to poniżej pasa? Wywołałem Cię, a nie zlinczowałem, tak łatwo Cię urazić? Ciekawe biorąc pod uwagę, że do tej pory nikt nigdy tak nie zareagował. Kruche ego? Po pierwsze, odebrałem Twojego posta jak zarzut a nie chęć poznania mojego zdania. Takie "czemu zniknąłeś?" zamiast "jak będziesz, to się wytłumacz, bo Boromir dał dobry punkt widzenia". Nie wiem, gdzie tu ego. Po drugie, od dawna szkaluję wypominanie nieobecności, zwłaszcza graczy aktywnych, a ja od początku gry taki byłem, zniknąłem na może półtorej godziny, z czego Twoja zaczepka do mnie pojawiła się jakiś czas przed końcem tej nieobecności. Czemu teraz nie wyciągniesz, że Troll i WP zniknęli akurat jak zwrócili na siebie uwagę? Po trzecie, jutro może mnie nie być nawet cały dzień, więc od razu pacyfikuję wszelkie chęci czepiania się nieobecnych. Spoko, kumam. Uważam, że to miastowa reakcja. Jednak pierdolę i idę spać, odpiszę Ci, ech, Gandalfie rano.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 4, 2023 0:02:56 GMT 1
Dobra kurwa, nic się nie dzieje to odpiszę: bardziej korzystne, niż brak jakiejkolwiek aktywności. Stwierdzenie, że oceniam licznik, a nie treść, jest natomiast mocno niesprawiedliwe, bo to akurat huja prawda - po prostu nie widzę tam za bardzo (minus hobbit/wp) sensownych celów na jutro w ramach wypadkowej niezłego startu/dobrych wajbów/niezabijania określonych graczy w d1. I wydaje mi się, że większość osób na ten fragment rozgrywki powinna mieć dość podobne zdanie. Nie mówię, że wszyscy są niewinni, bo nie są, natomiast jak mam do wyboru próbować coś tutaj ruszyć i puszczać generic bączki o wrażeniach artystycznych gości z siedmioma postami, to wolę już drążyć pierwszą grupę. A że mimochodem wrzucam tych drugich na świecznik i będą musieli zacząć dawać więcej to chyba tym lepiej, co? Nie, to jest paskudnie leniwe podejście. Stawiasz się w roli pseudo rozkręcacza, kiedy tak naprawdę rozmywasz grę. Dobrze wiesz, że podział graczy według tak bzdurnego i subiektywnego czynnika nic nie da poza tym, że oddalasz się od graczy którzy się do Ciebie przyczepili, bo wystraszyłeś się ostatnich interakcji, zwykłe zrzucenie uwagi w inny punkt. A nigdzie nie jest napisane, że losując ze zbioru mniej aktywnych dostaniesz lepszy wynik niż wśród tych co napisali kilka postów więcej. Kręcisz, mieszasz. Zresztą nie pierwszy raz.
