|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:10:39 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 19:10:39 GMT 1
Teoria jednopostowa + jego ostatnie wejście mnie odżegnały w tym momencie tylko że w ostatnim wejściu napisał płaczliwe posty i tyle. Hobbit gra jakby wiedział, że jedyne co go odratuje to agresja do końca, taki double down, ale to nie jest pozytywne dla miasta. Tuk wręcz przeciwnie, przeprasza że żyje. Też nie zyskuje w tym w moich oczach. Żaden z nich nie pomaga. Przynajmniej mecz się dobrze skonczyl, więc w sumie i tak jest dobry dzień. Jaki mecz? Z Legolasem?
|
|
|
Post by Hobbit on Aug 4, 2023 19:10:59 GMT 1
Delikatnie tak. Kto jest w mafii? Co sądzisz o Tuku i Hobbicie? Linczowałbyś z Trollem Gandalfa? Chyba się mylisz. W mafii hobbit, mordor i różyczka. Tuka nie wiem, nie czytałem W Gandalfa nie pójdę. Czytałeś mnie, Mordora i Różyczkę, ale nie Tuka? Jak?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:11:32 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 19:11:32 GMT 1
tylko że w ostatnim wejściu napisał płaczliwe posty i tyle. Hobbit gra jakby wiedział, że jedyne co go odratuje to agresja do końca, taki double down, ale to nie jest pozytywne dla miasta. Tuk wręcz przeciwnie, przeprasza że żyje. Też nie zyskuje w tym w moich oczach. Żaden z nich nie pomaga. Przynajmniej mecz się dobrze skonczyl, więc w sumie i tak jest dobry dzień. Jaki mecz? Z Legolasem? Tak, ale Gimli ściemnia, Olifanta policzył jako "jeden".
|
|
Troll
Edycja#35
Limit: 468
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 19:12:01 GMT 1
daje 2 dyszki kazdemu kto dzis zaglosuje na Rozyczke, nr konta prosze na pw na discordzie
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:12:09 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 19:12:09 GMT 1
Przecież prawie każdy post Gandalfa to jest poszukiwanie prawdy. Jedyne co mnie tknęło to jak łatwo mnie uniewinnił, ale to nie jest dużo. Ja mam wrażenie że Ty znowu jesteś ultranaiwny i bardzo łatwo Cię kupić. Gandalf jest poszukiwaczem, owszem, ale poszukiwaczem segregującym i kontestującym. Nie wystarcza mi to żeby go wsadzić do mafii i chcieć linczować, gra jakaś borderowa rozgrywkę, ale mam wrażenie że Ty się z nim skumales w pewnym momencie i usiadłeś na laurach i wsio. Kto do linczu?
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 19:12:59 GMT 1
Przecież prawie każdy post Gandalfa to jest poszukiwanie prawdy. Jedyne co mnie tknęło to jak łatwo mnie uniewinnił, ale to nie jest dużo. Ja mam wrażenie że Ty znowu jesteś ultranaiwny i bardzo łatwo Cię kupić. Gandalf jest poszukiwaczem, owszem, ale poszukiwaczem segregującym i kontestującym. Nie wystarcza mi to żeby go wsadzić do mafii i chcieć linczować, gra jakaś borderowa rozgrywkę, ale mam wrażenie że Ty się z nim skumales w pewnym momencie i usiadłeś na laurach i wsio. Kto do linczu? Aragorn. Ja Gandalfa bronię tylko z uwagi na dzisiejszy lincz, że to nie jest dobry pomysł.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:13:12 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 19:13:12 GMT 1
Dla mnie różnica głównie taka, że Hobbit walczy, stara się na swój sposób a Aragorn i Władca się przyznają, że starania się nie będzie. Tylko mi na przykład Władca sfrustrowanym postem wydał się miastowy i trochę mnie dziwi, że uznał tempo rozgrywki za zbyt duże, jak przeżyje to ma przerwę zaraz a stron jest dopiero 30 kilka. To kto w końcu? A Tuk?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:13:19 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 4, 2023 19:13:19 GMT 1
walisz ze mna w Gandalfa? Ja mogę. Jbc jestem na piwie więc proszę na mnie nie wajchować jakby co. Glorfindela też mogę cisnąć
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:13:50 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 19:13:50 GMT 1
Chyba się mylisz. W mafii hobbit, mordor i różyczka. Tuka nie wiem, nie czytałem W Gandalfa nie pójdę. Czytałeś mnie, Mordora i Różyczkę, ale nie Tuka? Jak?
