|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 11:12:20 GMT 1
Ale co to jest za argument, że infiltruje town core, ale nie tak efektywnie jak Gollum. Przecież ty też infiltrujesz, ale nie tak efektywnie jak Gollum. I to można w ogóle o prawie każdym powiedzieć. No tylko różnica jest taka, że ja się nie starałem niczego infilitrować, a ty tak
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 11:12:28 GMT 1
A ja bym powiedział, że rozumiem o co chodzi, ale nie zgadzam się z takim rozumowaniem, bo dla mnie takie rzeczy świadczą na korzyść gracza z perspektywy edycji w mafii - że naturalnie wchodzi w swoje tory miejskiego myślenia i odwzorowuje swoją miejską metę. Chociaż nie wiem, czy porównania do kreacji sprzed nie wiem 8 edycji to najbardziej adekwatny materiał porównawczy. Ale o jakiej miejskiej mecie mówimy? Szrek był w mafii i przekierował główny nurt ataków z mafiozy Lipszyca na niewinną Lajlę, wyciągając ją trochę z dupy. A że była ona glonem, który dodatkowo zamiast grać pisał kreacyjne pierdy, to się udało. Tutaj mamy Mordor, który pisze kreacyjne pierdy i mało gra, a Boromir (miejski bądź mafijny) chce go wrzucać pod lincz. mafiacorner.boards.net/post/19408/threadmafiacorner.boards.net/post/40546/threadO, to porozmawiajmy o tym, skoro tak. Co ci w nim nie pasuje? Po pierwsze, dałeś do listy niesklasyfikowanych 4 graczy, którzych, moim zdaniem, jakoś jednak da się w większości sklasyfikować, zaś bardzo wysoko sklasyfikowałeś Drzewca, który był mało aktywny, miał gloniasty, choć w tym gloniźmie dość luźny początek, a teraz napisał jednego głupitkiego, ale w miejski sposób posta, a Ty go dałeś tak wysoko na liście czystych. Tymczasem takiego Legolasa, moim zdaniem dużo czystszego, zupełnie olałeś, zaś Mordor, który chciałeś linczować, zostawiłeś jako niesklasyfikowany. Uważam to za sporą niespójność. Oprócz tego mam jakieś takie ambiwalentne odczucia co do WP i podskórnie wciąż czuję, że jest wpierdalany na świecznik trochę niezasłużenie i wpasowuje mi się to w jego miejsce w Twoim rankingu. Chciałbym, żebyś się wypowiedział szerzej na jego temat: dałeś go nisko, ale wśród sklasyfikowanych, więc da się go Twoim zdaniem jakoś scharakteryzować. Poproszę więc o ciąg myślowy, czemu jest tak podejrzany, które jego posty czy zachowania o tym świadczą, czy jest coś, co go czyści itp. No i tutaj chyba nie będziemy zgadzać, dopóki na każdy mój post z początku rozgrywki będziesz patrzył wyłącznie z perspektywy jego treści, gdzie właściwa treść posta to w najlepszym razie 50% ich zamierzonego wkładu. Czytając treść tylko sensu stricto będą ci wychodziły właśnie takie "nieścisłości" jak z tym Mordorem, a ja teraz czuję się strasznie idiotycznie w ogóle to tłumacząc. Niesklasyfikowanie to też jest sklasyfikowanie i zupełnie nie zgadzam się, że "odjemy Mordora" rzucone wczoraj wieczorem a "niesklasyfikowany Mordor" dzisiaj w ogóle jest jakąkolwiek nieścisłością. Dziwi mnie twoje podejście do Drzewca, skoro sam piszesz, że zrobił "miejskiego" posta, a ja go na podstawie "miejskiego" posta uniewinniłem. Odnośnie WP sprawa dla mnie jest w tym momencie prosta: spośród graczy aktywnych, pozostali wyglądają lepiej. Czasu mamy dużo, w tym momencie mam jego akcje nisko. Tematu Tuka jak nikt nie podejmował, tak dalej nikt nie podejmuje, a wszyscy krążą tylko wokół WP. Dlaczego? === Możesz rozwinąć tę myśl? Jak chuja grający Aragorn ma dać więcej informacji miastu niż normalnie grający Aragorn i poszukujący prawdy? Bo mi to