|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 14:42:21 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 14:42:21 GMT 1
A co z Władcą Pierścieni którego jebałeś wczoraj? Już nie w mafii? Zważywszy na to jak niektórzy gracze próbują sobie wyrobić pozycję na niewinno WP i winie Hobbita, WP pewnie jest niewinny. To, że się wczoraj na nim zafiksowałem nie oznacza, że dzisiaj mądrzejszy i bardziej trzeźwy nie mogę na sprawę spojrzeć z troszkę innej perspektywy. --- najlepsze jest to, że moim zdaniem Ty też możesz być w tej mafii ;* Cieszę się, że już aż tak się nie tunelujesz na WP
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 14:44:26 GMT 1
Jakaś mgła panuje w tej edycji. Paru zawodników w ogóle nie kojarzę.
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 14:46:02 GMT 1
I tak, wczoraj wszedłem emocjonalnie w rozgrywkę, ale kto śledził discorda ten widział, że wczoraj w takim właśnie byłem nastroju. Tak już mam czasem.
Natomiast to, że ktoś próbuje na tym, co wczoraj grałem, wyrobić sobie pozycję - jak Gandalf właśnie, bardzo mi się nie podoba. Nie podoba mi się jak łatwo doszedł do tezy, że ja atakując WP chciałem bronić Hobbita (co ciekawe chyba pierwszy tego Hobbita na świecznik wyciągnąłem!!!)
Mylić się na takim etapie rozgrywki jest rzeczą miastową. Budować długotrwałe taktyki gry - mafijną.
|
|
|
Post by Różyczka Cotton on Aug 4, 2023 14:49:50 GMT 1
A co z Władcą Pierścieni którego jebałeś wczoraj? Już nie w mafii? Zważywszy na to jak niektórzy gracze próbują sobie wyrobić pozycję na niewinno WP i winie Hobbita, WP pewnie jest niewinny. To, że się wczoraj na nim zafiksowałem nie oznacza, że dzisiaj mądrzejszy i bardziej trzeźwy nie mogę na sprawę spojrzeć z troszkę innej perspektywy. --- najlepsze jest to, że moim zdaniem Ty też możesz być w tej mafii ;* xD no ok, dzięki za info, a według mnie możesz być ty i jesteśmy kwita
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 14:55:43 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 14:55:43 GMT 1
Troll"podoba mi się jak łatwo doszedł do tezy, że ja atakując WP chciałem bronić Hobbita (co ciekawe chyba pierwszy tego Hobbita na świecznik wyciągnąłem!!!)" Bo w praktyce to zrobiłeś. W sensie: nie broniłeś Hobbita, ale wzdragałeś się, żeby się o nim dalej wypowiedzieć, bo miałeś już" pewniaka" Władcę. Takim działaniem ściągnąłeś Hobbita ze świecznika i wrzuciłeś tam Władcę. Nie spodobało mi się takie stunelowanie, zwłaszcza na wczesnym etapie d0. Miasto wie najmniej, a Ty masz pewniaka, a na tego Hobbita nie chcesz spojrzeć. Nie kleiło mi się to z grą stricte miastową, dlatego je odnotowałem w głowie koło Twojego nicku. Czyli jeśli w swoim wczorajszym stanie wzburzonych emocji nie postąpiłeś do końca racjonalnie (jak sam przyznajesz), a ja to wytknąłem, to czyż nie powinno to świadczyć na moją korzyść?
