Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 9:27:51 GMT 1
Gollum Troll Gandalf Drzewiec Powrót Króla Glorfindel Elrond Gimili Różyczka Aragorn Władca Peregrin Niesklasyfikowani: Hobbit, Legolas, Mordor, Theoden edit: pierwsze dwie grupy dają mi dość dobre wajby, oddzieleni enterem, bo czegoś mi brakuje, pewnie jakiś misclear, MAX dwa, ale to i tak daje minimum 2/6 w dolnej części więc dalej kręcimy się jak gówno w przeręblu nt. małopostujących Uznaję logikę drzewca dot. tego, że glony mogą być czyste, chociaż tego nie brałem pod uwagę robiąc listę Dopiero chciałeś mi dawać immunitet a teraz jestem w bottom 3? Co się zmieniło? Chuja zagrałeś od tego czasu, miałeś chamie złoty róg i nic z nim nie zrobiłeś. Oprócz tego jako mądry chłopak wiesz, że immunitet i uniewinnienie to dwie różne sprawy i w zasadzie nie jesteś w bottom3, tylko najmniej uniewinnionym z tych, o których można coś powiedzieć, a nie jest w grupie tych, którzy mi otwarcie nie pasują. edit: poprawiłem ostatnie zdanie, żeby było po polsku i oddawało przekaz
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 9:29:39 GMT 1
Biały czarodzieju, Zgadza się, jednym miastowym plejsem nie rozgromię mafii, ale to pierwszy puzzel tej układanki. Myślę, że poradnika nie przeceniam. Wystarczy jeden mafiozo, który nada ton reszcie, jak grać i czego unikać. Oni taktyki mają różne, ale spaja ich jedna strategia i ja wierzę, że najmocniejszy z nich (lub dwóch) poszedł ścieżką wyzwania. Reszta kitra się w peletonie. No właśnie ja mam mieszane uczucia co do tego, bo poradniki poradnikami, ale po ostatniej edycji dosłownie pierwsza rzecz, której bym się spodziewała, to mocne wejście kogoś z mafii i próba utrzymania się w core. Tylko nie wiem, to by musiało być nieco bardziej wyrafinowane chyba, niż po prostu napierdalanie? Czy ktoś z tej grupy, którą wymieniłeś, dał ci mafijne wajby bez względu na teorię poradnikową? Bo moim zdaniem Elrond miał sztywne wejście, no teraz lepiej wygląda no ale do obserwacji. Gollum niewinny. Ja to ja, też niewinna. Troll imo to jest ciekawa postać, bo bardzo szybko został uniewinniony, walił w tego WP jak w bębęn, dziwnie nie zwracając uwagi na hobbita. Natomiast uniewinnianie za emocjonalną grę na wyrost - chłop wszedł, pokrzyczał, stwierdził że jest najmądrzejszy i poszedł. I to jeszcze mając kreację z troll face jako avek. No nie dodaje mi się to w 100%. Być może miastowy który zapomniał, że trzeba w tej grze też współpracować, ale po przemyśleniu ja bym z mocną pewnością zielonej kropki jednak przy nim nie postawiła.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 9:29:40 GMT 1
Mnie się w trollu nie podobał ten cykl, gdzie ignorował tego Hobbita, tunelując się na WP, a gdy ludzie się dopominali, żeby coś o tym Hobbicie mógłby skrobnąć (ja, pośrednio Różyczka, powrót króla), a nie pisać "po chuj" to wypalił coś takiego: Jeśli Hobbit miał totalnie fatalne wejście, to dlaczego troll się do niego o nie przyjebał? Jeśli i tak jest do odjebania, to czemu takie mocne zfokusowanie na WP? I czemu nie chciał pisać o Hobbicie tyle, co o WP, jeśli ma obu za mafię? A Ty misiu kolorowy przewidujesz przyszłość bo wiesz, że Władca Pierścieni jest niewinny a Hobbit winny? I skąd założenie, że się do niego nie dojebałem? Napisałem co sądzę o tym co napisał w stronę Aragorna i dlaczego jest to moim zdaniem mafijne. Ok, obaj