|
Post by kshaq on Oct 3, 2023 23:59:42 GMT 1
kshaq, na czym najbardziej wjebałeś się na Hayho wg Ciebie? kurwa, nie wiem, wydaje mi się, że paradoksalnie z treści postingu niczym konkretnym się nie wjebałem, nie było tam nic obvious mafijnego tzn były jakieś drobnostki, które ludzie wyłapali, wskazali to w temacie, a mnie to sparaliżowało i nie wiedziałem już jak odpowiadać, a potem zniknąłem więc stawiałbym na zesztywnienie i przytłoczenie rolą
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 0:00:29 GMT 1
problem jest w tym, że to porównanie będzie nieostre tak czy siak przez brak dostatecznego contentu Kacperka, ale mamy przynajmniej raz jeszcze otwarty stance Pshema Pshemo, z dystansu, jak oceniasz start kshaqa? jakbyś teraz miał usiąść jeszcze raz do rozgrywki nic się nie działo więcej, nie ma żadnych teorii, nikt nie pyta o prowo schroedingera, kshaq pisze to co pisze - mafijne czy nie? Start Kshaqa był mafijny (to znaczy jeżeli start oceniamy jako pierwszą stronę). Jeżeli Kshaq jest w mafii to z uwagi na całokształt daję mu 8/10. Nie pamiętam tak szczerze dokładnie jego postów, ale odbiór mam taki, że pisze kiedy chce i to co chce. Nie wyczułem kombinowania, wybierania sobie na co ma odpowiedzieć a na co nie, takie przeciwieństwo Kacpra.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 0:01:26 GMT 1
Ale ja jestem bardzo otwarty na koncepcję, że ten gracz, który brzmi ci najrozsądnej ma duże szanse być w mafii. W tej grze najrozsądniej brzmi Kshaq, najmniej rozsądnie Kacperek.
Ty Monti brzmisz jakbyś najbardziej wiedział czego chcesz.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 0:04:01 GMT 1
Więc jeżeli ty mnie robisz to z perspektywy manipulatora, który chce mnie zdominować.
Jeżeli Kshaq mnie robi to metodą subtelniejszą.
A jeżeli Kacperek jest niewinny, to błagam niech jutro wejdzie lepiej, bo inaczej to jest nie do grania. Bo praktycznie muszę was obu dźwigać sam.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 0:11:29 GMT 1
grasz tak fest niewinnie jak Maruda W którym momencie przyszło ci to do głowy. Kiedy to zauważyłeś?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 4, 2023 0:12:44 GMT 1
A jeżeli Kacperek jest niewinny, to błagam niech jutro wejdzie lepiej, bo inaczej to jest nie do grania. Bo praktycznie muszę was obu dźwigać sam. kshaq, co to jest za post? widzisz tu szczerość? bo ja mam wrażenie, że przesadził z egzaltacją, zostawiam tylko ten fragment co mi robi myślenie - KACPER BŁAGAM WEJDŹ JUTRO JA NIEWINNY BIEDNY no jak kurwa ma nie wejść, o ile mu nie spadła bomba nuklearna na ogródek (https://en.wikipedia.org/wiki/1958_Mars_Bluff_B-47_nuclear_weapon_loss_incident), to będzie grał
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 0:14:41 GMT 1
Wiesz co jest ciekawego w zarzutach o egzaltację.
Że czasem są słuszne, ale nie ma jak na nie odpowiedzieć, gdy są niesłuszne.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 0:16:06 GMT 1
Ja mógłbym tej linijki o Kacprze nawet nie wstawiać.
Bo i co mógłbym osiągnąć wstawiając ją?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 0:19:16 GMT 1
Bo jeżeli zarzucasz mi manipulacje w poście, który nie wiesz czemu służy to tak jakbyś zarzucał mi manipulację, która nie wiesz w jakim kierunku ma zmanipulować rozgrywkę.
|
|
|
Post by kshaq on Oct 4, 2023 0:32:12 GMT 1
Ja uważam że wstawka o kacperku może być dziwna ale nie z powodu egzaltacji, tylko no skoro nie masz nic o nim do powiedzenia, to pytanie właśnie po co to dodawać
No i potencjalnie odpowiedzią jest mafia Pshemo - kacperek, mogłeś np. obawiać się, że wytkniemy ci nieodniesienie się do mafijnego kompana więc wolałeś wrzucić byle co
Tu też ciekawa jest kwestia, że obu nas wymieniłeś w kontekście mafijnego "robienia cię", a kacperka zestawiłeś ze słowem "niewinny"
Nie wiem, jakbym manipulacji tu szukał to takiej, pewnie to zbyt grubymi nićmi szyte, ale do posiadania na uwadze w razie co
Teraz już serio spierdolka do spania bo jutro pobudka o 5:50
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 0:53:52 GMT 1
Dobranoc Kshaqu, dodam jeszcze, że przyszło mi na myśl jak odnieść się do zarzutu o egzaltację. Egzaltacja jest wtedy gdy dochodzi do przesady.
