|
Rozgrywka
Oct 9, 2023 21:32:12 GMT 1
via mobile
Post by Konfident on Oct 9, 2023 21:32:12 GMT 1
Dziękuję. Tak sobie myśle, że to byłoby bardzo odważne atakować mnie w tym momencie jako mafia. Wnioski? Jeszcze ich nie mam
|
|
|
Rozgrywka
Oct 9, 2023 21:32:50 GMT 1
via mobile
Post by Konfident on Oct 9, 2023 21:32:50 GMT 1
Dobranoc offline
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 9, 2023 23:05:18 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 9, 2023 23:05:18 GMT 1
Czyżby mafia szła logiką, że detektyw prawdopodobnie sprawdził Pshema, więc zabijmy Pshema? Byłoby to tak proste? A jednocześnie tak nieopłacalne strategicznie? To by świadczyło o mafii zajecowo-mentosowej. Ale cytując Volverina "mózg zadowolony i fajrant", więc trzeba też rozważyć bardziej pokrętne scenariusze.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 8:45:19 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 8:45:19 GMT 1
Czyżby mafia szła logiką, że detektyw prawdopodobnie sprawdził Pshema, więc zabijmy Pshema? Byłoby to tak proste? A jednocześnie tak nieopłacalne strategicznie? To by świadczyło o mafii zajecowo-mentosowej. Ale cytując Volverina "mózg zadowolony i fajrant", więc trzeba też rozważyć bardziej pokrętne scenariusze. ciekawe ale to nie jest takie low reward? chyba lepiej byłoby w samego deta celować, zwłaszcza jeśli potencjalny det nie był aż tak pałowany jak pshemo no i ja kojarzę użycia deta w przeszłości nie na główne osoby na świeczniku (bo one będą dociskane i miasto samo sobie ich sprawdzi), tylko takie pomiędzy, ni to niewinny, ni to winny więc takie all-in, że det sprawdził pshema, to go odwalmy, wydaje mi się naiwne ze strony mafii xd ja pomyślałem, że mafia mogła nie chcieć linczować pshema swoimi łapskami, bo pshemo zaczął gryźć i musieliby się odsłonić, żeby to dopchać jak w d0 i d1 grał kijowo, to można było pchać jak się odpalił, to ciężary tylko czemu w takim razie w potencjalnego deta nie jebli zwłaszcza że pshemo nie claimowal wczoraj, gdy mógł lecieć, więc wiedzieli, że to nie on ogólnie jakiś losowy ten mord
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 8:48:06 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 8:48:06 GMT 1
ogólnie poczytałem do kawki zajeca
ta gra jest pokrętna max
o tym bobku nic nie wspominał (tylko tam zagadał tawarisz bob czy że będzie go obserwował), a jak pojawiła się okazja, żeby poleciał, to "hehe, co tam panowie, bobek leci? ja znikam na szluga"
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 8:52:12 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 8:52:12 GMT 1
Dziękuję. Tak sobie myśle, że to byłoby bardzo odważne atakować mnie w tym momencie jako mafia. Wnioski? Jeszcze ich nie mam dlaczego bardzo odważne?
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 8:55:55 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 8:55:55 GMT 1
ogólnie poczytałem do kawki zajeca ta gra jest pokrętna max o tym bobku nic nie wspominał (tylko tam zagadał tawarisz bob czy że będzie go obserwował), a jak pojawiła się okazja, żeby poleciał, to "hehe, co tam panowie, bobek leci? ja znikam na szluga" Przyznaję, że piszę teraz z pamięci, ale zajec wydawał się grać najbardziej solidnie z grona Kolers/Zajec/Mentos. Z jednej strony może to świadczyć mafijnie za większą dokładnością, precyzją ruchów, a z drugiej strony nieco gryzie mi się to z mordem na Pshemie, który najlepszy mógł nie być. Czuję podskórnie, że kluczem do zagadki jest rozgryzienie motywacji mafii przy tym mordzie.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 8:58:17 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 8:58:17 GMT 1
Pytanie do wszystkich: Czy gdybyś był mafią, rozważałbyś mord na Pshemie? Dlaczego tak a dlaczego nie?