widzimy, że ta przypierdolka Hobbita do Aragorna, zwłaszcza, jeśli Aragorn faktycznie niewinny, a chyba tak, była mafijna, jakby słaby mafiozo chciał odhaczyć atak na łatwy cel. Tylko teraz pytanie w takim razie: czemu taką agresją zareagowałeś na próbę ze strony WP, żeby temat Hobbita wrzucić na świecznik? Sam WP akurat jak dla mnie faluje - dobre posty przeplata słabymi, natomiast nie za bardzo widzę powód, żeby nazywać go najbardziej mafijnym w stawce, a taka narracja pojawiła się z Twojej strony, powtórzył to Legolas, teraz Boromir dał go nisko w swoim podziale graczy. I o ile jeszcze rozumiałbym Twoje odczucia, gdyby WP grał tak wobec kogoś, kto Twoim zdaniem jest niewinnym, który słabo wszedł, to dziwi mnie, że jedziesz WP za chęć poznania zdania kilku osób na temat śmierdzącego Hobbita. W porządku, rozumiem, czemu może Ci się nie podobać wymienianie Ciebie, mnie czy Glorfindela jako zaufanych (że niby mafiozo się podlizuje, chce się podczepić), ale też z drugiej strony uważam, że budowanie miastowego trzonu jest ważne, więc w sumie na dwoje babka wróżyła czy to zachowanie mafijne czy promiastowe. Tak więc prosiłbym Cię o krótkie wyjaśnienie Twojego toku rozumowania, bo ja na obecną chwilę Hobbita bym odjebał a na WP, choć nie wszystko mi pasuje, ni chuja mojego głosu nie dostaniecie.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:35:01 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 9:35:01 GMT 1
Wiesz, core można tworzyć z każdym, nie musi to być PK, mam wrażenie, że stosujesz inną miarę z uwagi na sentyment. "No ale mamy D0, chcesz dywagować na temat winy druha z którym można kooperować i tworzyć core, czy szukać opcji na lincz?" Why not both? Niekoniecznie od razu trzeba go linczować, ale dywagowanie o winie i skłonienie do dania z siebie więcej, niż luźnych jednolinijkowców wyjdzie na korzyść. Bo określiłeś go dość zielono: "Pomidorek to druh i ja nie widzę w tym momencie przesłanek, żeby to była akurat jego druga, zła strona." A ja nie widzę mocnych przesłanek, żeby to koniecznie była ta zielona strona. Ot, na dwoje babka wróżyła, ciężko allegiance określać. Stąd zdziwienie wobec takiego mocniejszego zazielenienia. Wytłumacz mi jedno - dlaczego tak wygodnie bierzesz tylko te część wypowiedzi, która pasuje Ci do tezy, a pomijasz te, która jest na przekór jej? Nie mówię że o goluniobrzymie rozmawiać nie można, ale to raczej gracz który się wykrystalizuje na dalszych etapach, a ocena czy robi w chuja będzie łatwiejsza ja rozumiem że u Ciebie to jest typowo charakterologiczna rzecz, ale dla mnie współpraca z Tobą jest bardzo trudna właśnie ze względu na fakt, że nagminnie dopasowujesz fakty do tezy, nie odwrotnie do PK mam dobre wajby tak jak miałem zle wajby do Wiśniewskiego na początku poprzedniej oficjalnej rozgrywki, nie myliłem się wtedy, mam nadzieję że nie mylę się teraz, mam zaufanie do swoich readów po ostatnim czasie a określenie go druhem wynika z kwestii tożsamościowych i dziesiątek gier rozegranych razem - były takie w których śmierdział mi zdecydowanie bardziej, obecnie widzę w nim czystą miłość, to się może oczywiście zmienić, ale wypowiadam się na gruncie obecnego etapu rozgrywki w ogóle nie próbujesz zrozumieć co druga osoba chce przekazać, kompletnie mi to nie leży, ale przedstawię to szerzej później ponadto jesteś kontestatorem
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 9:37:22 GMT 1
