|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:28:58 GMT 1
>2020 >analizowanie postów mafiozów
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 2, 2020 7:33:05 GMT 1
To przeanalizuj sytuację, załóżmy, że jestem z Mieszkiem w mafii, ja rano wyskakuję z kampanią przeciwko Smutkowi, przychodzi Trump który smaży na mnie analizę, Mieszko jest względnie bezpieczny, przychodzi i w zasadzie kopiuje wnioski Trumpa tylko pisząc je w bardziej wyważony sposób, jednocześnie broniąc Smutka. Przecież to się kupy i dupy nie trzyma. Dodam, że Mieszka w gronie podejrzanych wskazuje w zasadzie od początku.
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 2, 2020 7:33:41 GMT 1
To już prędzej Ty jesteś podejrzana i nie rozumiem dlaczego tak Cię wszyscy łatwo uniewinniają
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:34:21 GMT 1
Jestem w trakcie analizowania, stay tuned.
Kogo byś dzisiaj zlinczował?
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 2, 2020 7:35:49 GMT 1
Muszę poczytać, nie będę rzucał nickami na prawo i lewo, bo gdzieś w mojej dotychczasowej wizji gry jest luka. Ktoś z mafii naprawdę dobrze to rozgrywa.
|
|
|
Post by Jesieniara on May 2, 2020 7:37:20 GMT 1
Podał prawie od razu, otrzymał niewinny
Co to w ogóle za głupi pomysł, żeby sprawdzać Dutcha? Dlaczego nie Trump?
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:38:33 GMT 1
Ważna informacja:
Dzisiaj jest mord. Mamy ujawnionego detektywa. Ja nie do końca ufam, że akurat ten jest prawdziwy. Jeśli Smutek jest podstawiony, to prawdziwy pewnie ujawni się po mordzie. W związku z tym sugeruję, by wszystkie teorie, które zakładają jakiś kolor Smutku odłożyć do jutra. Tj. jeśli według was zielony kolor smutka implikuje jakiś kolor np.: Saszy Strunin, działajcie, jakby tego założenia nie było.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:40:18 GMT 1
Podał prawie od razu, otrzymał niewinny
Co to w ogóle za głupi pomysł, żeby sprawdzać Dutcha? Dlaczego nie Trump?
To był pomysł Freemana z którym absolutnie się zgadzam. Trump może być OC. Z całym szacunkiem do nielatającego, on raczej nie jest.
Jesieniara, chyba jesteś niewinna, a swoimi błędnymi osądami więcej szkodzisz niż pomagasz ostatnio. Mogę liczyć, że się przyłożysz troszkę?
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 2, 2020 7:41:24 GMT 1
Na moje Mieszko wiedząc, że Smutek (i Trump pewnie też) jest niewinny próbował wczoraj robić spory grunt pod zlinczowanie mnie (głosy Smutka, Trumpa i Mieszka to już trzy), wyszłoby że jestem niewinny, więc do zlinczowania byłby Smutek, a potem może i Trump. A gdyby poleciał wczoraj Smutek (załóżmy że mafia nie wiedziała, że jest detem i się przyzna, bo szpieg pierwszego sprawdził opryszka) to też pierwszy do tego, by go odstrzelić jestem ja, a potem ewentualnie Trump. Dla mafii win-win sytuacja.
Tyle, że dużo się spierdoliło mafii bo do gry wkroczył Freeman, który celnie opisał Mieszka.
--- Ciekawa jest wieczorna postawa Szlachcica, który za wszelką cenę chciał przed Mieszka wstawić Życiową Porażkę.
|
|
|
Post by Jesieniara on May 2, 2020 7:41:46 GMT 1
Tak, właśnie piszę pierwszego mądrego posta w tej edycji. Zaraz wrzucę. Na mnie Trump zrobił wrażenie jedynego gościa w stawce, któremu nikt nie dałby być OC, a Dutchowi - jak najbardziej. Może źle oceniłem. No i nie uwzględniam kto się kryje pod tymi kreacjami, bo nie mam pojęcia.
Chociaż uważam, że moje osądy są super, zabiłam Sędziego, zabiłam Mieszkę - wielka jesieniara krótko mówiąc.
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 2, 2020 7:42:26 GMT 1
No ewentualnie Smutek nie jest detem, ale wtedy to już w ogóle...
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:42:54 GMT 1
No mnie też męczy ten Szlachcic właśnie. Jaki miał interes, żeby się odsłaniać. Czemu do końca próbował
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:44:39 GMT 1
Tak, właśnie piszę pierwszego mądrego posta w tej edycji. Zaraz wrzucę. Na mnie Trump zrobił wrażenie jedynego gościa w stawce, któremu nikt nie dałby być OC, a Dutchowi - jak najbardziej. Może źle oceniłem. No i nie uwzględniam kto się kryje pod tymi kreacjami, bo nie mam pojęcia.