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 9:14:32 GMT 1
Czyżby mafia szła logiką, że detektyw prawdopodobnie sprawdził Pshema, więc zabijmy Pshema? Byłoby to tak proste? A jednocześnie tak nieopłacalne strategicznie? To by świadczyło o mafii zajecowo-mentosowej. Ale cytując Volverina "mózg zadowolony i fajrant", więc trzeba też rozważyć bardziej pokrętne scenariusze. Pisałem o tym zaraz po linczu: chyba, że spodziewali się deta w Pshemo Dziękuję. Tak sobie myśle, że to byłoby bardzo odważne atakować mnie w tym momencie jako mafia. Wnioski? Jeszcze ich nie mam dlaczego bardzo odważne? Bo ja się czuje dość mocny na tym etapie rozgrywki, Bobek który mnie zawsze poprawnie czytał dał mi cleara, nikt nie wysuwał mnie(chyba?) jako kandydata do mafiozowania, a tutaj NJay przeprowadza atak, kiedy był na celowniku Bobka i kilku innych osób. Ja chętnie podejmę rękawice, nie mam nic do stracenia, natomiast mafia ma sporo
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 9:17:35 GMT 1
Pytanie do wszystkich: Czy gdybyś był mafią, rozważałbyś mord na Pshemie? Dlaczego tak a dlaczego nie? Już pisałem, że nie. Jeśli Pshemo by przeżył, to bym go cisnął i próbował wepchnąć w lincz. Mam taki koncept, że jeśli Pshemo pada w mordzie, to w mafii może być któryś z wyjadaczy NJay-Piernikowy-Lewkoń, bo jeśli wyłączamy ziemniaka z rozważań i w mafii nie ma żadnego z was, to zostają nam pary: Kolers-Mentos Kolers-Zajec Mentos-Zajec Będę musiał przeanalizować te interakcje, ale Kolers wydawał mi się gitem
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 9:22:08 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 9:22:08 GMT 1
Panie, ja nie mam nic do stracenia, szczerze to nie czułem się jakoś mocno pod presją wczoraj, a myślałem że pierwszy zlecę. Przedwczoraj grałem dobrze i moim zdaniem widać było świetne wejście, pewnie postronnym obserwatorom by kopara opadła, bo takiego njaya nie znali (odniósł się do tego też bobek). Wczoraj faktycznie zszedłem z tonu, świadomie, żeby cichsi też coś popisali. Jednocześnie dałem im dzień buforu, żeby sobie pograli, ale dzisiaj już wjeżdżam od nowa. A walki nie zamierzam toczyć, bo to nie debata w tvp. Stawiam na współpracę.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 9:22:35 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 9:22:35 GMT 1
Konfidenta właśni: co żeś się tak uparł na tego pshema? nie zazielenił ci się zachowaniem przedlinczowym i potem tym głosem w mentosa zamiast boba? nawet przed linczem Cię próbowałem odciągać od pshema, a Ty waliłeś jak zaślepiony czemu bobek był dla Ciebie o wiele bardziej zieleńszy niż rozkręcony pshemo? bo Cię bronił?
