|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 18:18:31 GMT 1
W mafii 2 razy MVP, w mieście gorzej.
|
|
|
Post by zajec on Oct 10, 2023 18:29:03 GMT 1
Nie ujmując niczego koledze pshemo, ale skoro jako mieszczuch radził sobie na ogół troszkę gorzej, strzał ze strony mafiaka, który grał z nim w ostatnim czasie w różnych edycjach, nie ma większego sensu. Jeżeli cała stara gwardia stałych bywalców tej mafii ma takie odczucie do pshemo jakie ma Lewkoń, w mafii raczej próżno szukać tych osobników, ewentualnie sztuk 1. Wydaje mi się, że gdzieś w dniu 0, zanim w ogóle zaczęliśmy jakoś szczególnie pisać już na temat rozgrywki, chyba przewinął się temat pshema, że jest niezłym graczem. Ja bym widział raczej głos na niego ze strony mafiaka, który z pshemem nie grał od dawna bądź nigdy, czyt. świeżaki go2goal. A zatem, już odnosząc się do słów mentosa, ja nie jestem przekonany, że to był dobry strzał. No chyba, że stara gwardia jeszcze się odniesie do mojego pytania z poprzedniej strony, wyprowadzi mnie z błędu i przyzna, że pshemo jako mieszczuch to mega koks i za wszelką cenę trzeba go wyeliminować.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 18:29:59 GMT 1
i dziwię się, że pomijacie (LewKoń z Konfidentem) tego zajeca w rozważaniach, bo gość generalnie gra mafijnie + to wyskoczenie z bobkiem przed linczem i zniknięcie kurwa szczerze mówiąc ciężko mi oceniać glonów, przyznaje że uwziąłem się bardziej na graczy aktywny i ze swojego grona, bo ich lepiej znam. napisałbyś coś na Zajeca? tak tylko musiałem do kompa siąść pierwsze zaczepki: krążą pogłoski na mieście, że dewjoz mafia, pierwszy do linczu mentos to nie zmienił avatara, a zatem na pewno chce coś ukryć... jak dla mnie drugi mafiozo kolegów z go2goal zna, więc wypada się odnieść, czemu by nie od razu ich szturnąć jednak jak przychodzi się do czepiania nieznajomego to jest pieszczotliwie zdrastwujtie tawarisz bob już bez oskarżeń, fluff, z poprzednimi się nie bał ich nazwać mafiozami - a w bobka, którego nie zna i którego zaczepianie musiałby przyjąć na klatę (zaczepianie mentosa i deviosa można by zrzucić na karb nawiązania do relacji i zbagatelizować), się bał zaczepić i oskarżyć potem pierwszy post, gdzie chciał coś wnieść: Dowjoz bardzo chętnie i dość stanowczo atakuje kolegę Pshema, tak pierwszego dnia bez szczególnych dowodów - trzeba obserwowaćInteresująca reakcja Pshema na ataki w jego stronę, zważywszy na fakt, iż są to ataki z dupy, jedynie powód, że jest dobry to ubijmy i go sprawdźmy - trzeba obserwowaćFajna zagryweczka z zapytaniem Mentosa o to, czy mafia ma swoje forum... Ale przecież można inteligentnie udawać głupiego..."Niewinna" próba chronienia kolegi Pshemo przez towarzysza Bobka, mogą być jakieś konotacje - trzeba obserwowaćPewne powiązania niby się już kreują, ale jak to przed pierwszym morderstwem ze strony mafiaków, za bardzo nic nie wiadomo, toż to nawet nie poszlaki... Pierwszego dnia to ja bym nikogo nie przegłosowywał, towarzysze mieszkańcy. O ile obecna forma openmafia na to pozwala. ogólnie to przypadek posta, gdzie wygląda obficiej, ale mięsa mało wszystko "trzeba obserwować" - a gdzie wnioski? mentos mógł pytać poważnie, mógł udawać - co z tego wynika? jaką zajec przyjmuje wersje? na plus tekst boldem, że pierwszego dnia by nikogo nie przegłosowywał - dość odważne na mafiaka, to trochę wzięcie odpowiedzialności za lincz, jakby lekkie liderowanie --- potem przychodzi moment linczu zajec wpada na 10 minut przed linczem i pisze tak: Konopskiego oglądałem i w plecy jestem, a tutaj 10 minut zostało. To co, bobka likwidujemy? wtedy odjebanie bobka deklarowali njay i pshemo, głosowanie było na styku, można było podejrzewać, że trzeci głos to już głos skazujący w tym "trzeba obserwować" to jednak mocniej od zajeca dostał dewioz, że "atakuje bez dowodów" jednak "bobek" sie niesie, to można iść w bobka tylko trzeba sobie zrobić podkładkę w temacie - mafijny zajec bałby się, że głos z dupy w bobka może skierować na niego wzrok, bezpieczniej coś skrobnąć na szybko "e mnie ten bobek zaśmierdział" jednak jaka bylaby motywacja mafijnego zajeca, zeby dopchnac tego bobka? a) ratowanie pshema b) ratowanie mentosa z tym ze na mentosa bylo mniej szabli, tylko ta lewkonowia, czy mogli sie bac, ze jednak ktos w niego pierdolnie na odpowiedzialnosc lewkoniowa? no i jaki byl sens ratowania niewinnego pshema? moze pshemo zazielenial mocniej mafijna pare, mogli chciec go przytrzymac kosztem bobka, ktory mafiozow potencjalnie nie zazielenial tylko po chuj potem pshema mordowac w tej koncepcji (w ogole ten mord to niezle kongo na bani robi) wiec potencjalnie mentos mogl byc ratowany i bobek dobijany chyba ze ktos jeszcze byl wczoraj zagrozony i my tego nie widzimy, ale mafia w jakiejs panice widziala --- podsumowując: zajec gra mafijnie, mocniejsze oskarzenia to te w kolegow w powitalnych postach, potem bycie narratorem, niechec do mocniejszych oskarzen, znikanie przed linczem, robienie sobie podkladki na bobka i dobicie go jednak na plus ta wyboldowana koncepcja niewyjebania nikogo i motywacja do ratowania bobka tylko przy warunku mafiowania z mentosem tylko pytanie, czy plusy przykrywają minusy czy na odwrót i jeszcze kwestia czemu zajec nie poszedl w ziemniaka wczoraj, skoro blisko mu bylo opcji niewyjebywania nikogo
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 18:32:52 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 18:32:52 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 18:37:00 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 18:37:00 GMT 1
zajec, wyjaśnij, czym ci tak bobek zaśmierdział wczoraj a devios zazielenil, że w niego nie poszedłeś
i czemu nie ziemniak wczoraj mimo wszystko?
