|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 12:44:38 GMT 1
hahaha arnold ale się będziemy napierdalać już się nie moge doczekać od wczorajszego zaznaczenia, że posty pisze Ci chatgpt krok po kroczku z coraz większą odwagą próbujesz mnie forsować. Nie mogę się doczekać efektów W którym momencie spróbowałem cię forsować? To ty się na mnie zacietrzewiasz, tylko chyba za to, że paru graczom zasugerowałem, że pochopnie te uniewinnienia. No i jeszcze za sztywność, ale to słaby argument, na który co ja mam ci powiedzieć. Nie widzę dobrej woli w tobie i to jest główna różnica pomiędzy stanem oczekiwanym, a stanem faktycznym. Zdradzę Ci tajemnice - cała masa dobrej woli w tym temacie jest pozorowana. Braku dobrej woli mafia nie pozoruje
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 12:44:53 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 4, 2023 12:44:53 GMT 1
Dlaczego dałbyś Drzewca do nieklasyfikowanych? Bo on leci na Premovach jak na razie. Co to jest za problem opracować sobie sposób gry X na podstawie poradników przed edycją, a potem po losowaniu po prostu tak zagrać. Zero to finezji wymaga jako mafia. A cały sposób gry mógł być opracowany przed losowaniem. Nazywanie mojego postu premovem jest mocno spłycające, wypaczające jego sens, dlatego bardzo mi śmierdzi ten twój post. Nie zrozumiałeś mojej strategii, co oznacza, że albo po prostu jej nie rozumiesz, albo celowo ją spłycasz. Estymatorów nie można mylić z premove'ami. Estymator mafii followującej poradnik wymyśliłem przed edycją, ale oczywistym jest, że jego zastosowanie zależne było od losowania. Zostałem wylosowany po stronie miasta, więc pojechałem przygotowaną taktyką. Na mój post zareagowałeś bardzo podobnie do Gandalfa, więc jego to też się tyczy - albo trafiłem w czuły punkt i próbujecie szybko zbić mój trop uznając go za jakieś bzdury i skupić się na innym wątku, albo mamy tu do czynienia z najprostszym mechanizmem psychologicznym, czyli ja uderzyłem w was, to ty uderzanie we mnie. Ciekawa jest też gra Różyczki, która z Gandalfem idzie ramię w ramię i mają takie same spostrzeżenia. Możliwe, że jako mafia się wykluczają, ale ofc to wstępna poszlaka. Theoden i Boromir zielenią się, ich posty wydawały się naturalne. Pracy jeszcze nie skończyłem, więc full analizy nie strzelę póki co, ale dziś z pewnością będę przeciwnikiem strzelania w glony, uderzyłbym w kogoś starającego się wczoraj rzucać merytoryką, która nie urodziła owoców.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 12:46:12 GMT 1
Bo on leci na Premovach jak na razie. Co to jest za problem opracować sobie sposób gry X na podstawie poradników przed edycją, a potem po losowaniu po prostu tak zagrać. Zero to finezji wymaga jako mafia. A cały sposób gry mógł być opracowany przed losowaniem. Nazywanie mojego postu premovem jest mocno spłycające, wypaczające jego sens, dlatego bardzo mi śmierdzi ten twój post. Nie zrozumiałeś mojej strategii, co oznacza, że albo po prostu jej nie rozumiesz, albo celowo ją spłycasz. Estymatorów nie można mylić z premove'ami. Estymator mafii followującej poradnik wymyśliłem przed edycją, ale oczywistym jest, że jego zastosowanie zależne było od losowania. Zostałem wylosowany po stronie miasta, więc pojechałem przygotowaną taktyką. o,o, o mam dokładnie to samo z arnoldem, ale nie potrafie tak ładnie używać języka polskiego jak Ty kolejny plus przy drzewaku
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 12:50:55 GMT 1
Myślę, że się nakręciłeś, po prostu wytknąłem Theodenowi fragment jego posta, który uznałem za absurdalny i nie pasujący do tej całej aury rozsądku, którą próbuje roztoczyć wokół siebie.
