|
Post by Sasha Strunin on May 5, 2020 7:26:15 GMT 1
Wracamy do strategii zanudzenia ostatniego mafiozy, a więc zero przyspieszeń. Dzisiaj powinniśmy zlinczować życiową porażkę.
Znam tego użytkownika. Jeśli jest w mafii, to dzisiaj będzie grubo, będzie się działo. Wielka afera, mnóstwo argumentów, jeszcze więcej oskarżeń. Dlatego tak ważne jest, żeby zlinczować go przed najbliższym mordem, dopóki mamy silną grupę trzech niewinnych i chętnego na zlinczowanie porażki Grechutę.
Myślę w skali makro. Prawie wygraliśmy, ale ktoś musi dociągnąć to do końca, musimy zrobić te cztery lincze, w których jest ostatnia mafia. Dlatego powinniśmy zlinczować w kolejności od najtrudniejszego do zlinczowania porażki, do najłatwiejszego do zlinczowania nielatającego.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 5, 2020 8:31:54 GMT 1
Przecież pisałem już, że się zgadzam na przyspieszony lincz na mnie i ogółem na przyspieszone, ale tu i tak nikt moich postów nie czyta, gdybym był w mafii, to bym wstawił teraz screena z forum mafii, a i tak nikt by nie zauważył xD
Bardzo chętnie zostanę dzisiaj zlinczowany, bo męczy mnie ta gra i chciałbym zobaczyć, co piszą na cmentarzu.
Ja już swój głos na Gretuche oddałem i napisałem, że daję zgodę na przyspieszony.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 5, 2020 8:32:23 GMT 1
Ciekawostka. Grechuta, kiedy umrze, to właściwie niezależnie od koloru będzie bardziej przydatny dla miasta niż kiedykolwiek za życia
|
|
|
Post by Antura on May 5, 2020 9:11:42 GMT 1
Punkt karny dla Porażki za tendencje samobójcze.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 5, 2020 10:00:19 GMT 1
Moim zdaniem, mafia gra nie dlatego, żeby nas irytować, nie z powodu żadnych chorych ambicji tylko dlatego, że wierzy, że ma szanse.
Dlatego miasto nie powinno grać by wygrać. Gra jest w większości przypadków wygrana, w większości potencjalnych kombinacji będziemy tańczyć wesołego oberka. Miasto powinno grać, by nie przegrać, a więc wyeliminować wszystkie potencjalne sposoby mafii, w których ona może jeszcze wygrać.
Na czym polegają szanse mafii? Do zlinczowania jest czterech graczy, właściwie to co robimy, to tylko przygotowywanie kolejki. W związku z tym strategia mafii to:
>znaleźć się na końcu kolejki do linczowania >dotrwać do meczówki >przekonać jednego pewnego niewinnego (zapewne Smutek), że w mafii jest drugi pewny niewinny (spodziewam się, że Trump).
Tutaj mamy pewną wariantowość. Myślę, że to ja polecę w mordzie, ale wariant może być też inny, zależnie od mordu. Nie wierzę tylko, że mafia może próbować zlinczować Smutek, bo nie podważą detowania w żaden sposób (przypominam, mg ujawnia role zmarłych):
1. Może być tak, że w mordzie poleci Smutek, ale wtedy nie mam obaw, bo nie zlinczujemy się nawzajem z farciarzem i gra jest wygrana. 2. Może być tak, że w mordzie poleci Trump, wtedy Smutek decyduje i tak zwany ostatni mafiozo będzie próbował argumentować, że jestem w mafii. Obiecuję, że przygotuję się na taki scenariusz jeśli do niego dojdzie, ale wiadomo, że ostatni mafiozo też to zrobi, dlatego nie wolno mu uwierzyć. 3. Może być tak, że w mordzie polecę ja, wtedy Smutek decyduje i tak zwany ostatni mafiozo będzie próbował argumentować, że w mafii jest Trump. Wtedy Smutek musisz wiedzieć, że Trump jest niewinny, jestem o tym przekonany i Freeman też.
Zgodnie z powyższym, Smutek itp.: wszystko zależy od Ciebie. Musisz założyć tak samo jak niewinny Freeman, że ja i Trump jesteśmy niewinni. Wtedy zabieramy to ostatnie okno, ten ostatni out mafii.
