|
Post by Antura on Apr 29, 2020 1:37:31 GMT 1
Lista graczy; 16 graczy
Carles Puyol Davd Jarolim donaldtrump Dutch van der Line Jesieniara Kazimierz Pawlak ljoekelsoey Marek Grechuta Marek Sierocki Mieszko Morgan Freeman Piłkarski Sędzia sashastrunin Smutek, Depresja, Niepewność Szlachcic życiowaporażka
ROLE:
4 mafiozów, umierający Mafiozi nie są odkrywani po rolach:
Ojciec Chrzestny - sprawdzony przez Detektywa, jest widoczny jako niewinny. Ochroniony przez Księdza, dostaje informacje, że został ochroniony.
Szpieg - raz na dwa dni (według harmonogramu) może sprawdzić miastowego. Dostaje informację zwrotną, czy osoba z miasta jest rolna/bezrolna. Opryszek wskazywany jest jako rolny.
2 zwykłych mafiozów
12 miastowych, umierający Miastowi są odkrywani po rolach z wyjątkiem Opryszka:
Detektyw - raz na dwa dni (według harmonogramu) sprawdza wybraną przez siebie osobę. Dostaje informację zwrotną, czy dana osoba jest z miasta czy z mafii. Opryszek wskazywany jest jako członek mafii. Ojciec Chrzestny wskazywany jest jako członek miasta.
Ksiądz - w dni, w które morduje mafia może pomodlić się za wybranego mieszkańca. Jeśli mafia wybierze tego samego mieszkańca jako cel mordu, mord będzie nieskuteczny. Swoją modlitwę wysyła wraz z głosem w linczu, aby była skuteczna musi przeżyć ten lincz. Nie może pomodlić się pod rząd za tą samą osobę. Nie może modlić się za siebie.
Opryszek - przy jego sprawdzeniu Detektyw dostaje informację, że jest on w mafii. Opryszek nie jest informowany o swojej roli. Jego rola nie jest ujawniana po śmierci.
|
|
|
Post by Antura on Apr 29, 2020 1:38:41 GMT 1
Ten, kto nie dostał informacji, że posiada jakąś rolę - jest niewinnym miastowym. Radzę sprawdzić harmonogram - bo godziny są nietypowe, z powodu MG posiadającego życie. Powodzenia.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on Apr 29, 2020 6:33:09 GMT 1
Z nieba znowu tylko deeeszcz A ulice jak we mgleee Znikają i nie wiesz już Czy zapomniał o tobie twój Anioł Stróż?
|
|
|
Post by Dutch van der Linde on Apr 29, 2020 8:21:24 GMT 1
Rodzina! Jako miasto tworzymy rodzinę, a rodzina jest najważniejsza! Musimy sobie ufać. Zaufajcie mi, mam plan, który pomoże nam przezwyciężyć chwilowe trudności.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on Apr 29, 2020 8:48:31 GMT 1
..Zagubiony jak we śnie..?
|
|
|
Post by Mieszko on Apr 29, 2020 9:13:01 GMT 1
Co się stałosię Ten rap to pokłosie Zlinczujmy każdego Niech nie będzie niczego
|
|
Marek Sierocki
Edycja#23
Marek Sierocki przedstawia: I Love Polska!
|
Post by Marek Sierocki on Apr 29, 2020 9:14:41 GMT 1
Witam! Miło mi widzieć tyle znajomych twarzy! W tej edycji postaram się przeprowadzić Państwa po meandrach rodzimej muzyki rozrywkowej. I love Poland - Marek Sierocki Zapraszam
|
|
|
Post by Dutch van der Linde on Apr 29, 2020 9:15:28 GMT 1
Z całym szacunkiem, panie Mieszko, ale rozsądniejszym byłoby zlinczowanie tylko tych, którzy zagrażają bezpieczeństwu naszej rodziny. Rodzina trzyma się razem - nie możemy popaść w paranoję i ranić najbliższych. Trzymajmy się razem!
