|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 14:20:30 GMT 1
Iksde.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 14:22:57 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 14:22:57 GMT 1
dobra jeśli Ziemnior się nie uaktywni dziś to linczujemy go, bo i tak spadnie za brak aktywności. lepiej stracić potencjalnie jednego niewinnego niż dwóch. taki jest mój tejk Jeśli jesteś w mieście to powinieneś dostać karnego kutasa, a jak nie to lincz. Przedwczesne samodzielne zejście Ziemniaka jest nam MEGA na rękę, bo meczowka zrobi się 2v1 zamiast 3v1, a twój pomysł jest takim inwalidą że ja pierdolę
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 14:27:34 GMT 1
O, jeszcze parzystość meczówek. O to w tej grze chodzi.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 14:37:10 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 14:37:10 GMT 1
znaczy ja tam o meczówkach nie myślałem, bo w mieście jeszcze nie dożyłem żadnej, więc chuj wie, jak bym się czuł 1v2 czy 1v3
ale problem z ziemniakiem jest taki, że wczoraj chciałem go wywalić, bo to byłby rozsądny lincz z zostawieniem tych, którzy dają materiał + mafioza mógł się tam kitrać
takie win/win
i nie wiedziałem, czy będzie wywalony w ogóle, ze względu na charakter edycji
jak teraz jest info, że normalnie odpadnie, jak podtrzyma ten enigmatyczny styl bycia, to nie ma sensu tykać
poza tym: jak dziś nie trafimy, to możemy mieć ciepło jutro
więc skupiłbym się na celnym strzale
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 14:37:24 GMT 1
Dlaczego nie padłem w mordzie? Jak to czujecie, bo ja tego nie rozumiem.
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 14:38:39 GMT 1
Chyba tylko Konfident jest na tyle lekkomyślny, żeby zlekceważyć Wielkiego Lewkonia.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 14:39:48 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 14:39:48 GMT 1
Dlaczego nie padłem w mordzie? Jak to czujecie, bo ja tego nie rozumiem. a dlaczego miałbyś paść? przyzwyczaiłeś sie? xd imo nie grasz najzieleniej to pałowanie mentosa jak taran i wniosek, że mentos mafioza mógłby bronić tak jawnie mafiozy pshema mi nie pasują w Tobie płytkie myślenie jak na tak otwartą głowę, więc Cię podejrzewam
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 14:51:02 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 14:51:02 GMT 1
i dziwię się, że pomijacie (LewKoń z Konfidentem) tego zajeca w rozważaniach, bo gość generalnie gra mafijnie + to wyskoczenie z bobkiem przed linczem i zniknięcie
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 14:53:59 GMT 1
Spokojnie, Zajec nie królik, nie ucieknie.
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 14:54:46 GMT 1
Zastanawiam się, co byłoby lepsze dla Mentosa - zamordować mnie, czy mieć wymówkę "przecież jakbym był w mafii, to bym go zamordował"?
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 14:58:23 GMT 1
Chyba, że już mnie sprawdzili szpiegiem, ale tu się pojawia pytanie - kto by marnował na mnie sprawdzenie szpiega?
|
|
|
Post by Shadow on Oct 10, 2023 15:19:11 GMT 1
A ja was zaskoczę. chyba, że w postach coś mi umknęło i zaraz wyjdę na durnia - chociaż nic ciekawego się nie pojawiło poza pytaniem nj o to "co byś zrobił jakbyś?". Moim zdaniem mafia to zajec i nj. tylko tym razem piszę na poważnie. pomyślcie - nie ma zajeca, nj nie wie w jakim kierunku iść więc podpina się pod kogoś innego - czyt. mnie. Zajec się pojawia i nagle głosują tak samo. Zapytacie skąd mogli wiedzieć, że tylko oni zagłosują? A no nie wiedzieli bo Pshemo również miał zagłosować na bobka, z resztą lincz na niego mógł pójść z każdej strony. Pshemo sam napisał, że zmienił zdanie w ostatniej chwili. Napisałem, że pary mnie ciekawią, chociaż rzuciłem, że nj i zajec nie są w moim zainteresowaniu - problem w tym, że śmierdzą mafią a Pshemo? wolałem się spiąć z nim bo było łatwiej ps. nj - nie uwaliłbym kogoś kogo cisnę i tylko czekam aż się potknie, na dodatek nie napisał nic co mogłoby wnieść coś dobrego dla mieszkańców, ergo - nie jest zagrożeniem.
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 15:26:53 GMT 1
Shadow Jako jakiego gracza pamiętasz Zajeca z dawnych czasów? Mógłbyś też coś takiego napisać o Mentosie? E: Zwłaszcza w mafii.
