Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 9:49:03 GMT 1
Patrząc po profilu jaki prezentuje to oceniałem to na podstawie jego potencjalnej tożsamości i ma podobną twórczość co w ostatniej luźniejszej edycji. Nie zajmowałbym się nim dzisiaj na pewno. A kim byś się zajmował? Bo ja też bym, po koleżeńsku chociażby, nie linczował dziś Powrotu Króla, ale co do zasady brakuje mi u niego merytoryki i chciałbym, żeby się rozkręcił, bo na razie za chuja bym go nie uniewinnił. A że to lepszy mafiozo niż miastowy, to profilaktycznie nawet miałbym gdzieś na liście do odjebania na późniejszym etapie, więc dziwi mnie takie ochocze zostawianie jego tematu.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 9:50:40 GMT 1
Gollum Troll Gandalf Drzewiec Powrót Króla Glorfindel Elrond Gimili Różyczka Aragorn Władca Peregrin Niesklasyfikowani: Hobbit, Legolas, Mordor, Theoden Z tego rankingu, zamieniłbym miejscami Drzewca i Legolasa, Różyczkę dał do topu niewinnych, Trolla dał nisko, może tam gdzie Aragorna. Peregrina tam gdzie Powrót Króla, Powrót Króla niżej. I bardzo mi się nie podobają chęci odkładania linczu na kimś nie za grę, a za sympatie. A Hobbit to mało promiejski zadymiarz, o którym ciężko cokolwiek powiedzieć, poza cechami charakteru.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:50:59 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 9:50:59 GMT 1
Glonfindel 🥰
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:53:04 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:53:04 GMT 1
Jak ostatnio coś takiego czytałem to się nadziałem na paskudnego mafiozę. Mnie śmierdzą te wypowiedzi "chuja gram", "chciałem fajnie wejść, chuja z tego wyszło", "zarobiony jestem", "PLANUJĘ chuja grać". Po co coś takiego pisać, zamiast grać swoje, na ile czas pozwala? Żeby miasto miało więcej informacji co się wydarzyło z Aragornem i miało łatwiej ocenić jego kolor?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:55:46 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 9:55:46 GMT 1
Mnie śmierdzą te wypowiedzi "chuja gram", "chciałem fajnie wejść, chuja z tego wyszło", "zarobiony jestem", "PLANUJĘ chuja grać". Po co coś takiego pisać, zamiast grać swoje, na ile czas pozwala? Żeby miasto miało więcej informacji co się wydarzyło z Aragornem i miało łatwiej ocenić jego kolor? Możesz rozwinąć tę myśl? Jak chuja grający Aragorn ma dać więcej informacji miastu niż normalnie grający Aragorn i poszukujący prawdy? Bo mi to wali takim "obniżaniem standardów" wobec samego siebie, żeby Cię potem trudniej było linczować. "Aragorn chuja gra? No przecież sam to stwierdził, co więcej, powiedział, że to PLANOWANE."
