Ok, zamiast wyrywkowego pierdololo, chwila na podsumowanie.
Opieram się na swoich notatkach, które są jednocześnie moim stale aktualizowanym testamentem, więc niech Was nie dziwi forma, że w swoich prywatnych notatkach zwracam się do Was.
Najpierw kilka luźniejszych.
1. Jeśli Dutch Van Der Linde winny, to ktoś z trójki Trump, Smutek Depresja, Sasha Strunin pewnie też (ale Dutch raczej niewinny, co z kolei nie implikuje niczego wobec tej trójki - po prostu ich z dupy zaczepił, żeby sprawdzić reakcje).
2. Freeman coś zauważył, co może wskazywać na rolę Puyola, więc chwilowo Puyol nietykalny (i Freeman chwilowo też).
3. Puyol niewinny - po prostu; albo mafiozo-geniusz, ale na geniusza nie wygląda
(don't take it personal, boy).
4. Sasha strunin może niewinna, bardzo naturalnie shitpostuje rzeczy (szczególnie w porze ogłoszenia linczu przez MG), które mogłaby shitpostować na podforum mafii (ale może taka zagrywka, ofkorz, natomiast teraz zakładam, że jednak niewinna)
.
5. Nie ujawnię na razie swojej notatki o Życiowej porażce, ale wg mnie raczej niewinny. Podobnie Smutek, Depresja, Niepewność.
Tu zrobimy mały odsiew. Oczywiście przyjmuję teraz mocno pochopne założenia, ale od czegoś muszę zacząć. Dziś widzę to tak (jutro wszystko może się zmienić
):
Z dalszych rozważań usuwam też póki co Marka Grechutę. Nie mam na jego temat zdania, ale widać, że to dobry gracz. Na razie też nie zaprzątam sobie głowy Jesieniarą.
Zostają:Davd Jarolim
Donald Trump
Marek Sierocki
Mieszko
Piłkarski Sędzia
Szlachcic
Lekko się zdziwię, jeśli w tym gronie nie ma choć trzech mafiozów.
Wracam do notatek.
6. Taką notatkę sporządziłem wczoraj w ciągu dnia:
Ostatecznie Jarolim dostał głosy ode mnie i od Trumpa. Trump wczoraj jechał w Jarolima z otwartą przyłbicą, podaję przykłady:
Dla mnie Dawid Jarolin to jest to do pierwszego linczu. Freemanowi dam jeszcze żyć, później się na plus aktywował, ale tylko mały, dalej mi coś w nim nie pasuje.
Nie rozumiem tych postów i dlaczego tak ważne jest tłumaczenie tego, że widziałeś, że Puyol myśli, że jest w grobie. Dla mnie Twój post jest mafijny.
Wspominałem już o tym wcześniej. Wczoraj mafia mogła mieć ciepło i to nie był dobry dzień na głosowanie mafii na mafię. To się oczywiście mogło zdarzyć, ale na ten moment -
gdyby okazało się, że Jarolim winny - przyjąłbym, że Trump jednak niewinny.
Czy Trump winny, jeśli Jarolim niewinny? Co prawda nie do końca wpisuje się to w profil opisany w notatce powyżej (
"poszukałbym tam mafiozów pośród głosujących na niego, ale takich z drugiego planu (szczególnie tych, którzy nie pisali o tym podczas dyskusji miasta"), ale jednak Jarolim sam stworzył wczoraj zajebistą okazję do głosu na niego, który się absolutnie obroni. Więc być może śmiały mafiozo-Trump sobie z tego skorzystał?
Jest też taka opcja, że obaj są czyści XD No ale nie sądzę, mimo wszystko. Oczywiście też ze względu na zaangażowanie graczy, zacząłbym od Jarolima.
Co jeśli jednak nie Jarolim?
7. Kolejna notatka, tym razem sporządzona przed północą, zaraz przed linczem.
Oprócz Freemana na Norwega głosują: Piłkarski Sędzia i Marek Sierocki.
Zakładam, że przynajmniej jeden z nich (i raczej tylko jeden) jest w mafii. Co pisali przed linczem, tj. zanim zobaczyliśmy ich głosy na Norwega?
Sędzia:
mafiacorner.boards.net/user/37/recentSierocki:
mafiacorner.boards.net/user/52/recentTrochę nie mam zdania. Obaj sprawiają wrażenie graczy z zadatkami, że mogą coś miastu dać. Nawet jeśli tu jest jedna mafia, to nie upierałbym się, by tę zagadkę rozwikłać już dziś. Miejmy jednak to g1 w pamięci.
8. Jeszcze drobna analiza g1 w oparciu o powyższe wnioski/założenia. Nakładam swoje kolorki.
- ze względów już wspomnianych zakładam, że mafiozi głosowali na niewinnych
- omówione powyżej kwestie Sierocki/Sędzia i Trump/Jarolim
- ciekawa (być może) korelacja na linii Sędzia/Szlachcic, tzn. gdyby okazało się, że Szlachcic winny, to byłbym skłonny dalej iść w Sierockiego
- kompletnie z dupy głos Mieszka
Podsumowując:
Jestem skłonny iść w kogoś z grona
Szlachcic, Mieszko, Jarolim. Kolejność obojętna, choć mam wrażenie, że w tym momencie śmierć Mieszka da nam najmniej informacji (info o Jarolimie może powiedzieć coś np o Trumpie, info o Szlachcicu może coś o Piłkarskim Sędzi).