Nie wspomniał o nim ani słowem wcześniej. Ani później. Skąd ten nick? Chuj wie. kurwa człowieku daj mi spokój z tymi zagadkami, jak będę chciał to ci każdego bączka odbiję, tylko mi się nie chce troll wygląda na gita władca pierścieni wygląda jak ktoś, w kogo git mógłby napierdalać ale mi też się zdarza napierdalać w gitów === Elrond jaki widzisz świecznik na teraz? Co to jest za post? "Ten gracz wygląda mocno, ten wygląda tak że można w niego jebnąć, ale zapomnijcie już o tym co napisałem bo ostatecznie nie ma tu żadnej substancji, wycofuję się. O chuj, nic nie napisałem w takim razie, zauważą. LOSOWY GRACZU KTORY JEST TERAZ MAGLOWANY, PUSZCZAM COŚ W TWOJĄ STRONĘ" Zajebiście wyszło, pora na csa. Opinii o Hobbicie nie mam na tyle spójnej, żeby się nią jeszcze dzielić. Napisałem na początku, że może być niewinny i mam pewne przesłanki, które by mogły na to wskazywać, ale to są przesłanki z pierwszej godziny gry i metawajbów, więc nie mam zamiaru się deklarować na tym etapie. W tej edycji zostawiłem se już więcej furtek niż w całej poprzedniej. edit: ale weźcie kurwa wyciągnicie kogoś innego na świecznik, ciągle kurwa Hobbit i Hobbit. Rudy to, Panasiuk tamto, mamy więcej szarej strefy. A parę godzin wcześniej: Pierwsze spostrzeżenie - Troll jest prawdopodobnie niewinny. Prawdopodobnie tak, mafiacorner.boards.net/post/61385/thread przed tym postem bym napisał, że jest niewinny, teraz nie wiem, ale na ten moment spokojnie w czubie. Niewinni, prawdopodobnie, są też Aragorn i Hobbit. Peregrin Tuk jest do wyjebania, potem zajmiemy się całym tym kondominium Gandalfowo-Legolasowym ukrywającym się w kreacjach, bo tam różnie może być. edit: nieścisłość odnośnie Aragorna, on bardziej powinien dostać immunitet na d1-2 niż uniewinnienie, o winie się nie wypowiadam jeszcze Jakieś immunitety, uniewinnianie za nic właściwie, bo co to jest - najpierw pisze że gośc niewinny po dwóch-trzech jego postach z zawartością równą zeru (sprawdźcie posty hobbita na tamten moment), a potem zmiany zdania, że już nie, kręcenie. Sam widzi, że napisał głupotę to tłumaczy, "a no bo taki wajb miałem po godzinie gry, ale mam swoje przesłanki, ale się nimi urwa nie podzielę." Tego jest tu tyle, że albo gość nie ma żadnej opinii - tylko ją udaje (mafia) albo kręci się jak gówno w przeręblu.
Podziel się Boromirze swoimi przesłankami.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 3:08:04 GMT 1
Mnie się w trollu nie podobał ten cykl, gdzie ignorował tego Hobbita, tunelując się na WP, a gdy ludzie się dopominali, żeby coś o tym Hobbicie mógłby skrobnąć (ja, pośrednio Różyczka, powrót króla), a nie pisać "po chuj" to wypalił coś takiego: chuj z nim, on i tak jest do odjebania po pierwszych postach. jesli nie zagra super gry to bedzie w testamencie wielkiego ....podszywa. Jeśli Hobbit miał totalnie fatalne wejście, to dlaczego troll się do niego o nie przyjebał? Jeśli i tak jest do odjebania, to czemu takie mocne zfokusowanie na WP? I czemu nie chciał pisać o Hobbicie tyle, co o WP, jeśli ma obu za mafię? A Ty misiu kolorowy przewidujesz przyszłość bo wiesz, że Władca Pierścieni jest niewinny a Hobbit winny? I skąd założenie, że się do niego nie dojebałem? Napisałem co sądzę o tym co napisał w stronę Aragorna i dlaczego jest to moim zdaniem mafijne. Dzień dobry wszystkim.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 7:17:28 GMT 1
via mobile
Post by Boromir on Aug 4, 2023 7:17:28 GMT 1
Gimili mnie złapał, kręcę się jak gówno w przeręblu.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 7:24:15 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 7:24:15 GMT 1
Gandalf jednak spojrzał na niego spod bujnych, krzaczastych brwi, które sterczały aż poza szerokie rondo kapelusza. – Co chcesz przez to powiedzieć? – spytał. – Czy życzysz mi dobrego dnia, czy oznajmiasz, że dzień jest dobry, niezależnie od tego, co ja o nim myślę; czy sam dobrze się tego ranka czujesz, czy może uważasz, że dzisiaj należy być dobrym?
