Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 10:21:15 GMT 1
Dlaczego dałbyś Drzewca do nieklasyfikowanych? Bo on leci na Premovach jak na razie. Co to jest za problem opracować sobie sposób gry X na podstawie poradników przed edycją, a potem po losowaniu po prostu tak zagrać. Zero to finezji wymaga jako mafia. A cały sposób gry mógł być opracowany przed losowaniem. To akurat raczej przyznanie się do tożsamości, niż jakiś poważny post, ale chętnie zobaczyłbym materiał porównawczy, bo to co napisałeś jest dość... łatwe. Nie wiem jaką masz tożsamość, ale dla mnie takie teksty, że warto kogoś zlinczować bez względu na kolor są mafijne. Kiedyś tak Kulesza powiedział do Bajki. Nie chcę jednak gadać za dużo o poprzednich edycjach i mogłem nie poruszać tego wątku, tylko napisać, że po prostu jest to antymiastowe. Nie no, Aragorn jest chyba jedyną osobą, która na Discordzie pisała regularnie, że dla dobra miasta jedną osobę trzeba linczować zawsze w D1, więc tożsamość Aragorna jest raczej jasna.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 10:21:49 GMT 1
Kurwa no, nie wiem ale nie podoba mi się ten Boromir też. Dość spięty jak na siebie i w defensywie. Nie pokoloruję na czerwono ale takiej wersji chyba jeszcze nie widziałam, stąd wątpliwości wajbowe. Spięty chyba nie, z defensywą się zgadzam, natomiast na ten moment to chyba i tak daje profity, bo skoro już świadomie buduję antagonizmy wokół siebie, to przynajmniej takie, z których coś można wyciągnąć. Bo uważam, że mimo śladowego wkładu w rozgrywkę, wejście we mnie przez takiego Gimiliego świadczy o nim dość mocno miastowo, bo - tak mi się wydaje - na tym etapie mafiak i to nie z gatunku tych all stars raczej by się nie wpierdalał w antagonizm ze mną. A prędzej właśnie mnie tak podgryzał jednozdaniówką, jak ty chyba czwarty raz w tej edycji, ty Różyczko ty No właśnie problem w tym, że ja w ogóle przez większość wczorajszego dnia nie mogłam rozpoznać, kto zacz, tak moim zdaniem inaczej wszedłeś w rozgrywkę. Plus: Jest Gimili, wchodzi i próbuje mnie mierzyć miarą logiki sprzed 10 lat, ale wydaje mi się w tym wszystkim szczery. mafiacorner.boards.net/post/56433Tak mi się skojarzyło twoje rozumowanie z jednym mafiozą Plus w ogóle to wejście od początku w Golluma prawie zaraz po wejściu do gry, rozdawanie kart, kto jest do wyjebania, a kto nie - gdzie luzacki Boromir który przygląda się z tyłu niczym szara eminencja i daje ręki do karty innym graczom?
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 10:37:44 GMT 1
Pytanie do tych co grali z Boromirem w edycji zautomatyzowanej ( jeśli dobrze została rozpoznana jego tożsamość). Czy czasem stosunek Boromira do Hobbita nie jest podobny do tego co robił Wiśniewski z Cugowskim ( chodzi o to że w dość cwaniacki sposób próbuje odsunąć podejrzenia od Hobbita tak jak Wiśniewski robił to z Cugowskim; inny przykład podobnie robił szrek w stosunku do Lipszyca).
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 10:38:47 GMT 1
A które jego zachowanie uważasz za odsuwanie od niego podejrzeń, że dał go (Hobbita) jako niesklasyfikowanego zamiast na samym dole listy?