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on Apr 29, 2020 9:26:53 GMT 1
Witam jestem piłkarskim sędzią i przedstawię wam za co można dostać żółtą czy czerwoną kartę, jeśli upomnienia nie działają. Upomnienie jest udzielane za przewinienia takie jak: -łagodne faule -szarpanie za koszulkę zawodnika z przeciwnej drużyny -kłótnie zawodników w sytuacji stresowej na boisku. -wszelkie inne łagodne naruszenie przepisów piłki nożnej. Żółta karta może zostać przyznana za: -faul niekwalifikujący się na czerwoną -uzbierane upomnienia -zbyt dużo łagodnych fauli -celowe zagrania ręką -dyskusja z sędzią -wszelkie kłótnie powodujące eskalację napięć na boisku Czerwona karta jest przyznawana za przewinienia takie jak: -brutalne faule -dostanie drugiej żółtej kartki. Wszelkie decyzje sędziego podczas meczu są ostateczne i jedynie po meczu można się odwołać, jeśli dana drużyna czuje się pokrzywdzona niewłaściwą decyzją sędziego. Powyższa lista jest ogólna,a ostateczny wymiar kary jest zależny od sędziego i jego oceny. Sędziowie boczni służą do pomocy sędziemu głównemu i każdy z nich zajmuje się swoją połową. Do sytuacji naprawdę kontrowersyjnych będzie wykorzystywany VAR.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on Apr 29, 2020 9:36:47 GMT 1
...I znów tylko kawy łyk I uczucie że, nie rozumie nikt...
|
|
|
Post by Mieszko on Apr 29, 2020 10:55:01 GMT 1
Z całym szacunkiem, panie Mieszko, ale rozsądniejszym byłoby zlinczowanie tylko tych, którzy zagrażają bezpieczeństwu naszej rodziny. Rodzina trzyma się razem - nie możemy popaść w paranoję i ranić najbliższych. Trzymajmy się razem! Mordo Ty moja Do rozsądności nie mam cierpliwości Co robi mafia? Robi sobie dobrze Lincz O'Driscolli, mogę to poprzeć
|
|
|
Post by Carles Puyol on Apr 29, 2020 11:55:29 GMT 1
Jestem obrońca i będę bronić nas przed zła mafia. Mam nadzieję że Piłkarski sędzia nie pokaże mnie żółtej albo czerwonej kartki.
|
|
|
Post by Kazimierz Pawlak on Apr 29, 2020 12:03:37 GMT 1
Kto po mojej stronie płota, kto po złej stronie płota. Niech no ja was czorty rozeznam tylko i zrobimy porządek we wsi.
|
|
|
Post by Carles Puyol on Apr 29, 2020 12:17:09 GMT 1
Lista graczy; 16 graczy Carles Puyol Davd Jarolim donaldtrump Dutch van der Line Jesieniara Kazimierz Pawlak ljoekelsoey Marek Grechuta Marek Sierocki Mieszko Morgan Freeman Piłkarski Sędzia sashastrunin Smutek, Depresja, Niepewność Szlachcic życiowaporażka
ROLE:4 mafiozów, umierający Mafiozi nie są odkrywani po rolach: Ojciec Chrzestny - sprawdzony przez Detektywa, jest widoczny jako niewinny. Ochroniony przez Księdza, dostaje informacje, że został ochroniony. Szpieg - raz na dwa dni (według harmonogramu) może sprawdzić miastowego. Dostaje informację zwrotną, czy osoba z miasta jest rolna/bezrolna. Opryszek wskazywany jest jako rolny. 2 zwykłych mafiozów 13 miastowych, umierający Miastowi są odkrywani po rolach z wyjątkiem Opryszka: Detektyw - raz na dwa dni (według harmonogramu) sprawdza wybraną przez siebie osobę. Dostaje informację zwrotną, czy dana osoba jest z miasta czy z mafii. Opryszek wskazywany jest jako członek mafii. Ojciec Chrzestny wskazywany jest jako członek miasta. Ksiądz - w dni, w które morduje mafia może pomodlić się za wybranego mieszkańca. Jeśli mafia wybierze tego samego mieszkańca jako cel mordu, mord będzie nieskuteczny. Swoją modlitwę wysyła wraz z głosem w linczu, aby była skuteczna musi przeżyć ten lincz. Nie może pomodlić się pod rząd za tą samą osobę. Nie może modlić się za siebie. Opryszek - przy jego sprawdzeniu Detektyw dostaje informację, że jest on w mafii. Opryszek nie jest informowany o swojej roli. Jego rola nie jest ujawniana po śmierci. 16 graczy, 4 mafiozow, 13 miastowych. Coś się nie zgadza. Ilu jest mafiozow 3 czy 4?