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:55:59 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:55:59 GMT 1
Mi też się ten Boromir nie podoba. Może rzeczywiście warto go zlinczować, korzystne niezależnie od jego koloru Jak ostatnio coś takiego czytałem to się nadziałem na paskudnego mafiozę. To akurat raczej przyznanie się do tożsamości, niż jakiś poważny post, ale chętnie zobaczyłbym materiał porównawczy, bo to co napisałeś jest dość... łatwe.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:56:42 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 9:56:42 GMT 1
Gollum Troll Gandalf Drzewiec Powrót Króla Glorfindel Elrond Gimili Różyczka Aragorn Władca Peregrin Niesklasyfikowani: Hobbit, Legolas, Mordor, Theoden Z tego rankingu, zamieniłbym miejscami Drzewca i Legolasa, Różyczkę dał do topu niewinnych, Trolla dał nisko, może tam gdzie Aragorna. Peregrina tam gdzie Powrót Króla, Powrót Króla niżej. I bardzo mi się nie podobają chęci odkładania linczu na kimś nie za grę, a za sympatie. A Hobbit to mało promiejski zadymiarz, o którym ciężko cokolwiek powiedzieć, poza cechami charakteru. Dlaczego dałbyś Drzewca do nieklasyfikowanych?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 9:56:53 GMT 1
Ja też bym nie powiedział, że to mafia 100%, pewne info telefoniczne, bo miałem parę momentów, gdy czułem miejskie wibracje, ale też dużo było chwil, gdy miałem wrażenie, że miejska wersja tego gracza ni chuja by tak nie zagrała. No nie linczowałbym go dzisiaj, bo jednak za duża klasa gracza, ale nie ufam zbytnio i ten jego ranking też bym raczej traktował z dużą dozą sceptycyzmu. O, to porozmawiajmy o tym, skoro tak. Co ci w nim nie pasuje? Po pierwsze, dałeś do listy niesklasyfikowanych 4 graczy, którzych, moim zdaniem, jakoś jednak da się w większości sklasyfikować, zaś bardzo wysoko sklasyfikowałeś Drzewca, który był mało aktywny, miał gloniasty, choć w tym gloniźmie dość luźny początek, a teraz napisał jednego głupitkiego, ale w miejski sposób posta, a Ty go dałeś tak wysoko na liście czystych. Tymczasem takiego Legolasa, moim zdaniem dużo czystszego, zupełnie olałeś, zaś Mordor, który chciałeś linczować, zostawiłeś jako niesklasyfikowany. Uważam to za sporą niespójność. Oprócz tego mam jakieś takie ambiwalentne odczucia co do WP i podskórnie wciąż czuję, że jest wpierdalany na świecznik trochę niezasłużenie i wpasowuje mi się to w jego miejsce w Twoim rankingu. Chciałbym, żebyś się wypowiedział szerzej na jego temat: dałeś go nisko, ale wśród sklasyfikowanych, więc da się go Twoim zdaniem jakoś scharakteryzować. Poproszę więc o ciąg myślowy, czemu jest tak podejrzany, które jego posty czy zachowania o tym świadczą, czy jest coś, co go czyści itp.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 9:58:02 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 9:58:02 GMT 1
Żeby miasto miało więcej informacji co się wydarzyło z Aragornem i miało łatwiej ocenić jego kolor? Możesz rozwinąć tę myśl? Jak chuja grający Aragorn ma dać więcej informacji miastu niż normalnie grający Aragorn i poszukujący prawdy? Bo mi to wali takim "obniżaniem standardów" wobec samego siebie, żeby Cię potem trudniej było linczować. "Aragorn chuja gra? No przecież sam to stwierdził, co więcej, powiedział, że to PLANOWANE." Nie no, granie chuja nie pomoże miastu, tu się zgadzam. Ale świadomość miasta, że zdaję sobie sprawę, że chuja gram (i tu powinienem doprecyzować, zamierzam dzisiaj chuja grać), bo spadła mi motywacja i nie będę miał zbyt wiele czasu, jest dla tegoż miasta korzystna.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 10:02:08 GMT 1
Patrząc po profilu jaki prezentuje to oceniałem to na podstawie jego potencjalnej tożsamości i ma podobną twórczość co w ostatniej luźniejszej edycji. Nie zajmowałbym się nim dzisiaj na pewno. A kim byś się zajmował? Bo ja też bym, po koleżeńsku chociażby, nie linczował dziś Powrotu Króla, ale co do zasady brakuje mi u niego merytoryki i chciałbym, żeby się rozkręcił, bo na razie za chuja bym go nie uniewinnił. A że to lepszy mafiozo niż miastowy, to profilaktycznie nawet miałbym gdzieś na liście do odjebania na późniejszym etapie, więc dziwi mnie takie ochocze zostawianie jego tematu. Najłatwiej by było powiedzieć glonami ale mam wrażenie że to będzie umywanie rączek Na dzisiaj prawdpodobnie Hobbit to byłby. Najgorzej się prezentował wczoraj i nie zapowiada się by było lepiej. Obawiam się że zostawienie go na dalszy etap wzbudzi tylko ciągłe wątpliwości.
