|
Post by kshaq on Oct 1, 2023 12:01:21 GMT 1
Im bardziej kwieciście Monti pisze i używa chwytów erystycznych, tym bardziej jest winny
Jeszcze to cytowanie tekstów piosenek to cherry on top
Plus te historyjki ze zdjęciami
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 12:02:46 GMT 1
Tak prosto bym do tego nie podchodził, bo to właśnie droga do zrobienia sobie metowego "kuku" xD
Ale jest w tym trochę prawdy, że zakrywa wrażeniami artystycznymi mniejszy konkret/power/dominację.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 12:46:57 GMT 1
Jeśli Monti mafia, to bez mety te pojedynki mogą rzeczywiście zbliżać się do losowości, jeśli gra ze sobą dwóch kompetentnych zawodników. No bo spójrzmy, wyobraźcie sobie że nie znacie Monciarza - prezentuje dużo generycznych "miastowych" cech. Taka ogólna prezencja w temacie imo bardzo dobrze wygląda, większy luz/autentyczność niż egze według mnie, gdyby zrobić ankietę wśród graczy, którzy tego duetu nie znają. Element jakiegoś "ciężaru roli" jest tak mało widoczny, jeśli w ogóle, że bardzo trudno dobrze wytypować w ciemno w tej parze.
Na początku czytania patrzyłem na te aspekty generyczno naturalnościowe, reakcyjne i Monti leci tu co najmniej tak samo dobrze jak egze. Dopiero znajomość mety graczy tworzy inne wrażenie.
|
|
Jag
Gracz
|
Post by Jag on Oct 1, 2023 13:02:05 GMT 1
Ok, utwierdzam się w przekonaniu że ten rodzaj rozgrywki nie jest czymś co będę śledził. Jakoś mnie to nie porywa.
A w mafii jest Egze oczywiście.
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 13:07:22 GMT 1
"chociaż tak myślę, możliwe, że jestem tutaj rozczarowaniem dla cmentarza, myślałem naprawdę, że pozwolę sobie na więcej erudycji w tym pojedynku ale chyba już trochę jestem dziadersem i POZWALAM SOBIE NA TYLNI SZEREG jeśli można" Ten post kompletnie nie skleja się z jego grą. Skoro uważa za możliwe, że jest rozczarowaniem dla cmentarza, to czemu w grze zachowuje się jakby przekonał już do siebie sędziego i może sobie chillować.
|
|
|
Post by bobek on Oct 1, 2023 13:38:41 GMT 1
Samą erystyką wiadomo było przed meczem, że Monciarz go zajedzie niezależnie od strony. Kwestia jak egze wybrnie. Moim zdaniem w sposób niewinny
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 13:46:11 GMT 1
Jasne że tak, powiedziałbym jednak, że jest erystyka nacechowana naturalnie i sztucznie. Jako Glorfindel robił to trochę sztucznie, jako Gump lepiej, teraz najlepiej imo. Podejrzany jest w moim odczuciu dopiero na etapie ogólnego podejścia do gry niepasującym do charakteru i sytuacji, ale posty same w sobie bardzo dobre i mogłyby spokojnie być postami niewinnego gracza.
No takie 75/25 na winę Monciarza obecnie, 25% szans, że Monti zrobił bobka.
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Oct 1, 2023 18:54:12 GMT 1
ostatnie spostrzeżenia?
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 1, 2023 19:04:49 GMT 1
ode mnie głos na winę Montego
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 20:00:02 GMT 1
Gra gierką, ale jeżeli Monteusz faktycznie od 3 miesięcy ani razu nie miał normalnego dnia to zastanawiające. Albo przesadna ekspresja. hmmmmmm nie no, totalnie to słowo klucz, ale powiedzmy jestem trochę zmęczonym człowiekiem ostatnio, więc to też siłą rzeczy wpływa na nową metę
|
|
|
Post by bobek on Oct 1, 2023 20:00:49 GMT 1
Cholibka nie gram w to już
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 20:04:19 GMT 1
"chociaż tak myślę, możliwe, że jestem tutaj rozczarowaniem dla cmentarza, myślałem naprawdę, że pozwolę sobie na więcej erudycji w tym pojedynku ale chyba już trochę jestem dziadersem i POZWALAM SOBIE NA TYLNI SZEREG jeśli można" Ten post kompletnie nie skleja się z jego grą. Skoro uważa za możliwe, że jest rozczarowaniem dla cmentarza, to czemu w grze zachowuje się jakby przekonał już do siebie sędziego i może sobie chillować. bo to dwie oddzielne kwestie imo można se zalożyć, że się wygrywa konsekwencją i po 1:0 i zabezpieczeniu z tyłu a można też założyć, że publiczność by wolała 4:3, joga bonito i parę dziurek pierwsze jest potrzebne, ale drugie jest nie mniej ważne dla oceny całokształtu, nie tylko wyniku problem polega na tym, że nie zawsze jest dobra pora na drugie, a szczególnie drugiego raczej nie można wymusić, takie rzeczy są raczej naturalnie wypływające dlatego też np. dla mnie męczące jest granie u mnie na mecie, no bo szczerze mówiąc, uważam, że to tworzy oczekiwania, a będąc z natury raczej buntowniczy zazwyczaj jak pojawiają się oczekiwania to po złości robię w drugą stronę
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 20:04:44 GMT 1
Cholibka nie gram w to już powiedz, że to w zemście za poprzednią i zapomnimy o sprawie...
