|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 11:36:37 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 11:36:37 GMT 1
No sprawa jest prosta, Boromir lubi być backseat driverem, jak ma możliwość. W tym momencie za bardzo nie ma takiej możliwości, bo Powrót Króla gra spoko, ale na 50% zaangażowania, Glorfindel też nie kieruje, ty też nie jesteś przodownikiem w poszukiwaniu prawdy, więc Boromir musi więcej reżyserować gry. A że Boromir zazwyczaj reżyseruje siejąc niezgodę i cwaniakując, to co ja na to poradzę ¯\_(ツ)_/¯, Kurwa no nie wiem, na moje to z Glorfindelem robimy podobną robotę co w poprzedniej edycji, a że nie da się napierdolić 250 postów w D1, to już inna sprawa ¯\_(ツ)_/¯ Ty moim zdaniem tak, Glorfindelowego "pchania rozgrywki" jest mało. Zgadzam się z Theodenem w tej opinii. Czekamy więc na koniec projektu zawodowego i rakiety. Na ten moment nie sądzę, że jakąś znaczącą robotę wykonał.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 11:44:07 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 11:44:07 GMT 1
Dla mnie Gimli > Drzewiec. Zmasowany atak na kurwie w Boromira (gdzie zarzuty te były logiczne, Boromir się faktycznie zamotał w niektórych wypowiedziach) stawiam wyżej nad teoretyzujący post o poradnikach.
Elrond, dalej grasz na hamulcu (bo, jak mówiłeś, w poprzednich edycjach miałeś wpływ za duży i chcesz to zmienić) czy to już jest Twoja gra na pełnej obecnie?
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 11:44:52 GMT 1
Dziwi mnie twoje podejście do Drzewca, skoro sam piszesz, że zrobił "miejskiego" posta, a ja go na podstawie "miejskiego" posta uniewinniłem. Dla mnie jeden miejski post to za mało, żeby trafił aż tak wysoko, do tego najczystszego koszyka. Mam wrażenie, że ta Twoja lista jest taka trochę z dupy, nie na podstawie własnych odczuć, tylko na podstawie tego, co piszą ludzie. Przecież Drzewiec w tym jednym poście zawarł więcej dobrych przemyśleń niż połowa graczy w swoich wszystkich postach, co więcej im dłużej o tym myślę, tym bardziej zaczynam się zgadzać, że w tzw. dole tabeli raczej większość będzie niewinna, a celem na dzisiaj jest zrobienie jakiegoś sensownego świecznika uwzględniającego ww. kwestię i konieczność uporządkowania gry. Dla mnie Gimli > Drzewiec. Zmasowany atak na kurwie w Boromira (gdzie zarzuty te były logiczne, Boromir się faktycznie zamotał w niektórych wypowiedziach) stawiam wyżej nad teoretyzujący post o poradnikach. Elrond, dalej grasz na hamulcu (bo, jak mówiłeś, w poprzednich edycjach miałeś wpływ za duży i chcesz to zmienić) czy to już jest Twoja gra na pełnej obecnie? dla mnie obaj raczej niewinni
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 11:46:27 GMT 1
Tak na szybkości to kogoś z grona, Hobbit, Mordor, piszę z pracy i jeszcze będę nadrabiał. Na pewno się muszę przyjrzeć Władcy Pierścieni, wysoko też nie są u mnie Ent, Trol, Aragorn. Gimli wydawał mi się dosyć niewinny. Więc byłby gdzieś trochę powyżej tego grona. Rozwiń temat Gimliego, po czym wydaje ci się niewinny? To jest relatywne, uniewinnić go nie umiem, ale myślę, że promiastowy, merytoryczny jak na stosunek ilości postów do tego ile próbował nimi osiągnąć, gracz. Na bieżąco wydawało mi się też, że reaguje podobnie do mnie. Na pewno chętniej bym jemu dawał czas niż Mordorowi lub Hobbitowi.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 11:48:00 GMT 1
