|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:20:19 GMT 1
Róża, dopiero przeczytałem to, co napisałaś o mnie... Napisałem swoje refleksje o każdym z graczy po przeczytaniu rozgrywki (względnym), a Ty mnie oskarżasz, że nie było w tym mięsa i wskazań, kogo chciałbym zlinczować.
Po pierwsze, to, że nie umiesz czytać między wierszami nie jest moją winą.
Po drugie, to właśnie mafioza w takiej chwili szukałby na siłę mięsa i próbował ukonkretyzować swoje działania.
Ja dopiero szukam.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:21:15 GMT 1
Uważam, że miastowy powinien bać się pomyłki. W ten sposób staje się lepszym i przede wszystkim pokorniejszym graczem!
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:22:12 GMT 1
Troll, czemu nie trollujesz?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 14:22:22 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 14:22:22 GMT 1
Gandalfie zacznijmy od najprostszego pytania. Twoim zdaniem myślenie tunelowe to cecha charakterystyczna bardziej dla mafiozów czy niewinnych? Myślę, że bardziej dla mafiozów. Miastowy przeczesuje pole, szuka, drąży. Wygodnie dla mafiozy obrać sobie cel (taki, który szybko nie padnie, jak właśnie Różyczka) i w niego napierdalać. Masz dzień aktywności odhaczony.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:23:07 GMT 1
Gandalfie zacznijmy od najprostszego pytania. Twoim zdaniem myślenie tunelowe to cecha charakterystyczna bardziej dla mafiozów czy niewinnych? Myślę, że bardziej dla mafiozów. Miastowy przeczesuje pole, szuka, drąży. Wygodnie dla mafiozy obrać sobie cel (taki, który szybko nie padnie, jak właśnie Różyczka) i w niego napierdalać. Masz dzień aktywności odhaczony. Nie każdy szeroko grający zawodnik jest miastowym, ale większość wąsko grających zawodników to mafiozi.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:25:31 GMT 1
Róża, dopiero przeczytałem to, co napisałaś o mnie... Napisałem swoje refleksje o każdym z graczy po przeczytaniu rozgrywki (względnym), a Ty mnie oskarżasz, że nie było w tym mięsa i wskazań, kogo chciałbym zlinczować. Po pierwsze, to, że nie umiesz czytać między wierszami nie jest moją winą. Po drugie, to właśnie mafioza w takiej chwili szukałby na siłę mięsa i próbował ukonkretyzować swoje działania. Ja dopiero szukam. Poza tym dzisiaj jest piątek i wskazana jest wstrzemięźliwość od mięsa. Zaraz spożyję na obiad małe bąki i sandacza.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 14:25:42 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 14:25:42 GMT 1
Dobra bo ja pracuje, w PIŹDZIE mam nie będę się bronił przed absurdalnymi atakami, wczoraj już próbowałem to robić to wyszedł najprostszy możliwy argument - że jestem spięty. Troll wrzucił mnie bezpodstawnie na ten świecznik, uszła ze mnie para. Rozgrywki nie nadrobiłem i pewnie będzie mi ciężko nadrobić, w domu będę pewnie wieczorem. Duo Hobbit - Troll potencjalnie w mafii. Różyczka dopierdala się do Gimli, że boi się iść za ciosem i pozoruje interakcje - to ja to samo mógłbym napisać o Różyczce. W ogóle ciężko w chuj mi się gra, bo nie znam tego uniwersum i losowo pojawiają się dla mnie jakieś nicki. Gandalf dla mnie w topce zielonych, znowu rozjeżdżam się tutaj z Trollem, który mówi, że mafia. Takie wajby mam od tego posta: mafiacorner.boards.net/post/16955/threadMiastowy wkurw. Mnie na dziś WP kupuje.
