Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 3, 2023 22:48:12 GMT 1
Jak to trzema. Ja na ciebię nie głosuję. stary no, ja mówiłem, że wykazujesz dobrą wolę do dyskusji, ale czynnie przyłożyłeś rękę do tego, że zacząłem grę w takiej a nie innej pozycji i nie oszukujmy się że było inaczej To było prowo, teraz lecę jak berserker. Zresztą twoja słaba pozycja to nie minus. Czegokolwiek nie zrobi miasto mafia może siłą przepchać mafiozę. Więc to nie ma znaczenia, czy dasz się zlinczować, ty czy ja. Różnica jest taka kto strzela potem.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 3, 2023 22:50:01 GMT 1
jesteś taki piękny i silny Tylko ostatnio jak padałem niewinny to nie mogłem nikogo rąbnąć. A teraz mogę. Dla mnie to bardzo komfortowo. Co więcej teraz nawet nikt mi nie może zarzucić, że zjebałem, że dałem się zlinczować, bo mafia może na siłę zlinczować mieszkańca nie ważne co miasto zrobi.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 3, 2023 22:52:03 GMT 1
Mafia więc musi zlinczować tego z nas, który ma większe szanse nie trafić. Dlatego warto mówić czasem rzeczy przeciwne do tych, które się myśli.
Ale w taki sposób, żeby dostrzec się nawzajem.
Taki dualizm.
|
|
|
Post by kshaq on Oct 3, 2023 22:53:41 GMT 1
a może by tak po prostu kurwa mafiozę trafić tym linczem, co
bo mam wrażenie że się skupiasz obecnie bardziej na tym, że poleci miastowy
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 3, 2023 22:54:12 GMT 1
zacząłem się zastanawiać czy Smasher też nie dostał takiego pressingu na start, ale wtedy kshaq go po prostu strząsnął
a tutaj, hmmm
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 3, 2023 22:54:30 GMT 1
a może by tak po prostu kurwa mafiozę trafić tym linczem, co bo mam wrażenie że się skupiasz obecnie bardziej na tym, że poleci miastowy A jak chcesz trafić linczem jak przy remisie w głosowaniu decyduje mafia?
|
|
|
Post by kshaq on Oct 3, 2023 22:55:33 GMT 1
Tylko ostatnio jak padałem niewinny to nie mogłem nikogo rąbnąć. A teraz mogę. Dla mnie to bardzo komfortowo. Co więcej teraz nawet nikt mi nie może zarzucić, że zjebałem, że dałem się zlinczować, bo mafia może na siłę zlinczować mieszkańca nie ważne co miasto zrobi. i w ogóle jaki sens ma bruteforce'owanie głosu przez mafię w układzie gdzie to kurwa będzie widać? przecież po czymś takim snajper ma strzał z przyłożenia dlaczego zakładasz jakąś mafię dwóch idiotów, gdzie na pewno skonsolidują swoje głosy żeby wyjebać miastowego w jednym linczu a potem dostać na łeb?
