|
Post by Piłkarski Sędzia on Apr 30, 2020 16:46:57 GMT 1
Prawdopodobnie Jarolima bym odjebał w pierwszej kolejności oraz rozstrzygnął spór Jesieniara/Szlachcic z tym,że Szlachcic to raczej nawet na żółtą nie zasługuje. @smutek, Depresja, Niepewność Tak to jest jak coś nagle pilnego wypadnie do załatwienia.
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on Apr 30, 2020 16:47:48 GMT 1
12 godzin po starcie rozgrywki (powiedzmy, bo tak naprawdę to z 18, ale będę miły).
Sędzia znowu spierdolił, ale to piękne xd
E: Jednak nie spierdolił :/
|
|
|
Post by Piłkarski Sędzia on Apr 30, 2020 16:47:59 GMT 1
A MG już na początku się wytłumaczył, dlaczego taki harmonogram jest
|
|
|
Post by Kazimierz Pawlak on Apr 30, 2020 16:48:56 GMT 1
Ok, zamiast wyrywkowego pierdololo, chwila na podsumowanie. Opieram się na swoich notatkach, które są jednocześnie moim stale aktualizowanym testamentem, więc niech Was nie dziwi forma, że w swoich prywatnych notatkach zwracam się do Was. Najpierw kilka luźniejszych. 1. Jeśli Dutch Van Der Linde winny, to ktoś z trójki Trump, Smutek Depresja, Sasha Strunin pewnie też (ale Dutch raczej niewinny, co z kolei nie implikuje niczego wobec tej trójki - po prostu ich z dupy zaczepił, żeby sprawdzić reakcje). 2. Freeman coś zauważył, co może wskazywać na rolę Puyola, więc chwilowo Puyol nietykalny (i Freeman chwilowo też). 3. Puyol niewinny - po prostu; albo mafiozo-geniusz, ale na geniusza nie wygląda (don't take it personal, boy). 4. Sasha strunin może niewinna, bardzo naturalnie shitpostuje rzeczy (szczególnie w porze ogłoszenia linczu przez MG), które mogłaby shitpostować na podforum mafii (ale może taka zagrywka, ofkorz, natomiast teraz zakładam, że jednak niewinna) . 5. Nie ujawnię na razie swojej notatki o Życiowej porażce, ale wg mnie raczej niewinny. Podobnie Smutek, Depresja, Niepewność. Tu zrobimy mały odsiew. Oczywiście przyjmuję teraz mocno pochopne założenia, ale od czegoś muszę zacząć. Dziś widzę to tak (jutro wszystko może się zmienić ): Z dalszych rozważań usuwam też póki co Marka Grechutę. Nie mam na jego temat zdania, ale widać, że to dobry gracz. Na razie też nie zaprzątam sobie głowy Jesieniarą. Zostają:Davd Jarolim Donald Trump Marek Sierocki Mieszko Piłkarski Sędzia Szlachcic Lekko się zdziwię, jeśli w tym gronie nie ma choć trzech mafiozów. Wracam do notatek. 6. Taką notatkę sporządziłem wczoraj w ciągu dnia: Ostatecznie Jarolim dostał głosy ode mnie i od Trumpa. Trump wczoraj jechał w Jarolima z otwartą przyłbicą, podaję przykłady: Dla mnie Dawid Jarolin to jest to do pierwszego linczu. Freemanowi dam jeszcze żyć, później się na plus aktywował, ale tylko mały, dalej mi coś w nim nie pasuje. Zabraniam masówki na Jarolimie Odbraniam Morgan Freeman, jak zwał tak zwał. Większość nie wyszła jeszcze z kreacji a z jego postów wyczułem, że po kilku postach w jego stronę widział się juz do przesady w grobie. Nie rozumiem tych postów i dlaczego tak ważne jest tłumaczenie tego, że widziałeś, że Puyol myśli, że jest w grobie. Dla mnie Twój post jest mafijny. Wspominałem już o tym wcześniej. Wczoraj mafia mogła mieć ciepło i to nie był dobry dzień na głosowanie mafii na mafię. To się oczywiście mogło zdarzyć, ale na ten moment - gdyby okazało się, że Jarolim winny - przyjąłbym, że Trump jednak niewinny. Czy Trump winny, jeśli Jarolim niewinny? Co prawda nie do końca wpisuje się to w profil opisany w notatce powyżej ( "poszukałbym tam mafiozów pośród głosujących na niego, ale takich z drugiego planu (szczególnie tych, którzy nie pisali o tym podczas dyskusji miasta"), ale jednak Jarolim sam stworzył wczoraj zajebistą okazję do głosu na niego, który się absolutnie obroni. Więc być może śmiały mafiozo-Trump sobie z tego skorzystał? Jest też taka opcja, że obaj są czyści XD No ale nie sądzę, mimo wszystko. Oczywiście też ze względu na zaangażowanie graczy, zacząłbym od Jarolima. Co jeśli jednak nie Jarolim? 