|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 12:03:26 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 12:03:26 GMT 1
Ale jechanie na nieznajomości limitu i liczby mafiozów już niezbyt. Po podkreśleniu, że nie znałeś limitu, robisz takie "double down", że liczby mafiozów też nie znasz. To żarty akurat. Okej, nie wyłapałem.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 4, 2023 12:10:52 GMT 1
To proponuję się lepiej wczytać i przyjrzeć. Bo jest to trochę krzywdzące, że olewasz moje wnioski jako "filler" Stąd zaczepiałem każdego z nich i się przyglądałem reakcjom.
Na tej samej zasadzie zaczepiłem Boromira.
Z kolei co dalej napisałeś:
HA TFU na coś takiego. Wybiórcze podejście do graczy, jednemu damy się rozkręcić, nie czepiajmy się - a drugiego zlinczujmy ot tak.
A po edycji "ojej znów miastyo przegrało, ciekawe czemu" Jak gra podejrzanie to trzeba docisnąć, nieważne kto stoi za kreacją.
Przeczytałam dzisiaj od deski do deski wszystkie twoje posty, kolego. To nie są zaczepki, to są na razie jakieś pozorowane interakcje, których w ogóle nie ciągniesz, tylko urywasz po jednym zdaniu i przesuwasz się do innego targetu. Taki Powrót Króla, mimo że mówię, że trzeba mu się dać rozkręcić, już imo dał więcej mięsa niż ty w tej grze, jak na razie. Jeśli ja "pozoruję interakcje" co jest kompletną bzdurą, to jak nazwać Twoją twórczośc? Daj przykład substancji, czegokolwiek.
Ja wiem, po przeczytaniu Twoich postów stwierdzam, że prezentujesz dokładnie to, co zarzuciłeś mi - zadawanie wielu pytań, ale bez niczego konkretnego. Proponuję, żebyś przebił moją osobę, bo skoro uważasz, że moje zaczepki to było pozorowanie reakcji, to napisz coś od siebie! Jakie masz zdanie na temat graczy? Coś więcej niż pisanie multum postów bez żadnych konkretnych wniosków. Ja chętnie poczytam.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 12:23:55 GMT 1
xD No ok, jak nie widzisz różnicy to super, że dobrze się czujesz ze sobą
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 4, 2023 12:24:13 GMT 1
W sumie dobrze, że sie do mnie przyczepiłeś bo inaczej bym nie przeczytał Twoich postów. 54 sztuki, praktycznie jeden z aktywniejszych graczy w tej edycji - a w środku taka bezjajeczna i bezpieczna gra. Tu zapytam, odpowiem za kogoś, tam pokoloruję ale nieznacznie. Przeczytajcie proszę, bo sam nie wiem co o tym sądzić.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 12:24:41 GMT 1
Akurat tym Boromir u mnie plusuje, bo ja mam podobną zagwozdkę z Hobbitem. Zlinczować Hobbita będzie trzeba jeśli się nie poprawi, ale jakbym miał strzelać na ten moment to powiedziałbym, że okaże się niewinny, bo właściwie prosi się o lincz - jest nieuprzejmy, niepomocny i nie robi sobie przyjaciół. Nie wiem co mafioza chciałby tym osiągnąć oprócz tego, żeby taki gracz jak ja pomyślał właśnie, że jako mafia by tak nie zrobił.
