|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on May 1, 2020 11:00:32 GMT 1
Właściwie to tak, bo przyznałaś w ten sposób, że w tamtym poście nie ma kurwa ani grama prawdy.
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on May 1, 2020 11:05:06 GMT 1
Btw. jestem w robocie do 17, więc przed tą godziną raczej tylko na biężąco (już kurwa słyszę ten kwik Jesieniary, że to kolejny dowód na moją mafijność xD)
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 1, 2020 11:05:07 GMT 1
Znaczy - weź pod uwagę, że czytałam dzisiaj wszystkie posty od mojej propozycji masówki na sędziego przed pierwszym linczem, więc jest możliwe, że w jakimś innym miejscu jesieniara coś o Tobie pisała, z czym się zgadzam. Nie będę tego rozstrzygała i tak raczej dzisiaj nie padniesz, a zarówno ja jak i jesieniara jesteśmy w oczywisty sposób niewinne. Zamknijmy ten temat.
|
|
|
Post by Donald Trump on May 1, 2020 11:14:34 GMT 1
Prześledźmy sobie jak wygląda atak Marka na Szlachica. Przed G1, nie wspomina,że będzie na niego głosował. A później kilka razy o tym wspomina, w zawiły sposób według mnie: Trump jak myślisz dlaczego Szlachcic tak przemyka? Pierwsza próba ataku Marka na szlachcica. I to nawet nie jest tak, że on podaje argumenty na jego winę. Tylko próbuje wyciągnąć ode mnie informacje A może jest tak, że Szlachcic w interakcję wszedł z kolegą z mafii (to jest wygodne, zawsze można to później wykorzystać) a zagłosował z dupy na Sędziego, bo wiedział, że jeśli ljokelsoey padnie to wyjdzie na to, że Sędzia zrobił ładną podczepkę i taki głos (na Sędziego) będzie łatwo wytłumaczalny. Mieszane uczucia mam też co do Mieszka, który również jedyną interakcję (o ile tak to można nazwać) również podjął z Holendrem (któremu co do zasady nie ufam), zagłosował bez sensu na Strunin. Kolejna próba oczerniania szlachica i to jeszcze z pisaniem w stylu zostawiania otwartych furtek, co jest domeną mafii. Oprócz tego jest jeszcze ten post, w którym Grechuta mówi coś o Pawlaku, czego wcale nie powiedziałem i bierze udział w dyskusji pomiędzy mną i Porażką, chociaż można by było go z tej dyskusji usunąć i nic by to w tej dyskusji nie zmieniło: Pyta ponieważ Pawlak niewątpliwie wygląda na niewinnego. Skąd pomysł, że miałem Pawlaka za niewinnego i skąd u Ciebie taka pewność? Ja miałem go jedynie za ogarniętego i inteligentnego, ale jak widać nie aż na tyle, skoro umarł w pierwszym mordzie xD A teraz dlaczego uważam,że Smutek jest raczej niewinny: Czemu Morgan Freeman zagłosował na typa z jednym postem, chociaż jak sam napisał, nie lubi głosować na typów z jednym postem? Przykład postu gdzie gracz wykazuje się dociekliwością i dobrą obserwacją, a takich postów jest więcej... Osobiście uważam, że dociekliwość i obserwacja, nawet jeżeli z tego powodu atakowani są powszechnie uznani niewinni uznaję na plus dla takiego gracza. Kolejny przykład dociekliwości, to dyskusja Smutku z Pawlakiem. Ona jest jeszcze dłuższa niż to co zacytuję tylko jako jej zwieńczenie: Przed linczem nie zwróciłem na gościa w ogóle uwagi. Obczaj moje posty po wynikach, te z nocy, m.in. ten z pioseneczką. In the meantime piszę małe podsumowanko. Pozwolę sobie podsumować, żeby dobrze zrozumieć. Nie zwracałeś na niego wczoraj uwagi, dopiero po linczu zerknąłeś na jego dwa kreacyjne posty, uznałeś że do odjebania właściwie w pierwszej kolejności, dzisiaj przylazł, zaczął grać, w twoim odczuciu nic się nie zmieniło, dalej do odjebania? I proszę znowu zobaczyć