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 14:25:53 GMT 1
Jeszcze jedno co jest chyba ważne, mafiozów jest czterech. Prawdopodobnie staną przynajmniej w częsci po różnych stronach barykady. Ktoś się do czyichś poglądow przylepi. Więc kurwa jeśli jesteście niewinni - patrzcie za siebie. Nawet bardziej niz na przylepców do głównego nurtu. Zawsze patrzcie za siebie! Ten najmniej niewinny pewnie będzie winny. A jeśli dzięki moim słowom nie będą się przylepiać, to tym kurwa lepiej. Nie no Troll, ale ja z Twoją niewinnością wyszedłem chyba jako pierwszy(?) w dodatku nigdzie się do Twoich poglądów nie przyczepiłem, tylko zadałem pytanie. Ja ten post dobrze przeczytałem, przecież chwilę później sam wyskoczyłem z: Kol. Boromir, myslimy podobnie czy jesteś powtarzaczem, oto jest pytanie. Co sądzisz na temat Różyczki? Mogę zapytać po co to napisałeś? Dlaczego akurat o to się przyczepiłeś, co Ci w tym nie pasuje? Pewnie jesteś niewinny, współpracujmy, głos oddajesz dopiero jutro. Pytanie do mafijnych historyków, bo coś mi świta, ale nie wiem w który kościele. Była taka teoria za czasów łukaszowych, że taka konkretne sformułowanie myśli "pewnie jesteś niewinny" było jakąś oznaką winy/braku winy. Jak się na to zapatrujecie, bo w 2023 chyba takiego sformułowania jeszcze nie widziałem, a tutaj taki oldschool vibe wleciał.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 14:28:28 GMT 1
Gandalfie zacznijmy od najprostszego pytania. Twoim zdaniem myślenie tunelowe to cecha charakterystyczna bardziej dla mafiozów czy niewinnych? Myślę, że bardziej dla mafiozów. Miastowy przeczesuje pole, szuka, drąży. Wygodnie dla mafiozy obrać sobie cel (taki, który szybko nie padnie, jak właśnie Różyczka) i w niego napierdalać. Masz dzień aktywności odhaczony. a to ciekawe, bo gdybym miał z przeszłości wskazywać przykłady myślenia tunelowego, to wskazałbym zdecydowanie częściej je u miastowych (najbardziej jaskrawy przykład to konflikt Pinsa-Rimbaud) podnieconych tym, że odnaleźli mafiozę i walą w niego jak w bęben. Wcześniej to samo było choćby w edycji z MVP i Generałem Raymundem, gdzie gracze tak zafiksowali się na swój temat, że nie widzieli mafii. Z drugiej strony nie przypominam sobie by którykolwiek mafiozo w ostatnich grach zagrał tak mocno tunelowo w stosunku do innego gracza. Tym bardziej na tym etapie rozgrywki.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 14:29:05 GMT 1
Dobra bo ja pracuje, w PIŹDZIE mam nie będę się bronił przed absurdalnymi atakami, wczoraj już próbowałem to robić to wyszedł najprostszy możliwy argument - że jestem spięty. Troll wrzucił mnie bezpodstawnie na ten świecznik, uszła ze mnie para. Rozgrywki nie nadrobiłem i pewnie będzie mi ciężko nadrobić, w domu będę pewnie wieczorem. Duo Hobbit - Troll potencjalnie w mafii. Różyczka dopierdala się do Gimli, że boi się iść za ciosem i pozoruje interakcje - to ja to samo mógłbym napisać o Różyczce. W ogóle ciężko w chuj mi się gra, bo nie znam tego uniwersum i losowo pojawiają się dla mnie jakieś nicki. Gandalf dla mnie w topce zielonych, znowu rozjeżdżam się tutaj z Trollem, który mówi, że mafia. Michael ale ty robisz dokładnie to co Gimli xD Ja Ciebie nie uwinniałam za merytorykę twojej gry tylko za to, jak się, nomen omen, spiąłeś i zniknąłeś jak pojawiły się ataki w Twoją stronę. Przecież ty spokojnie możesz z tego wyjść, gdybyś tylko pozbył się tego defetystycznego mindsetu. Poza tym ja Ciebie raczej dzisiaj linczować nie chcę, jak sobie spojrzysz na mój post, są ludzie w "kolejce" przed Tobą.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:29:18 GMT 1
W mordorze znajduje się ulica Gandalfa. Tworzymy we dwójkę sojusz w południowo-zachodniej części miasta. Tam progres miasta widać najdobitniej...
