|
Post by Sasha Strunin on May 1, 2020 22:10:26 GMT 1
Napisałam Ci to przecież. Weź przeczytaj jeszcze raz posty po linczu
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 23:41:23 GMT 1
Przejrzalem wyniki wszystkich linczow i po naniesieniu kolorkow wyglada to tak jak ponizej. Zalozylem ze niewinny jest Szlachic bo glosowal na Sedziego w pierwszym linczu a na swojego raczej by nie glosowal. Tak samo za niewinna uznaje sashe bo glosowal na nia winny Mieszko. No i zaznaczylem siebie bo wiem ze jestem niewinny a tak latwiej mi sie patrzy. Sierockiego i Freemana nie zaznaczam na razie chociaz raczej sa niewinni bo nie glosowaliby razem z Sedzia raczej. Nie zaznaczam rzekomych detektywow bo nie wiem czy wierzyc Jesieniarze czy Smutkowi a moze oboje klamia ale to chyba raczej nie sa oboje w mafii bo to by bylo bezsensu zeby oboje wyskakiwali z detem i sie tak wkopywali. Chociaz teraz Jesieniara twierdzi ze zartowala wiec nie ogarniam tego po co by miala tak robic jak nie jest detem a nie bylaby w mafii. Bo jakby byla w mafii to wtedy by chyba byla z Porazka bo go uniewinniala ale to by mafia juz przegrala bo latwo ich bedzie zlinczowac.
LINCZ 1 DNIA:
ljoekelsoey, niewinny!
3 głosy:
ljoekelsoey - Marek Sierocki, Morgan Freeman, Piłkarski Sędzia
2 głosy:
Donald trump - Carles Puyol, Dutch van der Line
Dawid Jarolin - donaldtrump, Kazimierz Pawlak
Szlachcic - Marek Grechuta, SmutekDepresjaNiepewność
1 głos:
Dutch van der Line - Davd Jarolim
sashastrunin - Mieszko
Marek Sierocki - sashastrunin
Piłkarski Sędzia - Szlachcic
Kazimierz Pawlak - życiowaporażka
Brak oddanego głosu
Jesieniara, ljoekelsoey
LINCZ 2 DNIA:
PIŁKARSKI SĘDZIA, winny!
9 głosów:
Piłkarski Sędzia - Davd Jarolim, Dutch van der Line, Jesieniara, Kazimierz Pawlak, Marek Sierocki, Morgan Freeman, sashastrunin, SmutekDepresjaNiepewność, Szlachcic
2 głosy:
Davd Jarolim - donaldtrump, Mieszko
Jesieniara - Carles Puyol, Piłkarski Sędzia
Szlachcic - Marek Grechuta, życiowaporażka
LINCZ 3 DNIA:
MIESZKO, winny!
9 głosów:
Mieszko - David Jarolim, donaldtrump, Dutch van der Line, Jesieniara, Marek Grechuta, Morgan Freeman, sashastrunin, SmutekDepresjaNiepewność, życiowaporażka
2 głosy:
SmutekDepresjaNiepewność - Carles Puyol, Marek Sierocki,
życiowaporażka - Mieszko, Szlachcic
Moim zdaniem najwazniejszy jest pierwszy lincz bo mafia nie wiedziala jak to sie wszystko potoczy i zupelnie w ciemno musiala rozkladac glosy. Zakladam ze mafia nie glosowala na siebie nawzajem i nie glosowala parami. Czyli glosowali 1-1-1-1 albo 1-1-1-0 z Jesieniara odpuszczajaca glosowanie. Tworza sie nastepujace pary Trump - Dutch Jarolim - Trump Grechuta - Smutek Dutch - Jarolim Uwazam ze w kazdej parze moze byc maksymalnie 1 mafioza. Oprocz tego jeszcze zostaja osoby tak jakby bez pary czyli Porazka ktora glosowala na niewinnego Pawlaka oraz Jesieniara ktora nie glosowala w ogole. Dla mnie najbardziej winny jest Grechuta i do tego jeszcze jest kwestia tych 2 detektywow ale jesli Smutek jest w mafii to Grechuta niewinny a jesli Jesieniara jest w mafii to wtedy Smutek jest winny i Grechuta bedzie niewinny. Oprocz tego jesli Trump jest w mafii to lincz na nim pozwoli oczyscic Dutcha i Jarolima. Z kolei wina Jarolima uniewinniala by Trumpa i Dutcha. Jak dodatkowo spojrzec na drugi lincz to mi sie rzuca w oczy ze Mieszko nie glosowal na swojego ale pewnie ktos sie podczepil i jesli to Jesieniara jest detem to tym winnym jest Smutek a jesli Smutek to winna jest Jesieniara. Sadze tez ze Grechuta nie bedzie w mafii z Trumpem bo w drugim linczu obaj nie glosowali na Sedziego a nie sadze zeby zaden mafiozo nie glosowal na swojego. W trzecim linczu moim zdaniem mafia juz uznala Mieszko za straconego i 2 mafiozow w niego walilo. Z tego co napisalem powyzej wynika mi ze trzeba zlinczowac Grechute albo Trumpa no chyba ze ustalamy kto jest prawdziwym detem. Lincz na Grechucie jak winny to oczysci Trumpa i Smutek a jak niewinny to uprawdopodabnia wine Smutka i moze tez oznaczac wine Porazki. Z kolei lincz na Trumpie z czerwonym kolorem daje niewinnosc Dutcha, Jarolima i Grechuty. Wiec ja bym chyba zaczal od Trumpa zwlaszcza ze on jest tez winny z gry bo pisze mafijne posty.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 1, 2020 23:47:52 GMT 1
No bardzo ładnie prowadzi tę mafijną kreację. Nudny jesteś wiec spierdalaj. Cofam to co pisalem wyzej ze najlepiej w Trumpa. Glos w ciebie wyslalem. Nie pozdrawiam.
