|
Post by Kazimierz Pawlak on Apr 30, 2020 16:12:45 GMT 1
Nie napisałem, że tam jest cokolwiek złego - miód na moje oczy wręcz XD
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 30, 2020 16:15:19 GMT 1
A o jakim innym ma być mowa? Generalnie uniewinnianie jest jak najbardziej spoko, nawet jak zrobisz to powiedzmy "za szybko", bo wyłapałeś jakiś niuans, to nic się nie dzieje, zawsze można wrócić do tej kandydatury. Zawsze i tak prawie wszystko się sprowadza do tego JAK, a nie CO ktoś zrobił. No kurwa, poklep sie po pleckach jeszcze xd Wiadomo, ze JAK jest wazniejsze niz CO, dlatego jak mowimy o tym, ze Jesieniara uniewinnia z dupy, to wchodzenie na pełnej "uniewinnianie generalnie jest ok" jest bezużyteczne. I nie chodzi o to, że ktoś uniewinni za wcześnie i się pomyli, tylko że mafia lubi uniewinniać, bo łatwiej jest im powiedzieć, że niewinny jest niewinny, niż jest niewinny jest winny. I jak ktoś wali takie "uuuu, strona 11 jest zielona" albo "no no no, na 14 i 15 to dwóch niewinnych się kłóci" to mi to wygląda na mafijne gadanie - zwłaszcza pisane przez kogoś, kto zaczął od najeżdżania, że jak można pierwszego dnia mieć jakiekolwiek wnioski.
Ale widzisz różnicę między:
a) wskazaniem spośród 16 graczy kilku (max. 5) najbardziej niewinnych b) wskazaniem jednego EWIDENTNIE NAJBARDZIEJ PODEJRZANEGO, którego własnymi rękoma musisz tego wieczoru odjebać z rozgrywki de facto bez powodu?
jak już ją dostrzeżesz to odpisz.
|
|
|
Post by David Jarolím on Apr 30, 2020 16:16:29 GMT 1
Ciekawe ilu mafiozów napisało, że JESIENIARA NIE ZAGŁOSOWAŁA, PODEJRZANE. Bardzo prosty sposób do pokazania, że ma się spostrzeżenia, ma się tropy.
Moim zdaniem nie jest to nic a nic podejrzane, zachowanie neutralne, z którego ciężko coś wywnioskować.
|
|
|
Post by szlachcic on Apr 30, 2020 16:17:16 GMT 1
Nie podoba mi się to co zrobiła Jesieniara, najzwyczajniej w świecie omijanie głosowania z premedytacją jest mafijne i zawsze takie było - to mafia ma powody by nie głosować na ew. trupa, nie brać udziału w zabijaniu innych, nie musieć się tłumaczyć z głosu a ostatecznie nie utrudniać głosu kolegom z mafii. Miastowy nie powinien mieć żadnych przeciwwskazań do udziału w linczu.
Czyli twierdzisz, że jak mafioza, że nie musieć tłumaczyć się z głosu, zdecydowałbym się go nie wysłać, żeby tłumaczyć się z BRAKU GŁOSU, co jest jeszcze trudniejsze i zwraca dużo większą uwagę? xD Swoją drogą, chyba to Ty mnie też pytałeś czemu nie zagłosowałem (oprócz Freemana). Nawet się nie odniosłeś. Uczepienie się mojego braku głosu uważam za wyjątkowo słabe i swoją drogą to taka trochę zagrywka a'la celowo wrzucony mafijny post, który pokaże, kto podchwyci BANALNY trop. A Ty się właśnie tego braku głosu też tak głupi uczepiłeś, jakbyś zupełnie nie miał czego innego. Nie pytałem się Ciebie czemu nie głosowałeś, z kimś mnie pomyliłeś. Pytałem się Ciebie za to - kogo podejrzewasz na ten moment. Bo oprócz faktu, że nie zagłosowałeś, nie rzucasz też podejrzeniami i dlatego mi się to nie podoba. Zresztą "uczepienie się" polega według Ciebie na napisaniu jednego posta na ten temat?