jak Smutek po raz kolejny ciągnie graczy za język i drobiazgowo zajmuje dokładnym przeanalizowaniem tym co ktoś napisał i nie ma dla niego znaczenia, że ten gracz raczej uznawany jest za większość za typ, którego i tak teraz nie będziemy linczować, bo raczej niewinny. Albo nawet ostatni post w stosunku do mnie: Nie chcę na tej podstawie osądzać Twojej winy/ braku winy. Chcę to osądzić na podstawie tego co Ty i Grechuta robiliście przed G2. Te rzeczy, które wymieniłem wyżej, są po prostu miłym dodatkiem, które jeszcze bardziej to potwierdza, ale nie jest głównym powodem Aha: Nie rozważałem osoby Mieszka (jeszcze) Ja zdecydowanie bardziej jestem za rozważeniem Smutek czy Grechuta i udowodnieniem, że to Grechuta mafia, bo Smutek niewinny. Fajnie tak wprost pisać, że Grechuta winny, bo Smutek niewinny? xD Podsumujcie również sobie, do jak dużej ilości osób Smutek gra plecami i faktu, że w ogóle nie szuka przyjaciół wśród innych mieszkańców miasta. Może to i moja subiektywna opinia, ale reasumując dla mnie: Dociekliwość, nie szukanie przyjaciół, drobiazgowość, wkurwianie jest zdecydowanie czymś co każe mi myśleć, że Smutek jest niewinny. A tym co każe mi myśleć, że Grechuta jest winny to jego zawoalowana próba szukania winnych na szlachica, pisanie w sposób, w którym zostawia sobie otwarte furtki oraz wyrywanie kilku postów z i pisanie bez większej analizy, że ktoś niewinny lub ktoś winny. To co, półtajne między Sędzia i Jesieniarą? Będę musiał rzucić monetą, ale i tak warto Smutek, Depresja, Niepewność - winny jak cholera. Widzicie? Jesieniara jedyne co potrafi, to obrażać i nie znać się na matematyce. Smutek, Depresja, Niepewność winny Bardzo nie podobają mi się te desperackie próby atakowania Smutku... Poczuł krew, bo tym jak kilka osób powiedziało, że Smutek mafia i nagle wyskakuje z dupy na niego z całą armatą postów, ale nie argumentów? Sami możecie sobie to rozważyć? Kto z nich jest bardziej w mafii, a może oboje są w mieście? Ja osobiście w to bardzo wątpię, ale zaznaczam, że Grechutę mam za podejrzanego już od momentu kiedy wciął się w moją dyskusję z Porażką i chuja do niej wniósł...
|
|
|
Post by Donald Trump on May 1, 2020 11:18:18 GMT 1
No czekam na analizę Trumpa, żeby dalej go orać, sama się przydaj i mi odpowiedz Uspokój się Kakarotto
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on May 1, 2020 11:26:27 GMT 1
Ale mi się kurwa ciepło na serduszku zrobiło
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 1, 2020 11:28:24 GMT 1
Trump jak broni kolegę z mafii to nie mam pytań. Weź sobie gościu wbij do głowy jedno - ja nie mam wglądu do tego kto jest winny a kto nie. Gdybym miał w życiu nie wysmażyłbym takiego postu o Szlachicu i Sędzim jak ten który przed chwilą cytowałeś. Rozpatrywałem to czysto teoretycznie. Uważałem, że Szlachcic gra mafijnie i się prawdopodobnie pomyliłem, za co go mogę przeprosić, niemniej nie zadecydowało to w żaden sposób o jego pozycji i dobrze. Natomiast Smutek najpierw zagłosował na Szlachcica, a potem robił wszystko by w jakiś sposób uzasadnić przejście na drugą stronę barykady, bo doskonale zdawał sobie sprawę kto jest winny i przy którym linczu powinien wczoraj stać. Podszczypywanie graczy powszechnie uznawanych za raczej niewinnych (jak Freeman) też jest wygodne dla mafiozy, bo wiadomo, że nikt za tym raczej nie pójdzie a można sobie zrobić podkładkę pod dalszą grę, gdzie będzie można wyciągać jakieś działa, atakować z tą właśnie podkładką.