Drugim prawdopodobnie byłby ewentualnie Boromir, bo szczerze jego twórczość jest dla mnie ciężko strawna po prostu. Nie jestem wstanie wskazać nadal na ile to kwestia stylu gry, a na ile to mafijny stresik jest.
Eldorn wypada lepiej ze swoją twórczością i nie jest na dzisiaj dla mnie celem do linczu. Co do władcy pierścieni i trolla to jednak bym chciał trochę więcej od nich twórczości zobaczyć jak wcześniej pisałem. Nie dzieliłem się tym wczoraj jeszcze, ale trochę wyglądała to na interakcja mafia-miasto ewentualnie miasto-miasto. OK Troll mógł znaleźć mafijne zachowanie u Władcy Pierścieni, ale brak podjęcia z nim jakiejkolwiek rozmowy o Hobbicie chociaż wygląda dziwnie.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 10:03:40 GMT 1
Mordor wygląda na kogoś kogo można by było na późniejszym etapie potraktować snajperem. Nie ucieknie i nie rozumiem tutaj Boromira dlaczego chciałby dzisiaj go na świecznik wrzucić.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 10:04:27 GMT 1
Z tego rankingu, zamieniłbym miejscami Drzewca i Legolasa, Różyczkę dał do topu niewinnych, Trolla dał nisko, może tam gdzie Aragorna. Peregrina tam gdzie Powrót Króla, Powrót Króla niżej. I bardzo mi się nie podobają chęci odkładania linczu na kimś nie za grę, a za sympatie. A Hobbit to mało promiejski zadymiarz, o którym ciężko cokolwiek powiedzieć, poza cechami charakteru. Dlaczego dałbyś Drzewca do nieklasyfikowanych? Bo on leci na Premovach jak na razie. Co to jest za problem opracować sobie sposób gry X na podstawie poradników przed edycją, a potem po losowaniu po prostu tak zagrać. Zero to finezji wymaga jako mafia. A cały sposób gry mógł być opracowany przed losowaniem. Jak ostatnio coś takiego czytałem to się nadziałem na paskudnego mafiozę. To akurat raczej przyznanie się do tożsamości, niż jakiś poważny post, ale chętnie zobaczyłbym materiał porównawczy, bo to co napisałeś jest dość... łatwe. Nie wiem jaką masz tożsamość, ale dla mnie takie teksty, że warto kogoś zlinczować bez względu na kolor są mafijne. Kiedyś tak Kulesza powiedział do Bajki. Nie chcę jednak gadać za dużo o poprzednich edycjach i mogłem nie poruszać tego wątku, tylko napisać, że po prostu jest to antymiastowe.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 10:06:39 GMT 1
Patrząc po profilu jaki prezentuje to oceniałem to na podstawie jego potencjalnej tożsamości i ma podobną twórczość co w ostatniej luźniejszej edycji. Nie zajmowałbym się nim dzisiaj na pewno. A kim byś się zajmował? Bo ja też bym, po koleżeńsku chociażby, nie linczował dziś Powrotu Króla, ale co do zasady brakuje mi u niego merytoryki i chciałbym, żeby się rozkręcił, bo na razie za chuja bym go nie uniewinnił. A że to lepszy mafiozo niż miastowy, to profilaktycznie nawet miałbym gdzieś na liście do odjebania na późniejszym etapie, więc dziwi mnie takie ochocze zostawianie jego tematu. Co do Powrotu Króla to po części wynika to z koleżeństwa, a po części z ostatniej luźniejszej edycji co się odbyła po zautomatyzowanej. Grał podobną grę co gra teraz. Można się nim zająć na późniejszym etapie jeśli jego gra zostawiałaby wiele do życzenia.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 10:07:53 GMT 1
Możesz rozwinąć tę myśl? Jak chuja grający Aragorn ma dać więcej informacji miastu niż normalnie grający Aragorn i poszukujący prawdy? Bo mi to wali takim "obniżaniem standardów" wobec samego siebie, żeby Cię potem trudniej było linczować. "Aragorn chuja gra? No przecież sam to stwierdził, co więcej, powiedział, że to PLANOWANE." Nie no, granie chuja nie pomoże miastu, tu się zgadzam. Ale świadomość miasta, że zdaję sobie sprawę, że chuja gram (i tu powinienem doprecyzować, zamierzam dzisiaj chuja grać), bo spadła mi motywacja i nie będę miał zbyt wiele czasu, jest dla tegoż miasta korzystna. Aragorn dlaczego jak już zaczynam cię uniewinniać, to musisz wyciągnąć coś z podręcznika mafijnych klasyków?
