|
Post by Carles Puyol on Apr 29, 2020 21:01:06 GMT 1
A mnie interesuje gdzie jest Freeman, który już od początku gry niby to nawiązuje jakieś relacje postami, ale są miałkie. Normalnie jakbym widział siebie w mafii, czyli mówić słabszym co robić, ale samemu nic nie robić. Jak to gdzie jest Freeman? Freeman czyta i gra, skoro przez godzinę nic nie pisał, to albo był zajęty, albo nie miał nic do dodania. Albo miał, ale jeszcze nie chciał się z tym dzielić? Możliwości jest wiele Rozgrywka właściwie od tak +- godziny tak na dobre dopiero wystartowała, więc i rozliczanie graczy z 'robienia' i 'nic nierobienia' będzie nabierało jakiegoś sensu
I ten cytat trochę niefortunny w twoim przypadku. Nawet sam Puyol zauważył, że chyba sobie robię jaja, więc trudno mówić, żeby to była rada w jego kierunku xD Raczej kreatywne pokazanie, że jego panika jest zupełnie zbędna, bo: a) żadna masówka od tego, że ktoś sobie kogoś wskazał nam nie grozi b) oskarżajmy się, bo z reakcji można wyczytać więcej niż z klecenia kreacyjnych pościków. Inaczej nie da się wtedy wyodrębnić graczy na tych przydatnych i tych, którzy są warci głosu.
Moze faktycznie przesadzilem ale panika to bym tego nie nazwal tylko sie zdziwilem ze tutaj gra wyglada inaczej niz ja to pamietam. Kiedy gralem, to przez 2 dni nic sie prawie nie dzialo oskarzanie i podszczypywanie bylo raczej zle widziane i lepsi ode mnie gracze mowili ze tak jest lepiej bo wtedy mozna cos wyczytac z tabelek z glosowan, bo mafia nie wie jak ma glosy rozlozyc i latwo zauwazyc anomalie. Do tego ciezko im uzasadnic glos albo maja glupie uzasadnienia. Ale jak wszyscy sie oskarzaja nawzajem to w sumie tez ciezko mafii cos wyczytac, wiec nie jest to takie zle a gra jest od poczatku ciekawsza.
|
|
|
Post by Carles Puyol on Apr 29, 2020 21:06:29 GMT 1
Jak tu można zacytować z kilku postów w jednym poście? Ponawiam pytanie...
|
|
|
Post by Sasha Strunin on Apr 29, 2020 21:08:57 GMT 1
nie próbowałam jeszcze, ale pewnie spróbowałabym zacytować każdy post w oddzielnej karcie, a potem połączyć wszystkie treści
|
|
|
Post by Carles Puyol on Apr 29, 2020 21:12:29 GMT 1
nie próbowałam jeszcze, ale pewnie spróbowałabym zacytować każdy post w oddzielnej karcie, a potem połączyć wszystkie treści No właśnie nie mogę skopiować z jednej karty do drugiej, wykrzacza się.
|
|
|
Post by Carles Puyol on Apr 29, 2020 21:13:30 GMT 1
Lista graczy; 16 graczy Carles Puyol Davd Jarolim donaldtrump Dutch van der Line Jesieniara Kazimierz Pawlak ljoekelsoey Marek Grechuta Marek Sierocki Mieszko Morgan Freeman Piłkarski Sędzia sashastrunin Smutek, Depresja, Niepewność Szlachcic życiowaporażka
ROLE:4 mafiozów, umierający Mafiozi nie są odkrywani po rolach: Ojciec Chrzestny - sprawdzony przez Detektywa, jest widoczny jako niewinny. Ochroniony przez Księdza, dostaje informacje, że został ochroniony. Szpieg - raz na dwa dni (według harmonogramu) może sprawdzić miastowego. Dostaje informację zwrotną, czy osoba z miasta jest rolna/bezrolna. Opryszek wskazywany jest jako rolny. 2 zwykłych mafiozów 13 miastowych, umierający Miastowi są odkrywani po rolach z wyjątkiem Opryszka: Detektyw - raz na dwa dni (według harmonogramu) sprawdza wybraną przez siebie osobę. Dostaje informację zwrotną, czy dana osoba jest z miasta czy z mafii. Opryszek wskazywany jest jako członek mafii. Ojciec Chrzestny wskazywany jest jako członek miasta. Ksiądz - w dni, w które morduje mafia może pomodlić się za wybranego mieszkańca. Jeśli mafia wybierze tego samego mieszkańca jako cel mordu, mord będzie nieskuteczny. Swoją modlitwę wysyła wraz z głosem w linczu, aby była skuteczna musi przeżyć ten lincz. Nie może pomodlić się pod rząd za tą samą osobę. Nie może modlić się za siebie. Opryszek - przy jego sprawdzeniu Detektyw dostaje informację, że jest on w mafii. Opryszek nie jest informowany o swojej roli. Jego rola nie jest ujawniana po śmierci. 16 graczy, 4 mafiozow, 13 miastowych. Coś się nie zgadza. Ilu jest mafiozow 3 czy 4? To pytanie też ponawiam. Ilu w końcu jest mafiozów?