Mamy czterech Mafiozów do znalezienia, przy czym oceniam intuicyjnie, że w grupie Tuk/WP/Mordor/Hobbit/Gimli jest maksymalnie dwóch. Właściwie u każdego z nich dostrzegam jakieś miastowe/bezsensowne dla mafii odruchy. Dlatego z kontekstu rozgrywki do mafii pasuje mi taki Elrond i dalej nie jestem fanem jego gry, choć troszkę przekonanie zmniejszył swoimi odpowiedziami. Ale wpisuje się w pewien obrazek mafiozy, który infiltruje town-core nie robiąc tego jednak tak efektywnie jak Gollum czy Różyczka. Jestem otwarty na współpracę. Załóżmy roboczo, że w grupie Tuk/WP/Mordor/Hobbit/Gimli jest maksymalnie dwóch, z czym chyba jestem w stanie się zgodzić. Odłóżmy przy tym tę grupę na bok, na potrzeby rozmowy. Wyciągasz temat Elronda. Powiedzmy, że to trzech czy dwóch i pół, bo tak dawać 100% pierwszego dnia to jednak głupio. W jakim poolu spośród pozostałych graczy szukałbyś tego ostatniego/dwóch? Gimli wyżej cytuję słowa Theodena, z którymi ja się zgadzam. Ja do tego jeszcze w charakterze asa, a może i jokera z rękawa, mógłbym dorzucić kwestie metowe, ale MG prosił, żeby tożsamości nie ruszać, więc nie ruszam Właśnie jestem w trakcie poszukiwań wśród graczy, którzy nazwijmy to "mocniej zaznaczyli swoją obecność w grze". Gollum i Różyczka out, Legolas i Gandalf chyba również. Raczej nie Powrót Króla. Zostają mi Aragorn, Boromir, Glorfindel, Troll, Drzewiec, Elrond. Przy czym żaden z nich nie gra źle, gra Trolla na przykład troszkę podobna do Hobbitowskiej w tym sensie, że nie podoba mi się, ale jest niezbyt logiczna dla mafiozy (oczywiście jakość gry Trolla >>> Hobbita). Drzewiec fajny post, ale lekcje wyciągnięte z poprzedniej edycji są takie, że mafioza potrafi dać dobrą ścianę tekstu. Nie jestem kupiony. Jeżeli mafioza jest wyżej niż wytłuszczeni, to pewnie przegramy, no ewentualnie Powrót Króla jeszcze, ale wątpię mocno na ten moment.
Z grupą "maks dwóch mafiozów" możliwe, że trzeba będzie podjąć odważną decyzję na pewnym etapie jeśli nie wskoczą na wyższe obroty, to znaczy po prostu niektórych zlinczować, a niektórych całkowicie odpuścić i szukać wśród wytłuszczonych. Najszybciej z tamtej grupy uniewinniłbym Tuka i Mordor.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 12:26:35 GMT 1
To fajnie, że mamy przegrać jak Pomidorek się okaże mafiozą.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 12:29:03 GMT 1
Mega podoba mi się to, że ŻADEN mafioza nie gra źle. Nawet jakby hipotetycznie w mafii byli Tuk, WP, Hobbit i Gimli, to niczym się de facto nie wjebali, po prostu nieco odstają od reszty effortem.
Edit, up: przecież napisałem, że ewentualnie on.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 12:29:43 GMT 1
Jestem otwarty na współpracę. Załóżmy roboczo, że w grupie Tuk/WP/Mordor/Hobbit/Gimli jest maksymalnie dwóch, z czym chyba jestem w stanie się zgodzić. Odłóżmy przy tym tę grupę na bok, na potrzeby rozmowy. Wyciągasz temat Elronda. Powiedzmy, że to trzech czy dwóch i pół, bo tak dawać 100% pierwszego dnia to jednak głupio. W jakim poolu spośród pozostałych graczy szukałbyś tego ostatniego/dwóch? Gimli wyżej cytuję słowa Theodena, z którymi ja się zgadzam. Ja do tego jeszcze w charakterze asa, a może i jokera z rękawa, mógłbym dorzucić kwestie metowe, ale MG prosił, żeby tożsamości nie ruszać, więc nie ruszam Właśnie jestem w trakcie poszukiwań wśród graczy, którzy nazwijmy to "mocniej zaznaczyli swoją obecność w grze". Gollum i Różyczka out, Legolas i Gandalf chyba również. Raczej nie Powrót Króla. Zostają mi Aragorn, Boromir, Glorfindel, Troll, Drzewiec, Elrond. Przy czym żaden z nich nie gra źle, gra Trolla na przykład troszkę podobna do Hobbitowskiej w tym sensie, że nie podoba mi się, ale jest niezbyt logiczna dla mafiozy (oczywiście jakość gry Trolla >>> Hobbita). Drzewiec fajny post, ale lekcje wyciągnięte z poprzedniej edycji są takie, że mafioza potrafi dać dobrą ścianę tekstu. Nie jestem kupiony. Jeżeli mafioza jest wyżej niż wytłuszczeni, to pewnie przegramy, no ewentualnie Powrót Króla jeszcze, ale wątpię mocno na ten moment.
Z grupą "maks dwóch mafiozów" możliwe, że trzeba będzie podjąć odważną decyzję na pewnym etapie jeśli nie wskoczą na wyższe obroty, to znaczy po prostu niektórych zlinczować, a niektórych całkowicie odpuścić i szukać wśród wytłuszczonych. Najszybciej z tamtej grupy uniewinniłbym Tuka i Mordor.