Wcześniej zwróciłem uwagę Legolasowi, on akurat wprost napisał, że uniewinnia cię za podobieństwo z poprzednią grą. Chyba jeszcze Glorfindelowi, który w sumie chyba nie wie czy jesteś niewinny, ale zakłada, że się okaże no i to jest akurat w porządku.
Napisałem, że z taką grą twoją będę stopował nastroje uniewinniania cię no i to podtrzymuję i liczę, że będziesz grał lepiej.
A teraz mnie też denerwujesz, że zamiast ze mną normalnie rozmawiać, mówisz do mnie o jakichś kamyczkach i drzazgach w bucie i budujesz atmosferę konfliktu. Nie rozumiem po co ci to. Naprawdę myślisz, że jak jestem w mafii to sobie założyłem, że zlinczowanie lub niedopuszczenie Pomidorka do miastowego core, to jest fundamentalny warunek mojego mafijnego zwycięstwa i muszę to robić, bo inaczej przegram? Jakby no come'on. Mam wrażenie, że w ogóle wypowiadasz się tylko o mnie.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 12:56:49 GMT 1
Nie no gościu bo porównujesz parę swoich pytań za którymi nic nie szło (plus jeden niezły post o Boromirze), z moimi interakcjami z Glorfindelem, Boromirem, Aragornem, Elrondem, opinią o TRobie, opinią o Trollu, dyskusją nt. Pippina, i to tak z głowy te większe interakcje które mi przychodzą do głowy. Ja rozumiem że cię ubodło, bo ktoś śmiał cię podejrzewać, ale nie róbmy se jaj. Nie robię sobie jaj. Twoja twórczość to typowa narracja rozgrywki, bezjajeczne czepianie się szczegółów (a to, że ktoś był agresywny, stwierdzanie ten bardziej zielony niż czerwony bez powiedzenia czemu i gra na tożsamościach). Ale tego "mięsa" jak sam napisałeś - tam nie ma. Twoje interakcje są bez znaczenia, nie atakujesz, dajesz opinie bez żadnego merytorycznego podparcia.
Z najbardziej aktywnych Ty jesteś blisko rozgrywki, ale równie dobrze mogłoby Cię w niej nie być. Skoro lubisz przywoływać starsze edycje, przypomina się casus Karetki.
Pozwolę sobie nie palić na to więcej postów, bo to tak bzdurne oskarżenie, że nawet nie mam jak się do tego odnieść + chyba musiałabym złamać zasadę "insult the play, not the player" Przynajmniej wyciągnęłam Ciebie z bezpiecznego kurwidołka, co i tak daje rozgrywce więcej, niż jakikolwiek Twój post do tej pory. Boromir i tak był grillowany jbc
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 12:58:44 GMT 1
Bo on leci na Premovach jak na razie. Co to jest za problem opracować sobie sposób gry X na podstawie poradników przed edycją, a potem po losowaniu po prostu tak zagrać. Zero to finezji wymaga jako mafia. A cały sposób gry mógł być opracowany przed losowaniem. Ciekawa jest też gra Różyczki, która z Gandalfem idzie ramię w ramię i mają takie same spostrzeżenia. Możliwe, że jako mafia się wykluczają, ale ofc to wstępna poszlaka. A weź daj jakieś nasze wspólne spostrzeżenie poza podpinką Gandalfa pod mój post w stronę Aragorna.