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:30:02 GMT 1
Myślę, że bardziej dla mafiozów. Miastowy przeczesuje pole, szuka, drąży. Wygodnie dla mafiozy obrać sobie cel (taki, który szybko nie padnie, jak właśnie Różyczka) i w niego napierdalać. Masz dzień aktywności odhaczony. a to ciekawe, bo gdybym miał z przeszłości wskazywać przykłady myślenia tunelowego, to wskazałbym zdecydowanie częściej je u miastowych (najbardziej jaskrawy przykład to konflikt Pinsa-Rimbaud) podnieconych tym, że odnaleźli mafiozę i walą w niego jak w bęben. Wcześniej to samo było choćby w edycji z MVP i Generałem Raymundem, gdzie gracze tak zafiksowali się na swój temat, że nie widzieli mafii. Z drugiej strony nie przypominam sobie by którykolwiek mafiozo w ostatnich grach zagrał tak mocno tunelowo w stosunku do innego gracza. Tym bardziej na tym etapie rozgrywki. Etap etapowi nierówny.
|
|
|
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 14:31:39 GMT 1
W mordorze znajduje się ulica Gandalfa. Tworzymy we dwójkę sojusz w południowo-zachodniej części miasta. Tam progres miasta widać najdobitniej...
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:33:52 GMT 1
Kłamstwo to rzecz pożyteczna, gdyż wiedzie do prawdy. Zgadzacie się?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 14:34:08 GMT 1
Myślenie tunelowe jest więc raczej miastowe co juz chyba ustaliliśmy. Chcecie wiedzieć co jest mafijne? Mogę pokazać na przykładzie Gandalfa i Hobbita. Dwóch mafiozów.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:35:20 GMT 1
Kłamstwo to rzecz pożyteczna, gdyż wiedzie do prawdy. Zgadzacie się? Jak ktoś mi powie, kto to powiedział, ma u mnie immunitet na dwa dni. Może Władca Pierścieni?
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:35:58 GMT 1
Myślenie tunelowe jest więc raczej miastowe co juz chyba ustaliliśmy. Chcecie wiedzieć co jest mafijne? Mogę pokazać na przykładzie Gandalfa i Hobbita. Dwóch mafiozów. Jakoś obejdę się bez tej wiedzy.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:38:02 GMT 1
Przede wszystkim naciągasz, Troll.
Rimbaud nie był nastawiony na Pinsę w pierwszym dniu, a Pinsa na Rimbauda. Podobnie Generał Raymund i green69.
Jeśli jesteś miastowym, to bądź szczerym miastowym i nie naciągaj faktów pod teorię, tylko dąż do prawdy.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 14:38:17 GMT 1
Myślenie tunelowe jest więc raczej miastowe co juz chyba ustaliliśmy. Chcecie wiedzieć co jest mafijne? Mogę pokazać na przykładzie Gandalfa i Hobbita. Dwóch mafiozów. A co z Władcą Pierścieni którego jebałeś wczoraj? Już nie w mafii?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 14:41:31 GMT 1
Myślenie tunelowe jest więc raczej miastowe co juz chyba ustaliliśmy. Chcecie wiedzieć co jest mafijne? Mogę pokazać na przykładzie Gandalfa i Hobbita. Dwóch mafiozów. A co z Władcą Pierścieni którego jebałeś wczoraj? Już nie w mafii? Zważywszy na to jak niektórzy gracze próbują sobie wyrobić pozycję na niewinno WP i winie Hobbita, WP pewnie jest niewinny. To, że się wczoraj na nim zafiksowałem nie oznacza, że dzisiaj mądrzejszy i bardziej trzeźwy nie mogę na sprawę spojrzeć z troszkę innej perspektywy. --- najlepsze jest to, że moim zdaniem Ty też możesz być w tej mafii ;*
|
|