|
|
|
Post by zajec on Oct 10, 2023 15:54:37 GMT 1
Ja wcześnie spać chodzę, dlatego szybko znikam. Głos mafii o 22 mnie nie interesuje aż do dnia następnego, zatem zmykam zaraz po linczu mieszczuchów. Dziś zastanowiłbym się nad, w moim mniemaniu, trudnym wyborem, bo pomiędzy mentosem a kolersem. Mam nieodparte wrażenie, że obaj wiedzą nad wyraz wiele. Niemniej jednak nie sądzę, iż obaj są w mafii. W mojej ocenie jeden to mafia, a drugi to det, dlatego strzał według mnie trudny. Zakładając moją teorię za słuszną, poszedłbym w kierunku kolersa jako deta, który sprawdził dewiosa po mordzie mieszkańców (a wcześniej pewnie sprawdził pshemo). Mnie dołożył do drugiego mafiaka, bo głosowaliśmy z deviosem razem. Musisz jednak mieć na uwadze to, kolers, że ja zagłosowałem pierwszy, a dewios to cholernie cwana bestia i nie podczepiłby się do głosu drugiego mafiaka, żeby wyszło właśnie takie podejrzenie, mając na uwadze fakt, iż nie było przed linczem zbyt wielu chętnych na eliminację bobka. Będąc w mafii z dewiozem, na pewno to nie ja bym rządził mafijną rozgrywką, zważywszy na fakt, iż mocno zardzewiałem w forumowej rozgrywce. Czy w tej sytuacji dewioz tak bardzo by się wyłożył? Popełniłby aż taką gafę? Oczywiście nie bronię dewioza. Biorąc pod uwagę powyższe, jak już wpomniałem, Ty, kolers, jako detektyw, mogłeś sprawdzić już dewioza, zatem możesz mieć jednego mafiaka już zgarniętego i teraz polujesz na drugiego. I w sumie nie chcę edytować mi się tego co wcześniej napisałem, spokojnie można rozważyć trzecią opcję, zatem ubicie dewioza. Są zażalenia co do mojego strzału w bobka, mogę się wytłumaczyć jeśli jesteście zainteresowani. Shadow Jako jakiego gracza pamiętasz Zajeca z dawnych czasów? Mógłbyś też coś takiego napisać o Mentosie? E: Zwłaszcza w mafii. Zajec to zawsze kijowy gracz był. Byłem, widziałem...
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 16:48:31 GMT 1
dobra jeśli Ziemnior się nie uaktywni dziś to linczujemy go, bo i tak spadnie za brak aktywności. lepiej stracić potencjalnie jednego niewinnego niż dwóch. taki jest mój tejk Jeśli jesteś w mieście to powinieneś dostać karnego kutasa, a jak nie to lincz. Przedwczesne samodzielne zejście Ziemniaka jest nam MEGA na rękę, bo meczowka zrobi się 2v1 zamiast 3v1, a twój pomysł jest takim inwalidą że ja pierdolę zastanówmy się mamy 8 graczy w tym 2 mafie jeśli nie linczujemy ziemniora, to w najgorszym wypadku po 22 zostaje 5 graczy w tym dwie mafie 3:2 = meczówka już jutro jeśli linczujemy ziemniora,to w najgorszym wypadku po 22 zostaje 6 graczy w tym dwie mafie 4:2 = meczówka jutro ziemnior tak czy siak spadnie, a raczej nie jest w mafii bo inaczej byłby aktywny, jest duża szansa że trafimy dziś niewinnego, dla mnie to nie jest oczywisty wybór która opcja jest lepsza, wolałbym zagrać meczówkę 4:2 chyba? det to powinien się chyba ujawnić po linczu jeśli wystrzelimy niewinnego
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 16:49:29 GMT 1
i dziwię się, że pomijacie (LewKoń z Konfidentem) tego zajeca w rozważaniach, bo gość generalnie gra mafijnie + to wyskoczenie z bobkiem przed linczem i zniknięcie kurwa szczerze mówiąc ciężko mi oceniać glonów, przyznaje że uwziąłem się bardziej na graczy aktywny i ze swojego grona, bo ich lepiej znam. napisałbyś coś na Zajeca?
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 16:51:00 GMT 1
poza tym bez pierdolenia, Zajec może być też detem i mieć pomysł na rozgrywkę, żeby nie wychodzić z szeregu
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 16:52:05 GMT 1
chciałbym mieć pewność do niewinności deviosa, bo jeśli jest niewinny to nasze szanse drastycznie rosną
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 16:58:10 GMT 1
Nawet nie wiedziałem, że jutro meczówka, olaboga.
|
|
|
Post by Shadow on Oct 10, 2023 17:14:46 GMT 1
Jeśli jesteś w mieście to powinieneś dostać karnego kutasa, a jak nie to lincz. Przedwczesne samodzielne zejście Ziemniaka jest nam MEGA na rękę, bo meczowka zrobi się 2v1 zamiast 3v1, a twój pomysł jest takim inwalidą że ja pierdolę zastanówmy się mamy 8 graczy w tym 2 mafie jeśli nie linczujemy ziemniora, to w najgorszym wypadku po 22 zostaje 5 graczy w tym dwie mafie 3:2 = meczówka już jutro jeśli linczujemy ziemniora,to w najgorszym wypadku po 22 zostaje 6 graczy w tym dwie mafie 4:2 = meczówka jutro ziemnior tak czy siak spadnie, a raczej nie jest w mafii bo inaczej byłby aktywny, jest duża szansa że trafimy dziś niewinnego, dla mnie to nie jest oczywisty wybór która opcja jest lepsza, wolałbym zagrać meczówkę 4:2 chyba? det to powinien się chyba ujawnić po linczu jeśli wystrzelimy niewinnego Nj, na moje logika Konfident bardziej do mnie przemawia. Ba gdybym był maniakiem nawet dążyłbym do tego by wykosić aktywnego a nieaktywny spadnie jako bonus. To kolejna cegiełka do mojej układanki pt. DEVIOS Mafia... I zajec bo każdy zajec to królik.
|
|