Brak głosu w pierwszym głosowaniu jako mafia to nie nowinka, sam kiedyś tak zrobiłem. Tylko wtedy zwaliłem to na karb małej początkowej aktywności, tutaj by to nie przeszło bo mało ludzi a i Ty przed linczem byłeś aktywny.
Zatem odpowiedz w końcu, kto na ten moment w mieście jest według Ciebie najbliżej koloru czerwonego.
Te same pytanie też kieruję do Sędziego Piłkarskiego.
|
|
|
Post by Mieszko on Apr 30, 2020 16:18:33 GMT 1
To wspaniale, w takim razie cieszę się, że podoba Ci się mój post Za moment lecę, jutro będę w podobnych godzinach.
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 30, 2020 16:18:56 GMT 1
No kurwa, poklep sie po pleckach jeszcze xd Wiadomo, ze JAK jest wazniejsze niz CO, dlatego jak mowimy o tym, ze Jesieniara uniewinnia z dupy, to wchodzenie na pełnej "uniewinnianie generalnie jest ok" jest bezużyteczne. I nie chodzi o to, że ktoś uniewinni za wcześnie i się pomyli, tylko że mafia lubi uniewinniać, bo łatwiej jest im powiedzieć, że niewinny jest niewinny, niż jest niewinny jest winny. I jak ktoś wali takie "uuuu, strona 11 jest zielona" albo "no no no, na 14 i 15 to dwóch niewinnych się kłóci" to mi to wygląda na mafijne gadanie - zwłaszcza pisane przez kogoś, kto zaczął od najeżdżania, że jak można pierwszego dnia mieć jakiekolwiek wnioski. Co za bzdura. Mafii właśnie uniewinnianie przychodzi gorzej, bo po co sobie zawężać ilość winnych ;o
Bo to, co smutek i depresja miał na myśli moim zdaniem nie do końca dobrze wyraził. Mafia lubi uniewinniać, bo to łatwe, ale nie za dużo - bo zawęzi sobie grono winnych, tak jak napisałeś.
Stąd często wybiera 1 lub 2 osoby, które bez powodu mocno broni.
Stąd też często taka sytuacja, że będąc w mieście, kiedy jesteśmy atakowani ktoś od początku wytrwale nas broni i nierzadko jest to właśnie mafioza.
|
|
|
Post by Donald Trump on Apr 30, 2020 16:21:17 GMT 1
Ciekawe ilu mafiozów napisało, że JESIENIARA NIE ZAGŁOSOWAŁA, PODEJRZANE. Bardzo prosty sposób do pokazania, że ma się spostrzeżenia, ma się tropy. Moim zdaniem nie jest to nic a nic podejrzane, zachowanie neutralne, z którego ciężko coś wywnioskować. Wow, odkrywcze. A ciekawe ile miastowych xD
|
|
|
Post by David Jarolím on Apr 30, 2020 16:21:50 GMT 1
Ilu*
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 30, 2020 16:22:08 GMT 1
Przejrzałem posty Jesieniary i o ile wiem już kogo ona ma za niewinnego miastowego to ni chu chu nie wiem kogo podejrzewa. Może się z nami podzielisz koleżanko swoimi przemyśleniami? Zamiast udawać szkodnika, może dasz nam jakiś materiał?
Dopiero doszedłem do tego posta, więc nie mogłem wcześniej odpisać.
Napiszę na kogo na pewno nie chcę dziś zagłosować i są to Freeman, Trump, Puyol, Życiowaporażka i jeszcze ktoś mi się tam zazielenił w jednym momencie, potem sprawdzę kto.
W całą resztę teoretycznie mogę chętnie walnąć, ale planuję jeszcze przejrzeć grę i poszczególnych graczy.