Skąd ten spin w sprawie Elronda, gdzie dotychczas poświęciłeś mu na oko 69% swoich atakujących postów, a teraz jest w tłumie sześciu graczy?
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 12:31:06 GMT 1
Właśnie jestem w trakcie poszukiwań wśród graczy, którzy nazwijmy to "mocniej zaznaczyli swoją obecność w grze". Gollum i Różyczka out, Legolas i Gandalf chyba również. Raczej nie Powrót Króla. Zostają mi Aragorn, Boromir, Glorfindel, Troll, Drzewiec, Elrond. Przy czym żaden z nich nie gra źle, gra Trolla na przykład troszkę podobna do Hobbitowskiej w tym sensie, że nie podoba mi się, ale jest niezbyt logiczna dla mafiozy (oczywiście jakość gry Trolla >>> Hobbita). Drzewiec fajny post, ale lekcje wyciągnięte z poprzedniej edycji są takie, że mafioza potrafi dać dobrą ścianę tekstu. Nie jestem kupiony. Jeżeli mafioza jest wyżej niż wytłuszczeni, to pewnie przegramy, no ewentualnie Powrót Króla jeszcze, ale wątpię mocno na ten moment.
Skąd ten spin w sprawie Elronda, gdzie dotychczas poświęciłeś mu na oko 69% swoich atakujących postów, a teraz jest w tłumie sześciu graczy? W sumie nie podkreśliłem, że to od lewej do prawej uporządkowane, masz rację.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 4, 2023 12:31:10 GMT 1
xD No ok, jak nie widzisz różnicy to super, że dobrze się czujesz ze sobą No to pokaż mi skoro to takie oczywiste xD Nie wiem, starasz się teraz insynuować, że nie zasługuję na Twoją odpowiedź albo danie jakiegoś wkładu? Czemu inni gracze muszą Ci odpowiadać a jak ktoś chce, żebyś napisał coś dłuższego o swoich przemyśleniach, to nagle "X DE, nie będę pisał"
Dajesz.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 12:33:45 GMT 1
Przy czym nadal argument za moją osobą Theodena jest jak rozumiem taki, że starałem się infiltrować bardziej od niego. To odpowiem, że się nie starałem, wręcz przeciwnie, bym chciał to bym mocniej zagrał. Nie podoba mi się ta ogólnikowość.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 12:35:04 GMT 1
Przy czym nadal argument za moją osobą Theodena jest jak rozumiem taki, że starałem się infiltrować bardziej od niego. To odpowiem, że się nie starałem, wręcz przeciwnie, bym chciał to bym mocniej zagrał. Nie podoba mi się ta ogólnikowość. Ignorujesz moje rozumowanie z wczoraj, a czepiasz się zdania z dzisiaj. Nie podoba mi się ta wybiórczość.
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 12:36:02 GMT 1
Wczoraj już odpowiadałem na twoje rozumowanie z wczoraj i szczerze nie pamiętam ani co ja pisałem, ani co ty pisałeś.
Bo obstawiam, że były to takie same ogólniki jak dzisiaj.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 12:36:59 GMT 1
hahaha arnold ale się będziemy napierdalać już się nie moge doczekać
od wczorajszego zaznaczenia, że posty pisze Ci chatgpt krok po kroczku z coraz większą odwagą próbujesz mnie forsować. Nie mogę się doczekać efektów
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 12:37:21 GMT 1
xD No ok, jak nie widzisz różnicy to super, że dobrze się czujesz ze sobą No to pokaż mi skoro to takie oczywiste xD Nie wiem, starasz się teraz insynuować, że nie zasługuję na Twoją odpowiedź albo danie jakiegoś wkładu? Czemu inni gracze muszą Ci odpowiadać a jak ktoś chce, żebyś napisał coś dłuższego o swoich przemyśleniach, to nagle "X DE, nie będę pisał"
Dajesz.