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 1, 2020 11:29:38 GMT 1
I jeszcze jedno - najważniejsze. Kiedy ja wczoraj kładłem się spać, Smutek starał się mieszać przed linczem, w którym padł winny.
Ot drobna różnica.
|
|
|
Post by David Jarolím on May 1, 2020 11:31:00 GMT 1
Kazimierzu, ad. 6 - Strasznie zagmatwana jest nitka połączeń moich i Trumpa. Na początku piszesz, że byłbym idealnym kandydatem na głos po cichu dla mafiozów (a taki dostaje tylko od ciebie xD), a po kilku zdaniach dochodzisz do wniosku, że mógł na mnie zagłosować głośny mafioza. Reasumując - mógł na mnie zagłosować każdy mafioza i niewinny (w twoim mniemaniu ty). Więc powiązanie moje i Trumpa jest jak każdego innego duetu w tej grze, a ty mimo wszystko sugerujesz, że po linczu na mnie Donald może być winny. ad. 7 - z głosowaniem na ljokelseja jest trochę jak z niegłosowaniem jesieniary. Tam może być mafioza, ale nie musi. Ne pewno nie szedłbym tym tropem na tym etapie gry. To zapewne najdłuższy post jaki napiszę w tej edycji xD Sasza, tutaj.
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 1, 2020 11:31:07 GMT 1
Natomiast jedno z perspektywy czasu było fajne, położyłem się spać jakieś dwie godziny do linczu, więc jak wstałem ogarnąłem wyniki i mogłem z wiedzą kto padł i jak głosował, "na żywo" obserwować to co się wczoraj wieczorem działo i kto jak postępował. I tutaj Smutek wypadł zdecydowanie najgorzej. ZDECYDOWANIE.
|
|
|
Post by Smutek, Depresja, Niepewność on May 1, 2020 11:40:07 GMT 1
No patrz, a ja na żywo obserwowałem wczoraj wieczorem co się działo i kto jak postępował i wypadłem najlepiej. ZDECYDOWANIE.
Co to za moda, żeby myśleć, że bzdury napisane na capslocku nie są bzdurami?
|
|
Marek Sierocki
Edycja#23
Marek Sierocki przedstawia: I Love Polska!
|
Post by Marek Sierocki on May 1, 2020 11:41:04 GMT 1
wszystkie Marki to dobre chłopaki
|
|
|
Post by Dutch van der Linde on May 1, 2020 11:42:04 GMT 1
@sasha, przejrzałem tego Dutcha na szybko i muszę się częściowo wycofać. Nie wygląda źle, jest dość mało aktywny, ale pod specyficzną kreacją dostrzegam pewne pokłady naturalności. Ponadto wyskoczył z tym dziwnym postem na samym początku, w którym proponował odwalenie ciebie i jeszcze jakichś 2 aktywnych osób, co obecnie odbieram raczej na plus. Dopieprzał się do mnie w podobnie kuriozalny sposób co mafiozo Smutek - najwidoczniej to mnie zmyliło i lekko wypaczyło moją opinię o nim. Niezbyt podoba mi się tylko to taktyczne wpisanie się ja dzisiaj na sędziego chyba jbc Ale to jedyny obiektywny zarzut, który w chwili obecnej mógłbym mu postawić, więc jestem skłonny zgodzić się z Żurasem. Napisałem to, bo zobaczyłem w jego grze 2 czy 3 śmierdzące rzeczy, które go dyskwalifikowały jako miastowego. Zobacz moje kilka postów wcześniej, próbowałem go trochę przygrillować, na zmianę z Freemanem chyba, ale z całego frontu pierwszy jawnie się określiłem, że w niego jebnę. Nie powinno to właśnie bardziej na moją korzyść działać? Ps. Dzisiaj sporą część dnia spędzę w majówkowej podróży, więc postaram się nadrobić i odnieść do wszystkiego pod wieczór.
|
|
|
Post by David Jarolím on May 1, 2020 11:44:35 GMT 1
Jakie śmierdzące rzeczy?