|
|
|
Post by kshaq on Oct 3, 2023 22:56:08 GMT 1
a może by tak po prostu kurwa mafiozę trafić tym linczem, co bo mam wrażenie że się skupiasz obecnie bardziej na tym, że poleci miastowy A jak chcesz trafić linczem jak przy remisie w głosowaniu decyduje mafia? no ale przeanalizuj se co piszę post niżej
|
|
|
Post by kshaq on Oct 3, 2023 22:57:52 GMT 1
zacząłem się zastanawiać czy Smasher też nie dostał takiego pressingu na start, ale wtedy kshaq go po prostu strząsnął a tutaj, hmmm no strząsnąłem albo nie, wtedy Sowa mnie jeszcze długo wkurwiała swoimi podejrzeniami xD zresztą zupełnie inna gra jest jak masz normalną edycję, gdzie jest jeszcze 10 chłopa mniej miastowych ode mnie i mam czas
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 3, 2023 22:59:35 GMT 1
Co więcej teraz nawet nikt mi nie może zarzucić, że zjebałem, że dałem się zlinczować, bo mafia może na siłę zlinczować mieszkańca nie ważne co miasto zrobi. i w ogóle jaki sens ma bruteforce'owanie głosu przez mafię w układzie gdzie to kurwa będzie widać? przecież po czymś takim snajper ma strzał z przyłożenia dlaczego zakładasz jakąś mafię dwóch idiotów, gdzie na pewno skonsolidują swoje głosy żeby wyjebać miastowego w jednym linczu a potem dostać na łeb? Czyli uważasz za realną taktykę mafii zagłosowanie na swojego w pierwszym głosowaniu? Możesz mieć rację. Ale wtedy też spoko, bo pierwszy lincz mamy dobrze. Czyli mam sytuację Win/Win/Win. Albo mafia bruteforcuje mnie i dostaję snajpera decyduję o rozgrywce. Albo gram tak niewinnie, że zbruteforcowany mieszkaniec nie strzela do mnie (czyli trafia w mafię). Albo mafia głosuje na swojego i pierwszy lincz mamy wygrany. Tak czy tak, jeżeli dobrze pogram to wygram.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 3, 2023 23:03:41 GMT 1
prowadź wodzu to ja już nic nie mówię
|
|
|
Post by kshaq on Oct 3, 2023 23:04:33 GMT 1
i w ogóle jaki sens ma bruteforce'owanie głosu przez mafię w układzie gdzie to kurwa będzie widać? przecież po czymś takim snajper ma strzał z przyłożenia dlaczego zakładasz jakąś mafię dwóch idiotów, gdzie na pewno skonsolidują swoje głosy żeby wyjebać miastowego w jednym linczu a potem dostać na łeb? Czyli uważasz za realną taktykę mafii zagłosowanie na swojego w pierwszym głosowaniu? Możesz mieć rację. Ale wtedy też spoko, bo pierwszy lincz mamy dobrze. Czyli mam sytuację Win/Win/Win. Albo mafia bruteforcuje mnie i dostaję snajpera decyduję o rozgrywce. Albo gram tak niewinnie, że zbruteforcowany mieszkaniec nie strzela do mnie (czyli trafia w mafię). Albo mafia głosuje na swojego i pierwszy lincz mamy wygrany. Tak czy tak, jeżeli dobrze pogram to wygram. myślę, że tak wręcz powiem więcej - w pierwszym linczu może to być dużo bardziej opłacalne no bo jaki mamy alternatywny scenariusz jeżeli mafia nie ma idealnej pozycji, to walka o drugiego może się skończyć błyskawicznym wypierdoleniem na dziąsło chwilę później znaczy to może jest możliwe, żeby takie skonsolidowane głosowanie ugrać, ale trzeba by pewnie zakładać mafiozę z mocną pozycją i zaufaniem drugiego miastowego
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 3, 2023 23:05:42 GMT 1
Co ci się nie podoba? Rozpisałem logikę setupu. Mafia albo w pierwszym linczu wali swojego albo oddaje największy wpływ na wynik rozgrywki w ręce mieszkańca. I to mafia i tylko mafia decyduje co wybiera.