wali takim "obniżaniem standardów" wobec samego siebie, żeby Cię potem trudniej było linczować. "Aragorn chuja gra? No przecież sam to stwierdził, co więcej, powiedział, że to PLANOWANE." Nie no, granie chuja nie pomoże miastu, tu się zgadzam. Ale świadomość miasta, że zdaję sobie sprawę, że chuja gram (i tu powinienem doprecyzować, zamierzam dzisiaj chuja grać), bo spadła mi motywacja i nie będę miał zbyt wiele czasu, jest dla tegoż miasta korzystna. Czemu to mi daje vibe jakby to napisała jedna z postaci do wyboru w jakimś RPG predefiniowana wg tego:
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 11:14:45 GMT 1
Ale co to jest za argument, że infiltruje town core, ale nie tak efektywnie jak Gollum. Przecież ty też infiltrujesz, ale nie tak efektywnie jak Gollum. I to można w ogóle o prawie każdym powiedzieć. No tylko różnica jest taka, że ja się nie starałem niczego infilitrować, a ty tak Dementuję, niczego się nie starałem infiltrować. Dlaczego uważasz, że się starałem?
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 11:15:16 GMT 1
Spięty chyba nie, z defensywą się zgadzam, natomiast na ten moment to chyba i tak daje profity, bo skoro już świadomie buduję antagonizmy wokół siebie, to przynajmniej takie, z których coś można wyciągnąć. Bo uważam, że mimo śladowego wkładu w rozgrywkę, wejście we mnie przez takiego Gimiliego świadczy o nim dość mocno miastowo, bo - tak mi się wydaje - na tym etapie mafiak i to nie z gatunku tych all stars raczej by się nie wpierdalał w antagonizm ze mną. A prędzej właśnie mnie tak podgryzał jednozdaniówką, jak ty chyba czwarty raz w tej edycji, ty Różyczko ty No właśnie problem w tym, że ja w ogóle przez większość wczorajszego dnia nie mogłam rozpoznać, kto zacz, tak moim zdaniem inaczej wszedłeś w rozgrywkę. Plus: Jest Gimili, wchodzi i próbuje mnie mierzyć miarą logiki sprzed 10 lat, ale wydaje mi się w tym wszystkim szczery. mafiacorner.boards.net/post/56433Tak mi się skojarzyło twoje rozumowanie z jednym mafiozą Plus w ogóle to wejście od początku w Golluma prawie zaraz po wejściu do gry, rozdawanie kart, kto jest do wyjebania, a kto nie - gdzie luzacki Boromir który przygląda się z tyłu niczym szara eminencja i daje ręki do karty innym graczom? No sprawa jest prosta, Boromir lubi być backseat driverem, jak ma możliwość. W tym momencie za bardzo nie ma takiej możliwości, bo Powrót Króla gra spoko, ale na 50% zaangażowania, Glorfindel też nie kieruje, ty też nie jesteś przodownikiem w poszukiwaniu prawdy, więc Boromir musi więcej reżyserować gry. A że Boromir zazwyczaj reżyseruje siejąc niezgodę i cwaniakując, to co ja na to poradzę ¯\_(ツ)_/¯, edit: Tylko różnica jest taka, że Cugowski pracował na lepszą pozycję i miał swoich fanów, Hobbita nie broni ani nie wspiera nikt, ani on sam nie robi nic, żeby poprawić swoją pozycję. W sensie nie wiem jak wygląda stosunek Boromira do Hobbita, to porównanie moje bardziej było tego jak Boromir odnosi się do Gimliego. Strach pomyśleć co będzie jak zobaczysz jaki mam stosunek do Aragorna xD
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 11:16:35 GMT 1
No tylko różnica jest taka, że ja się nie starałem niczego infilitrować, a ty tak Dementuję, niczego się nie starałem infiltrować. Kogo dzisiaj Elrond, daj konkret.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 11:17:48 GMT 1