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 13:00:46 GMT 1
Bo on leci na Premovach jak na razie. Co to jest za problem opracować sobie sposób gry X na podstawie poradników przed edycją, a potem po losowaniu po prostu tak zagrać. Zero to finezji wymaga jako mafia. A cały sposób gry mógł być opracowany przed losowaniem. Nazywanie mojego postu premovem jest mocno spłycające, wypaczające jego sens, dlatego bardzo mi śmierdzi ten twój post. Nie zrozumiałeś mojej strategii, co oznacza, że albo po prostu jej nie rozumiesz, albo celowo ją spłycasz. Estymatorów nie można mylić z premove'ami. Estymator mafii followującej poradnik wymyśliłem przed edycją, ale oczywistym jest, że jego zastosowanie zależne było od losowania. Zostałem wylosowany po stronie miasta, więc pojechałem przygotowaną taktyką. Na mój post zareagowałeś bardzo podobnie do Gandalfa, więc jego to też się tyczy - albo trafiłem w czuły punkt i próbujecie szybko zbić mój trop uznając go za jakieś bzdury i skupić się na innym wątku, albo mamy tu do czynienia z najprostszym mechanizmem psychologicznym, czyli ja uderzyłem w was, to ty uderzanie we mnie. Ciekawa jest też gra Różyczki, która z Gandalfem idzie ramię w ramię i mają takie same spostrzeżenia. Możliwe, że jako mafia się wykluczają, ale ofc to wstępna poszlaka. Theoden i Boromir zielenią się, ich posty wydawały się naturalne. Pracy jeszcze nie skończyłem, więc full analizy nie strzelę póki co, ale dziś z pewnością będę przeciwnikiem strzelania w glony, uderzyłbym w kogoś starającego się wczoraj rzucać merytoryką, która nie urodziła owoców. Po prostu chodziło mi o to, że uniewinnianie ciebie za fajną teorię na temat gry jako całości, którą wymyśliłeś przed losowaniem to błąd. Podobnie myślał na przykład Gollum. Nie uważam, żebym spłycał, mówię w punkt. Jak można uniewinnić kogoś za coś co równie dobrze mógłby zrobić jako mafia? Zobaczymy co zrobisz z tą teorią i jak dalej pograsz. Ale część osób zaczynała cię dawać do topu niewinnych, nie spodobało mi się to, więc napisałem. Elrond, a Ty co edycję mówisz że masz jakieś założenia. Teraz pisałeś, że chcesz być mniej w rozgrywce bo czułeś że masz za duży wpływ, coś w ten deseń. A powiedz mi, co Ty se pomyślałeś jeszcze tym razem? Poza powyższym. Bo ja mimo wszystko widzę w Tobie dużo jakiejś pierwotnej agresji, a jednocześnie ugodowość, bardzo dziwny miks. Sam nie wszedłem jeszcze do końca przez robotę, ale jak zazwyczaj czułem taki pierwiastek wkurwienia rozmawiając z Tobą, bo zazwyczaj mamy inne argumenty, tak teraz totalnie mi się rozmywasz. Nie chodzi o to żebyś przyznawał się kim jesteś, absolutnie omijam metę, pytam tylko co chciałeś zagrać w tej edycji. Zaraz kończę orkę na ugorze w hucie i też Ci odpowiem. No chciałem zagrać trochę wycofanego mędrca, wypowiadać się raczej później niż wcześniej, zagrać niewinnie, ale też nie pozwolić, żeby można było łatwo się pode mnie podczepiać i nie narzucać za bardzo zdania innym, patrzeć co robią. Agresja z ugodowością to chyba wynik tego, że staram się współpracować, a czuję się ciągle atakowany. Przez Theodena na przykład czuję się dosyć normalnie atakowany, ale pomidorek mnie frustruje.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Post by Gimli on Aug 4, 2023 13:01:20 GMT 1
Nie robię sobie jaj. Twoja twórczość to typowa narracja rozgrywki, bezjajeczne czepianie się szczegółów (a to, że ktoś był agresywny, stwierdzanie ten bardziej zielony niż czerwony bez powiedzenia czemu i gra na tożsamościach). Ale tego "mięsa" jak sam napisałeś - tam nie ma. Twoje interakcje są bez znaczenia, nie atakujesz, dajesz opinie bez żadnego merytorycznego podparcia.