7. Kolejna notatka, tym razem sporządzona przed północą, zaraz przed linczem. Oprócz Freemana na Norwega głosują: Piłkarski Sędzia i Marek Sierocki. Zakładam, że przynajmniej jeden z nich (i raczej tylko jeden) jest w mafii. Co pisali przed linczem, tj. zanim zobaczyliśmy ich głosy na Norwega? Sędzia: mafiacorner.boards.net/user/37/recentSierocki: mafiacorner.boards.net/user/52/recentTrochę nie mam zdania. Obaj sprawiają wrażenie graczy z zadatkami, że mogą coś miastu dać. Nawet jeśli tu jest jedna mafia, to nie upierałbym się, by tę zagadkę rozwikłać już dziś. Miejmy jednak to g1 w pamięci. 8. Jeszcze drobna analiza g1 w oparciu o powyższe wnioski/założenia. Nakładam swoje kolorki. - ze względów już wspomnianych zakładam, że mafiozi głosowali na niewinnych - omówione powyżej kwestie Sierocki/Sędzia i Trump/Jarolim - ciekawa (być może) korelacja na linii Sędzia/Szlachcic, tzn. gdyby okazało się, że Szlachcic winny, to byłbym skłonny dalej iść w Sierockiego - kompletnie z dupy głos Mieszka Podsumowując: Jestem skłonny iść w kogoś z grona Szlachcic, Mieszko, Jarolim. Kolejność obojętna, choć mam wrażenie, że w tym momencie śmierć Mieszka da nam najmniej informacji (info o Jarolimie może powiedzieć coś np o Trumpie, info o Szlachcicu może coś o Piłkarskim Sędzi).
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 30, 2020 16:50:39 GMT 1
Specjalnie dla wszystkich, którzy odczuwają brak przemyśleń z mojej strony na temat graczy: Carles Puyol - niewinny, to co wypisuje przechodzi ludzki pojęcie, na tym etapie branie pod uwagę tak genialnej kreacji uważam za bezcelowe donaldtrump - miota się, dwie strony (14 i 15) przepycha się z życiową porażką o jakąś pierdołę, co byłoby absurdem, gdyby był w mafii, bo mafia w pierwszych godzinach gry unika zwracania na siebie uwagi w ten sposób. Ileś jeszcze rzeczy takich miastowych zrobił, które były wychwycone, ale nie wymienię z głowy. Morgan Freeman - pewnie niewinny, a na pewno nie do linczu teraz; powody wymieniałem już zarówno ja, jak i inni
życiowaporażka - utarczka z Trumpem, dla mnie to spory plus na tym etapie gry, którego wcale nie można postawić przy innych graczach
Davd Jarolim - póki co jak dla mnie autor 2 najrozsądniejszych spostrzeżeń w tej edycji:
Od oskarżeń i reakcji na nie biorą się pierwsze głosy. Bo niby z czego innego?
Ciekawe ilu mafiozów napisało, że JESIENIARA NIE ZAGŁOSOWAŁA, PODEJRZANE. Bardzo prosty sposób do pokazania, że ma się spostrzeżenia, ma się tropy. Moim zdaniem nie jest to nic a nic podejrzane, zachowanie neutralne, z którego ciężko coś wywnioskować.
po pierwsze nie lubię zabijać rozsądnych graczy, po drugie możliwe, że jest niewinny, bo w sumie nie widzę powodu, dla którego mafioza miałby się dzielić z nami na tym etapie gry rozsądnymi spostrzeżeniami, bo i tak nie płyną z tego specjalnie większe profity, szczególnie, że te spostrzeżenie w dużej mierze i tak przeszły bez echa.