Edit: To do Montiego było.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 3, 2023 23:07:21 GMT 1
co najmniej jeden z was w tej dyskusji jest w mafii, to mi się nie podoba
zastanawiam się czy po takiej serii koszmarnych występów w mieście miałbyś jaja, żeby pisać, że sam wygrasz, etc
no i, hm.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 3, 2023 23:07:39 GMT 1
Czyli uważasz za realną taktykę mafii zagłosowanie na swojego w pierwszym głosowaniu? Możesz mieć rację. Ale wtedy też spoko, bo pierwszy lincz mamy dobrze. Czyli mam sytuację Win/Win/Win. Albo mafia bruteforcuje mnie i dostaję snajpera decyduję o rozgrywce. Albo gram tak niewinnie, że zbruteforcowany mieszkaniec nie strzela do mnie (czyli trafia w mafię). Albo mafia głosuje na swojego i pierwszy lincz mamy wygrany. Tak czy tak, jeżeli dobrze pogram to wygram. myślę, że tak wręcz powiem więcej - w pierwszym linczu może to być dużo bardziej opłacalne no bo jaki mamy alternatywny scenariusz jeżeli mafia nie ma idealnej pozycji, to walka o drugiego może się skończyć błyskawicznym wypierdoleniem na dziąsło chwilę później znaczy to może jest możliwe, żeby takie skonsolidowane głosowanie ugrać, ale trzeba by pewnie zakładać mafiozę z mocną pozycją i zaufaniem drugiego miastowego Jest jeden fatalny scenariusz. Ja jestem niewinny hipotetycznie załóżmy, że ty też. I teraz jeśli mafia namówi mnie do głosowania na ciebie, to nie muszą cię bruteforcować ergo jako snajper nie wiesz kto cię bruteforcował, bo linczowalismy cię we trzech. W tej chwili wydaje mi się, że cokolwiek się wydarzy miasto nie może pozwolić, żeby mafia mogła zlinczować mieszkańca głosując oboje na innego gracza lub głosując na tego samego gracza, ale razem z mieszkańcem.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 3, 2023 23:09:45 GMT 1
Bo jak padnie mieszkaniec po tym jak mafia głosowała krzyżowo to raczej amba fatima.
|
|
|
Post by kshaq on Oct 3, 2023 23:10:16 GMT 1
co najmniej jeden z was w tej dyskusji jest w mafii, to mi się nie podoba zastanawiam się czy po takiej serii koszmarnych występów w mieście miałbyś jaja, żeby pisać, że sam wygrasz, etc no i, hm. to niewinności bobka już pewien jesteś po tym jak się napracował jak wół między obecną chwilą, a tym momentem, gdzie cię niepokoiło, że go nie ma? E: A, jeden, dobra, nie umiem czytać
|
|
|
Post by kshaq on Oct 3, 2023 23:12:13 GMT 1
myślę, że tak wręcz powiem więcej - w pierwszym linczu może to być dużo bardziej opłacalne no bo jaki mamy alternatywny scenariusz jeżeli mafia nie ma idealnej pozycji, to walka o drugiego może się skończyć błyskawicznym wypierdoleniem na dziąsło chwilę później znaczy to może jest możliwe, żeby takie skonsolidowane głosowanie ugrać, ale trzeba by pewnie zakładać mafiozę z mocną pozycją i zaufaniem drugiego miastowego Jest jeden fatalny scenariusz. Ja jestem niewinny hipotetycznie załóżmy, że ty też. I teraz jeśli mafia namówi mnie do głosowania na ciebie, to nie muszą cię bruteforcować ergo jako snajper nie wiesz kto cię bruteforcował, bo linczowalismy cię we trzech. W tej chwili wydaje mi się, że cokolwiek się wydarzy miasto nie może pozwolić, żeby mafia mogła zlinczować mieszkańca głosując oboje na innego gracza lub głosując na tego samego gracza, ale razem z mieszkańcem. no i chciałem żeby ktoś to kurwa zauważył
|
|
|
Post by kshaq on Oct 3, 2023 23:13:16 GMT 1
dla miasta zamieszanie jest teraz korzystne, dlatego mi nie pasowało to twoje podejście "no nieważne kto poleci i w jaki sposób", bo dla snajpera ma to kurwa kolosalne znaczenie
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 3, 2023 23:15:53 GMT 1
No tak, ja bym wolał żeby jednak poleciał drugi niewinny a nie ja. Bo ja uważam, że gram fest niewinnie i nie powinienem dostać snajperem. Z drugiej strony jak to muszę być ja, to też okej dla mnie decydować kto ma oberwać, nie boję się tej odpowiedzialności.
A jak zrobić, żeby mafia nie mogła zrealizować scenariusza typu fatalny, no tu już klasyczna mafia wchodzi i po prostu trzeba dobrze wybrać sobie podejrzanych. Pogadałbym z Kacperkiem.
|
|