A tożsamość Aragorna nadal jest dla mnie nieznana.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 10:41:15 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 10:41:15 GMT 1
XD Legolas niewinny
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 10:42:43 GMT 1
Kurwa Nie chciałem by w ten sposób to wyszło
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 10:45:08 GMT 1
A które jego zachowanie uważasz za odsuwanie od niego podejrzeń, że dał go (Hobbita) jako niesklasyfikowanego zamiast na samym dole listy? Nie musi to robić bezpośrednio, ale już Róża dobrze opisała w jaki sposób Boromir się zachowuje. Podobnie określił tutaj Gollum. Przede wszystkim Boromir jest czujny by subtelnie w razie czego przestawić odpowiednio wajchę na kogoś innego jeśli Hobbitowi będzie się palić pod dupą.
mafiacorner.boards.net/post/61620 akurat tutaj też bawi się w obrońcę uciśnionego nie wiedząc za co Hobbit trafił na świecznik i pomiędzy wierszami chce go uniewinniać.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 10:47:19 GMT 1
Tylko różnica jest taka, że Cugowski pracował na lepszą pozycję i miał swoich fanów, Hobbita nie broni ani nie wspiera nikt, ani on sam nie robi nic, żeby poprawić swoją pozycję.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 10:47:40 GMT 1
A które jego zachowanie uważasz za odsuwanie od niego podejrzeń, że dał go (Hobbita) jako niesklasyfikowanego zamiast na samym dole listy? A tożsamość Aragorna nadal jest dla mnie nieznana. A co do Aragorna to jego tożsamość i tak oficjalnie wyjdzie po linczu
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 10:51:25 GMT 1
via mobile
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 10:51:25 GMT 1
Tylko różnica jest taka, że Cugowski pracował na lepszą pozycję i miał swoich fanów, Hobbita nie broni ani nie wspiera nikt, ani on sam nie robi nic, żeby poprawić swoją pozycję. W sensie nie wiem jak wygląda stosunek Boromira do Hobbita, to porównanie moje bardziej było tego jak Boromir odnosi się do Gimliego.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 10:55:46 GMT 1
Ja to bym powiedział, że zawsze się od kogoś trochę odsuwa lincz.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 10:56:43 GMT 1
łajdacy widzę, że nie ukrywają jak bardzo boli ich formowanie się zielonego frontu wspólnych wajbów walczą jak mogą bo miasto idąc na skróty wyprzedza ich w tym wyścigu arnold co o tym sądzisz? Odpisz proszę na moją wczorajszą wiadomość.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 11:03:40 GMT 1
A które jego zachowanie uważasz za odsuwanie od niego podejrzeń, że dał go (Hobbita) jako niesklasyfikowanego zamiast na samym dole listy? Nie musi to robić bezpośrednio, ale już Róża dobrze opisała w jaki sposób Boromir się zachowuje. Podobnie określił tutaj Gollum. Przede wszystkim Boromir jest czujny by subtelnie w razie czego przestawić odpowiednio wajchę na kogoś innego jeśli Hobbitowi będzie się palić pod dupą.
mafiacorner.boards.net/post/61620 akurat tutaj też bawi się w obrońcę uciśnionego nie wiedząc za co Hobbit trafił na świecznik i pomiędzy wierszami chce go uniewinniać. Akurat tym Boromir u mnie plusuje, bo ja mam podobną zagwozdkę z Hobbitem. Zlinczować Hobbita będzie trzeba jeśli się nie poprawi, ale jakbym miał strzelać na ten moment to powiedziałbym, że okaże się niewinny, bo właściwie prosi się o lincz - jest nieuprzejmy, niepomocny i nie robi sobie przyjaciół. Nie wiem co mafioza chciałby tym osiągnąć oprócz tego, żeby taki gracz jak ja pomyślał właśnie, że jako mafia by tak nie zrobił.
Mamy czterech Mafiozów do znalezienia, przy czym oceniam intuicyjnie, że w grupie Tuk/WP/Mordor/Hobbit/Gimli jest maksymalnie dwóch. Właściwie u każdego z nich dostrzegam jakieś miastowe/bezsensowne dla mafii odruchy. Dlatego z kontekstu rozgrywki do mafii pasuje mi taki Elrond i dalej nie jestem fanem jego gry, choć troszkę przekonanie zmniejszył swoimi odpowiedziami. Ale wpisuje się w pewien obrazek mafiozy, który infiltruje town-core nie robiąc tego jednak tak efektywnie jak Gollum czy Różyczka.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 11:04:58 GMT 1
Nie ma problemu Theoden
Pippin w naszej krótkiej interakcji pokazał się dobrze i sprytnie. Nie mam go w czubie wykluczeń ale chce z nim współpracować, to jest właściwy gość do współpracy.