Frapuje mnie natomiast trochę temat Elronda, bo wychodzi na to, że pomyliłem elfy i teraz nie wiem co zrobić z tym, że Elrond wczoraj po elfiemu powtarzał prawdy ludowe.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 4, 2023 11:49:53 GMT 1
Plus ten wybór celów Gimliego w ogóle bardzo bezpieczny, rozwijając - troll na dany moment uniewinniony, zadamy mu pytanie, ale broń boże nie zasugerujemy, żeby coś było z nim nie tak. Potem WP, to już pisałem wyżej, łatwa podczepka pod maglowanie typa na świeczniku. Dalej analiza na Boromira, z częścią wniosków się zgadzam, ale to też było raczej pójście z miejskim prądem. Reszta to jakieś fillery o których szkoda wspominać. To proponuję się lepiej wczytać i przyjrzeć. Bo jest to trochę krzywdzące, że olewasz moje wnioski jako "filler" No też do tego piłem, troll usilnie nie chce spojrzeć na Hobbita, a pośrednio go wybronił, dyskredytując Ciebie. W ogóle wywiązała się fajna dychotomia - WP raz się do Trolla przymila, raz atakuje jakby nie wiedział jaką linię objąć, zaś Troll zszedł z piedestału i rzeczywiście zaczął grę emocjonalną. Fajnie. W tle jeszcze ten Hobbit, który stara się jak może żeby nie przekazać jakiejś wielkiej myśli. Stąd zaczepiałem każdego z nich i się przyglądałem reakcjom.
Na tej samej zasadzie zaczepiłem Boromira.
Z kolei co dalej napisałeś:
Powrót Króla jak dla mnie na razie raczej bardziej zielony, niż czerwony. Dajmy się słoikowi rozkręcić HA TFU na coś takiego. Wybiórcze podejście do graczy, jednemu damy się rozkręcić, nie czepiajmy się - a drugiego zlinczujmy ot tak.
A po edycji "ojej znów miastyo przegrało, ciekawe czemu" Jak gra podejrzanie to trzeba docisnąć, nieważne kto stoi za kreacją.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 11:52:49 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 11:52:49 GMT 1
U Erlonda czuję małe wycofanie, ale full miał rzeczy, z którymi się zgadzałem + to bronienie ludzi w d0. Jak wjebali się w niego Theoden z ekipą wczoraj, to odpisywał na bieżąco długimi postami, nie chował się do nory, żeby wracać z postaranymi postami. Czasami staje okrakiem, ale przemyślenia miał głębokie i ja na ten moment koloruję go na zielono i liczę, że się jeszcze bardziej rozkręci.
I świecznik na teraz widziałbym w postaci Hobbit, Tuk i Mordor.
Na korzyść WP jest to, że jego skonfundowanie działaniami trolla odzwierciedlało moje. I fakt, że wykazał się aktywną postawą, próbując pchnąć z otwartą przyłbicą mafijnego Hobbita na świecznik. To byłoby za mało na d2, ale na d1 dla mnie starcza.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 4, 2023 11:53:17 GMT 1
Dobra, to ja jednak odpalę może rakiety. Uważam, że Hobbit jest niewinny. Piłka po waszej stronie. A parę godzin wcześniej: Jakieś immunitety, uniewinnianie za nic właściwie, bo co to jest - najpierw pisze że gośc niewinny po dwóch-trzech jego postach z zawartością równą zeru (sprawdźcie posty hobbita na tamten moment), a potem zmiany zdania, że już nie, kręcenie. Sam widzi, że napisał głupotę to tłumaczy, "a no bo taki wajb miałem po godzinie gry, ale mam swoje przesłanki, ale się nimi urwa nie podzielę." Tego jest tu tyle, że albo gość nie ma żadnej opinii - tylko ją udaje (mafia) albo kręci się jak gówno w przeręblu. Podziel się Boromirze swoimi przesłankami.