|
|
|
Post by Kazimierz Pawlak on Apr 29, 2020 12:20:47 GMT 1
16 graczy, 4 mafiozow, 13 miastowych. Coś się nie zgadza. Ilu jest mafiozow 3 czy 4? Też się nad tym zastanawiałem. Nawet jak się Smutek, Depresję, Niepewność policzy za trzech graczy to nadal się nie zgadza.
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 29, 2020 12:24:38 GMT 1
Witajcie. Ja tylko na chwilkę, bo kakałko mi stygnie. Przerwałam, żeby je przygotować i się z Wami przywitać, ale zaraz wracam pod kocyk czytać Sparksa. Buziaczki!
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 29, 2020 12:29:09 GMT 1
Tu kilka foteczek dla was, chciałam się podzielić moim małym światem.
Kakałko
+literaturka = sposób na udany dzień 🤗
A Wy, co najbardziej lubicie czytać?
|
|
|
Post by Sasha Strunin on Apr 29, 2020 12:29:11 GMT 1
Lista graczy; 16 graczy Carles Puyol Davd Jarolim donaldtrump Dutch van der Line Jesieniara Kazimierz Pawlak ljoekelsoey Marek Grechuta Marek Sierocki Mieszko Morgan Freeman Piłkarski Sędzia sashastrunin Smutek, Depresja, Niepewność Szlachcic życiowaporażka
ROLE:4 mafiozów, umierający Mafiozi nie są odkrywani po rolach: Ojciec Chrzestny - sprawdzony przez Detektywa, jest widoczny jako niewinny. Ochroniony przez Księdza, dostaje informacje, że został ochroniony. Szpieg - raz na dwa dni (według harmonogramu) może sprawdzić miastowego. Dostaje informację zwrotną, czy osoba z miasta jest rolna/bezrolna. Opryszek wskazywany jest jako rolny. 2 zwykłych mafiozów 13 miastowych, umierający Miastowi są odkrywani po rolach z wyjątkiem Opryszka: Detektyw - raz na dwa dni (według harmonogramu) sprawdza wybraną przez siebie osobę. Dostaje informację zwrotną, czy dana osoba jest z miasta czy z mafii. Opryszek wskazywany jest jako członek mafii. Ojciec Chrzestny wskazywany jest jako członek miasta. Ksiądz - w dni, w które morduje mafia może pomodlić się za wybranego mieszkańca. Jeśli mafia wybierze tego samego mieszkańca jako cel mordu, mord będzie nieskuteczny. Swoją modlitwę wysyła wraz z głosem w linczu, aby była skuteczna musi przeżyć ten lincz. Nie może pomodlić się pod rząd za tą samą osobę. Nie może modlić się za siebie. Opryszek - przy jego sprawdzeniu Detektyw dostaje informację, że jest on w mafii. Opryszek nie jest informowany o swojej roli. Jego rola nie jest ujawniana po śmierci. 16 graczy, 4 mafiozow, 13 miastowych. Coś się nie zgadza. Ilu jest mafiozow 3 czy 4? ...Jak słaby niewidzialny punkt znika, co łączyło nas. Na pożegnanie tylko chcę tę jedną chwilę. Gasną już światła wokół nas. Świat się budzi do kolejnego dnia, a ja chcę zatrzymać czas...
|
|
|
Post by Carles Puyol on Apr 29, 2020 12:49:17 GMT 1
Nie rozumiem co piszesz.
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on Apr 29, 2020 13:06:45 GMT 1
Zawsze po meczu można się odwołać od decyzji sędziego jak wcześniej pisałem. Moje jedyne lektury to przepisy piłkarskie i zasady fair play, aby rozgrywka była jak najbardziej uczciwa i nie było kontrowersji po podjętej decyzji. Więc grajcie uczciwie, wtedy kar nie będzie
|
|