|
|
|
Post by Donald Trump on May 1, 2020 23:53:22 GMT 1
Ja piszę mafijne posty? Fajnie, że się starasz ziomek, ale ogranicz swoją grę do minimum, bo zupełnie nie kumasz cza-czy.
Po za tym. Wiesz, że tym detem raczej jest Smutek? I co wtedy? z kim jestem w mafii? (Ja bym pomyślał, że z Tobą) skoro moja wina oczyściłaby trójkę najbardziej podejrzanych...
Ja jestem absolutnie pewien, że w życiu również robisz cherry picking...Po grze podaj mi swoje prawdziwe dane osobowe, jak już zostanę prezydentem, to będę każdego debila karał za wybierania tylko opinii i informacji, które potwierdzają wcześniej założoną tezę, nie zważając na wszystkie inne rzeczy, które dzieję się obok.
|
|
|
Post by Donald Trump on May 1, 2020 23:57:57 GMT 1
Proszę poprawić kolorowanie w głosowaniach, źle mi się to czyta i bardzo mnie myli to, że pokolorowałeś siebie na zielono. Ja wcale nie jestem tego w 100% pewny
|
|
|
Post by Donald Trump on May 2, 2020 0:01:32 GMT 1
Wiesz dlaczego uważam, że to co robisz jest bezsensu...
Bo gdyby każdy z graczy wziął głosowania i zacząłby je kolorować to zaznaczyłby siebie na zielono. Także powiedź mi, czy jeżeli pokolorowałeś siebie na zielono, to oznacza, że jesteś niewinny?
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 2, 2020 0:25:20 GMT 1
Wiesz dlaczego uważam, że to co robisz jest bezsensu... Bo gdyby każdy z graczy wziął głosowania i zacząłby je kolorować to zaznaczyłby siebie na zielono. Także powiedź mi, czy jeżeli pokolorowałeś siebie na zielono, to oznacza, że jesteś niewinny? Ja pokolorowałem siebie na zielono bo jestem niewinny a nie jestem niewinny bo pokolorowałem na zielono swój nick.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 2, 2020 0:27:08 GMT 1
Proszę poprawić kolorowanie w głosowaniach, źle mi się to czyta i bardzo mnie myli to, że pokolorowałeś siebie na zielono. Ja wcale nie jestem tego w 100% pewny możesz zrobić swoją analize i pokolorować jak chcesz ja nic nie będę poprawiał bo idę spać. Aż mnie głowa roznolala od tego myślenia nad tą grą.
|
|
|
Post by Carles Puyol on May 2, 2020 0:28:34 GMT 1
Ja piszę mafijne posty? Fajnie, że się starasz ziomek, ale ogranicz swoją grę do minimum, bo zupełnie nie kumasz cza-czy. Po za tym. Wiesz, że tym detem raczej jest Smutek? I co wtedy? z kim jestem w mafii? (Ja bym pomyślał, że z Tobą) skoro moja wina oczyściłaby trójkę najbardziej podejrzanych... Ja jestem absolutnie pewien, że w życiu również robisz cherry picking...Po grze podaj mi swoje prawdziwe dane osobowe, jak już zostanę prezydentem, to będę każdego debila karał za wybierania tylko opinii i informacji, które potwierdzają wcześniej założoną tezę, nie zważając na wszystkie inne rzeczy, które dzieję się obok. Jak Smutek jest detektywem to pewnie jesteś w mafii z Jesieniara tak mi wychodzi.
|
|
|
Post by Jesieniara on May 2, 2020 6:37:37 GMT 1
Zaczynam dopuszczać do siebie możliwość, że Puyolem ktoś nas jednak robi w ch.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 6:44:13 GMT 1
Jest to w jakiś sposób prawdopodobne, ale nadal niedorzeczne. Nie ma co zjadać własnego ogona. Grajmy normalnie.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:06:40 GMT 1
Grechuta - jesteś?