Nie no gościu bo porównujesz parę swoich pytań za którymi nic nie szło (plus jeden niezły post o Boromirze), z moimi interakcjami z Glorfindelem, Boromirem, Aragornem, Elrondem, opinią o Tobie, opinią o Trollu, dyskusją nt. Pippina, i to tak z głowy te większe interakcje które mi przychodzą do głowy. Ja rozumiem że cię ubodło, bo ktoś śmiał cię podejrzewać, ale nie róbmy se jaj.
|
|
|
Post by Théoden z ekipą on Aug 4, 2023 12:37:51 GMT 1
Aha. Powiedzmy, że i tak nie zostaniesz zlinczowany w dniu dzisiejszym, więc masz czas i pole do popisu, żeby zagrać mocniej. edit: do Elronda
|
|
Elrond
Edycja#35
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 12:38:58 GMT 1
hahaha arnold ale się będziemy napierdalać już się nie moge doczekać od wczorajszego zaznaczenia, że posty pisze Ci chatgpt krok po kroczku z coraz większą odwagą próbujesz mnie forsować. Nie mogę się doczekać efektów W którym momencie spróbowałem cię forsować? To ty się na mnie zacietrzewiasz, tylko chyba za to, że paru graczom zasugerowałem, że pochopnie te uniewinnienia. No i jeszcze za sztywność, ale to słaby argument, na który co ja mam ci powiedzieć. Nie widzę dobrej woli w tobie i to jest główna różnica pomiędzy stanem oczekiwanym, a stanem faktycznym.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 12:43:01 GMT 1
ja nie chce żebyś odpowiadał mi cokolwiek. Zwracasz kolejnym ludziom uwagę więcej niż jednej osobie za zbyt szybkie uniewinnienie mnie, obiecujesz że nie dasz mi dostać się do grupy decyzyjnej, a teraz hipotetyzujesz przegraną miasta przez moją winę. Czuje się kamyczkiem w Twoim bucie i trochę mnie to cieszy bo ja wiem w czyim bucie drzazgą mogę się stać
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 4, 2023 12:43:47 GMT 1
No to pokaż mi skoro to takie oczywiste xD Nie wiem, starasz się teraz insynuować, że nie zasługuję na Twoją odpowiedź albo danie jakiegoś wkładu? Czemu inni gracze muszą Ci odpowiadać a jak ktoś chce, żebyś napisał coś dłuższego o swoich przemyśleniach, to nagle "X DE, nie będę pisał"
Dajesz.
Nie no gościu bo porównujesz parę swoich pytań za którymi nic nie szło (plus jeden niezły post o Boromirze), z moimi interakcjami z Glorfindelem, Boromirem, Aragornem, Elrondem, opinią o TRobie, opinią o Trollu, dyskusją nt. Pippina, i to tak z głowy te większe interakcje które mi przychodzą do głowy. Ja rozumiem że cię ubodło, bo ktoś śmiał cię podejrzewać, ale nie róbmy se jaj. Nie robię sobie jaj. Twoja twórczość to typowa narracja rozgrywki, bezjajeczne czepianie się szczegółów (a to, że ktoś był agresywny, stwierdzanie ten bardziej zielony niż czerwony bez powiedzenia czemu i gra na tożsamościach). Ale tego "mięsa" jak sam napisałeś - tam nie ma. Twoje interakcje są bez znaczenia, nie atakujesz, dajesz opinie bez żadnego merytorycznego podparcia.
Z najbardziej aktywnych Ty jesteś blisko rozgrywki, ale równie dobrze mogłoby Cię w niej nie być. Skoro lubisz przywoływać starsze edycje, przypomina się casus Karetki.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 12:44:13 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 12:44:13 GMT 1
Elrond, a Ty co edycję mówisz że masz jakieś założenia. Teraz pisałeś, że chcesz być mniej w rozgrywce bo czułeś że masz za duży wpływ, coś w ten deseń.
A powiedz mi, co Ty se pomyślałeś jeszcze tym razem? Poza powyższym. Bo ja mimo wszystko widzę w Tobie dużo jakiejś pierwotnej agresji, a jednocześnie ugodowość, bardzo dziwny miks.
Sam nie wszedłem jeszcze do końca przez robotę, ale jak zazwyczaj czułem taki pierwiastek wkurwienia rozmawiając z Tobą, bo zazwyczaj mamy inne argumenty, tak teraz totalnie mi się rozmywasz.
Nie chodzi o to żebyś przyznawał się kim jesteś, absolutnie omijam metę, pytam tylko co chciałeś zagrać w tej edycji.
Zaraz kończę orkę na ugorze w hucie i też Ci odpowiem.
|
|