łajdacy widzę, że nie ukrywają jak bardzo boli ich formowanie się zielonego frontu wspólnych wajbów walczą jak mogą bo miasto idąc na skróty wyprzedza ich w tym wyścigu arnold co o tym sądzisz? No jak ci się nie podoba, że mi się nie podoba, że mamy wybierać lincze na podstawie stażu to sory, ja jednak wolę grać normalnie. A miejski front mi się klaruje i narazie ci będę blokował tam dostęp. Totalnie rozmijasz się ze mną rozumieniem całej sytuacji. Nikt tutaj nie gada o wrzuceniu mnie do grona decyzyjnego, nikt nie gada o immunitetach. Jest szansa na skonsolidowanie sie pewnej ekipy połączonej wspólnymi wnioskami. Poparcie dla mnie nie jest oparte o to, że piszę jednozdaniówki jak w poprzedniej edycji i ludzie mnie uniewinniają [ czuję, że Ty tak to widzisz - Twoje odczyty są z lotu ptaka]. Odbierasz to, jakbym miał wejść do jakiejś grupy decyzyjnej totalnie uniewinnionej do końca rozgrywki czego się boisz albo udajesz, że się boisz - i Ty mi na to nie pozwolisz. Totalnie nie na tym to polega. Ta niewielka ale potężna grupa ludzi dobrej woli prawdopodobnie w trakcie czytania rozgrywki podzieliła moje zdanie na temat na przykłąd hobbitowej podpinki, Twojego kija w dupie czy odczytu Borowika. Możliwe, że mamy te same przemyślenia i będziemy wspólnie pewne tematy toczyć. Nie masz takiej siły żeby takie wspólne ruchy blokować.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 11:17:52 GMT 1
W sensie nie wiem jak wygląda stosunek Boromira do Hobbita, to porównanie moje bardziej było tego jak Boromir odnosi się do Gimliego. A jaki jest twój stosunek do Gimliego? Ostatni post punktujący Boromora był w miarę dobry, no ale wcześniej tam w zasadzie nie ma mięsa za bardzo, kilka postów jednozdaniowych, jakieś podczepki z których sam się naśmiewał itp. Mam wrażenie że wszystko co robił do tej pory było dość bezpieczne - tu zagadał do uniewinnianego na tamten moment trolla, ale nie poszedł za tym żaden follow up. Zadał pytanie i zostawił je samemu sobie. Dalej się przerzucił na WP (którego ów troll maglował), żeby zrobić to samo - zadał pytanie i wyjebane jajca co dalej. Z pytaniem do Keczupu ta sama historia xD jakby nie ma w tym żadnej konsekwencji i progresji - jest interakcja, pytanie i kropka na końcu zdania. Rozmowa odhaczona, pora na csa, a jak WP padnie czerwony to się powie, że go maglowałem. Plus w tym poście analizującym Boromira mam wrażenie że mocno się obruszył na tę sugestię, że w mniej aktywnych jest szansa na mafię, i to w momencie kiedy Boromir akurat w zasadzie chciał skierować uwagę na tę bardziej aktywną grupkę. Ja bym się zastanowiła nad wykopaniem jegomościa dziś w sumie. Dość podręcznikowy cel, bym rzekła.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 11:20:36 GMT 1
A jaki jest twój stosunek do Gimliego? Ostatni post punktujący Boromora był w miarę dobry, no ale wcześniej tam w zasadzie nie ma mięsa za bardzo, kilka postów jednozdaniowych, jakieś podczepki z których sam się naśmiewał itp. Mam wrażenie że wszystko co robił do tej pory było dość bezpieczne - tu zagadał do uniewinnianego na tamten moment trolla, ale nie poszedł za tym żaden follow up. Zadał pytanie i zostawił je samemu sobie. Dalej się przerzucił na WP (którego ów troll maglował), żeby zrobić to samo - zadał pytanie i wyjebane jajca co dalej. Z pytaniem do Keczupu ta sama historia xD jakby nie ma w tym żadnej konsekwencji i progresji - jest interakcja, pytanie i kropka na końcu zdania. Rozmowa odhaczona, pora na csa, a jak WP padnie czerwony to się powie, że go maglowałem. Plus w tym poście analizującym Boromira mam wrażenie że mocno się obruszył na tę sugestię, że w mniej aktywnych jest szansa na mafię, i to w momencie kiedy Boromir akurat w zasadzie chciał skierować uwagę na tę bardziej aktywną grupkę. Ja bym się zastanowiła nad wykopaniem jegomościa dziś w sumie. Dość podręcznikowy cel, bym rzekła. No ja na tę chwilę również w Gimliego, ale dzień jeszcze młody.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 11:23:01 GMT 1