|
|
|
Post by Sasha Strunin on Apr 29, 2020 21:13:45 GMT 1
Jak tu można zacytować z kilku postów w jednym poście? Ponawiam pytanie... nie próbowałam jeszcze, ale pewnie spróbowałabym zacytować każdy post w oddzielnej karcie, a potem połączyć wszystkie treści No właśnie nie mogę skopiować z jednej karty do drugiej, wykrzacza się.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on Apr 29, 2020 21:15:07 GMT 1
na dole pola, w którym wprowadzasz tekst jest taki przycisk 'BBCode'. Po kliknięciu tekst zmieni się w wygodną, kopiowalną formę
|
|
|
Post by Morgan Freeman on Apr 29, 2020 21:16:38 GMT 1
Morgan Freeman, jak zwał tak zwał. Większość nie wyszła jeszcze z kreacji a z jego postów wyczułem, że po kilku postach w jego stronę widział się juz do przesady w grobie. Raczej niemafijna. Pisze sam, niespecjalnie zważając na to, jak zostanie to odebrane, szybko reaguje na wpisy. M. in. dlatego ciągnąłem interakcję z nim, bo już wtedy wydawał mi się raczej niewinny, więc dobrze było dać mu potwierdzić lub zatrzeć to wrażenie. + jego pogląd wydawał się być dobrym punktem do tego, żeby parę osób się do tego odniosło i można było trochę rozruszać grę (co się poniekąd udało). Wypracował sobie u mnie status 'na dzisiaj niewart głosu'. Jedna rzecz mnie w sumie trochę niepokoi w tej postaci, ale póki co nie będę zdradzał, bo jednak nie wydaje się być jakoś wielce prawdopodobna i na tym etapie nieweryfikowalna xD Więc tym bardziej Carlesowi należy się dać jeszcze wykazać w tej rozgrywce.
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 29, 2020 21:20:45 GMT 1
Morgan Freeman, jak zwał tak zwał. Większość nie wyszła jeszcze z kreacji a z jego postów wyczułem, że po kilku postach w jego stronę widział się juz do przesady w grobie.
Mnie się to wydaje miastowe.
Mafiozi mają raczej tendencję do olewania oskarżeń w swoim kierunku.