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 1, 2020 11:47:19 GMT 1
Kazimierzu, ad. 6 - Strasznie zagmatwana jest nitka połączeń moich i Trumpa. Na początku piszesz, że byłbym idealnym kandydatem na głos po cichu dla mafiozów (a taki dostaje tylko od ciebie xD), a po kilku zdaniach dochodzisz do wniosku, że mógł na mnie zagłosować głośny mafioza. Reasumując - mógł na mnie zagłosować każdy mafioza i niewinny (w twoim mniemaniu ty). Więc powiązanie moje i Trumpa jest jak każdego innego duetu w tej grze, a ty mimo wszystko sugerujesz, że po linczu na mnie Donald może być winny. ad. 7 - z głosowaniem na ljokelseja jest trochę jak z niegłosowaniem jesieniary. Tam może być mafioza, ale nie musi. Ne pewno nie szedłbym tym tropem na tym etapie gry. To zapewne najdłuższy post jaki napiszę w tej edycji xD Sasza, tutaj. Z pewnych przyczyn pozwolę sobie na razie się do tego nie odnosić. Dziękuję za zrozumienie.
|
|
|
Post by David Jarolím on May 1, 2020 11:48:06 GMT 1
Milczenie przyjmuję jako zrozumiałą aprobatę.
|
|
Marek Sierocki
Edycja#23
Marek Sierocki przedstawia: I Love Polska!
|
Post by Marek Sierocki on May 1, 2020 11:51:54 GMT 1
Smutek - w mieście każdy wewnętrznie stara się zagrać coś żeby posunąć całą karawanę do przodu. Pokaż mi tylko jednego posta, w którym Ty coś takiego zagrałeś i wytłumacz mi swoją motywacje jak to miało pchnąć rozgrywkę. Może rozwiejesz moje wątpliwości, ja tego nie potrafiłem znaleźc bo jestem gorszy od Mieszko, ale mam głos jak wszyscy. Także pokaż mi i reszcie - napisałem taki post, i przyświecał mi taki i taki cel. To może nam wszstkim pomóc
olso rozśmieszyła mnie Sasza, która 4 typów koloruje na czerwono i na tej samej stronie dwojgu oznajmia, że nie są celami na dzisiaj. Robisz to po to żeby dzisiaj się nie starali?
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 1, 2020 11:59:54 GMT 1
Ciekawe, że jeden już zaczął się starać, a drugi obiecał starania o 17:00
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 12:06:18 GMT 1
Teraz jestem przy kompie wiec bedzie mi wygodniej pisac i czytac to zaraz nadrobie to co pisaliscie i tez napisze kilka rzeczy ktorych nie chcialem cytowac z telefonu. Carles Puyol winny lub do odjebania tak czy siak. jesteś głupi czy w mafii ze chcesz mnie odjebać jak sam napisałeś i to jeszcze stwierdzając że mogę być winny albo nie. Mafii tak jest najwygodniej napisać że ktoś jest winny albo głupi więc go nie szkoda. Będziesz najpierw na mnie nastawał bo że niby w mafii jestem a jak padnę jako niewinny to powiesz ze głupi byłem i mało ogarniałem więc i tak bym się nie przydał. Dla mnie stałeś się teraz jednym z podejrzanych. Zwłaszcza że przyczepiłeś się o to że nie chciałem pisać dłuższego posta z telefonu co jest jak dla mnie głupie i zupełnie bezsensu. I jeszcze kilka osób uniewinniasz albo oskarżasz zupełnie tego nie tłumacząc tylko cytując jakiś post.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 12:08:41 GMT 1
No i dowiduje teraz że ty nie głosowałeś na Sędziego tylko na Szlachcica a przecież chyba całą mafia nie poszła w swojego.
|
|