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 10:08:40 GMT 1
łajdacy widzę, że nie ukrywają jak bardzo boli ich formowanie się zielonego frontu wspólnych wajbów
walczą jak mogą bo miasto idąc na skróty wyprzedza ich w tym wyścigu
arnold co o tym sądzisz?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 10:09:14 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 10:09:14 GMT 1
Legolas zaliczył jakiś gigantyczny postęp w ostatnim czasie, jeszcze niedawno to była osoba, której nie linczowano w D1 tylko na podstawie tożsamości, a teraz mamy jakiegoś Chada, może nie Giga, ale Chada który czasem nawet rozda karty.
Skąd ta zmiana, Toadie? Więcej odwagi w grze mi się nie koreluje z ewentualną mafiowością u Ciebie, ale czy Ty nagle masz jakieś inne założenia przed rozgrywką?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 10:11:26 GMT 1
Legolas zaliczył jakiś gigantyczny postęp w ostatnim czasie, jeszcze niedawno to była osoba, której nie linczowano w D1 tylko na podstawie tożsamości, a teraz mamy jakiegoś Chada, może nie Giga, ale Chada który czasem nawet rozda karty. Skąd ta zmiana, Toadie? Więcej odwagi w grze mi się nie koreluje z ewentualną mafiowością u Ciebie, ale czy Ty nagle masz jakieś inne założenia przed rozgrywką? Ewolucja stylu gry. Chęć poprawy swojej gry itp. Poza tym mam na karku nieudaną ostatnią edycję, gdzie mimo dobrej czutki na starcie do dwóch knypów nie potrafiłem z różnych powodów znaleźć porządniejszych argumentów.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 10:12:17 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 10:12:17 GMT 1
Nie no, granie chuja nie pomoże miastu, tu się zgadzam. Ale świadomość miasta, że zdaję sobie sprawę, że chuja gram (i tu powinienem doprecyzować, zamierzam dzisiaj chuja grać), bo spadła mi motywacja i nie będę miał zbyt wiele czasu, jest dla tegoż miasta korzystna. Aragorn dlaczego jak już zaczynam cię uniewinniać, to musisz wyciągnąć coś z podręcznika mafijnych klasyków? Tak jest bardziej romantycznie!
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 10:13:37 GMT 1
łajdacy widzę, że nie ukrywają jak bardzo boli ich formowanie się zielonego frontu wspólnych wajbów walczą jak mogą bo miasto idąc na skróty wyprzedza ich w tym wyścigu arnold co o tym sądzisz? No jak ci się nie podoba, że mi się nie podoba, że mamy wybierać lincze na podstawie stażu to sory, ja jednak wolę grać normalnie. A miejski front mi się klaruje i narazie ci będę blokował tam dostęp.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 10:18:59 GMT 1
Legolas zaliczył jakiś gigantyczny postęp w ostatnim czasie, jeszcze niedawno to była osoba, której nie linczowano w D1 tylko na podstawie tożsamości, a teraz mamy jakiegoś Chada, może nie Giga, ale Chada który czasem nawet rozda karty. Skąd ta zmiana, Toadie? Więcej odwagi w grze mi się nie koreluje z ewentualną mafiowością u Ciebie, ale czy Ty nagle masz jakieś inne założenia przed rozgrywką? No i teraz nasuwa się pytanie, czemu Boromir, doświadczony przecież gracz, daje tegoż Legolasa w niesklasyfikowanych, gdzie przecież Legolas to powinien być górna połówka czystych.
|
|