Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 8:52:54 GMT 1
Co do postu Drzewca to się rozczarowałem trochę, zwłaszcza po tym jak wczoraj zaliczył wspaniałe wejście Ogólnie moim zdaniem naiwna teoria. Naiwne jest myślenie, że jak nie będę pisał to się uniewinnie, bo gracze zauważą, że to antyporadnikowe i podobnie naiwne jest myślenie, że tak jak drzewiec postąpił antyporadnikowo, żeby się uniewinnić tak mafia na pewno zrobi wręcz odwrotnie i będzie w topie aktywności. Myślę drzewcu, że substancja jednak będzie ci potrzebna i standardowe granie. Jako punkt wyjścia to pewnie, możesz sobie zawęzić pressing do tych akurat graczy, ale no nie sądzę, żeby to miało być takie łatwe, że wystarczy mniej pisać, żeby się uniewinnić, lub więcej, żeby być podejrzanym. Gracze w ogóle lubią pisać. Ja sobie na dzisiaj zostawiłem taką ilość postów, że jestem bardzo zadowolony, ale wymagało to pewnej walki z sobą. W ogóle limit postów sprawia, że aktywność jest mocno równomiernie rozłożona, więc raczej bym patrzył po innych rzeczach. Uniewinnianie Pomidorka pochopne.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 8:56:47 GMT 1
Patrząc po profilu jaki prezentuje to oceniałem to na podstawie jego potencjalnej tożsamości i ma podobną twórczość co w ostatniej luźniejszej edycji. Nie zajmowałbym się nim dzisiaj na pewno.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 8:57:39 GMT 1
Wtedy podobnie gracze mieli co do niego wątpliwości i się zastanawiali nad jego kolorem.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 9:01:03 GMT 1
Patrząc po profilu jaki prezentuje to oceniałem to na podstawie jego potencjalnej tożsamości i ma podobną twórczość co w ostatniej luźniejszej edycji. Nie zajmowałbym się nim dzisiaj na pewno. Ja się domyślam jak ty rozumujesz i dzisiaj to faktycznie raczej nie, po prostu myślę, że dla niego to też nic szczególnego by nie było tak sobie grać jak sobie gra, niezależnie od roli. Aragorn jestem ciekawy z czym wróci, bo wczoraj sporo oberwał i na moje oko fajnie znosił naciski, ale zniknął, co dla mnie świadczy o tym, że potencjalnie mafijna psychika mu się przyblokowała.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:01:33 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 9:01:33 GMT 1
Pomidorek to druh i ja nie widzę w tym momencie przesłanek, żeby to była akurat jego druga, zła strona. Piękne odpalenie się w któregoś tam - 'a przeczytaj moje posty'. Standard.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 9:03:51 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:06:09 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 9:06:09 GMT 1
Przecież on gra na tym samym luzie co ostatnio, totalna czilera, zupełna odwrotność spiętej dupy. Jak się odblokuje meta to pogadamy.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:06:57 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 9:06:57 GMT 1
tak elrond, jak skończę projekt który mi spędza sen i ochotę do życia, to się ustosunkuje
nawet do Gandalfa
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 9:08:34 GMT 1
Gollum Troll Gandalf Drzewiec
Powrót Króla Glorfindel Elrond Gimili Różyczka Aragorn
Władca Peregrin
Niesklasyfikowani: Hobbit, Legolas, Mordor, Theoden
edit: pierwsze dwie grupy dają mi dość dobre wajby, oddzieleni enterem, bo czegoś mi brakuje, pewnie jakiś misclear, MAX dwa, ale to i tak daje minimum 2/6 w dolnej części więc dalej kręcimy się jak gówno w przeręblu nt. małopostujących
Uznaję logikę drzewca dot. tego, że glony mogą być czyste, chociaż tego nie brałem pod uwagę robiąc listę
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 9:13:05 GMT 1
Jak patrzę na twój podział, to myślę, że spory rozstrzał może być w opiniach. I teraz się nasuwa pytanie, czy chcemy jednak wyklarować jakiś konsensus świecznikowy, czy bardziej pozwolimy magii tajnych głosowań działać.
A co do luzu Pomidorka, no to okej luz jest no ale to za mało na dłuższą metę.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:16:50 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 9:16:50 GMT 1
A od kogo czujesz mafijne wibracje, Legolasie? Gollum nie pokładaj aż takiej nadziei w tym starcu tremujesz mnie! Elrond plus dla Ciebie, też zauważyłem, że jakoś pochopnie wpadł Glorfindel z tym uniewinnieniem PK, no nic wybitnego PK nie pokazał, głębszej myśli nie widziałem, luźne jednolinijkowce na "danie spokoju", ale który mafioza w roku pańskim 2024 nie ma luzu?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:17:30 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 9:17:30 GMT 1
No ale mamy D0, chcesz dywagować na temat winy druha z którym można kooperować i tworzyć core, czy szukać opcji na lincz?