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 2, 2020 7:16:32 GMT 1
Jestem, budzę się do życia.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:17:13 GMT 1
Masz już jakichś podejrzanych?
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 2, 2020 7:18:54 GMT 1
Coś tam mi się klaruje, na razie jedyne na co wpadłem to to, że mafia miała pecha i szpieg sprawdził opryszka
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 2, 2020 7:19:58 GMT 1
No i oczywiście sam jestem najbardziej podejrzany xD ale do tego nie trzeba być Sherlockiem.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:22:23 GMT 1
Niestety mi też się wydaje, że najlepiej, gdybyś dzisiaj poleciał
|
|
|
Post by Jesieniara on May 2, 2020 7:25:03 GMT 1
Czy Smutek podał w końcu jaki rzekomo otrzymał odczyt przy nicku Dutcha?
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:26:23 GMT 1
Podał prawie od razu, otrzymał niewinny
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 2, 2020 7:28:16 GMT 1
Rano byłem wkurwiony, ale trochę mnie podróż uspokoiła, nie lubię takiej gry jak obecnie - jak nic się nie dzieje w edycji to gra na wyjebce jest do przełknięcia, bo i tak spokojnie nadrobi się temat. Teraz nie dość, że tego czasu nie mam by być z rozgrywką na bieżąco (posty przeczytać przeczytam, ale zanurzyć się w nie i szukać jakichś zależności, interakcji i smaczków zwyczajnie nie mam czasu, więc zostaje szybka gra na czutkę), to jeszcze zbierają się jakieś głosy o mojej mafijności, które wyciągnięte są śmiem uważać kompletnie z dupy. Pawlak, jeśli dobrze rozumiem i pamiętam, zwracał uwagę na to, że mnie nie było, okej, napisałem dwa posty, w pierwszym dniu byłem glonem i to mogę zaakceptować. Natomiast Grechuta wyskoczył z opinią, że moje dwa posty kreacyjne były mafijne i zastanawiam się jak w ogóle wysnuł taki wniosek xD Ten zarzut jest kurwa TRAGICZNY. I w momencie gdy widzę jak z dupy zbierają się głosy o mojej mafijności i temat nabiera rozpędu dość łatwo, minus z tego co widziałem, jakaś obrona Jesieniary czy chyba Smutku, to zastanawia mnie na ile mafia próbuje podłączyć się pod moją kandydaturę. Z moim obecnym grafikiem za chuja nie mam szans przegadać tych, którzy będą chcieli mnie wrzucić na świecznik, teraz też spędzam weekend nad jeziorem i nie będę się cały dzień bronił przed zarzutami i atakami i również nie będę go spędzał na siedzeniu na forum, te czasy już u mnie minęły. Jestem dość łatwym kandydatem do urobienia na lincz i myślę, że mafia chce to wykorzystać, szczególnie, że uważam, że mam generalnie dobrego skillsa w tej grze i potrafię chociażby uniewinnić kilku graczy. Pierwszą sprawą jest, że głośnym kandydatem do odjebania stał się SMUTEK, nie jestem nawet do końca pewny czym zawinił, bo tak jak mówię, rozgrywkę czytam na szybciocha. Ale z mojej perspektywy typ jest niewinny. Trochę wkurwia, trochę mało przydatny, to fakt, ale robi to raczej w sposób, którego u mafiozy nie widać zbyt często.
A oczywiście kto napierdolił w niego wielkimi literami, że jest w mafii? GRECHUTA. Ten sam Grechuta, który podłączył się do mojej kandydatury, gdy tylko pojawiła się okazja. Ten sam Grechuta, która napierdala teraz we mnie, Smutek i Trumpa(?), prawdopodobnie trzech niewinnych. Atakował i odpuścił też Szlachcica i Porażkę, dwóch graczy, z którymi nie wiem co zrobić (czyli innymi słowy zapewne nie będą mogli dograć tej rozgrywki do końca jak zrobi się gorąco). Mogłoby to pasować do tego, że jest w mafii z którymś z nich, ale nie zapędzajmy się. Na początku, w czasie szybkiego czytania rozgrywki na bieżąco, Grechuta wywarł na mnie pozytywne wrażenie, zgrywanie cwaniaczka, mafijnego know-it-all, taka klasyka, często miastowa. Ale byłem zszokowany po tym jak zajrzałem w jego posty. Tam PRAWIE NIC NIE MA. Jakieś podszczypywanie, ataki, które ostatecznie giną i nie są kontynuowane. Grechuta wypada bardzo blado i dla mnie to obecnie 80/20 na mafię. Zapraszam do lektury > mafiacorner.boards.net/user/35/recent?page=2
W drugiej części kilka słów o Freemanie i co robiłbym dalej. No jeżeli po tej twórczości Mieszka uważasz, że akurat ja jestem z nim w mafii to szczerze gratuluję Saszka xD
|
|