|
Post by Sasha Strunin on May 1, 2020 19:35:38 GMT 1
No ale Jarolim się ładnie od tego czasu wybielił, a Mieszko i Trump mi się za cholerę razem nie dodają. Czemu? Znaczy zanim odpowiesz - wydaje mi się po dzisiejszym forumingu Donalda, że to Jarolim jest w mafii a nie Trump z tej dwójki
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 1, 2020 19:37:38 GMT 1
Ja właśnie też nie widzę pary Trump - Jarolim, tego drugiego z oczywistych powodów, Trump nie pokazał do tej pory nic naprawdę kompromitującego i nie jest dla mnie kandydatem na dzisiejszy lincz.
Dlatego minąłem to i poszedłem dalej, popatrzyłem na zachowania i głosowania. Wyszło mi z tego, że największy zysk otrzymam z usunięcia Porażki właśnie - bo raz że po przeczytaniu jej postów o mało co nie dostałem wymiotów, to zauważyłem tam jeden z poważniejszych błędów mafii - zbytne skupienie na swojej osobie a minimalny wkład poza tym. Nie ma tam substancji, to samo było przy postach Sędziego.
Po spojrzeniu na głosy widze też że razem z Grechutą walnęli na mnie przy linczu na Sędzim. Niezależnie od tego, czy mafia poświęcała tego gracza czy nie nie oddaliby dwóch głosów z dupy na jakiegoś Szlachcica, co najwyżej jeden. Dlatego sojusznik w postaci Grechuty przydałby mi się w mieście, a w razie przeciwnym miałbym przy nim lampkę ostrzegawczą.
Idąc dalej - Porażka, który tak wcześniej się bronił - teraz milczy. Może i nie ma go w tym momencie na forum, ale w takim razie - jaki jest wkład w grę gracza, który nie zjawi się na forum w okoliczność linczu? Myślisz, że już posłał głos? A jeśli tak to na kogo?
Był kiedyś taki gracz, Ebi1989, który zawsze skupiał się niemal tylko na własnej obronie i zawsze był niewinny.
|
|
|
Post by Mieszko on May 1, 2020 19:39:54 GMT 1
Dobra, napisałem co miałem do napisania na dziś, a nie chcę marnować kolejnych godzin na siedzeniu na forum, skoro i tak jest to póki co bezowocne. Ale linczowanie mnie to BARDZO chujowy pomysł. Ja w Porażkę chętnie, bo gość jest do odstrzału prędzej czy później. Tymczasem odmeldowuję się i mam nadzieję do usłyszenia jutro.
|
|
|
Post by Morgan Freeman on May 1, 2020 19:40:23 GMT 1
Mało czasu zostało, ja tylko wkleję swój fragment testamentu o Mieszku. Oceńcie sami, która wersja się dzisiaj zadziała :> Zaraz sam napiszę bo już prawie na bieżąco jestem XD (48 strona):
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 1, 2020 19:40:31 GMT 1
Szlachcic, mam nadzieję, że podoba Ci się wkład w grę Mieszka
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 1, 2020 19:41:15 GMT 1
No choćby z tym dzisiejszym atakiem na mnie, jasne, grałem do tej pory jak grałem, i o ile atak Trumpa na mnie wydawał się w miare naturalny, o tyle Mieszko w zasadzie to powtórzył tylko w innym stylu. Ciężko mi uwierzyć, że dwóch mafiozów tak w to poszło. A Jarolima uniewinniło to co sie wczoraj działo, może sie mylę, ale na dziś to jest dla mnie nie do ruszenia.
|
|
|
Post by szlachcic on May 1, 2020 19:41:47 GMT 1
Ebi to był jednak ewenement, wyjątek potwierdzający regułę i po prostu słaby gracz w mafię. Uważasz Porażkę za słabego gracza, który nie ma nic do dodania w rozgrywce?
W przypadku Jarolima nie trzyma mi się kupy, że od początku jechał w niego Sedzia. Sędzia popełnił sporo błędów, a to był jeden z nich. Jarolim był jego alibi, wytłumaczeniem na brak własnej inicjatywy, a zestawionego ze mną był gotów iść właśnie w niego.
|
|
|
Post by Morgan Freeman on May 1, 2020 19:43:37 GMT 1
Nie no, Trump jest teraz top1 niewinnych w mieście. Wysmażył dzisiaj takiego posta, który nie wyszedłby z ręki mafiozy. NIE I CHUJ, mafia takich postów nie pisze. Po prostu.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 19:44:11 GMT 1
Moze nie gram tak dobrze jak wy tutaj ale nie musisz mnie obrazac. A jak uwazasz mnie za mafie to mnie zlinczuj tylko wtedy nastepny lincz pojdzie w ciebie bo ja jeste NIEWINNY. Puyol, imo problem z tobą polega na tym, że czasem umiesz rzucić mega trafną uwagę, a czasem zadajesz pytania jak jakiś amator z przypadku. Czy to jest wiarygodne? Bo mnie na przykład twoja gra też w 100% przez to nie przekonuje. Nie wiem co mam ci na to odpowiedziec, gralem kilka razy w dawnych latach wiec cos o tej grze wiem ale na kreacje nigdy nie gralem wiec blizej mi do amatora z przypadku. Jesli to jest argument za linczem na mnie to troche szkoda bo tak to poczatkujacy beda miec z wami ciezko zeby sie nauczyc grac jak zawsze beda linczowani za bycie slabym.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 1, 2020 19:44:12 GMT 1
Mógł być gotów iść w jarolima, bo był szpiegiem, a jarolim zwykłym mafiozą? Albo mógł pomyśleć, że potem z tego powodu Szlachcic będzie bronił jego kolegi?