---
Muszę jeszcze prześledzić, jak to u Ciebie wyglądało z Hobbitem, trollu. Nie zapomniałem sytuacji, gdy prosiłem, żebyś napisał coś o Hobbicie, a ty napisałeś caps lockiem "po chuj".
Jeszcze chciałbym, trollu, żebyś zrobił jakiś "case" na WP (przedstawił oskarżenia na niego zwięźle), w jakim stopniu Twoje oskarżenia są oparte na tym poście, gdzie chciał się wbić do grona zaufanych?
---
Glorfindel oczywiście bliżej mafii po zachowaniu w nocy:
Glorfindel: "gotujecie kocioł pode mną chamy, dawać, wchodźmy w interakcje, dialogi, mam całą noc"
Gandalf: "no dobra to pogadajmy"
Glorfindel:
"eee jednak to pierdolę"
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 7:38:12 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 7:38:12 GMT 1
Gimili mnie złapał, kręcę się jak gówno w przeręblu. A coś merytorycznie, byku? Bo mocno toporem pierdolnął w Ciebie Gimli, syn Gloina. Nie zgodzę się z nim z tym, że "z dupy" wywołałeś Mordora, bo oczekiwanie, żebyś koniecznie pisał coś wcześniej o glonie z siedmioma postami jest na wyrost. Ale w reszcie zarzutów Gimli "has a point". Chętnie posłucham Twojej odpowiedzi.
|
|
|
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 4, 2023 8:06:02 GMT 1
Na wstępie powiem, że nie przeczytałem wszystkich merytorycznych postów, więc muszę nadrobić argumentację. Skupiłem się na czymś innym. Moją wczorajsza gra-niegra to zamierzona przed startem strategia, podparta dodatkowo kreacją. Założenie: poradnik krążący ostatnio po całym Śródziemiu odbije się mocno na grze w pierwszym dniu. Większość będzie chciała być mega aktywnymi, z naciskiem na merytoryczność. Mafia też. A może i przeze wszystkim mafia. Statystyka każe podejrzewać, że do mafii trafiło 1-3 wjebańców, z największym prawdopodobieństwem na 2, a także tak samo 1-3 z naciskiem na 2 mafii, która są poza gronem wjebancowym, który czyta poradniki i stara się z nich wycisnąć co się da. Skutkiem tego należy się spodziewać, że pierwszego dnia z pełnym impetem i zaangażowaniem ruszą około 2 osoby z mafii. Na discordzie zapewne będą też pingować resztę, żeby coś pisali, bo zaraz wpadną do trzeciego wora ludzi do outu. Ja postanowiłem postąpić antyporadnikowo, być bardzo mało aktywnym, pierwotny plan zakładał nie pisanie nic do dzisiejszego popołudnia. Cel dwojaki. Po pierwsze, takie działanie antyporadnikowe powinno skupić uwagę tych, którzy najtwardziej chcą go przestrzegać, w zamyśle silnych graczy lub mafii. Trochę się to nie udało, nikt nie wziął zarzutki, pewnie przez to, że nieco więcej graczy było mało aktywnych mimo wszystko. Po drugie, działanie antyporadnikowe z pełną jego świadomością powinno zadziałać uniewinniająco, bo jest ryzykowne. Spodziewałem się, że przez tą strategię albo polecę w dniu pierwszym albo zostanę uniewinniony na dłuższy czas. Jako mafia raczej bym z tego planu zrezygnował, bo to strategia totalnie niespójna z tym, co mafia powinna reprezentować. Kolejna część planu jak w szachach w obronie królewsko indyjskiej - po oddaniu centrum ruszamy do kontrataku. Wg definicji mafii merytorycznej najbardziej rzucili mi się w oczy Elrond, Różyczka i Gollum, trochę też Troll. Spodziewam się, że są wśród nich gracze bardzo dobrzy oraz mafiozi. Uniewinniłbym ludzi, którzy są na poziomie prawie-niepisania zgodnie z tym, co opisałem wyżej. Jeszcze muszę dotrzeć do informacji, kto to dokładnie. Tak