Kurwa no, nie wiem ale nie podoba mi się ten Boromir też. Dość spięty jak na siebie i w defensywie. Nie pokoloruję na czerwono ale takiej wersji chyba jeszcze nie widziałam, stąd wątpliwości wajbowe.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:38:28 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 9:38:28 GMT 1
Kurwa no, nie wiem ale nie podoba mi się ten Boromir też. Dość spięty jak na siebie i w defensywie. Nie pokoloruję na czerwono ale takiej wersji chyba jeszcze nie widziałam, stąd wątpliwości wajbowe. Mi się wydaje że on gra taki sam początek jak w poprzedniej
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:38:56 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:38:56 GMT 1
Dopiero chciałeś mi dawać immunitet a teraz jestem w bottom 3? Co się zmieniło? Chuja zagrałeś od tego czasu, miałeś chamie złoty róg i nic z nim nie zrobiłeś. Oprócz tego jako mądry chłopak wiesz, że immunitet i uniewinnienie to dwie różne sprawy i w zasadzie nie jesteś w bottom3, tylko najmniej uniewinnionym z tych, o których można coś powiedzieć, a nie jest w grupie tych, którzy mi otwarcie nie pasują. edit: poprawiłem ostatnie zdanie, żeby było po polsku i oddawało przekaz Jak to o hobbicie nie da się nic powiedzieć? Moim zdaniem właśnie sporo się da. A poza tym, to raczej planuję chuja grać w tej edycji, więc się przyzwyczajaj
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 9:39:59 GMT 1
Oczywiście nie śmiałbym sugerować tożsamości Boromira i porównywać jej z tożsamością szreka, bardziej chodzi mi o jakieś takie niecne zamiary, które gdzieś podskurnie poczułem, gdy czytałem oba te posty. Bo tak naprawdę i lincz na lajli, i lincz na Mordorze, na obecną chwilę bronią się pod kątem prawideł gry. Natomiast sposób, w jaki jest to napisany w jednym i drugim przypadku powoduje, że nie mam zaufania do takiego ruchu i chętnie bym go storpedował. A ja bym powiedział, że rozumiem o co chodzi, ale nie zgadzam się z takim rozumowaniem, bo dla mnie takie rzeczy świadczą na korzyść gracza z perspektywy edycji w mafii - że naturalnie wchodzi w swoje tory miejskiego myślenia i odwzorowuje swoją miejską metę. Chociaż nie wiem, czy porównania do kreacji sprzed nie wiem 8 edycji to najbardziej adekwatny materiał porównawczy. Ale o jakiej miejskiej mecie mówimy? Szrek był w mafii i przekierował główny nurt ataków z mafiozy Lipszyca na niewinną Lajlę, wyciągając ją trochę z dupy. A że była ona glonem, który dodatkowo zamiast grać pisał kreacyjne pierdy, to się udało. Tutaj mamy Mordor, który pisze kreacyjne pierdy i mało gra, a Boromir (miejski bądź mafijny) chce go wrzucać pod lincz. Ja mam odczucia z posta Boromira takie szrekowe, więc żadnej "miejskiej mety" tu nie czuję i ten post działa na minus. Gdyby, załóżmy, Boromir był niewinny i ta edycja toczyła się przed szrekową, to wtedy mógłbym pomyśleć, że szrek, jeśli to ta sama osoba, pisząc o zlinczowaniu lajli oddaje miejską metę. W drugą stronę to nie działa. Nie przy tej chronologii. Ale oczywiście to tylko teoria, bo nie porównuję tożsamości, gdyż nie wolno. Porównuję zachowania a te są podobne do mafiozy szreka.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 9:40:05 GMT 1