Chociaż uważam, że moje osądy są super, zabiłam Sędziego, zabiłam Mieszkę - wielka jesieniara krótko mówiąc.
|
|
Marek Sierocki
Edycja#23
Marek Sierocki przedstawia: I Love Polska!
|
Post by Marek Sierocki on May 2, 2020 7:49:35 GMT 1
Ale mnie Sasza wydymała
|
|
Marek Sierocki
Edycja#23
|
Post by Marek Sierocki on May 2, 2020 7:51:10 GMT 1
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 2, 2020 7:53:19 GMT 1
Sierocki, do budy
|
|
Marek Sierocki
Edycja#23
|
Post by Marek Sierocki on May 2, 2020 7:58:29 GMT 1
I tyle, nie będziemy tu wpierdalac z jednej michy. Mafie proszę o kontakt, zamierzam się sprzedać.
|
|
|
Post by Jesieniara on May 2, 2020 7:59:28 GMT 1
Carles Puyol Davd Jarolim donaldtrump Dutch van der Line Marek Grechuta Marek Sierocki Morgan Freeman sashastrunin Smutek, Depresja, Niepewność Szlachcic życiowaporażka Stan: 8-3 dla miasta. Najbardziej niewinni z tego grona: Freeman oraz Sierocki - obydwaj z przebiegu gry, obydwaj za głosowanie w g1 na Sędziego, Freeman za pogrążenie Mieszka; oczywiście to może być błąd, ale jakieś poważne założenia powoli trzeba przyjmować, a założenie o niewinności tej dwójki wydaje się najlogiczniejsze. opcje, których nie można wykluczyć, ale są stosunkowo ekstremalne i brałbym je pod uwagę tylko w wariantach awaryjnych, tj: Carles Puyol - genialna kreacja jakiegoś ogara Szlachcic - jednak mafia głosowała na siebie w g1 (głos na Sędziego), jeszcze ten głos w g3 na życiową porażkę wspólnie z Mieszkiem... no nie ma to wszystko większego sensu. Smutek, Depresja, Niepewność - zakładam póki co, że jest tym detem, jako miasto powinniśmy tu się zachować standardowo i jeśli nim jest - poczekać, aż mafia rozwiąże sprawę za nas. ----------------- Zostaje 6: Davd Jarolim donaldtrump Dutch van der Line Marek Grechuta sashastrunin życiowaporażka Tu już pozostaje nam selekcja bardziej na podstawie sposobu gry, bez mocniejszego podparcia w postaci wykluczających coś głosowań i innych układzików, które wyniknęły w trakcie gry. Najczystsza z tego grona jest sashastrunin. Ufam Freemanowi i - do pewnego stopnia - sashy, że sprawdzenie Dutcha było dobrym pomysłem i że szanse na to, że jest OC są małe. I jego z tego grona wykreślam. Ostatni, którego bym wykreślił jest życiowaporażka ze względu na głos Mieszka na niego w g3. O 20:40, czyli jeszcze na jakiś czas do linczu, napisał, że wysyła w Porażkę i odmeldował się. Oczywiście mógł wysłać na współmafiozę, żeby wyrobić mu alibi, i do ostatniej chwili czaić się na podforum z ewentualną zmianą, ale jest to mało prawdopodobne. Szczególnie, że Mieszko - niezależnie od swojej przynależności do miasta/mafii - po prostu nie sprawiał w tej edycji gościa na tyle zaangażowanego w grę, żeby coś takiego robić. A wysyłanie głosu na współmafiozę również zagrożonego linczem na półtorej godziny przed końcem głosowania uważam za absurd nie do przyjęcia, zwiększający ryzyko remisu między dwoma mafiozami. Czyli totalnie bez sensu. Poza tym z gry ta życiowaporażka przecież naprawdę nie wygląda źle. No i w pewnym sensie trzyma się ciągle swojej kreacji, co jakoś instynktownie też odbieram pozytywnie, szczególnie, że nie jest jakoś mega zaangażowany w grę, czego zresztą nie ukrywa. Więc zostają: Davd Jarolim donaldtrump Marek Grechuta przy czym dwójka Trump-Jarolim rzeczywiście najpewniej się wyklucza ze względu na głos Trumpa w Jarolima w g1. Więc jakby nie patrzeć, i mnie wychodzi, że dziś do piachu musi pójść, sympatyczny skądinąd, Marek Grechuta. Poczytam jeszcze Mieszka, trochę samą rozgrywkę, i posprawdzam kilka rzeczy, zobaczę, czy wyjdzie mi to samo co z powyższej selekcji, opartej głównie na takich twardych przesłankach typu głosowania, podania się za deta, sprawdzenia oraz moich subiektywnych odczuciach i poglądach, które sobie wyrabiałem na przestrzeni całej gry. Sam jestem ciekaw.
PS. Nie wydaje Wam się, że po dzisiejszym mordzie prawdziwy det, jeśli przypadkiem nie jest nim Smutek, Depresja, Niepewność - powinien się ujawnić? Mamy wtedy 2 dni do kolejnego mordu, w międzyczasie sprawdzenie i być może ciągle żyjącego księdza. Idealny moment i kupa czasu na konfrontacje dwóch detów i ich sprawdzeń. Możliwe zresztą, że ze względów matematycznych i tak wyjdzie, że już będzie musiał się ujawnić.
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 2, 2020 8:01:15 GMT 1
Chyba trzeba będzie zacząć pisać testament xD
|
|
Marek Sierocki
Edycja#23
|
Post by Marek Sierocki on May 2, 2020 8:04:30 GMT 1
Oddałbym wszystkie Sashe Strunin za jeden wers jesieniary
|
|