|
|
Boromir
Edycja#35
Limit: 566
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 14:56:07 GMT 1
A co z Władcą Pierścieni którego jebałeś wczoraj? Już nie w mafii? Zważywszy na to jak niektórzy gracze próbują sobie wyrobić pozycję na niewinno WP i winie Hobbita, WP pewnie jest niewinny. To, że się wczoraj na nim zafiksowałem nie oznacza, że dzisiaj mądrzejszy i bardziej trzeźwy nie mogę na sprawę spojrzeć z troszkę innej perspektywy. --- najlepsze jest to, że moim zdaniem Ty też możesz być w tej mafii ;* a nie jest to płaczliwy post WP? jestem w stanie przyjąć opinię o zaatakowaniu cię lekką ręką przez Gandalfa, ale tak samo lekką ręką robisz teraz pivot w sprawie Władcy Pierścieni, wczoraj z zrobiłeś z małej chmury duży deszcz, dzisiaj czytasz rozgrywkę i dochodzisz do wniosku, że "pewnie jest niewinny", ignorując przy tym zachowanie samego WP. Nie wiem curwa. Gollum jak już wrócisz, to spójrz na mój poprzedni post o tym sformułowaniu "pewnie jest niewinny", bo to widzę drugi raz już się pojawia, a mi to spokoju nie daje
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 15:00:09 GMT 1
To mafiozi widzą kiedy miastowi robią coś co można im później wytknąć. Czasem przedobrzą i wytykają to zanim jeszcze zajdą wszelkie okoliczności, czym niejako potwierdzają, że wiedzą, że ktoś jest winny/niewinny. Na tej zasadzie doszedłem do wniosku, że Gandalf doskonale wie kto z dwójki WP/Hobbit jest w mafii, a kto nie jest. I to na tej podstawie bardziej uniewinniłem WP, a nie na podstawie jego płaczliwych postów.
I tu znów mógłbym rzucić przykład choćby z discordowej, gdzie sam zbierałem takie haki na Montiego, by je później wykorzystać. Zresztą mafiozi praktykowali to wielokrotnie. Kiedy masz nadwiedzę ciężko jest jej się wyzbyć w formułowaniu scenariuszy na przyszłość.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 15:03:37 GMT 1
Inna sprawa to ton postów Gandalfa, który jest typowym mafijnym "wujem dobra rada", ten jego post skierowany do Gimlego, gdzie każe mu się nie tunelować jest szczytową formą tego zjawiska.
Z jednej strony stara się rzucać spostrzeżenia, które mają zasiać ziarno podejrzeń dla danego gracza u innych, z drugiej sam pisze tak, by raczej łagodzić sytuację, gdy ktoś go atakuje.
To jest bardzo charakterystyczne dla mafiozów chcących pozostawać w centrum rozgrywki.
|
|
|
Post by Mordor on Aug 4, 2023 15:05:01 GMT 1
Nie mogę z tego parcia Trolla na formułowanie mafijnych prawideł w każdym poście.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 15:06:41 GMT 1
Przeczytałem sobie posty trolla, potem gandalfa, potem znowu trolla i potem znowu gandalfa. I mam prośbę do Gandalfa: wytłumacz mi proszę za co podejrzewasz Hobbita.
Nie przyjmuję odpowiedzi zawierających nawiązanie do działań Trolla.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 15:07:53 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 15:07:53 GMT 1
Mnie się nie podoba Hobbit póki co, niech go jakiś zaufany miastowy prócz mnie oceni, Troll, Gollum, Glorfindel? Ja niezaufany? Ale też ocenię. Może ocenię podobnie, jak zaufani i będę też zaufany, kto wie Hmm, taka obecność zdawkowo-jednolinijkowa w temacie. Przypierdolki do Aragorna płynące z nurtem. Trochę bucowate wejście, poza Aragornem nie wyraził opinii o kimkolwiek. Brak też jakichś ogólnogrowych czy nawet teoretycznych spostrzeżeń/wskazówek. Chciałbym więcej materiału od Hobbita. Na ten moment bardziej minus. Tutaj wyjaśniałem, jeszcze przed akcją trollową. Hobbit więcej nie dał, więc opinię podtrzymuję.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 15:08:33 GMT 1
Przeczytałem sobie posty trolla, potem gandalfa, potem znowu trolla i potem znowu gandalfa. I mam prośbę do Gandalfa: wytłumacz mi proszę za co podejrzewasz Hobbita. Nie przyjmuję odpowiedzi zawierających nawiązanie do działań Trolla. Bingo!