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:14:05 GMT 1
via mobile
Post by Glorfindel on Aug 4, 2023 19:14:05 GMT 1
walisz ze mna w Gandalfa? Ja mogę. Jbc jestem na piwie więc proszę na mnie nie wajchować jakby co. Glorfindela też mogę cisnąć Chodź kurwiarzu, przeczytałeś już cokolwiek? Edit: przepraszam za kurwiarza, miało być nieczytajacy rozgrywki symulatorze gracza
|
|
Elrond
Edycja#35
Limit: 597
|
Post by Elrond on Aug 4, 2023 19:14:40 GMT 1
Dla mnie różnica głównie taka, że Hobbit walczy, stara się na swój sposób a Aragorn i Władca się przyznają, że starania się nie będzie. Tylko mi na przykład Władca sfrustrowanym postem wydał się miastowy i trochę mnie dziwi, że uznał tempo rozgrywki za zbyt duże, jak przeżyje to ma przerwę zaraz a stron jest dopiero 30 kilka. To kto w końcu? A Tuk? Tuk jest moim zdaniem niewinny, ale to jest coś co ciężko byłoby uargumentować. Powiedzmy, że tam jest 0 wyrachowania i czuję taką swobodę, że gość wchodzi i pisze co chce i tam nie ma żadnej agendy, broni i atakuje w sposób, który nie jest dla niego opłacalny. Coś jak Różyczka tylko na dużo mniejszej intensywności.
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 19:14:44 GMT 1
Proponuję koalicję drzewną Drzewiec, legoLAS, BORomir i ja vs Gandalf.
A reszta jak chce zarobić to dawać w Różyczkę.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:14:54 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 19:14:54 GMT 1
Troll ja mogę w Różyczkę za 30 PLN
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:15:25 GMT 1
via mobile
Post by Chad Aragorn on Aug 4, 2023 19:15:25 GMT 1
Ja mam wrażenie że Ty znowu jesteś ultranaiwny i bardzo łatwo Cię kupić. Gandalf jest poszukiwaczem, owszem, ale poszukiwaczem segregującym i kontestującym. Nie wystarcza mi to żeby go wsadzić do mafii i chcieć linczować, gra jakaś borderowa rozgrywkę, ale mam wrażenie że Ty się z nim skumales w pewnym momencie i usiadłeś na laurach i wsio. Kto do linczu? Aragorn. Ja Gandalfa bronię tylko z uwagi na dzisiejszy lincz, że to nie jest dobry pomysł. Ty masz jakiś growy powód oskarżania mnie, czy to nadal żal o Arwenę?