Z najbardziej aktywnych Ty jesteś blisko rozgrywki, ale równie dobrze mogłoby Cię w niej nie być. Skoro lubisz przywoływać starsze edycje, przypomina się casus Karetki.
Pozwolę sobie nie palić na to więcej postów, bo to tak bzdurne oskarżenie, że nawet nie mam jak się do tego odnieść + chyba musiałabym złamać zasadę "insult the play, not the player" Przynajmniej wyciągnęłam Ciebie z bezpiecznego kurwidołka, co i tak daje rozgrywce więcej, niż jakikolwiek Twój post do tej pory. Boromir i tak był grillowany jbc Ale dalej odmawiasz napisania czegokolwiek merytorycznego na temat innych graczy XD.
Obrażaj mnie ile chcesz, ale miej chociaż jaja i napisz coś ciekawego. Chyba że się boisz wyjścia poza bezpieczną grę.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 13:02:01 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 4, 2023 13:02:01 GMT 1
Ciekawa jest też gra Różyczki, która z Gandalfem idzie ramię w ramię i mają takie same spostrzeżenia. Możliwe, że jako mafia się wykluczają, ale ofc to wstępna poszlaka. A weź daj jakieś nasze wspólne spostrzeżenie poza podpinką Gandalfa pod mój post w stronę Aragorna. Poszukam konkretnych przykładów, ale najpierw odpowiedz, czy pójście ramię w ramię z Młodym Mistrzem Gandalfem jest ci nie na rękę? Dlaczego ci zależy na zdemontowaniu wspólnych wniosków?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 13:02:39 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 13:02:39 GMT 1
"dziś z pewnością będę przeciwnikiem strzelania w glony, uderzyłbym w kogoś starającego się wczoraj rzucać merytoryką, która nie urodziła owoców." Drzewiec Fangorn, kogo konkretnie? Bo tu rzucisz, że dziwni, tam, że zobaczymy, a jednak kogoś chciałbyś zlinczować. Wykrzesasz dwa nicki? Kto pasuje do Twojej teorii? I nadal gorąco się nie zgadzam z Twoją teorią. Zakłada ona, że: 1. Mafiozi przeczytali gorliwie poradnik 2. Przeczytawszy, że wejście w grę "merytorycznie" jest bardzo trudne dla mafii, stwierdzili, że podejmą się wyzwania 3. Miastowi ustąpili im pola i "drzewcują". Naprawdę chcesz dalej jechać na tych estymatorach, gdzie do spełnienia oczekiwań muszą nastąpić takie warunki? Uważam to za szkodliwe. Powrót Króla - rozminąłeś się mocno. To, że Elrond tak odpowiedział Theodenowi, który stwierdził, że mafia wśród wyboldowanych może doprowadzić do przegranej, nie świadczy o tym, że od razu chce cie wjebać w kolejkę z "coraz większą odwagą". Gdzie tu odważne wpychanie w dość neutralnym stwierdzeniu? Nie wiem, jak mogłeś tak to odczytać krzywo. Nie podoba mi się to. Tak, jawnie bronię Elronda.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 13:03:19 GMT 1
A weź daj jakieś nasze wspólne spostrzeżenie poza podpinką Gandalfa pod mój post w stronę Aragorna. Poszukam konkretnych przykładów, ale najpierw odpowiedz, czy pójście ramię w ramię z Młodym Mistrzem Gandalfem jest ci nie na rękę? Dlaczego ci zależy na zdemontowaniu wspólnych wniosków? Nie na rękę mi jest wciskanie mnie w jakiekolwiek komitywy przez kogoś z boku. Pisałam dzisiaj, że Gandalf spoko daje po tym chwiejnym początku, ale ciekawa jestem podstaw takiego parowania mnie z kimkolwiek.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 13:05:02 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 13:05:02 GMT 1