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 15:08:41 GMT 1
A dla mnie Troll turbo niewinny.
|
|
Gimli
Edycja#35
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 15:16:34 GMT 1
via mobile
Post by Gimli on Aug 4, 2023 15:16:34 GMT 1
Też mi się bardzo podoba co dał. Nie boi się ataku w różne strony, bałem się że będzie dzisiaj nawoływał do ostatecznego rozwiązania WP/Hobbit ale widać że szuka w innych miejscach.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 15:19:31 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 15:19:31 GMT 1
glorfindel jest wolnym skrzatem
przynajmniej do poniedziałku
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 15:21:13 GMT 1
I tak, wczoraj wszedłem emocjonalnie w rozgrywkę, ale kto śledził discorda ten widział, że wczoraj w takim właśnie byłem nastroju. Tak już mam czasem. Natomiast to, że ktoś próbuje na tym, co wczoraj grałem, wyrobić sobie pozycję - jak Gandalf właśnie, bardzo mi się nie podoba. Nie podoba mi się jak łatwo doszedł do tezy, że ja atakując WP chciałem bronić Hobbita (co ciekawe chyba pierwszy tego Hobbita na świecznik wyciągnąłem!!!) Mylić się na takim etapie rozgrywki jest rzeczą miastową. Budować długotrwałe taktyki gry - mafijną. Aczkolwiek mam dla ciebie zagadkę. No bo jak tak czytam sobie tę grę, to moim zdaniem mafii jest łatwo wyczytać, że szybko nie umrę, ale potencjalnie w przyszłości mogę być dla miasta dobrym kandydatem do linczu. No i teraz po co taki budujący taktykę długofalową mafiozo jak Gandalf miałby mi pomagać? Pomóc graczowi, który szybko i tak padnie, okej. Pomóc graczowi, który nigdy nie padnie w linczu i będzie miał mocną pozycję, też okej. Ale pomóc graczowi, którego sobie możesz szykować do linczowania w okolicach meczówki? Bo mi się właśnie wydaje, że Gandalf żadnej taktyki długofalowej nie buduje. A jakby to robił, to po co ja mu jestem niewinny w tym wszystkim?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 15:31:34 GMT 1
I tak, wczoraj wszedłem emocjonalnie w rozgrywkę, ale kto śledził discorda ten widział, że wczoraj w takim właśnie byłem nastroju. Tak już mam czasem. Natomiast to, że ktoś próbuje na tym, co wczoraj grałem, wyrobić sobie pozycję - jak Gandalf właśnie, bardzo mi się nie podoba. Nie podoba mi się jak łatwo doszedł do tezy, że ja atakując WP chciałem bronić Hobbita (co ciekawe chyba pierwszy tego Hobbita na świecznik wyciągnąłem!!!) Mylić się na takim etapie rozgrywki jest rzeczą miastową. Budować długotrwałe taktyki gry - mafijną. Aczkolwiek mam dla ciebie zagadkę. No bo jak tak czytam sobie tę grę, to moim zdaniem mafii jest łatwo wyczytać, że szybko nie umrę, ale potencjalnie w przyszłości mogę być dla miasta dobrym kandydatem do linczu. No i teraz po co taki budujący taktykę długofalową mafiozo jak Gandalf miałby mi pomagać? Pomóc graczowi, który szybko i tak padnie, okej. Pomóc graczowi, który nigdy nie padnie w linczu i będzie miał mocną pozycję, też okej. Ale pomóc graczowi, którego sobie możesz szykować do linczowania w okolicach meczówki? Bo mi się właśnie wydaje, że Gandalf żadnej taktyki długofalowej nie buduje. A jakby to robił, to po co ja mu jestem niewinny w tym wszystkim? Bo mafiozie to się opłaca. Znów mógłbym odesłać do przykładów z zeszłych edycji. Najprościej mi to pokazać na przykładzie Aldony, która uniewinniała Greena czy Glona, graczy co do których inni mieli wątpliwości. Dzięki temu zbudowała front, za którym mogła spokojnie się schować. Dobry mafiozo zawsze będzie kombinował w ten sposób. Samo to, że się kogoś tak uniewinnia od razu jest już w jakiś tam sposób podejrzane.