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on Apr 30, 2020 16:22:33 GMT 1
No kurwa, poklep sie po pleckach jeszcze xd Wiadomo, ze JAK jest wazniejsze niz CO, dlatego jak mowimy o tym, ze Jesieniara uniewinnia z dupy, to wchodzenie na pełnej "uniewinnianie generalnie jest ok" jest bezużyteczne. I nie chodzi o to, że ktoś uniewinni za wcześnie i się pomyli, tylko że mafia lubi uniewinniać, bo łatwiej jest im powiedzieć, że niewinny jest niewinny, niż jest niewinny jest winny. I jak ktoś wali takie "uuuu, strona 11 jest zielona" albo "no no no, na 14 i 15 to dwóch niewinnych się kłóci" to mi to wygląda na mafijne gadanie - zwłaszcza pisane przez kogoś, kto zaczął od najeżdżania, że jak można pierwszego dnia mieć jakiekolwiek wnioski. Ale widzisz różnicę między: a) wskazaniem spośród 16 graczy kilku (max. 5) najbardziej niewinnych b) wskazaniem jednego EWIDENTNIE NAJBARDZIEJ PODEJRZANEGO, którego własnymi rękoma musisz tego wieczoru odjebać z rozgrywki de facto bez powodu? jak już ją dostrzeżesz to odpisz.
Nie mam żadnych przemyśleń na temat graczy. xdd
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 30, 2020 16:24:56 GMT 1
no i
|
|
|
Post by Donald Trump on Apr 30, 2020 16:25:11 GMT 1
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on Apr 30, 2020 16:26:32 GMT 1
Ale to wczoraj tak uważałeś, czy dopiero dzisiaj? Bo wczoraj to miał 2 posty, śmierdział ci wtedy? Przed linczem nie zwróciłem na gościa w ogóle uwagi. Obczaj moje posty po wynikach, te z nocy, m.in. ten z pioseneczką. In the meantime piszę małe podsumowanko. Pozwolę sobie podsumować, żeby dobrze zrozumieć. Nie zwracałeś na niego wczoraj uwagi, dopiero po linczu zerknąłeś na jego dwa kreacyjne posty, uznałeś że do odjebania właściwie w pierwszej kolejności, dzisiaj przylazł, zaczął grać, w twoim odczuciu nic się nie zmieniło, dalej do odjebania?
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 30, 2020 16:26:45 GMT 1
to jeszcze możesz sobie depresja pomyśleć czy widzisz różnicę, między postem parę godzin po starcie rozgrywki i postami półtorej doby po starcie rozgrywki, po 1 linczu
jak już dostrzeżesz te wszystkie różnice to wtedy wróć, być może bardziej ci się poszczęści
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on Apr 30, 2020 16:27:29 GMT 1
Trzy godziny przed linczem
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on Apr 30, 2020 16:29:15 GMT 1
Tyle,że wyjątkowo przed linczem nic szczególnego się nie działo.
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on Apr 30, 2020 16:30:01 GMT 1
Bo mało aktywny jesteś, Sędzia. Kogo byś odjebał?
|
|
|
Post by Dutch van der Linde on Apr 30, 2020 16:34:38 GMT 1
Jesieniara straszne gówno wczoraj grała i imo ten głos wpisuje się w ogólną tendencję. Jaki normalny miastowy wpadnie w pierwszy dzień (w ogóle kurwa w jakikolwiek) na nieoddanie głosu? Natomiast nie jestem przekonany, czy to (plus irytująca gra) jest już wystarczające, żeby oddać na nią głos. Jakbym był mafiozą, to chyba bym się tłumaczył, że nie oddałem, bo wcześniej zapomniałem, a lincz był za późno w nocy, czy coś. No ale mogę po prostu być chujowy jako mafiozo i gadać głupoty.
|
|
|
Post by szlachcic on Apr 30, 2020 16:34:52 GMT 1
Tyle,że wyjątkowo przed linczem nic szczególnego się nie działo. Kto zasłużył na czerwo Sędzio Piłkarski?
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 30, 2020 16:35:50 GMT 1
Trzy godziny przed linczem
No i co z tego, że trzy godziny przed linczem? Niech się MG tłumaczy z dziwnego harmonogramu, a nie ja z braku przemyśleń na parę godzin po starcie rozgrywki.
|
|