Kurwa no, nie wiem ale nie podoba mi się ten Boromir też. Dość spięty jak na siebie i w defensywie. Nie pokoloruję na czerwono ale takiej wersji chyba jeszcze nie widziałam, stąd wątpliwości wajbowe. Dlatego że jego posty są zbyt ciężko strawne i trudno jest przez nie przebrnąć? Nie analizowałem jeszcze na ile to wynika z jego stylu gry a na ile to mafijny stresik.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 9:40:27 GMT 1
Kurwa no, nie wiem ale nie podoba mi się ten Boromir też. Dość spięty jak na siebie i w defensywie. Nie pokoloruję na czerwono ale takiej wersji chyba jeszcze nie widziałam, stąd wątpliwości wajbowe. Mi się wydaje że on gra taki sam początek jak w poprzedniej No właśnie nie do końca mi się zdaje, bo np. poziom zaangażowania przy dyskusji z Gollumem na myśl przywodził mi jednak miejskie edycje. Jako mafiozo imo bardziej zgrywa luzaka w trakcie dueli, stąd ambiwalentne odczucia po mojej stronie.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:40:39 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:40:39 GMT 1
Mi też się ten Boromir nie podoba. Może rzeczywiście warto go zlinczować, korzystne niezależnie od jego koloru
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 9:41:50 GMT 1
Kurwa no, nie wiem ale nie podoba mi się ten Boromir też. Dość spięty jak na siebie i w defensywie. Nie pokoloruję na czerwono ale takiej wersji chyba jeszcze nie widziałam, stąd wątpliwości wajbowe. Spięty chyba nie, z defensywą się zgadzam, natomiast na ten moment to chyba i tak daje profity, bo skoro już świadomie buduję antagonizmy wokół siebie, to przynajmniej takie, z których coś można wyciągnąć. Bo uważam, że mimo śladowego wkładu w rozgrywkę, wejście we mnie przez takiego Gimiliego świadczy o nim dość mocno miastowo, bo - tak mi się wydaje - na tym etapie mafiak i to nie z gatunku tych all stars raczej by się nie wpierdalał w antagonizm ze mną. A prędzej właśnie mnie tak podgryzał jednozdaniówką, jak ty chyba czwarty raz w tej edycji, ty Różyczko ty
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:42:02 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:42:02 GMT 1
Mi też się ten Boromir nie podoba. Może rzeczywiście warto go zlinczować, korzystne niezależnie od jego koloru I zgodne z duchem tematu przewodniego!
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 9:42:49 GMT 1
Mi też się ten Boromir nie podoba. Może rzeczywiście warto go zlinczować, korzystne niezależnie od jego koloru Jak ostatnio coś takiego czytałem to się nadziałem na paskudnego mafiozę.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:44:38 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 9:44:38 GMT 1
Mi też się ten Boromir nie podoba. Może rzeczywiście warto go zlinczować, korzystne niezależnie od jego koloru Jak ostatnio coś takiego czytałem to się nadziałem na paskudnego mafiozę. Mnie śmierdzą te wypowiedzi "chuja gram", "chciałem fajnie wejść, chuja z tego wyszło", "zarobiony jestem", "PLANUJĘ chuja grać". Po co coś takiego pisać, zamiast grać swoje, na ile czas pozwala?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 9:45:08 GMT 1
Mi się wydaje że on gra taki sam początek jak w poprzedniej No właśnie nie do końca mi się zdaje, bo np. poziom zaangażowania przy dyskusji z Gollumem na myśl przywodził mi jednak miejskie edycje. Jako mafiozo imo bardziej zgrywa luzaka w trakcie dueli, stąd ambiwalentne odczucia po mojej stronie. Ja też bym nie powiedział, że to mafia 100%, pewne info telefoniczne, bo miałem parę momentów, gdy czułem miejskie wibracje, ale też dużo było chwil, gdy miałem wrażenie, że miejska wersja tego gracza ni chuja by tak nie zagrała. No nie linczowałbym go dzisiaj, bo jednak za duża klasa gracza, ale nie ufam zbytnio i ten jego ranking też bym raczej traktował z dużą dozą sceptycyzmu.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 9:45:42 GMT 1