|
|
|
Post by Władca Pierścieni on Aug 4, 2023 19:15:47 GMT 1
Mnie się w trollu nie podobał ten cykl, gdzie ignorował tego Hobbita, tunelując się na WP, a gdy ludzie się dopominali, żeby coś o tym Hobbicie mógłby skrobnąć (ja, pośrednio Różyczka, powrót króla), a nie pisać "po chuj" to wypalił coś takiego: Jeśli Hobbit miał totalnie fatalne wejście, to dlaczego troll się do niego o nie przyjebał? Jeśli i tak jest do odjebania, to czemu takie mocne zfokusowanie na WP? I czemu nie chciał pisać o Hobbicie tyle, co o WP, jeśli ma obu za mafię? A Ty misiu kolorowy przewidujesz przyszłość bo wiesz, że Władca Pierścieni jest niewinny a Hobbit winny?I skąd założenie, że się do niego nie dojebałem? Napisałem co sądzę o tym co napisał w stronę Aragorna i dlaczego jest to moim zdaniem mafijne. Dzień dobry wszystkim. Gandalfie zacznijmy od najprostszego pytania. Twoim zdaniem myślenie tunelowe to cecha charakterystyczna bardziej dla mafiozów czy niewinnych? Myślę, że bardziej dla mafiozów. Miastowy przeczesuje pole, szuka, drąży. Wygodnie dla mafiozy obrać sobie cel (taki, który szybko nie padnie, jak właśnie Różyczka) i w niego napierdalać. Masz dzień aktywności odhaczony. a to ciekawe, bo gdybym miał z przeszłości wskazywać przykłady myślenia tunelowego, to wskazałbym zdecydowanie częściej je u miastowych (najbardziej jaskrawy przykład to konflikt Pinsa-Rimbaud) podnieconych tym, że odnaleźli mafiozę i walą w niego jak w bęben. Wcześniej to samo było choćby w edycji z MVP i Generałem Raymundem, gdzie gracze tak zafiksowali się na swój temat, że nie widzieli mafii. Z drugiej strony nie przypominam sobie by którykolwiek mafiozo w ostatnich grach zagrał tak mocno tunelowo w stosunku do innego gracza. Tym bardziej na tym etapie rozgrywki. Myślenie tunelowe jest więc raczej miastowe co juz chyba ustaliliśmy. Chcecie wiedzieć co jest mafijne? Mogę pokazać na przykładzie Gandalfa i Hobbita. Dwóch mafiozów. To mafiozi widzą kiedy miastowi robią coś co można im później wytknąć. Czasem przedobrzą i wytykają to zanim jeszcze zajdą wszelkie okoliczności, czym niejako potwierdzają, że wiedzą, że ktoś jest winny/niewinny. Na tej zasadzie doszedłem do wniosku, że Gandalf doskonale wie kto z dwójki WP/Hobbit jest w mafii, a kto nie jest. I to na tej podstawie bardziej uniewinniłem WP, a nie na podstawie jego płaczliwych postów.
I tu znów mógłbym rzucić przykład choćby z discordowej, gdzie sam zbierałem takie haki na Montiego, by je później wykorzystać. Zresztą mafiozi praktykowali to wielokrotnie. Kiedy masz nadwiedzę ciężko jest jej się wyzbyć w formułowaniu scenariuszy na przyszłość. Sprawdziłem na szybko co o Gandalfie piszę Troll i chyba trochę zacząłem rozumieć jego tok rozumowania, jest tutaj konsekwencja. Troll dlaczego z dwójki Gandalf/Hobbit wybierasz Gandalfa na dziś? Na Hobbita byłoby łatwiej zebrać szable
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 19:16:29 GMT 1
Gandhi z mafią nie ubijam interesów, sorry.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:16:31 GMT 1
via mobile
Post by Drzewiec Fangorn on Aug 4, 2023 19:16:31 GMT 1
Ja mogę. Jbc jestem na piwie więc proszę na mnie nie wajchować jakby co. Glorfindela też mogę cisnąć Chodź kurwiarzu, przeczytałeś już cokolwiek? Tak, np regulamin o zakazie obrażania graczy
|
|
|
Post by Antura on Aug 4, 2023 19:16:53 GMT 1
Ja mogę. Jbc jestem na piwie więc proszę na mnie nie wajchować jakby co. Glorfindela też mogę cisnąć Chodź kurwiarzu, przeczytałeś już cokolwiek? Przykład obrażania gracza.
Jak ktoś ma podobne posty to proszę mi pisać na priw. Proszę powstrzymać się przed personaliami tego typu. Insult the play, not the player.
|
|
|
Rozgrywka
Aug 4, 2023 19:17:01 GMT 1
via mobile
Post by Gandalf on Aug 4, 2023 19:17:01 GMT 1
Gandhi z mafią nie ubijam interesów, sorry. A jak padnę niewinny, to mi potem wypłacisz?
|
|
Troll
Edycja#35
|
Post by Troll on Aug 4, 2023 19:17:39 GMT 1
Wybieram Gandalfa bo jest kurwa trudniejszy do zlinczowania, Hobbita się zlinczuje przy okazji. Choc korci mnie serio by zacząć od Tuka/Różyczki.
|
|