|
|
Boromir
Edycja#35
|
Post by Boromir on Aug 4, 2023 15:34:19 GMT 1
Ja niezaufany? Ale też ocenię. Może ocenię podobnie, jak zaufani i będę też zaufany, kto wie Hmm, taka obecność zdawkowo-jednolinijkowa w temacie. Przypierdolki do Aragorna płynące z nurtem. Trochę bucowate wejście, poza Aragornem nie wyraził opinii o kimkolwiek. Brak też jakichś ogólnogrowych czy nawet teoretycznych spostrzeżeń/wskazówek. Chciałbym więcej materiału od Hobbita. Na ten moment bardziej minus. Tutaj wyjaśniałem, jeszcze przed akcją trollową. Hobbit więcej nie dał, więc opinię podtrzymuję. No niech będzie, w takim razie mam inne pytanie. U Erlonda czuję małe wycofanie, ale full miał rzeczy, z którymi się zgadzałem + to bronienie ludzi w d0. Jak wjebali się w niego Theoden z ekipą wczoraj, to odpisywał na bieżąco długimi postami, nie chował się do nory, żeby wracać z postaranymi postami. Czasami staje okrakiem, ale przemyślenia miał głębokie i ja na ten moment koloruję go na zielono i liczę, że się jeszcze bardziej rozkręci. I świecznik na teraz widziałbym w postaci Hobbit, Tuk i Mordor. Na korzyść WP jest to, że jego skonfundowanie działaniami trolla odzwierciedlało moje. I fakt, że wykazał się aktywną postawą, próbując pchnąć z otwartą przyłbicą mafijnego Hobbita na świecznik. To byłoby za mało na d2, ale na d1 dla mnie starcza. O 13 rzucasz świecznikiem w postaci Hobbita, Tuka i Mordora. Hobbita, którego od wczoraj nie było, a ty "podtrzymujesz" swoje zdanie z wczoraj o 19. Wygodnie, ale jak napisałem - niech będzie. Tuka, którego od wczoraj nie było nie licząc jakiegoś pojedynczego posta. A wczoraj o 20 miałeś go raczej za niewinnego - mafiacorner.boards.net/post/61513/thread - skąd ta różnica, że zdanie o Hobbicie podtrzymałeś, a o Tuku zmieniłeś? Mordora, który zaraz potem napisał post, ty mu bijesz brawo z kierowcą autobusu, nie będę teraz oceniać reakcji czy zasadnie/niezasadnie, ale zasadniczo twoje cele z 13 to są 3/3 gracze z kategorii "goście pisali wczoraj, dzisiaj nie piszą". Jeden ma oparcie w postach, drugi chyba wręcz przeciwnie, trzeciego nie sprawdzałem - a ty lekką ręką uniewinniłeś. W zasadzie jest jeszcze czwarty gość z tej grupy, Władca Pierścieni. Jego nie wymieniłeś, ale jego też lekką ręką teraz uniewinniasz na podstawie "miastowych postów". Dla mnie ten dobór podejrzanych jest jakiś taki dziwny. Tzn. same nicki są powiedzmy, że ok, ale jak staram się wejść ci do głowy i spróbować odwzorować tok myślenia, to trudno mi jakiś spójny obraz tutaj zbudować. Dwóch nieaktywnych od wczoraj (Mordor, Władca) na podstawie dosłownie jednego posta jesteś w stanie zielenić, a dalej trzymasz na świeczniku Hobbita i Tuka, którzy są teoretycznie w tej samej pozycji, co Mordor i Władca bez napisania tego jednego posta? dobra chłopaki, ja tera komura mode on, także raczej krótsze posty ode mnie teraz będą już dzisiaj
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 15:34:33 GMT 1