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 9:47:04 GMT 1
Konfident a właśni: co żeś się tak uparł na tego pshema? nie zazielenił ci się zachowaniem przedlinczowym i potem tym głosem w mentosa zamiast boba? nawet przed linczem Cię próbowałem odciągać od pshema, a Ty waliłeś jak zaślepiony czemu bobek był dla Ciebie o wiele bardziej zieleńszy niż rozkręcony pshemo? bo Cię bronił? nie, bo ja myślałem że Bobek to detektyw, ale ni chce tutaj metowych rzeczy pisać tak samo Pshemo, ja mam z nim problem w każdej rozgrywce, na pewno trochę się uprzedziłem po początku rozgrywki, gdzie w niego waliłem a on jakoś nie chciał wejść w wymianę, pisał tylko o tym, że się na niego uwziąłem taki mam styl i dobrze o tym wiesz, że jak kogoś sobie wybiore na target to już cisne z klapkami na oczach
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 9:48:14 GMT 1
Panie, ja nie mam nic do stracenia, szczerze to nie czułem się jakoś mocno pod presją wczoraj, a myślałem że pierwszy zlecę. Przedwczoraj grałem dobrze i moim zdaniem widać było świetne wejście, pewnie postronnym obserwatorom by kopara opadła, bo takiego njaya nie znali (odniósł się do tego też bobek). Wczoraj faktycznie zszedłem z tonu, świadomie, żeby cichsi też coś popisali. Jednocześnie dałem im dzień buforu, żeby sobie pograli, ale dzisiaj już wjeżdżam od nowa. A walki nie zamierzam toczyć, bo to nie debata w tvp. Stawiam na współpracę. Z waszej trójki to Lewkonia trzeba przeczytać jako pierwszego
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 12:07:15 GMT 1
Wal w naszą parę wszystkim co masz. Heh, wolałbym poczekać do pierwszego mordu ale co tam. Odpuscilem podejzenia w Ciebie bo jakoś tak mentos zapachniał mi detem. Pomyślałem że Cie sprawdził, podpalił się za bardzo i poszło. Glosujesz na niego więc albo się pomyliłem co do Was albo to ty błędnie oceniłeś mentosa. Po głosowaniu zarówno Ty jak i mentos znowu wracacie na listę podejzanych. Ale jeśli Mentos byłby detem, to Pshemo by tego nie wiedział i spokojnie mógłby na niego głosować. W jaki sposób głos Pshema oddetowuje Mentosa?
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 12:13:21 GMT 1
Pshemo był po Mentosie drugim najbardziej zagrożonym linczem graczem. Do tego nie bronił się jakoś panicznie przed linczem na sobie, więc prawdopodobieństwo jego detowania nie było wysokie. Dlatego, wg mnie, mafia mogła się go pozbyć dlatego, że się go bała. Z jednej strony jest Kolers, którego dociskał po linczu, a i przed linczem był w jego trójce najmniej niewinnie grających, z drugiej to chyba Piernikowy, który jeśli jest w mafii, to mógł się bać, że Pshemo go "przeczyta".
Dlatego dla mnie trójka na dziś to Mentos, Kolers i Piernikowy.
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 13:42:56 GMT 1
Notowania Lewkonia idą w góre
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 13:58:36 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 13:58:36 GMT 1
Pshemo był po Mentosie drugim najbardziej zagrożonym linczem graczem. Do tego nie bronił się jakoś panicznie przed linczem na sobie, więc prawdopodobieństwo jego detowania nie było wysokie. Dlatego, wg mnie, mafia mogła się go pozbyć dlatego, że się go bała. Z jednej strony jest Kolers, którego dociskał po linczu, a i przed linczem był w jego trójce najmniej niewinnie grających, z drugiej to chyba Piernikowy, który jeśli jest w mafii, to mógł się bać, że Pshemo go "przeczyta". Dlatego dla mnie trójka na dziś to Mentos, Kolers i Piernikowy. No ale zakładając, że Mentos był drugim po Pshemie, to likwidując Pshema można by się spodziewać, że kolejny będzie Mentos. Czyli idąc tym tropem nic się nie zmienia i idziemy wg agendy mafii. Nie podoba mi się to, mimo że Mentos też mi się nie podoba. Znowu jedynym argumentem na ten moment jest to, że mafia nie przemyślała mordu. Czy ktoś z doświadczonych mógł cynicznie chcieć zrzucić ten mord na barki go2goalowców? Moim zdaniem mógł i moim zdaniem jest to nawet mocno prawdopodobne. Łatwe cele do wepchnięcia w lincz. A prawdopodobieństwo ku temu, że co najmniej jeden wyjadacz jest w mafii wynosi co najmniej 75%. Czyli teraz mi w przeciwieństwie do opinii Konfidenta, Lewkoń się czerwieni.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 14:03:01 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 14:03:01 GMT 1
Z drugiej strony Lewkoń konsekwentnie już wcześniej przed linczem chciał Mentosa cisnąć. Trudne się wylosowało.. intuicyjnie Lewkoń czysty.
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 14:11:11 GMT 1
dobra jeśli Ziemnior się nie uaktywni dziś to linczujemy go, bo i tak spadnie za brak aktywności. lepiej stracić potencjalnie jednego niewinnego niż dwóch. taki jest mój tejk
|
|