Otóż, jeśli faktycznie jest tak, że wy obaj razem a ja z Kacperkiem, to nie ma egzaltacji, naprawdę mam przekurwione, jeśli mój główny podejrzany to Kacper a od paru godzin rozmawiam sam z dwoma mafiozami, którzy cały czas siedzą w tym czasie na mafijnym.
Gdybym zakładał taki scenariusz, wtedy to co powiedziałem wcale nie jest egzaltacją.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 0:54:52 GMT 1
Egzaltacje można zarzucić zawsze gdy się widzi mocne słowa, a się nie widzi wnętrza mówiącego.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 0:57:05 GMT 1
Monti zobaczył błyskotkę, więc mi zarzucił, że błyszczę. Nie zastanowił się na ile obecność błyskotki jest tu uzasadniona.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 4, 2023 1:14:08 GMT 1
dużo coś o tym mówisz
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 1:29:54 GMT 1
Fakt nr 1. Mafia ma bardzo klaustrofobicznie, muszą szybko przywyknąć do reagowania nawzajem na swoje posty, bo piszemy w 4 osoby a ich jest dwóch, nie da się, żeby uniknęli interakcji między sobą.
Wniosek nr 1. Mafia zdała ten test, bo ktokolwiek jest mafią, nie ważne jaką mafijną dwójkę zestawisz ma ona już sporo naturalnych interakcji. Nawet Kacper, który szybko znikł natukł interakcji i ze mną i z Montim i Kshaqiem i te interakcje nie wyglądały źle. Nie ma wśród nas pary, których interakcje wyglądają jak interakcje dwóch mafiozów.
Fakt nr. 2. Monti od początku zdawał sobie sprawę z tego z czego ja sobie zdałem sprawę niedawno, czyli z tego, że mafia powinna dążyć do głosowań krzyżowych.
widać to w tym poście np.https://mafiacorner.boards.net/post/72044
Wniosek nr. 2. Jeśli Kshaq jest w mafii gra powyżej oczekiwanego poziomu, ale już Karaś pokazał, że to da się. Jeśli Monti jest w mafii gra na swoim oczekiwanym poziomie. Manipulacyjnego dominatora. O Kacprze się wstrzymam bo chcę zobaczyć jego jutrzejsze wejście.
Fakt nr. 3. Nie mam pojęcia kto jest w mafii.
Wniosek nr. 3. Mafia gra nieźle. Jest co najmniej nie słaba.
Edit: Miał to być dłuższy post, ale widzę, że Monti wciąż jest więc wrzucę co mam narazie. Niech zobaczy work in progress.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 1:31:41 GMT 1
I tak to prawda, w pewnym momencie sam się zastanowiłem, po co tyle o tym myślę i w sumie nie wiem. Ale pomyślałem to napisałem proste.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 1:33:26 GMT 1
Problem z ustalaniem kiedy jestem w mafii a kiedy w mieście leży trochę w tym, że ja i po tej i po tej stronie nie wiem po co coś mówię czasami. Więc gdy jestem w mieście można zarzucić mi, że działam tak jak działam w mafii, a gdy jestem w mafii można uznać, że działam tak jak działam w mieście. Bo i tu i tu pozwalam sobie działać bezmyślnie.
Trzeba więc rozkminiać po czymś innym niż po tym jak uzasadnić czemu coś napisałem.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 2:17:34 GMT 1
Pytanie do wszystkich.
Kto z nas waszym zdaniem stara się włożyć swoje jabłka do największej liczby koszyków?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 2:23:11 GMT 1
kto jest w mafii kshaq? dam ci oddechu nabrać na razie ty, kurwa ta pewność jest niesamowita, jakby jeszcze duch Karasia ci na ramieniu siedział z dwójki Pshemo - bobek Pshemo wykazuje więcej dobrej woli tak jak napisałem a bobek no naturalnie gra prawda, ale już mi pokazaliście w poprzedniej rozgrywce, że na samej naturalności jechać nie mogę Ile batoników musisz dostać żeby zagłosować na Montiego?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 4, 2023 2:40:28 GMT 1
Mafia stanęła przed płotem, który ciężko przeskoczyć.
|
|