Dutch van der Line Smutek, Depresja, Niepewność
obydwaj są wkurwiający, takie raki, a z rakami wiadomo co trzeba robić - wycinać je
Marek Grechuta - dobre ostatnie strony w wykonaniu pana Marka, nie wskażę konkretnych rzeczy - po prostu spostrzeżenia w jakiś sposób zbieżne z moimi, co nie oznacza, że nie może być w mafii, ale nie lubię takich osób zabijać na tym etapie (trochę podobnie jak Jarolim).
sashastrunin - nie mam zdania, chyba kilka osób dość szybko napisało, że ewidentnie niewinna i tak sobie zakodowałem w głowie, ale osobiście nie mam o niej zdania. Na ten moment nie do ruszenia ze względu wymienionego w poprzednim zdaniu i tego, że chyba gra dość aktywnie i dość ogarnia.
Więc zostaje mi grupka:
Kazimierz Pawlak Marek Sierocki Mieszko Piłkarski Sędzia Szlachcic
z których pewnie na dziś kogoś wybiorę. O każdym z nich ciężko tak naprawdę coś powiedzieć, więc to doskonałe typy do sprawdzenia. Wieczorem, bliżej linczu - poczytam sobie ich i podzielę się z Wami spostrzeżeniami na temat całej piątki. Może jeszcze Dutcha bym tam wrzucił.
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 30, 2020 16:52:07 GMT 1
12 godzin po starcie rozgrywki (powiedzmy, bo tak naprawdę to z 18, ale będę miły).
na 6 stronie rozgrywki
nie pogrążaj się
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 30, 2020 16:54:37 GMT 1
Ok, Pawlakiem nie będę sobie dziś zaprzątał głowy, jeśli jest w mafii i mu się chciało to zasługuje, żeby pograć chociaż do jutra. xD
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on Apr 30, 2020 16:56:56 GMT 1
na 6 stronie rozgrywki
nie pogrążaj się
No 11 stronę już miałeś za niewinną, ale dalej nie zagłosowałeś w linczu xD
|
|
|
Post by Kazimierz Pawlak on Apr 30, 2020 17:01:50 GMT 1
Przed linczem nie zwróciłem na gościa w ogóle uwagi. Obczaj moje posty po wynikach, te z nocy, m.in. ten z pioseneczką. In the meantime piszę małe podsumowanko. Pozwolę sobie podsumować, żeby dobrze zrozumieć. Nie zwracałeś na niego wczoraj uwagi, dopiero po linczu zerknąłeś na jego dwa kreacyjne posty, uznałeś że do odjebania właściwie w pierwszej kolejności, dzisiaj przylazł, zaczął grać, w twoim odczuciu nic się nie zmieniło, dalej do odjebania? Prawie wszystko się zgadza. Przeformułuję, żeby było poprawnie: Nie zwracałem na niego wczoraj uwagi, dopiero po linczu zerknąłem na rozkład głosów, zobaczyłem totalnie z dupy głos na - jak zakładam - niewinną Sashę, przypomniałem sobie jego posty widma i uznałem, że to może być mafia. Jak widzisz w moim powyższym poście, nie uznaję go za pierwszego do odjebania, ale po tym jak dziś przyszedł i zaczął grać, tylko utwierdził mnie w mojej ocenie jego mafijności.
|
|
|
Post by Marek Grechuta on Apr 30, 2020 17:05:10 GMT 1
Kazimierza Pawlaka szanuję, bo opisuje rzeczy, które widzę, ale opisywać mi się nie chce.
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 30, 2020 17:15:02 GMT 1
na 6 stronie rozgrywki
nie pogrążaj się
No 11 stronę już miałeś za niewinną, ale dalej nie zagłosowałeś w linczu xD
a to 11 była przed 6, że brak przemyśleń na 6. i uniewinnienie na 11. ci się nie zgadza?
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on Apr 30, 2020 17:28:07 GMT 1
Spierdalaj
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on Apr 30, 2020 17:35:18 GMT 1
Proponuję zlinczować Jesieniarę, jest to osobnik wybitnie podły i miałki, jeśli w mafii to bezczelny, jeśli w mieście to szkodliwy. Kto jest ze mną, drużyna?
|
|
|
Post by David Jarolím on Apr 30, 2020 17:38:59 GMT 1
Kazimierzu,
ad. 6 - Strasznie zagmatwana jest nitka połączeń moich i Trumpa. Na początku piszesz, że byłbym idealnym kandydatem na głos po cichu dla mafiozów (a taki dostaje tylko od ciebie xD), a po kilku zdaniach dochodzisz do wniosku, że mógł na mnie zagłosować głośny mafioza. Reasumując - mógł na mnie zagłosować każdy mafioza i niewinny (w twoim mniemaniu ty). Więc powiązanie moje i Trumpa jest jak każdego innego duetu w tej grze, a ty mimo wszystko sugerujesz, że po linczu na mnie Donald może być winny.
ad. 7 - z głosowaniem na ljokelseja jest trochę jak z niegłosowaniem jesieniary. Tam może być mafioza, ale nie musi. Ne pewno nie szedłbym tym tropem na tym etapie gry.