Poszukam konkretnych przykładów, ale najpierw odpowiedz, czy pójście ramię w ramię z Młodym Mistrzem Gandalfem jest ci nie na rękę? Dlaczego ci zależy na zdemontowaniu wspólnych wniosków? Nie na rękę mi jest wciskanie mnie w jakiekolwiek komitywy przez kogoś z boku. Pisałam dzisiaj, że Gandalf spoko daje po tym chwiejnym początku, ale ciekawa jestem podstaw takiego parowania mnie z kimkolwiek. Też jestem ciekaw. Miałem wrażenie, że zajęliśmy się innymi graczami po wczesnych stronach. Wzajemne zazielenianie się było, ale wspólne spostrzeżenia? Chyba że powie, że teraz mamy wspólne spostrzeżenie, co do braku naszych wspólnych spostrzeżeń
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 13:06:06 GMT 1
Pozwolę sobie nie palić na to więcej postów, bo to tak bzdurne oskarżenie, że nawet nie mam jak się do tego odnieść + chyba musiałabym złamać zasadę "insult the play, not the player" Przynajmniej wyciągnęłam Ciebie z bezpiecznego kurwidołka, co i tak daje rozgrywce więcej, niż jakikolwiek Twój post do tej pory. Boromir i tak był grillowany jbc Ale dalej odmawiasz napisania czegokolwiek merytorycznego na temat innych graczy XD.
Obrażaj mnie ile chcesz, ale miej chociaż jaja i napisz coś ciekawego. Chyba że się boisz wyjścia poza bezpieczną grę.
Czy ty kurwa umiesz czytać? mafiacorner.boards.net/post/61792/threadmafiacorner.boards.net/post/61767/threadmafiacorner.boards.net/post/61726/threadTo z dzisiaj, dalej nie chce mi się cofać. Jak dla ciebie to nie są merytoryczne posty, to ty nie jesteś żadnym partnerem do dyskusji dla mnie. EOT.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 13:07:14 GMT 1
Myślę, że się nakręciłeś, po prostu wytknąłem Theodenowi fragment jego posta, który uznałem za absurdalny i nie pasujący do tej całej aury rozsądku, którą próbuje roztoczyć wokół siebie. Wcześniej zwróciłem uwagę Legolasowi, on akurat wprost napisał, że uniewinnia cię za podobieństwo z poprzednią grą. Chyba jeszcze Glorfindelowi, który w sumie chyba nie wie czy jesteś niewinny, ale zakłada, że się okaże no i to jest akurat w porządku. Napisałem, że z taką grą twoją będę stopował nastroje uniewinniania cię no i to podtrzymuję i liczę, że będziesz grał lepiej. A teraz mnie też denerwujesz, że zamiast ze mną normalnie rozmawiać, mówisz do mnie o jakichś kamyczkach i drzazgach w bucie i budujesz atmosferę konfliktu. Nie rozumiem po co ci to. N aprawdę myślisz, że jak jestem w mafii to sobie założyłem, że zlinczowanie lub niedopuszczenie Pomidorka do miastowego core, to jest fundamentalny warunek mojego mafijnego zwycięstwa i muszę to robić, bo inaczej przegram? Jakby no come'on. Mam wrażenie, że w ogóle wypowiadasz się tylko o mnie. Absolutnie Tak jak napisałem wcześniej - jeśli glonfindel jest niewinny to nasza wzajemna relacja oparta na wspólnych wajbach jest im bardzo nie na rękę. Odwrócę jednak odrobinę sytuacje. Uwiera Cię moja obecność w miejskim core, a dając na przykład glonfindela, który siebie w tym gronie ze mną widzi - nie przeszkadza Ci to? Masz do niego zaufanie? Jeśli tak to spoko, a jeśli nie to czemu nie robisz wszystkiego żeby zablokować mu dostęp do grupy decyzyjnej? Nie mam zielonego pojęcia kim jesteś ale widzę u Ciebie tendencje do oceniania przynależności po ilości wykonanej pracy, nawet przed poznaniem ewentualnych skutków tej pracy. Wiadomo, że ja przodownikiem pracy tutaj nie będę. Swoim zwyczajem gram tak żeby zostać w środku stawki. Nawet jeżeli z kimś nawiążę współprace, z kimś się zbratam - możemy zrealizować wspólne cele nie musimy się trwale uniewinniać. Przynajmniej ja tak myślę w tej chwili. Mam w planie nawiązywać współpracę i nie mam w planie swoich druhów uniewinniać na stałe. Możliwe, że to się uda i wtedy będzie tylko lepiej ale nie ma sensu zakładać tego na starcie.