jak pisałem, merytoryki jeszcze nie analizowałem, ale co do czutki, najważniejszy post to ten: mafiacorner.boards.net/post/61323/threadCała otoczka wokół niego wydaje mi się dziwna i bardzo na siłę, a przy tym schematyczna, kojarzę takie zagrania z poprzednich edycji, muszę się do nich cofnąć. Nie mówię, kto tutaj jest winny, ale wszyscy biorący udział w tej przepychance wydali się dziwni. Głównie Gandalf, Różyczka i Troll, znowu te same persony. Jak poczytałem później Gandalfa to wydał mi się niewinny, ale jednak najważniejszy jest pierwszy post czutkowy, kolejne to już tylko mydlenie oczu. Podsumowując, spodziewam się 2 graczy mafijnych chcących wbić na lidera merytorycznego oraz dwóch również merytorycznych, ale już raczej wtopionych w tłum. W tej edycji spodziewam się, że glony są niewinne. Wyłapywanie smaczków z ostatnich stron zostawiam sobie na po pracy.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 8:07:14 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 8:07:14 GMT 1
Chyba cię człowieku popierdoliło, siedzę nad pismem w w nocy, mam dość, idę spać a Ty mi mówisz że bliżej mafii, jak ja mam grać z człowiekiem prezentującym taki imbecylowaty styl gry i zachować dialog?
E: to do Gandalfa mędrca z dupy, cierpliwość się skończyła
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 8:24:53 GMT 1
Chyba cię człowieku popierdoliło, siedzę nad pismem w w nocy, mam dość, idę spać a Ty mi mówisz że bliżej mafii, jak ja mam grać z człowiekiem prezentującym taki imbecylowaty styl gry i zachować dialog? E: to do Gandalfa mędrca z dupy, cierpliwość się skończyła Czemu się aż tak ciśnieniujesz?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 8:28:30 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 8:28:30 GMT 1
Drzewiec FangornHmm, możliwe, że przeceniasz wagę tego poradnika + takie ścisłe bazowanie na nim może łatwo backfire. Dlaczego uważasz, że mafia chciała wejść bardzo aktywnie i merytorycznie, jeśli w poradniku skonstatowano, że takie wejście jest dla niej trudne? Nie bierzesz pod uwagi scenariusza, że aktywnie i merytorycznie weszli po prostu... niewinni? Zwłaszcza tam, gdzie nie wyszło to przesadnie koślawo, jak np. u Różyczki i Golluma? Zakładasz, że mafia rzuciła się, żeby liderować, a niewinni sobie stanęli bardziej z boku, ba wręcz glonują. Możliwe, ale czy nie mało prawdopodobne? Rozumiem strach przed mocnymi wejściami mocnych mafiozów, ale nadal uważam, że prędzej znajdziesz tam miastowych niż mafię. Pytanie do miasta: Czy taki post drzewca nie ma ukrytej agendy, żeby napierdalać w zawiązujące się trzony miasta już na etapie d0 i mocne odsunięcie podejrzeń od glonów? Taką miałem czutkę. Glorfindel: jeśli mi mówisz, że zapraszam do interakcji i dialogu, bo masz czas, a potem mi mówisz, że jednak nie, to co mam pomyśleć? I stonuj, proszę, inwektywy. Jak na Nowego Współpracującego Ciebie to wychodzi dość nerwowo, zwłaszcza że zdążyłeś na siódmej stronie nazwać dwóch graczy tłukami, w teraz jestem imbecylowaty.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 8:32:37 GMT 1