Nie mówię że o goluniobrzymie rozmawiać nie można, ale to raczej gracz który się wykrystalizuje na dalszych etapach, a ocena czy robi w chuja będzie łatwiejsza
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:18:13 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:18:13 GMT 1
Gollum Troll Gandalf Drzewiec Powrót Króla Glorfindel Elrond Gimili Różyczka Aragorn Władca Peregrin Niesklasyfikowani: Hobbit, Legolas, Mordor, Theoden edit: pierwsze dwie grupy dają mi dość dobre wajby, oddzieleni enterem, bo czegoś mi brakuje, pewnie jakiś misclear, MAX dwa, ale to i tak daje minimum 2/6 w dolnej części więc dalej kręcimy się jak gówno w przeręblu nt. małopostujących Uznaję logikę drzewca dot. tego, że glony mogą być czyste, chociaż tego nie brałem pod uwagę robiąc listę Dopiero chciałeś mi dawać immunitet a teraz jestem w bottom 3? Co się zmieniło?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:18:23 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 9:18:23 GMT 1
Jak ja jestem szeryf Chudy to Gandalf to jest Buzz Astral i strasznie mnie to niepokoi
Ale wypowiem się szerzej później
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:21:13 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 9:21:13 GMT 1
Patrząc po profilu jaki prezentuje to oceniałem to na podstawie jego potencjalnej tożsamości i ma podobną twórczość co w ostatniej luźniejszej edycji. Nie zajmowałbym się nim dzisiaj na pewno. Ja się domyślam jak ty rozumujesz i dzisiaj to faktycznie raczej nie, po prostu myślę, że dla niego to też nic szczególnego by nie było tak sobie grać jak sobie gra, niezależnie od roli. Aragorn jestem ciekawy z czym wróci, bo wczoraj sporo oberwał i na moje oko fajnie znosił naciski, ale zniknął, co dla mnie świadczy o tym, że potencjalnie mafijna psychika mu się przyblokowała. Jakbym miała siad psychy wskazać palcem, to jednak Władca Pierścieni chyba byłby najbliżej. Hobbit też se odburknął i zniknął. A Gandalf dzisiaj dobrze daje. Dzień dobry.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:23:32 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:23:32 GMT 1
Patrząc po profilu jaki prezentuje to oceniałem to na podstawie jego potencjalnej tożsamości i ma podobną twórczość co w ostatniej luźniejszej edycji. Nie zajmowałbym się nim dzisiaj na pewno. Ja się domyślam jak ty rozumujesz i dzisiaj to faktycznie raczej nie, po prostu myślę, że dla niego to też nic szczególnego by nie było tak sobie grać jak sobie gra, niezależnie od roli. Aragorn jestem ciekawy z czym wróci, bo wczoraj sporo oberwał i na moje oko fajnie znosił naciski, ale zniknął, co dla mnie świadczy o tym, że potencjalnie mafijna psychika mu się przyblokowała. No chujowy miałem start, kreacja mi nie wyszła. Myślałem, źe sobie będę siedział i się kreował na chad (czat) aragorna, a tu się okazało, że chuj z tego wyszedł i trochę mi się nie chce, a jeszcze dzisiaj w ch roboty mam. Czekałem na tego hobbitta co tam o mnie teraz myśli, żeby zobaczyć jaką pozycję przyjmie, ale jeszcze nie wrócił i już nie chcę dalej czekać. Myslę, że byłem dość łatwym celem i ktoś się do mnie przyjebał z mafii, a hobbitt dał najmniej naturalnie.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:24:25 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 9:24:25 GMT 1
Wiesz, core można tworzyć z każdym, nie musi to być PK, mam wrażenie, że stosujesz inną miarę z uwagi na sentyment. "No ale mamy D0, chcesz dywagować na temat winy druha z którym można kooperować i tworzyć core, czy szukać opcji na lincz?" Why not both? Niekoniecznie od razu trzeba go linczować, ale dywagowanie o winie i skłonienie do dania z siebie więcej, niż luźnych jednolinijkowców wyjdzie na korzyść. Bo określiłeś go dość zielono: "Pomidorek to druh i ja nie widzę w tym momencie przesłanek, żeby to była akurat jego druga, zła strona." A ja nie widzę mocnych przesłanek, żeby to koniecznie była ta zielona strona. Ot, na dwoje babka wróżyła, ciężko allegiance określać. Stąd zdziwienie wobec takiego mocniejszego zazielenienia.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:25:31 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:25:31 GMT 1
A sprawę Golluma to przecież mordy mafii rozwiążą
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:25:53 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:25:53 GMT 1