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 13:08:54 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 4, 2023 13:08:54 GMT 1
Jedynie ten o mnie daje Ci jakiekolwiek punkty.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 13:09:19 GMT 1
Mordziaty a jakbym cię poprosił o odciśnięcie większego piętna na grze, to co byś zrobił? Bo ja ci nie odbieram merytorycznych postów i wajbu, ale jesteś dla mnie trochę jak
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 13:10:14 GMT 1
Ale ja mam w dupie punkty od ciebie, na razie to ja mam na tobie głos, a ty nie robisz nic, żeby udowodnić, że chcesz pchnąć grę do przodu, tylko się ze mną przekrzykujesz.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 13:12:45 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 4, 2023 13:12:45 GMT 1
Ale ja mam w dupie punkty od ciebie, na razie to ja mam na tobie głos, a ty nie robisz nic, żeby udowodnić, że chcesz pchnąć grę do przodu, tylko się ze mną przekrzykujesz. mam głęboko wyjebane że masz na mnie głos xD Od dwóch stron jedyne o co Cię proszę to żebyś napisał swoją opinię o innych graczach a Ty traktujesz to jak wielką obrazę majestatu.
|
|
|
Post by Powrót Króla on Aug 4, 2023 13:13:15 GMT 1
Powrót Króla - rozminąłeś się mocno. To, że Elrond tak odpowiedział Theodenowi, który stwierdził, że mafia wśród wyboldowanych może doprowadzić do przegranej, nie świadczy o tym, że od razu chce cie wjebać w kolejkę z "coraz większą odwagą". Gdzie tu odważne wpychanie w dość neutralnym stwierdzeniu? Nie wiem, jak mogłeś tak to odczytać krzywo. Nie podoba mi się to. Tak, jawnie bronię Elronda. A może to Ty się rozminąłeś? Z mojej strony sytuacja wygląda tak 0 interakcji między nami ->daje arnolodowi pstryczka w nos, rozgrzewam sytuacje ->arnold zwraca kilku zawodnikom uwagę że za szybko mnie uniewinniają (mamy wspólny wajb to mamy, serio ktoś myśli że nie będą brali pod uwagę mojej winy bo podoba im się mój luz? -> arnold pisze że nie da mi wejść do core -> arnold pisze że jeżeli jestem w mafii to miasto przegrało Czyli tendencja niechęci do keczupu jest wzrostowa. Nie rozumiem czemu w ogóle z perspektywy miejskiej zamiast oceniać efekty tej dyskusji i ocenić ją po fakcie to się w nią wpierdalasz w trakcie zamącając jej wektor.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 13:15:52 GMT 1
Ale ja mam w dupie punkty od ciebie, na razie to ja mam na tobie głos, a ty nie robisz nic, żeby udowodnić, że chcesz pchnąć grę do przodu, tylko się ze mną przekrzykujesz. mam głęboko wyjebane że masz na mnie głos xD Od dwóch stron jedyne o co Cię proszę to żebyś napisał swoją opinię o innych graczach a Ty traktujesz to jak wielką obrazę majestatu. Ale co ja ci mam teraz pokolorowaną listę wysłać, bo sobie zażyczyłeś? xD To ty potraktowałeś jako obrazę majestatu mój atak w Twoją stronę, więc nie odwracaj kota ogonem.
|
|