Gimili mnie złapał, kręcę się jak gówno w przeręblu. A coś merytorycznie, byku? Bo mocno toporem pierdolnął w Ciebie Gimli, syn Gloina. Nie zgodzę się z nim z tym, że "z dupy" wywołałeś Mordora, bo oczekiwanie, żebyś koniecznie pisał coś wcześniej o glonie z siedmioma postami jest na wyrost. Ale w reszcie zarzutów Gimli "has a point". Chętnie posłucham Twojej odpowiedzi. No faktycznie niekoniecznie trzeba pisać coś o Mordorze, żeby zaproponować lincz na nim, skoro sam Mordor ma 7 postów, z czego większość bardziej kreacyjnych, natomiast niestety ten post: bardzo mocno kojarzy mi się z tym: Drodzy, Zlinczujmy lajlę. Zawsze wasz szrek Oczywiście nie śmiałbym sugerować tożsamości Boromira i porównywać jej z tożsamością szreka, bardziej chodzi mi o jakieś takie niecne zamiary, które gdzieś podskurnie poczułem, gdy czytałem oba te posty. Bo tak naprawdę i lincz na lajli, i lincz na Mordorze, na obecną chwilę bronią się pod kątem prawideł gry. Natomiast sposób, w jaki jest to napisany w jednym i drugim przypadku powoduje, że nie mam zaufania do takiego ruchu i chętnie bym go storpedował.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 8:35:59 GMT 1
drzewkowi dobrze z oczu patrzy
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 8:37:43 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 4, 2023 8:37:43 GMT 1
Biały czarodzieju, Zgadza się, jednym miastowym plejsem nie rozgromię mafii, ale to pierwszy puzzel tej układanki. Myślę, że poradnika nie przeceniam. Wystarczy jeden mafiozo, który nada ton reszcie, jak grać i czego unikać. Oni taktyki mają różne, ale spaja ich jedna strategia i ja wierzę, że najmocniejszy z nich (lub dwóch) poszedł ścieżką wyzwania. Reszta kitra się w peletonie.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 8:38:30 GMT 1
Drzewiec Fangorn Hmm, możliwe, że przeceniasz wagę tego poradnika + takie ścisłe bazowanie na nim może łatwo backfire. Dlaczego uważasz, że mafia chciała wejść bardzo aktywnie i merytorycznie, jeśli w poradniku skonstatowano, że takie wejście jest dla niej trudne? Nie bierzesz pod uwagi scenariusza, że aktywnie i merytorycznie weszli po prostu... niewinni? Zwłaszcza tam, gdzie nie wyszło to przesadnie koślawo, jak np. u Różyczki i Golluma? Zakładasz, że mafia rzuciła się, żeby liderować, a niewinni sobie stanęli bardziej z boku, ba wręcz glonują. Możliwe, ale czy nie mało prawdopodobne? Rozumiem strach przed mocnymi wejściami mocnych mafiozów, ale nadal uważam, że prędzej znajdziesz tam miastowych niż mafię. Pytanie do miasta: Czy taki post drzewca nie ma ukrytej agendy, żeby napierdalać w zawiązujące się trzony miasta już na etapie d0 i mocne odsunięcie podejrzeń od glonów? Taką miałem czutkę. Mnie ten post Drzewca wydał się głupi, ale miastowy, taka trochę mongolska teoria, ale bez niecnych zamiarów. Niech se uniewinnia glony, myślę, że i bez jego udziału albo się zaktywizują, albo je zlinczujemy/snajper je odstrzeli. Natomiast bardzo podoba mi się Twoja gra, z mojego podejrzanego wskoczyłeś u mnie do topki niewinnych i do topki najrozsądniejszych jednocześnie, więc liczę, że pod moją nieobecność dopilnujesz, żeby się tu żadne gówno nie odjebało.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 8:40:41 GMT 1
Drzewiec Fangorn Pytanie do miasta: Czy taki post drzewca nie ma ukrytej agendy, żeby napierdalać w zawiązujące się trzony miasta już na etapie d0 i mocne odsunięcie podejrzeń od glonów? Taką miałem czutkę. Sądzę że napisał go w dobrej wierze i czuć tam miejskie wibracje z tego posta.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 8:42:47 GMT 1
Od powrotu króla też na razie czuję miejskie wibracje.
|
|