|
|
|
Post by szlachcic on May 1, 2020 19:44:22 GMT 1
Szlachcic, mam nadzieję, że podoba Ci się wkład w grę Mieszka Dalej większy niż wkład Porażki xD
Ja nie jestem jego adwokatem, Mieszko też jest do odjebania w niedalekiej przyszłości, ja po prostu chcę już teraz poznać kolor Porażki Życiowej. Nazwij to egoizmem i ciekawością.
|
|
Marek Sierocki
Edycja#23
Marek Sierocki przedstawia: I Love Polska!
|
Post by Marek Sierocki on May 1, 2020 19:45:11 GMT 1
Ja, tak jak mówię, mieszka mafijności ewidentnej nie widzę, ale jeśli wszyscy uznają, że chcą wywalić bezużytecznego typa, to się dostosuję. Na razie sytuacja jest bezpieczna, w razie czego porażka nam nie ucieknie.
nie podoba mi się ten post
|
|
|
Post by szlachcic on May 1, 2020 19:45:34 GMT 1
Mógł być gotów iść w jarolima, bo był szpiegiem, a jarolim zwykłym mafiozą? Albo mógł pomyśleć, że potem z tego powodu Szlachcic będzie bronił jego kolegi? Nie przewidział, że jak będzie mnie bronił to się w moich oczach udupi a jednak przewidział abstrakcyjną sytuację, że uniewinni Jaroolima? Nie.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 1, 2020 19:45:37 GMT 1
Jeszcze jedna kwestia mnie interesuje, ZYCIOWA PORAZKO co tobą kierowało w drugim głosowaniu żeby nie zlinczowac? Nie ukrywam, że twoja odpowiedź jest dla mnie ważna.
A po co miałem zmieniać swój głos, skoro i tak szła mocna masówka i zmiana nic by nie zmieniła? Tylko cymbały i mafiozi walą sobie konia do takich spraw. Może jakbym siedział na laptopie, to bym coś podziałał, ale oglądałem film, więc z telefonu mi się nie chciało.
Ja mało wnoszę do rozgrywki? Po mam mało podejrzanych/niewinnych? Fałsz. Statystycznie jestem w środku stawki pod tym względem.
Natomiast jak ja kogoś podejrzewam lub uniewinniam to mam mocne powody. A taki Gretucha to sobie robi jakieś niesamowite jaja. W moim 32-letnim życiu jego dwa ataki, najpierw na mnie, a później na Smutek to dwa najbardziej absurdalne ataki w historii tej gry. Ten gość jest kompletnie odrealniony od rzeczywistości. Nie wydaje się głupi, ale czasem pisze, jakby był pijany. Trochę Smutka podejrzewałem, ale jak widzę w jaki sposób Gretucha chce udowodnić jego winę, to jest absurd nad absurdy. Jeśli ten gość jest w mieście, to musi brać srogie piguły.
Dla mnie w czwórce Gretucha, Trump, Dutch i Smutek jest trzech pewniaków. Nie ma możliwości, by gdzieś indziej była mafia. Wspaniały Kazimierz Pawlak zresztą uważa tak samo. Dzisiaj zagłosuję na Gretuchę, Trumpa lub Dutcha, Smutek sobie odpuszczę w uznaniu, że ma łeb i mnie broni. Jeśli Smutek jest w mieście, to lincz na nim byłby dużą stratą, w przeciwieństwie do Gretuchy, Trumpa i Dutcha - trójki marnych glonów.
Niewinna jest krystaliczna Jesieniara, niezbyt lotny Szlachcic, całkiem rozsądny Freeman, sympatyczna Sasha i jeszcze kilku innych.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 1, 2020 19:47:14 GMT 1
Serio nic o Mieszku? xd
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 1, 2020 19:47:29 GMT 1
Moim zdaniem Porażka jest czwartym mafiozą, wiele za nią przemawia. A głupie głosy są tylko czubkiem góry lodowej. Kolejny debilny (bez urazy) argument. Jakbym był w mafii, to bym głosował tak, że nikt by w ogóle po głosach nie pomyślał, że mogę być w mafii. Akurat głosowanie dla mafiozy to bułka z masłem, najprostsza rzecz. Moje głosy są sto razy mądrzejsze od Twoich głosów.
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 1, 2020 19:48:02 GMT 1
Gretucha xD
|
|
|
Post by Dutch van der Linde on May 1, 2020 19:48:31 GMT 1
Porażka, masz niezły tupet, żeby kogokolwiek od glonów wyzywać XD
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 1, 2020 19:48:54 GMT 1
Dobra, napisałem co miałem do napisania na dziś, a nie chcę marnować kolejnych godzin na siedzeniu na forum, skoro i tak jest to póki co bezowocne. Ale linczowanie mnie to BARDZO chujowy pomysł. Ja w Porażkę chętnie, bo gość jest do odstrzału prędzej czy później. Tymczasem odmeldowuję się i mam nadzieję do usłyszenia jutro. Żałosne. Jeśli jesteś w mieście, a na to wygląda, to ta edycja jest jednym z najgorszych indywidualnych występów w historii tej gry.
|
|
|
Post by Dutch van der Linde on May 1, 2020 19:50:14 GMT 1
Jeżeli się okaże, że Mieszko i Porażka są razem w mafii, to mafia nie gra dobrej edycji, tylko po prostu nie gra w ogóle.
|
|