Plus ten wybór celów Gimliego w ogóle bardzo bezpieczny, rozwijając - troll na dany moment uniewinniony, zadamy mu pytanie, ale broń boże nie zasugerujemy, żeby coś było z nim nie tak. Potem WP, to już pisałem wyżej, łatwa podczepka pod maglowanie typa na świeczniku. Dalej analiza na Boromira, z częścią wniosków się zgadzam, ale to też było raczej pójście z miejskim prądem. Reszta to jakieś fillery o których szkoda wspominać.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 11:23:38 GMT 1
Kogo więc uważasz za wartego linczowania? Idę pisać testament (oszukańcze kurwy, miał być pośmiertny!!!) i spadam na dziś, oby do napisania jutro, niech Aragorn nie będzie złym prorokiem: póki co odpowiada mi rola spokojnego obserwatora, a jeżeli będę czuł że kierunek linczu mi się nie podoba to zadziałam koło godziny 18
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 11:24:39 GMT 1
No właśnie problem w tym, że ja w ogóle przez większość wczorajszego dnia nie mogłam rozpoznać, kto zacz, tak moim zdaniem inaczej wszedłeś w rozgrywkę. Plus: mafiacorner.boards.net/post/56433Tak mi się skojarzyło twoje rozumowanie z jednym mafiozą Plus w ogóle to wejście od początku w Golluma prawie zaraz po wejściu do gry, rozdawanie kart, kto jest do wyjebania, a kto nie - gdzie luzacki Boromir który przygląda się z tyłu niczym szara eminencja i daje ręki do karty innym graczom? No sprawa jest prosta, Boromir lubi być backseat driverem, jak ma możliwość. W tym momencie za bardzo nie ma takiej możliwości, bo Powrót Króla gra spoko, ale na 50% zaangażowania, Glorfindel też nie kieruje, ty też nie jesteś przodownikiem w poszukiwaniu prawdy, więc Boromir musi więcej reżyserować gry. A że Boromir zazwyczaj reżyseruje siejąc niezgodę i cwaniakując, to co ja na to poradzę ¯\_(ツ)_/¯, Kurwa no nie wiem, na moje to z Glorfindelem robimy podobną robotę co w poprzedniej edycji, a że nie da się napierdolić 250 postów w D1, to już inna sprawa ¯\_(ツ)_/¯
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 11:25:29 GMT 1
Dobra, to ja jednak odpalę może rakiety. Uważam, że Hobbit jest niewinny.
Piłka po waszej stronie.
|
|
Gollum
Edycja#35
Limit: 353
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 11:25:30 GMT 1
Kwestię tego linczowania Mordoru i czy to jebało mafijnym szrekiem czy nie odpuszczam, faktycznie miastowy Gęg też coś takiego zrobił. Na odniesienie się do tego, co jest w Twoich postach i co one niosą poza treścią nie mam czasu, ale jedno chcę podrążyć: Odnośnie WP sprawa dla mnie jest w tym momencie prosta: spośród graczy aktywnych, pozostali wyglądają lepiej. Czasu mamy dużo, w tym momencie mam jego akcje nisko. Tematu Tuka jak nikt nie podejmował, tak dalej nikt nie podejmuje, a wszyscy krążą tylko wokół WP. Dlaczego? Trzeci raz proszę o mocniejsze wejście w kwestię interakcji na linii WP-Troll-Hobbit oraz ocenienie postawy WP ogólnie, a Ty mnie zbywasz ogólnikami. Ja się mogę przyjrzeć jutro Tukowi jak przeżyję, natomiast chciałbym, żebyś Ty mi post po poście przeanalizował WP i żebyś pokazał mi swój ciąg myślowy, co jest mafijne, co nie i dlaczego. Zrobisz to, czy znowu się wykręcisz?