A sprawę Golluma to przecież mordy mafii rozwiążą
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 9:25:55 GMT 1
Nie, to jest paskudnie leniwe podejście. Stawiasz się w roli pseudo rozkręcacza, kiedy tak naprawdę rozmywasz grę. Dobrze wiesz, że podział graczy według tak bzdurnego i subiektywnego czynnika nic nie da poza tym, że oddalasz się od graczy którzy się do Ciebie przyczepili, bo wystraszyłeś się ostatnich interakcji, zwykłe zrzucenie uwagi w inny punkt. A nigdzie nie jest napisane, że losując ze zbioru mniej aktywnych dostaniesz lepszy wynik niż wśród tych co napisali kilka postów więcej. Kręcisz, mieszasz. Zresztą nie pierwszy raz. Zgadza się, kręcę i mieszam. Zlinczuj mnie za to xD Nie wspomniał o nim ani słowem wcześniej. Ani później. Skąd ten nick? Chuj wie. No z dupy, i co z tego. Przecież przyznałem się, że kręcę i mieszam. Nie czuję potrzeby mieć przygotowanej podkładki pod każdy post, oskarżenie i obronę. O czym to świadczy? kurwa człowieku daj mi spokój z tymi zagadkami, jak będę chciał to ci każdego bączka odbiję, tylko mi się nie chce troll wygląda na gita władca pierścieni wygląda jak ktoś, w kogo git mógłby napierdalać ale mi też się zdarza napierdalać w gitów === Elrond jaki widzisz świecznik na teraz? Co to jest za post? "Ten gracz wygląda mocno, ten wygląda tak że można w niego jebnąć, ale zapomnijcie już o tym co napisałem bo ostatecznie nie ma tu żadnej substancji, wycofuję się. O chuj, nic nie napisałem w takim razie, zauważą. LOSOWY GRACZU KTORY JEST TERAZ MAGLOWANY, PUSZCZAM COŚ W TWOJĄ STRONĘ" Zajebiście wyszło, pora na csa. Ale o co ci chodzi? Zapytał mnie, to mu odpowiedziałem. Błagam o wybaczenie, że nie gram od linijki i wg sztywnych ram. Albo że nie każda moja opinia d1 jest zerojedynkowa. Opinii o Hobbicie nie mam na tyle spójnej, żeby się nią jeszcze dzielić. Napisałem na początku, że może być niewinny i mam pewne przesłanki, które by mogły na to wskazywać, ale to są przesłanki z pierwszej godziny gry i metawajbów, więc nie mam zamiaru się deklarować na tym etapie. W tej edycji zostawiłem se już więcej furtek niż w całej poprzedniej. edit: ale weźcie kurwa wyciągnicie kogoś innego na świecznik, ciągle kurwa Hobbit i Hobbit. Rudy to, Panasiuk tamto, mamy więcej szarej strefy. A parę godzin wcześniej: Prawdopodobnie tak, mafiacorner.boards.net/post/61385/thread przed tym postem bym napisał, że jest niewinny, teraz nie wiem, ale na ten moment spokojnie w czubie. Niewinni, prawdopodobnie, są też Aragorn i Hobbit. Peregrin Tuk jest do wyjebania, potem zajmiemy się całym tym kondominium Gandalfowo-Legolasowym ukrywającym się w kreacjach, bo tam różnie może być. edit: nieścisłość odnośnie Aragorna, on bardziej powinien dostać immunitet na d1-2 niż uniewinnienie, o winie się nie wypowiadam jeszcze Jakieś immunitety, uniewinnianie za nic właściwie, bo co to jest - najpierw pisze że gośc niewinny po dwóch-trzech jego postach z zawartością równą zeru (sprawdźcie posty hobbita na tamten moment), a potem zmiany zdania, że już nie, kręcenie. Sam widzi, że napisał głupotę to tłumaczy, "a no bo taki wajb miałem po godzinie gry, ale mam swoje przesłanki, ale się nimi urwa nie podzielę." Tego jest tu tyle, że albo gość nie ma żadnej opinii - tylko ją udaje (mafia) albo kręci się jak gówno w przeręblu. Podziel się Boromirze swoimi przesłankami.
No zgadza się, udaję opinię albo kręcę jak gówno w przeręblu. Kręcę i motam. Mamy 2012 a ty mnie złapałeś na nieścisłościach, tak było nie zmyślam. Oczywiście nie śmiałbym sugerować tożsamości Boromira i porównywać jej z tożsamością szreka, bardziej chodzi mi o jakieś takie niecne zamiary, które gdzieś podskurnie poczułem, gdy czytałem oba te posty. Bo tak naprawdę i lincz na lajli, i lincz na Mordorze, na obecną chwilę bronią się pod kątem prawideł gry. Natomiast sposób, w jaki jest to napisany w jednym i drugim przypadku powoduje, że nie mam zaufania do takiego ruchu i chętnie bym go storpedował. A ja bym powiedział, że rozumiem o co chodzi, ale nie zgadzam się z takim rozumowaniem, bo dla mnie takie rzeczy świadczą na korzyść gracza z perspektywy edycji w mafii - że naturalnie wchodzi w swoje tory miejskiego myślenia i odwzorowuje swoją miejską metę. Chociaż nie wiem, czy porównania do kreacji sprzed nie wiem 8 edycji to najbardziej adekwatny materiał porównawczy.
|
|