I tak, wczoraj wszedłem emocjonalnie w rozgrywkę, ale kto śledził discorda ten widział, że wczoraj w takim właśnie byłem nastroju. Tak już mam czasem. Natomiast to, że ktoś próbuje na tym, co wczoraj grałem, wyrobić sobie pozycję - jak Gandalf właśnie, bardzo mi się nie podoba. Nie podoba mi się jak łatwo doszedł do tezy, że ja atakując WP chciałem bronić Hobbita (co ciekawe chyba pierwszy tego Hobbita na świecznik wyciągnąłem!!!) Mylić się na takim etapie rozgrywki jest rzeczą miastową. Budować długotrwałe taktyki gry - mafijną. Aczkolwiek mam dla ciebie zagadkę. No bo jak tak czytam sobie tę grę, to moim zdaniem mafii jest łatwo wyczytać, że szybko nie umrę, ale potencjalnie w przyszłości mogę być dla miasta dobrym kandydatem do linczu. No i teraz po co taki budujący taktykę długofalową mafiozo jak Gandalf miałby mi pomagać? Pomóc graczowi, który szybko i tak padnie, okej. Pomóc graczowi, który nigdy nie padnie w linczu i będzie miał mocną pozycję, też okej. Ale pomóc graczowi, którego sobie możesz szykować do linczowania w okolicach meczówki? Bo mi się właśnie wydaje, że Gandalf żadnej taktyki długofalowej nie buduje. A jakby to robił, to po co ja mu jestem niewinny w tym wszystkim? Przecież o to chodzi w budowaniu pozycji w mieście i Gandalf jest właśnie atakowany przez Trolla za próbę zbudowania sobie kapitału na przyszłość. W automatyzowanej właśnie tak sobie mafiozi budowali kapitał na bronieniu kogoś kto potencjalnie w okolicach meczówki mogą paść. Tak już sobie pozycję budował Klocuch na Czesiu. Tak samo wobec Rudego reszta mafiozów trzymała, aby w kluczowym momencie wyciągnąć odpowiednie karty na zlinczowanie, ponieważ za dużo wątpliwości budził. Dziwi mnie twoja argumentacja na ten temat.
|
|
|
Post by Legolas on Aug 4, 2023 15:35:05 GMT 1
Aczkolwiek mam dla ciebie zagadkę. No bo jak tak czytam sobie tę grę, to moim zdaniem mafii jest łatwo wyczytać, że szybko nie umrę, ale potencjalnie w przyszłości mogę być dla miasta dobrym kandydatem do linczu. No i teraz po co taki budujący taktykę długofalową mafiozo jak Gandalf miałby mi pomagać? Pomóc graczowi, który szybko i tak padnie, okej. Pomóc graczowi, który nigdy nie padnie w linczu i będzie miał mocną pozycję, też okej. Ale pomóc graczowi, którego sobie możesz szykować do linczowania w okolicach meczówki? Bo mi się właśnie wydaje, że Gandalf żadnej taktyki długofalowej nie buduje. A jakby to robił, to po co ja mu jestem niewinny w tym wszystkim? Bo mafiozie to się opłaca. Znów mógłbym odesłać do przykładów z zeszłych edycji. Najprościej mi to pokazać na przykładzie Aldony, która uniewinniała Greena czy Glona, graczy co do których inni mieli wątpliwości. Dzięki temu zbudowała front, za którym mogła spokojnie się schować. Dobry mafiozo zawsze będzie kombinował w ten sposób. Samo to, że się kogoś tak uniewinnia od razu jest już w jakiś tam sposób podejrzane. Czemu kurwa pomyślałeś o tym samym co ja widząc tego posta Elronda?
|
|