No zgadza się, udaję opinię albo kręcę jak gówno w przeręblu. Kręcę i motam. Mamy 2012 a ty mnie złapałeś na nieścisłościach, tak było nie zmyślam. Powtórzę, jakie są przesłanki co do gry Hobbita? Nie wyjaśniłeś.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 11:53:44 GMT 1
Cześć. Przepraszam za niewielką aktywność, ale myślałem, że jest limit postów. 10 dziennie.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 11:53:51 GMT 1
Dla mnie Gimli > Drzewiec. Zmasowany atak na kurwie w Boromira (gdzie zarzuty te były logiczne, Boromir się faktycznie zamotał w niektórych wypowiedziach) stawiam wyżej nad teoretyzujący post o poradnikach. Elrond, dalej grasz na hamulcu (bo, jak mówiłeś, w poprzednich edycjach miałeś wpływ za duży i chcesz to zmienić) czy to już jest Twoja gra na pełnej obecnie? Nie no teraz z pracy piszę, więc odpisuję na bieżąco, ale bez zbudowanej mocnej koncepcji, a też jeszcze się wstrzymuje jednak. Bo w sumie na przykład fajne rzeczy wychodzą, Boromir nisko dał Tuka, wysoko drzewca i nie umiał sklasyfikować Legolasa. Jakbym ja już wcześniej jasno i wyraźnie zakomunikował co myślę, to mógłbym wpłynąć na jego opinię. Jak zobaczę, że zmierza w takim kierunku jaki uważam za głupi, to będę działał intensywniej. Ale też staram się na tym spektrum komunikowanie przemyśleń, siedzenie cicho na tyle balansować, żeby też nie przegiąć w drugą stronę i nie dać od siebie tak mało, że zupełnie nie będziecie potrafili się do mnie ustosunkować.
|
|
|
Post by Antura on Aug 4, 2023 11:54:00 GMT 1
Do końca 1 linczu istnieje całkowity zakaz jakichkolwiek informacji na temat prawdziwych tożsamości – rozmawiania o graczach, ich udziale, ich poprzednich grach, szukania ich czy pytania o nich. Pierwszy dzień jest dniem Kreacji – czasem, w którym wszyscy jesteśmy mniej lub bardziej anonimowi. Zakaz ten nie dotyczy gracza, który broni się przed realnym linczem na swojej osobie. Można w celu obrony przed oskarżeniami bronić się swoją tożsamością/przyznać do niej/kłamać o niej.Przypominam o zaznaczonych fragmentach, będę relatywnie sprawdzał, bo z tego co widziałem, to i tak to założenie dnia 0/1 na kreacjach było już nieprzestrzegane
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 11:55:58 GMT 1
Plus ten wybór celów Gimliego w ogóle bardzo bezpieczny, rozwijając - troll na dany moment uniewinniony, zadamy mu pytanie, ale broń boże nie zasugerujemy, żeby coś było z nim nie tak. Potem WP, to już pisałem wyżej, łatwa podczepka pod maglowanie typa na świeczniku. Dalej analiza na Boromira, z częścią wniosków się zgadzam, ale to też było raczej pójście z miejskim prądem. Reszta to jakieś fillery o których szkoda wspominać. To proponuję się lepiej wczytać i przyjrzeć. Bo jest to trochę krzywdzące, że olewasz moje wnioski jako "filler" W ogóle wywiązała się fajna dychotomia - WP raz się do Trolla przymila, raz atakuje jakby nie wiedział jaką linię objąć, zaś Troll zszedł z piedestału i rzeczywiście zaczął grę emocjonalną. Fajnie. W tle jeszcze ten Hobbit, który stara się jak może żeby nie przekazać jakiejś wielkiej myśli. Stąd zaczepiałem każdego z nich i się przyglądałem reakcjom.
Na tej samej zasadzie zaczepiłem Boromira.
Z kolei co dalej napisałeś:
Powrót Króla jak dla mnie na razie raczej bardziej zielony, niż czerwony. Dajmy się słoikowi rozkręcić HA TFU na coś takiego. Wybiórcze podejście do graczy, jednemu damy się rozkręcić, nie czepiajmy się - a drugiego zlinczujmy ot tak.