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 11:25:38 GMT 1
Dementuję, niczego się nie starałem infiltrować. Kogo dzisiaj Elrond, daj konkret. Tak na szybkości to kogoś z grona, Hobbit, Mordor, piszę z pracy i jeszcze będę nadrabiał. Na pewno się muszę przyjrzeć Władcy Pierścieni, wysoko też nie są u mnie Ent, Trol, Aragorn. Gimli wydawał mi się dosyć niewinny. Więc byłby gdzieś trochę powyżej tego grona. No jak ci się nie podoba, że mi się nie podoba, że mamy wybierać lincze na podstawie stażu to sory, ja jednak wolę grać normalnie. A miejski front mi się klaruje i narazie ci będę blokował tam dostęp. Totalnie rozmijasz się ze mną rozumieniem całej sytuacji. Nikt tutaj nie gada o wrzuceniu mnie do grona decyzyjnego, nikt nie gada o immunitetach. Jest szansa na skonsolidowanie sie pewnej ekipy połączonej wspólnymi wnioskami. Poparcie dla mnie nie jest oparte o to, że piszę jednozdaniówki jak w poprzedniej edycji i ludzie mnie uniewinniają [ czuję, że Ty tak to widzisz - Twoje odczyty są z lotu ptaka]. Odbierasz to, jakbym miał wejść do jakiejś grupy decyzyjnej totalnie uniewinnionej do końca rozgrywki czego się boisz albo udajesz, że się boisz - i Ty mi na to nie pozwolisz. Totalnie nie na tym to polega. Ta niewielka ale potężna grupa ludzi dobrej woli prawdopodobnie w trakcie czytania rozgrywki podzieliła moje zdanie na temat na przykłąd hobbitowej podpinki, Twojego kija w dupie czy odczytu Borowika. Możliwe, że mamy te same przemyślenia i będziemy wspólnie pewne tematy toczyć. Nie masz takiej siły żeby takie wspólne ruchy blokować. Myślę, że przeceniasz swoje wyglądanie niewinnie, dla mnie po prostu nie grasz na tyle, żebym cię uniewinniał. Myślę też, że zupełnie mylnie odczytujesz moje intencje, ja właśnie się staram o to, żeby miastowe Core powstało i widzę, że powstaje i podoba mi się to. Po prostu dla mnie tam nie jesteś, jak chcesz na takiej grze w nim być no to próbuj.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 11:27:54 GMT 1
Powrót Króla jak dla mnie na razie raczej bardziej zielony, niż czerwony. Dajmy się słoikowi rozkręcić
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 11:28:29 GMT 1
Dobra, to ja jednak odpalę może rakiety. Uważam, że Hobbit jest niewinny. Piłka po waszej stronie. Mam na nim głos, więc przekonaj mnie, że niesłusznie.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 11:29:47 GMT 1
Nie musi to robić bezpośrednio, ale już Róża dobrze opisała w jaki sposób Boromir się zachowuje. Podobnie określił tutaj Gollum. Przede wszystkim Boromir jest czujny by subtelnie w razie czego przestawić odpowiednio wajchę na kogoś innego jeśli Hobbitowi będzie się palić pod dupą.
mafiacorner.boards.net/post/61620 akurat tutaj też bawi się w obrońcę uciśnionego nie wiedząc za co Hobbit trafił na świecznik i pomiędzy wierszami chce go uniewinniać. Akurat tym Boromir u mnie plusuje, bo ja mam podobną zagwozdkę z Hobbitem. Zlinczować Hobbita będzie trzeba jeśli się nie poprawi, ale jakbym miał strzelać na ten moment to powiedziałbym, że okaże się niewinny, bo właściwie prosi się o lincz - jest nieuprzejmy, niepomocny i nie robi sobie przyjaciół. Nie wiem co mafioza chciałby tym osiągnąć oprócz tego, żeby taki gracz jak ja pomyślał właśnie, że jako mafia by tak nie zrobił.