To zapewne najdłuższy post jaki napiszę w tej edycji xD
|
|
|
Post by Kazimierz Pawlak on Apr 30, 2020 17:43:31 GMT 1
Kazimierzu, ad. 6 - Strasznie zagmatwana jest nitka połączeń moich i Trumpa. Na początku piszesz, że byłbym idealnym kandydatem na głos po cichu dla mafiozów (a taki dostaje tylko od ciebie xD), a po kilku zdaniach dochodzisz do wniosku, że mógł na mnie zagłosować głośny mafioza. Reasumując - mógł na mnie zagłosować każdy mafioza i niewinny (w twoim mniemaniu ty). Więc powiązanie moje i Trumpa jest jak każdego innego duetu w tej grze, a ty mimo wszystko sugerujesz, że po linczu na mnie Donald może być winny. ad. 7 - z głosowaniem na ljokelseja jest trochę jak z niegłosowaniem jesieniary. Tam może być mafioza, ale nie musi. Ne pewno nie szedłbym tym tropem na tym etapie gry. To zapewne najdłuższy post jaki napiszę w tej edycji xD Oczywiście, mogę się mylić. I załóżmy nawet na potrzeby mojego pytania, że tak jest. Co zatem dziś robimy, od kogo zaczynamy i dlaczego? Jakie rozpatrujesz warianty i dlaczego zacząłbyś od wariantu X?
|
|
|
Post by Morgan Freeman on Apr 30, 2020 17:44:16 GMT 1
<abbr>Piłkarski Sędzio, co uważasz o Jesieniarze? </abbr>
|
|
|
Post by Dutch van der Linde on Apr 30, 2020 18:07:24 GMT 1
Proponuję zlinczować Jesieniarę, jest to osobnik wybitnie podły i miałki, jeśli w mafii to bezczelny, jeśli w mieście to szkodliwy. Kto jest ze mną, drużyna? Z jednej strony kusi, a z drugiej może być po prostu wkurwiająca.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on Apr 30, 2020 18:09:30 GMT 1
Szlachcic i Smutek oraz trochę mniej Dutch dowalają się na siłę do Jesieniary. Same suche głosowania w oderwaniu od całokształtu postawy nic nie mówią, całokształt postawy Jesieniary do mnie przemawia za niewinnością, ten brak głosu co najwyżej to nasila, a cała trójka dla mnie do sprawdzenia, uwzięli się jak wściekli na biedną sympatyczną Jesieniarę, żenujące to jest.
Pawlak jednak nie jest taki zły jak myślałem. xD
|
|
|
Post by David Jarolím on Apr 30, 2020 18:10:52 GMT 1
Kazimierz, ciężko o wysnuwanie jakichkolwiek wielkich powiązań gdy znam tylko dwóch niewinnych. Szukam raczej dziwnych zachowań jednostek. I tak:
- Puyol - moim zdaniem gość jest karykaturą niedoświadczonego gracza, naiwny do przesady, zadaje pytania godne debiutanta, a na pewno nim nie jest - szlachcic - kompletnie nie kupuję jego wytłumaczenia z głosu na Sędziego i niezagłosowania na Dutcha - Dutch - pisze w bardziej naturalny sposób niż Puyol, po linczu plusuje, zaczyna wyciągać bardziej logiczne wniosku, dziś ode mnie głosu nie dostanie - mieszko - wali śmierdzącymi postami niczym zestresowany mafiozo, który boi się napisać trzech zdań i siedzi nad nimi pół roku zanim wyśle
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on Apr 30, 2020 18:11:49 GMT 1
Szlachcic i Smutek oraz trochę mniej Dutch dowalają się na siłę do Jesieniary. Same suche głosowania w oderwaniu od całokształtu postawy nic nie mówią, całokształt postawy Jesieniary do mnie przemawia za niewinnością, ten brak głosu co najwyżej to nasila, a cała trójka dla mnie do sprawdzenia, uwzięli się jak wściekli na biedną sympatyczną Jesieniarę, żenujące to jest. Pawlak jednak nie jest taki zły jak myślałem. xD I tak nie zaruchasz, Jesieniara ma większego penisa niż ty
|
|