A po edycji "ojej znów miastyo przegrało, ciekawe czemu" Jak gra podejrzanie to trzeba docisnąć, nieważne kto stoi za kreacją.
Przeczytałam dzisiaj od deski do deski wszystkie twoje posty, kolego. To nie są zaczepki, to są na razie jakieś pozorowane interakcje, których w ogóle nie ciągniesz, tylko urywasz po jednym zdaniu i przesuwasz się do innego targetu. Taki Powrót Króla, mimo że mówię, że trzeba mu się dać rozkręcić, już imo dał więcej mięsa niż ty w tej grze, jak na razie.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 11:56:18 GMT 1
Gollum - wzór czystości. Szczery miastowy. Pragnieniem poszukiwania prawdy przebija nie jeden mur. Przyjemnie było czytać te trzy strony. Ukłony. Proszenie o modlitwę jako kontrowersja? Wydaje mi się, że wiem, co to za gracz i akurat niekonwencjonalny sposób myślenia to dla niego rzecz charakterystyczna. Gandalf - gracz, który wikła się w bardzo dużo interakcji od początku. Zaczepia innych graczy. Jest w tym pewna kreacyjna naturalność, rozmach tych zaczepek oraz idący za nimi niewątpliwy nacisk wskazuje zdecydowanie na miastowość, ale kto wie, co będzie później, gdy poznamy różne konteksty! Pozytywnie również za Gandalfem przemawia dobra pamięć (dobra pamięć na temat przeszłych postów w rozgrywce to cecha miastowych). Peregrin Tusk - nie mogę powiedzieć wiele dobrego o tym graczu. Wnosi niewiele. Podczepia się. Mało własnych myśli. Dużo ściekopostowania. I co najmniej jedna dziwna interakcja. Mordor - południowo-zachodnia część miasta. Władca Pierścienia - bardzo szybko przeszedł do formułowania oskarżeń oraz obron. Na razie zostawić i dać się wyszaleć. Elrond - z grubsza wygląda niewinnie. Zadaje dobre pytania, zwraca uwagę na dobre rzeczy. Chad Aragones - wdał się w dziwną interakcję na temat czatu GPT, natomiast chyba był w niej szczery. Gracz emocjonalny, a więc będzie można dużo z niego wyciągnąć. Różyczka bawełna - nie podoba mi się aktorka ze zdjęcia, ale przez to kreacyjne pisanie per pan zyskuje w moich oczach! Powinna to Pani kontynuować, bo potem było gorzej... Theodor z Ekipy - niezwykle skoncentrował się na Elrondzie. Chce poszukiwać prawdy, ale robi to wąsko, bez wyobraźni przestrzennej niczym kobieta, która nie dostrzega prostopadłego podania podczas meczu koszykówki i niszczy kolejny obiecujący kontratak. Drzewiec Fangorn - gracz podobny do mnie. Też milczał i wszedł z konkretem. To niekoniecznie jest miastowe (choć u mnie jest). Należy obserwować czy coś z tej strategii będzie miał, czy może jest ona tylko na pokaz. Gloryfinder The Barłog Slande - dopiero zauważyłem, że jest taki gracz w rozgrywce... Hobbit - skupia się na mało istotnych rzeczach, które można by również analizować poza rozgrywką. Nie wiem, czy nie mamy do czynienia z pozorowaną aktywnością. Pytanie czy wynika z niemocy miastowego, czy z mafijności. Troll - napisałem, że go lubię, bo rzeczywiście lubiłem, ale pisanie oczywistości i ogólnej teorii gry, zwłaszcza w takim momencie rozgrywki, jest nienaturalne. Oby był tylko świeżo po lekturze podsumowań Reda... Gimli - zauważył na temat Trolla to samo, co ja. Pozytywnie. Boromir - nie możemy zostawić go do końca. Powrót Króla - dostaje immunitet za śmieszność i kreację. Doceniam! Lovelas - napisałem, że wygląda podejrzanie, ale teraz już wiem na jego temat więcej, tak że w tym wypadku będę musiał zdać się trochę na ogólne prądy w mieście.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 11:59:12 GMT 1
Nie musi to robić bezpośrednio, ale już Róża dobrze opisała w jaki sposób Boromir się zachowuje. Podobnie określił tutaj Gollum. Przede wszystkim Boromir jest czujny by subtelnie w razie czego przestawić odpowiednio wajchę na kogoś innego jeśli Hobbitowi będzie się palić pod dupą.