Kurwa no, nie wiem ale nie podoba mi się ten Boromir też. Dość spięty jak na siebie i w defensywie. Nie pokoloruję na czerwono ale takiej wersji chyba jeszcze nie widziałam, stąd wątpliwości wajbowe. Mi się wydaje że on gra taki sam początek jak w poprzedniej No to tylko świadczy o wielkości zawodnika w tej poprzedniej Mi też się ten Boromir nie podoba. Może rzeczywiście warto go zlinczować, korzystne niezależnie od jego koloru O widzisz, ciebie ten spoiler z poprzedniego posta też się trochę tyczy. Jest Gimili, wchodzi i próbuje mnie mierzyć miarą logiki sprzed 10 lat, ale wydaje mi się w tym wszystkim szczery. A ty tera wpadasz i dorzucasz drewna pod kocioł, bo może coś z tego wyjdzie. Ale damy też hehe niezależnie od koloru, emotka, to tylko takie żarty panie władzo. W ogóle Aragorn, dużo cię w grze, ale wciąż odbieram to jak granie wokół gry. Pisanie o podejrzeniach zamiast podejrzeń, drążenie tematów typu "dlaczego ktoś mi dał immunitet", pisanie wg poradników itd. No trochę rap o rapie.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 9:46:27 GMT 1
Ja uważam jednak za niezdrowe zakładanie, że kogoś nie wolno zlinczować ze względu na "klasę gracza". Gramy w takim gronie, że moim zdaniem tu nie ma słabych graczy, a linczowanie na podstawie stażu to słaba opcja.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 9:46:29 GMT 1
No właśnie nie do końca mi się zdaje, bo np. poziom zaangażowania przy dyskusji z Gollumem na myśl przywodził mi jednak miejskie edycje. Jako mafiozo imo bardziej zgrywa luzaka w trakcie dueli, stąd ambiwalentne odczucia po mojej stronie. Ja też bym nie powiedział, że to mafia 100%, pewne info telefoniczne, bo miałem parę momentów, gdy czułem miejskie wibracje, ale też dużo było chwil, gdy miałem wrażenie, że miejska wersja tego gracza ni chuja by tak nie zagrała. No nie linczowałbym go dzisiaj, bo jednak za duża klasa gracza, ale nie ufam zbytnio i ten jego ranking też bym raczej traktował z dużą dozą sceptycyzmu. O, to porozmawiajmy o tym, skoro tak. Co ci w nim nie pasuje?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:47:42 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:47:42 GMT 1
Mi się wydaje że on gra taki sam początek jak w poprzedniej No to tylko świadczy o wielkości zawodnika w tej poprzedniej Mi też się ten Boromir nie podoba. Może rzeczywiście warto go zlinczować, korzystne niezależnie od jego koloru O widzisz, ciebie ten spoiler z poprzedniego posta też się trochę tyczy. Jest Gimili, wchodzi i próbuje mnie mierzyć miarą logiki sprzed 10 lat, ale wydaje mi się w tym wszystkim szczery. A ty tera wpadasz i dorzucasz drewna pod kocioł, bo może coś z tego wyjdzie. Ale damy też hehe niezależnie od koloru, emotka, to tylko takie żarty panie władzo. W ogóle Aragorn, dużo cię w grze, ale wciąż odbieram to jak granie wokół gry. Pisanie o podejrzeniach zamiast podejrzeń, drążenie tematów typu "dlaczego ktoś mi dał immunitet", pisanie wg poradników itd. No trochę rap o rapie. Nie odpowiadam, dopóki nie wypowiesz się o Hobbicie
|
|