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 20:07:42 GMT 1
no i kolejna rzecz o której myślałem - obraz osoby
powiedzmy, że każdy jakiś tu ma, niekoniecznie trafny, ale w jakimś obszarze na pewno jednak prawdziwy, mimo, że oparty na dość ograniczonych danych
co więc leży w ogóle w korzyści gracza? rozszerzenie tego obrazu swojej osoby na tyle, żeby nie można było do niego dopasować tylko konkretnego zestawu cech i reakcji, ale jednak jak najszerzej
to jest na korzyść i w mieście, i w mafii, bo pozwala na większą dajmy na to amplitudę wahania dyspozycji dnia/tygodnia/miesiąca
winszuję Pshemowi trafienia mnie w poprzedniej rozgrywce i trzymania się tego, ale uważam, że oparte to było na złym estymatorze, bo literalnie jak pisałem te rzeczy anturowe, to te emocje we mnie były
więc to chyba w ogóle taki moment mafiowy, żeby wyjść z tej swojej szaty, obkręcić się pięćdziesiąt razy wokół osi i zapozować w różnych momentach, żeby potem można było robić trochę więcej
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 20:11:42 GMT 1
"chociaż tak myślę, możliwe, że jestem tutaj rozczarowaniem dla cmentarza, myślałem naprawdę, że pozwolę sobie na więcej erudycji w tym pojedynku ale chyba już trochę jestem dziadersem i POZWALAM SOBIE NA TYLNI SZEREG jeśli można" Ten post kompletnie nie skleja się z jego grą. Skoro uważa za możliwe, że jest rozczarowaniem dla cmentarza, to czemu w grze zachowuje się jakby przekonał już do siebie sędziego i może sobie chillować. bo to dwie oddzielne kwestie imo można se zalożyć, że się wygrywa konsekwencją i po 1:0 i zabezpieczeniu z tyłu a można też założyć, że publiczność by wolała 4:3, joga bonito i parę dziurek pierwsze jest potrzebne, ale drugie jest nie mniej ważne dla oceny całokształtu, nie tylko wyniku problem polega na tym, że nie zawsze jest dobra pora na drugie, a szczególnie drugiego raczej nie można wymusić, takie rzeczy są raczej naturalnie wypływające dlatego też np. dla mnie męczące jest granie u mnie na mecie, no bo szczerze mówiąc, uważam, że to tworzy oczekiwania, a będąc z natury raczej buntowniczy zazwyczaj jak pojawiają się oczekiwania to po złości robię w drugą stronę Tylko pytanie czy to 1-0 rzeczywiście było, bo to jest clue mojej wypowiedzi. Sędzia (Pshemo) jeszcze nie wskazał na środek boiska, a ty już celebrowałeś bramkę.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 20:14:41 GMT 1
nie, myślę, że losy się ważyły do osiemdziesiątej minuty spotkania, ale powiedzmy gdybym przelicytował, to byłaby nauczka dla mnie i moja wina, może też właśnie zbytniego zadufania? więc to też niekoniecznie można brać za pewnik, że taki styl gdzieś daleko zaprowadzi zwyczajowo, ale jako jeden z elementów, czy coś co pojawia się sporadycznie?
|
|
|
Post by Volverin on Oct 1, 2023 20:19:55 GMT 1
No żałuję, że nie poszedłem za czutką, bo oprócz tej jednej "niespójności" to moim zdaniem niewiele przemawiało za twoją winą. Jestem chyba w fazie lekkiego zwątpienia w swoje możliwości po Karasiu xD cmentarz miał na mnie za duży wpływ
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 1, 2023 20:27:52 GMT 1
Też czułem niespójność w postawie Montiego, ale uznałem to za mniej istotny czynnik.
|
|
|
Post by bobek on Oct 1, 2023 20:29:10 GMT 1
Cholibka nie gram w to już powiedz, że to w zemście za poprzednią i zapomnimy o sprawie... podświadomie na pewno
|
|