Hobbitowi wytknąłem podpinkę. Możliwe, że mafijną, możliwe że nie. Hobbita uważam za wartego grillowania, niekoniecznie wartego linczowania - zobaczymy
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 11:05:14 GMT 1
Tylko różnica jest taka, że Cugowski pracował na lepszą pozycję i miał swoich fanów, Hobbita nie broni ani nie wspiera nikt, ani on sam nie robi nic, żeby poprawić swoją pozycję. W sensie nie wiem jak wygląda stosunek Boromira do Hobbita, to porównanie moje bardziej było tego jak Boromir odnosi się do Gimliego. A jaki jest twój stosunek do Gimliego?
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 11:07:15 GMT 1
Ale co to jest za argument, że infiltruje town core, ale nie tak efektywnie jak Gollum. Przecież ty też infiltrujesz, ale nie tak efektywnie jak Gollum.
I to można w ogóle o prawie każdym powiedzieć.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 11:09:10 GMT 1
Ale co to jest za argument, że infiltruje town core, ale nie tak efektywnie jak Gollum. Przecież ty też infiltrujesz, ale nie tak efektywnie jak Gollum. I to można w ogóle o prawie każdym powiedzieć. Co to jest za przypierdolka w ogóle? Serio nie zrozumiałeś, co on chciał przekazać?
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 11:11:10 GMT 1
Nie ma problemu Theoden Pippin w naszej krótkiej interakcji pokazał się dobrze i sprytnie. Nie mam go w czubie wykluczeń ale chce z nim współpracować, to jest właściwy gość do współpracy. Hobbitowi wytknąłem podpinkę. Możliwe, że mafijną, możliwe że nie. Hobbita uważam za wartego grillowania, niekoniecznie wartego linczowania - zobaczymy Kogo więc uważasz za wartego linczowania? Idę pisać testament (oszukańcze kurwy, miał być pośmiertny!!!) i spadam na dziś, oby do napisania jutro, niech Aragorn nie będzie złym prorokiem: A sprawę Golluma to przecież mordy mafii rozwiążą PS. to w ogóle jest jakaś "sprawa Golluma"?
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 11:11:29 GMT 1
No nie, nie rozumiem. W sensie kumam, że chce szukać trochę w tych oczywistszych typach i trochę w tych miastowych, ale nie najbardziej miastowych, ale właśnie mu zwracam uwagę, że takie podejście mu prawie w ogóle nie zawęża poszukiwań tak naprawdę. No chyba, że jednak ma zawężać poszukiwania do mnie, ale to by było absurdem na takim argumencie.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 11:11:34 GMT 1
Nie ma problemu Theoden Pippin w naszej krótkiej interakcji pokazał się dobrze i sprytnie. Nie mam go w czubie wykluczeń ale chce z nim współpracować, to jest właściwy gość do współpracy. Hobbitowi wytknąłem podpinkę. Możliwe, że mafijną, możliwe że nie. Hobbita uważam za wartego grillowania, niekoniecznie wartego linczowania - zobaczymy Dzięki. No Tuk to gracz z cyklu: "byłbym w stanie zaryzykować, zamknąć oczy i go uniewinnić za sam wajb". Aczkolwiek wierzę, że po prostu nie będzie to już potrzebne na późniejszym etapie.
Z kolei nie siedzi mi Gimli. Logicznie klei się do mafii, taki "sympatyczny", neutralnie wyglądał właściwie, ale coś mi nie zagrało w ataku na Boromira, nie potrafię dokładnie określić dlaczego. Muszę to przemyśleć jeszcze.
|
|