mafiacorner.boards.net/post/61620 akurat tutaj też bawi się w obrońcę uciśnionego nie wiedząc za co Hobbit trafił na świecznik i pomiędzy wierszami chce go uniewinniać. Akurat tym Boromir u mnie plusuje, bo ja mam podobną zagwozdkę z Hobbitem. Zlinczować Hobbita będzie trzeba jeśli się nie poprawi, ale jakbym miał strzelać na ten moment to powiedziałbym, że okaże się niewinny, bo właściwie prosi się o lincz - jest nieuprzejmy, niepomocny i nie robi sobie przyjaciół. Nie wiem co mafioza chciałby tym osiągnąć oprócz tego, żeby taki gracz jak ja pomyślał właśnie, że jako mafia by tak nie zrobił.
Mamy czterech Mafiozów do znalezienia, przy czym oceniam intuicyjnie, że w grupie Tuk/WP/Mordor/Hobbit/Gimli jest maksymalnie dwóch. Właściwie u każdego z nich dostrzegam jakieś miastowe/bezsensowne dla mafii odruchy. Dlatego z kontekstu rozgrywki do mafii pasuje mi taki Elrond i dalej nie jestem fanem jego gry, choć troszkę przekonanie zmniejszył swoimi odpowiedziami. Ale wpisuje się w pewien obrazek mafiozy, który infiltruje town-core nie robiąc tego jednak tak efektywnie jak Gollum czy Różyczka. Jestem otwarty na współpracę. Załóżmy roboczo, że w grupie Tuk/WP/Mordor/Hobbit/Gimli jest maksymalnie dwóch, z czym chyba jestem w stanie się zgodzić. Odłóżmy przy tym tę grupę na bok, na potrzeby rozmowy. Wyciągasz temat Elronda. Powiedzmy, że to trzech czy dwóch i pół, bo tak dawać 100% pierwszego dnia to jednak głupio. W jakim poolu spośród pozostałych graczy szukałbyś tego ostatniego/dwóch? Gimliwyżej cytuję słowa Theodena, z którymi ja się zgadzam. Ja do tego jeszcze w charakterze asa, a może i jokera z rękawa, mógłbym dorzucić kwestie metowe, ale MG prosił, żeby tożsamości nie ruszać, więc nie ruszam
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 12:01:04 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 12:01:04 GMT 1
Bardzo mi się podoba ten post Mordoru. Najlepsze "odglonienie" się so far.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 12:01:13 GMT 1
W mafii czterech?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 12:02:33 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 12:02:33 GMT 1
Ale jechanie na nieznajomości limitu i liczby mafiozów już niezbyt. Po podkreśleniu, że nie znałeś limitu, robisz takie "double down", że liczby mafiozów też nie znasz.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 12:02:41 GMT 1
Mam nadzieję, że nie ma Safinetki i Hello w stawce, bo będzie afera za tę koszykówkę...
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 12:02:55 GMT 1
via mobile
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 12:02:55 GMT 1
Frapuje mnie natomiast trochę temat Elronda, bo wychodzi na to, że pomyliłem elfy i teraz nie wiem co zrobić z tym, że Elrond wczoraj po elfiemu powtarzał prawdy ludowe. Kolejny plus przy borowiku
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 12:03:09 GMT 1
Ale jechanie na nieznajomości limitu i liczby mafiozów już niezbyt. Po podkreśleniu, że nie znałeś limitu, robisz takie "double down", że liczby mafiozów też nie znasz. To żarty akurat.
|
|