Mamy czterech Mafiozów do znalezienia, przy czym oceniam intuicyjnie, że w grupie Tuk/WP/Mordor/Hobbit/Gimli jest maksymalnie dwóch. Właściwie u każdego z nich dostrzegam jakieś miastowe/bezsensowne dla mafii odruchy. Dlatego z kontekstu rozgrywki do mafii pasuje mi taki Elrond i dalej nie jestem fanem jego gry, choć troszkę przekonanie zmniejszył swoimi odpowiedziami. Ale wpisuje się w pewien obrazek mafiozy, który infiltruje town-core nie robiąc tego jednak tak efektywnie jak Gollum czy Różyczka. Przyznam szczerze że tego Gimliego to w ogóle nie analizowałem. Taki wtapiający się w tło w tej edycji i niczym się nie wyróżniał jak dla mnie. Podobnie miałem z Tukiem, którego też nie kojarzę i wyglądał na kogoś kto się wtapia w tłum i niczym się nie wyróżnił. O pozostałych z tej grupy wcześniej pisałem.
O Elnordzie chyba rozumiem co chcesz powiedzieć. Że jest taki grzeczny, skory do pomocy i współpracy aby tylko znaleźć się w grupie niewinnych i nie kupuje ciebie nadal swoją grą mimo, że dzisiaj ona lepiej wygląda.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 11:30:01 GMT 1
No sprawa jest prosta, Boromir lubi być backseat driverem, jak ma możliwość. W tym momencie za bardzo nie ma takiej możliwości, bo Powrót Króla gra spoko, ale na 50% zaangażowania, Glorfindel też nie kieruje, ty też nie jesteś przodownikiem w poszukiwaniu prawdy, więc Boromir musi więcej reżyserować gry. A że Boromir zazwyczaj reżyseruje siejąc niezgodę i cwaniakując, to co ja na to poradzę ¯\_(ツ)_/¯, Kurwa no nie wiem, na moje to z Glorfindelem robimy podobną robotę co w poprzedniej edycji, a że nie da się napierdolić 250 postów w D1, to już inna sprawa ¯\_(ツ)_/¯ U Glorfindela czekam jeszcze na odpalenie rakiet, bo odczucia wajbowe mam generalnie na plus, ale zaczął grę od nakręcania się na tematy poboczne.
|
|
Gollum
Edycja#35
|
Post by Gollum on Aug 4, 2023 11:30:04 GMT 1
Dziwi mnie twoje podejście do Drzewca, skoro sam piszesz, że zrobił "miejskiego" posta, a ja go na podstawie "miejskiego" posta uniewinniłem. Dla mnie jeden miejski post to za mało, żeby trafił aż tak wysoko, do tego najczystszego koszyka. Mam wrażenie, że ta Twoja lista jest taka trochę z dupy, nie na podstawie własnych odczuć, tylko na podstawie tego, co piszą ludzie.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 11:33:04 GMT 1
Kogo dzisiaj Elrond, daj konkret. Tak na szybkości to kogoś z grona, Hobbit, Mordor, piszę z pracy i jeszcze będę nadrabiał. Na pewno się muszę przyjrzeć Władcy Pierścieni, wysoko też nie są u mnie Ent, Trol, Aragorn. Gimli wydawał mi się dosyć niewinny. Więc byłby gdzieś trochę powyżej tego grona. Rozwiń temat Gimliego, po czym wydaje ci się niewinny?
|
|