|
Post by Marek Grechuta on May 3, 2020 20:51:58 GMT 1
Co wiadomo? Co wiadomo? ;D wiadomo, że jestem niewinny xD
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 3, 2020 20:52:56 GMT 1
Grechuta już nawet nie udaje. Odjebmy go
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 3, 2020 20:53:41 GMT 1
Tak, jestem liczim.
1. Gretucha 2. Dutch - oprócz tego co napisał Kacper, jak dla mnie od początku grał bardzo podejrzanie i dopieprzał się do Jesieniary o byle co. 3. Trump ... długo nic ... 4. Jarolim ... dalej już niemożliwe, by ktoś był w mafii. 5. Sasha 6. Jesieniara 7. Friedman 8. Smutek
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 3, 2020 20:54:10 GMT 1
aleś głupi albo mafia
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 3, 2020 20:54:28 GMT 1
to do saszki
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 3, 2020 20:55:22 GMT 1
Grechuta jest pierwszym, który na serio pisze, że mogę być w mafii. Jaki miałby w tym interes jako niewinny?
|
|
|
Post by Jesieniara on May 3, 2020 20:58:24 GMT 1
1. Grechuta - z gry go moim zdaniem nic nie broni i tyle, większość pozostałych już w jakiś sposób się zazieleniła, on nie 2. Trump - podobnie jak Grechuta, nie widzę jakichś poważniejszych argumentów dlaczego w mafii mógłby nie być, jakieś pojedyncze, drobniejsze rzeczy, którymi się u mnie zazielenił, ale to tyle; szczególnie, jeśli to Farciarz to jak najbardziej bym go zlikwidował, bo to bardzo dobry gracz. Na dodatek chętnie posłucham opinii na jego temat osób, które dłużej i lepiej go znają. Ma specyficzny styl pisania i chyba nie potrafię go nigdy do końca rozszyfrować.
3. Holender - na tym miejscu, bo uważam, że z samej gry nie jest jakiś bardziej winny od powyższej 2, a ma to sprawdzenie. Z drugiej strony, resztę uważam za na tyle zieloną
4. Życiowa Porażka - dopiero na tym miejscu głównie ze względu na to, o czym pisałem wcześniej: "(...)głos Mieszka na niego w g3. O 20:40, czyli jeszcze na jakiś czas do linczu, napisał, że wysyła w Porażkę i odmeldował się. Oczywiście mógł wysłać na współmafiozę, żeby wyrobić mu alibi, i do ostatniej chwili czaić się na podforum z ewentualną zmianą, ale jest to mało prawdopodobne. Szczególnie, że Mieszko - niezależnie od swojej przynależności do miasta/mafii - po prostu nie sprawiał w tej edycji gościa na tyle zaangażowanego w grę, żeby coś takiego robić. A wysyłanie głosu na współmafiozę również zagrożonego linczem na półtorej godziny przed końcem głosowania uważam za absurd nie do przyjęcia, zwiększający ryzyko remisu między dwoma mafiozami."
Miejsca 3-4 opcjonalnie do zamiany ze sobą, aczkolwiek wydaje mi się, że Licz gra naprawdę swobodnie, na dodatek proponowanie siebie jako sprawdzenie przez deta... no, też wydaje mi się miastowe. Bo jakby był OC to zbyt ostentacyjne, jak szeregowy mafiozo - samobójcze.
5. Freeman - z powodów, które wymienił kacperek w testamencie
6. Sashka - typowy miastowy tomus, jak jest w mafii to niech sobie wygra 7. Jarolim - mega uniewinniają go różne układy, które wynikły w czasie rozgrywki, choćby to, że dwaj spaleni mafiozi próbując się ratować równo w niego grzali, poza tym nie widzę w jego grze nic podejrzanego, ot jakiś średnio zaangażowany i chyba niezbyt doświadczony gracz, pewnie ze slizgu czy pf, który gra dość swobodnie
8. Smutek - det bez dwóch zdań
9. Jesieniara
|
|
|
Post by David Jarolím on May 3, 2020 21:00:29 GMT 1
1. Trump 2. Gerchuta 3. Holender 4. Porażka 5. Sashka 6. Jesieniara 7. Freeman 8. Smutek
|
|
|
Post by Jesieniara on May 3, 2020 21:01:44 GMT 1
Wygląda na to, że wszyscy co do pierwszej 4 są mniej więcej zgodni
poza grechutą xd
|
|
|
Post by David Jarolím on May 3, 2020 21:06:29 GMT 1
Do ludzi ogarniających tożsamości - czy Grechuta grał na początku tak by ukryć tożsamość? Ja go kojarzę raczej jako człowieka władczego, lubiącego przekonywać ludzi i narzucającego im swoje przekonania, a tu wejście do gry miał raczej skromne.
|
|
|
Post by Życiowa Porażka on May 3, 2020 21:09:11 GMT 1
Słabo ogarniam tożsamości, bo generalnie średnio mnie obchodzą, ale Gretucha był pierwszym odkrytym przeze mnie graczem, zdecydowanie się nie chciał kryć.
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 3, 2020 21:16:53 GMT 1
no nie kryłem się, tyle że nie miałem zbytnio czasu grać pierwszego wieczoru
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 3, 2020 21:17:07 GMT 1
plus brak roli zrobił swoje
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 3, 2020 21:18:19 GMT 1
ok booomer
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 3, 2020 22:21:46 GMT 1
Im bardziej o tym myślę w skali makro, tym bardziej nielatający nie dodaje mi się w mafii. Jeśli robisz taką kreację jak Ashley Greene, Gennaro Gattuso czy właśnie Puyol, to bierzesz OC. Głównym celem takiej kreacji jest trafienie na sprawdzenie, które ma uniewinnić "bo komuś takiemu nikt nie dałby OC".
Do tego holender był wymieniany przed losowaniem ról, ponieważ na drugiej albo trzeciej stronie wjechał z obroną puyola.
Myślę, że ostatni jest w parze Grechuta-Porażka.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 3, 2020 23:33:20 GMT 1
To mi się bardzo dziwne wydaje, że mafiozi ginęli mam wrażenie bez walki, bez emocji, bez prób przetrwania, bez nawet głupiego śmieszkowego testamentu. To znowu wskazuje na teorię mafii, która ma za złe Grechucie, że ten wskazywał na swojego kolegę z mafii - Puyola, że coś jest nie tak.
|
|
|
Post by Marek Grechuta on May 4, 2020 5:36:42 GMT 1
xD
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 4, 2020 6:09:06 GMT 1
Grechuta już widzi, że koniec. Z jakiego innego powodu napisałby podsumowanie swojej gry w tej edycji? Nomen omen trafne
|
|
|
Post by Jesieniara on May 4, 2020 8:28:02 GMT 1
Nie rozumiem na co czekamy.
|
|
|
Post by Sasha Strunin on May 4, 2020 8:34:47 GMT 1
Ja też nie. Musi się dziać coś grubego poza wątkiem z grą. Albo mamy jakiś bardzo aktywny cmentarz, albo jakąś aferę na mafijnym. Może ktoś po złości przeciąga, a może Antura nie ma czasu.
Zrobimy dzisiaj dwa lincze ?
|
|