By wygrać, potrzebujemy tylko tej dyscypliny, tylko obietnicy, że w trójce Trump, Smutek itp., Sasha Strunin pod żadnym pozorem na siebie nie zagłosujemy, niezależnie od tego, co inni będą pisać. Trump już wczoraj pisał, że to rozumie. Smutek, czy Ty też?
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on May 5, 2020 14:07:03 GMT 1
Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego.
Anyway, klepiemy trzech murzynów w dowolnej kolejności (nie ma żadnego znaczenia, że któryś z nich może nie chcieć, czy się nie zgadzać), jeśli to nie koniec, to klepiemy Jarolima i wygraliśmy.
Eot.
|
|
|
Post by David Jarolím on May 5, 2020 15:11:44 GMT 1
A może ja też jestem murzynem
|
|
|
Post by David Jarolím on May 5, 2020 15:32:20 GMT 1
Zróbmy półtajne na wieczór, niech każdy zagłosuje zgodnie ze swoim sumieniem na najbardziej podejrzanego. Stop kolejkom.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 5, 2020 15:58:23 GMT 1
Nie. Mamy cztery lincze i czterech potencjalnych mafiozów. Żadne półtajne nie są miastu potrzebne. Nadeszła era jawnych linczów.
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 5, 2020 16:10:11 GMT 1
Głos wysłany, wiecie co robić.
|
|
|
Post by David Jarolím on May 5, 2020 16:23:14 GMT 1
Mafia będzie chciała teraz dążyć, by przy meczówce decydował ktoś to się może pomylić na ich korzyść (słabszy gracz albo źle typujący), więc napiszmy wszyscy testamenty, bo to zawsze stanowisko jakiegoś pewnego niewinnego. Ja już zaczynam nikomu nie wierzyć w tym temacie xD
|
|
|
Post by Donald Trump on May 5, 2020 16:25:29 GMT 1
Nie. Mamy cztery lincze i czterech potencjalnych mafiozów. Żadne półtajne nie są miastu potrzebne. Nadeszła era jawnych linczów. Dokładnie, nie chętnie to mówię, ale zgadzam się z Tomusiem. Nie ma dla mnie znaczenia w jakiej kolejności padają Dutch, Jarolin, Grechuta i Porażka. Sytuacja jest taka, że w najgorszym przypadku i tak wszyscy mafiozi zostaną zlinczowani. Ja swojego zdania nie zmieniam. Nie widzę, ani krzty winy w Tomusiu, a Smutek jest detem. Możemy jeszcze zachować kolejność związaną z mordami i sprawdzeniami, jakby miałby się zdarzyć cud.
|
|
|
Post by Donald Trump on May 5, 2020 16:28:08 GMT 1
Mafia będzie chciała teraz dążyć, by przy meczówce decydował ktoś to się może pomylić na ich korzyść (słabszy gracz albo źle typujący), więc napiszmy wszyscy testamenty, bo to zawsze stanowisko jakiegoś pewnego niewinnego. Ja już zaczynam nikomu nie wierzyć w tym temacie xD Dla mnie mafia jest martwa, a jeżeli to 0,5% okaże się być prawdą i Tomuś jest mafiozą to i tak zasługuję na wygraną. Po prostu zasługuje.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 5, 2020 16:41:21 GMT 1
*niechętnie
|
|
|
Post by Dutch van der Linde on May 5, 2020 19:23:22 GMT 1
To kto jako pierwszy? Bo znów jakiś remis z dupy padnie i przy tej godzinie linczu to zasnę zanim mafia wybierze kto leci.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 5, 2020 19:26:53 GMT 1
Porażka. Chociaż ten typ zwykle walczy, kiedy jest w mafii i nie da się go tak łatwo zlinczować.
Kto jest w temacie? Co myślicie aby odwrócić kolejność i dać Grechutę?
|
|
|
Post by Dutch van der Linde on May 5, 2020 19:30:09 GMT 1
No on miał lecieć już 3 lincze temu, o ile dobrze pamiętam
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 5, 2020 19:30:49 GMT 1
On co lincz ma lecieć, ale nikomu nie chce się marnować na niego linczu.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 5, 2020 19:31:10 GMT 1
Dobra, zostawmy już na tej porażce, nie ma co teraz zmieniać.
|
|
|
Post by David Jarolím on May 5, 2020 19:39:26 GMT 1
Ja głosuję zgodnie ze swoim sumieniem
|
|