|
|
|
Post by Morgan Freeman on Apr 29, 2020 21:20:49 GMT 1
Jak to gdzie jest Freeman? Freeman czyta i gra, skoro przez godzinę nic nie pisał, to albo był zajęty, albo nie miał nic do dodania. Albo miał, ale jeszcze nie chciał się z tym dzielić? Możliwości jest wiele Rozgrywka właściwie od tak +- godziny tak na dobre dopiero wystartowała, więc i rozliczanie graczy z 'robienia' i 'nic nierobienia' będzie nabierało jakiegoś sensu I ten cytat trochę niefortunny w twoim przypadku. Nawet sam Puyol zauważył, że chyba sobie robię jaja, więc trudno mówić, żeby to była rada w jego kierunku xD Raczej kreatywne pokazanie, że jego panika jest zupełnie zbędna, bo: a) żadna masówka od tego, że ktoś sobie kogoś wskazał nam nie grozi b) oskarżajmy się, bo z reakcji można wyczytać więcej niż z klecenia kreacyjnych pościków. Inaczej nie da się wtedy wyodrębnić graczy na tych przydatnych i tych, którzy są warci głosu. Ciekawe jest to, że ja dokładnie z tego powodu, że " Nawet sam Puyol zauważył, że chyba sobie robię jaja, więc trudno mówić, żeby to była rada w jego kierunku" uważam Cię za mafię. Dla mnie jest to mafijne, ponieważ takim zachowaniem umywasz ręce od dalszej akcji, a jednocześnie niby to pokazujesz aktywność, która w moim odczucia tak naprawdę wygląda na symulowaną. Gdyby Ci zależało na grze i prawdziwej aktywności, to byś określił po czyjej jesteś stronie i byś powiedział komuś o jedno zdanie za dużo, a tak to nie wiadomo czy po tamtym poście jesteś za Saszą, czy Puyolem, a może jest Ci to na rękę, że nie jesteś po żadnej stronie? A to właśnie mafii jest na rękę jak najpóźniej mówić o swoich podejrzanych, bo wtedy trzeba pamiętać, że jest się przywiązanym do słów, które się wypowiedziało. Generalnie zgodziłbym się, ale jedno ale - ja nie budowałem interakcji z Puyolem np. teraz, kiedy dzieje się już znacznie więcej i zgadzam się, że takie zachowanie byłoby podejrzane (sam staram się takich gagatków w pierwszym dniu wyłapywać ), tylko na samym początku edycji, 3 strona tematu, nic się jeszcze nie działo (bo i za bardzo nie mogło). A to, dlaczego wybrałem sobie akurat Puyola do rozmowy, a nie kogoś innego, nie zdradzę Chociaż pewnie i nie muszę, bo idzie się tego spokojnie domyślić.
|
|
|
Post by Carles Puyol on Apr 29, 2020 21:21:31 GMT 1
na dole pola, w którym wprowadzasz tekst jest taki przycisk 'BBCode'. Po kliknięciu tekst zmieni się w wygodną, kopiowalną formę Dzieki, faktycznie teraz działa. Probowalem kopiowac z zakladki preview.
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 29, 2020 21:22:23 GMT 1
Freeman, szybka masówka na Jarolimie? Co sądzisz?
|
|
|
Post by Carles Puyol on Apr 29, 2020 21:25:31 GMT 1
Czy masowka to rozsadny pomysl? Nie wyczytamy nic z glosow.
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 29, 2020 21:27:24 GMT 1
Racja. Wycofuję się.
|
|
|
Post by Carles Puyol on Apr 29, 2020 21:28:34 GMT 1
W ogle czy pisanie na kogo sie glosuje jest wskazane? Czy lepiej nie zdrazdac?
|
|
|
Post by Morgan Freeman on Apr 29, 2020 21:28:47 GMT 1
Freeman, szybka masówka na Jarolimie? Co sądzisz? Nie ukrywam, że Jarolim wpisuje się na ten moment dobrze w profil gracza, którego Trump próbował (niesłusznie, ale nie czepiam się, mogło tak wtedy tak wyglądać) szukać u mnie
|
|
|
Post by Jesieniara on Apr 29, 2020 21:30:41 GMT 1
Tzn. jakiego? W profil gracza mafiozy? Bo nie wczytywałem się.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on Apr 29, 2020 21:30:48 GMT 1
Zabraniam masówki na Jarolimie
|
|
|
Post by Morgan Freeman on Apr 29, 2020 21:32:10 GMT 1
takim zachowaniem umywasz ręce od dalszej akcji, a jednocześnie niby to pokazujesz aktywność, która w moim odczucia tak naprawdę wygląda na symulowaną.
|
|
|
Post by Donald Trump on Apr 29, 2020 21:32:11 GMT 1
W ogle czy pisanie na kogo sie glosuje jest wskazane? Czy lepiej nie zdrazdac? i tak i nie, to zależy
|
|