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 18:37:00 GMT 1
poczytałem trochę twoje posty i np ten wczoraj przed mordem, to byłoby bardzo fajne zagranie dla mafioka. jest to jednak edycja zapoznawcza, więc zgodnie z tradycją ci uwierzę
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 18:38:30 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 18:38:30 GMT 1
Czytasz kurwa moje posty? Bo od momentu tej propozycji zdążyłem rozkminić temat i nawet zmienić zdanie co ty taki nerwowy? mnie też wywołujesz jak walnięty jak siadłem do kompa ci o zajecu pisać ogarnij się
|
|
|
Post by zajec on Oct 10, 2023 18:41:57 GMT 1
Piernikowy - odpowiem na ostatni akapit. Bo nie miałem w głowie tego, że się wypierdala ludzi z rozgrywki za brak aktywności. Przyzwyczajony jestem do innej wersji gry i trza się wczuć w obecne realia. Wpadłem na 10 minut przed linczem, trzeba było szybko decyzję podjąć. Powód głosu na bobka: nie znam go, a styl gry przed linczem jakoś mi nie pasował, w dodatku zasugerowałem się jednym z wpisów dewiosa, tak niewiele sprzed linczu, że bobek nie gra jak zwykle. Głosowanie w dniu 0 - czy to nie wystarczy? Według mnie oczywiście, że tak. Totalnie nic nie wiadomo do momentu pierwszego morderstwa mafii, takie ja mam podejście.
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 18:42:11 GMT 1
wiec potencjalnie mentos mogl byc ratowany i bobek dobijany
Mnie się taka mafia trochę wyklucza, szczególnie kiedy chwile temu Zajec pisał: Nie ujmując niczego koledze pshemo, ale skoro jako mieszczuch radził sobie na ogół troszkę gorzej, strzał ze strony mafiaka, który grał z nim w ostatnim czasie w różnych edycjach, nie ma większego sensu. Jeżeli cała stara gwardia stałych bywalców tej mafii ma takie odczucie do pshemo jakie ma Lewkoń, w mafii raczej próżno szukać tych osobników, ewentualnie sztuk 1. Wydaje mi się, że gdzieś w dniu 0, zanim w ogóle zaczęliśmy jakoś szczególnie pisać już na temat rozgrywki, chyba przewinął się temat pshema, że jest niezłym graczem. Ja bym widział raczej głos na niego ze strony mafiaka, który z pshemem nie grał od dawna bądź nigdy, czyt. świeżaki go2goal.
A zatem, już odnosząc się do słów mentosa, ja nie jestem przekonany, że to był dobry strzał. No chyba, że stara gwardia jeszcze się odniesie do mojego pytania z poprzedniej strony, wyprowadzi mnie z błędu i przyzna, że pshemo jako mieszczuch to mega koks i za wszelką cenę trzeba go wyeliminować. Ze świeżych graczy mamy Zajec, Mentos, Koler, Ziemniak(nie uwierze że to afk mafiozo). Z dwójki Mentos, Koler ten drugi ma raczej mocniejszą pozycje, więc byłby to mafijny plejs sugerować linczowanie swojego kolegi z mafii
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 18:42:22 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 18:42:22 GMT 1
zajec Konfidentmafioza wylatujący za nieaktywność: rzadziej niż miastowy w moim doświadczeniu, ale nie niemożliwe powiedziałbym, że na czterech odpadających tak miastowych przypadnie jeden mafioza
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 18:47:38 GMT 1
Niewinni: NJay, piernikowy, Koler(przynajmniej nie do linczowania) zostają nam Mentos, Zajec, Lewkoń Jeśli kupuje twój post na temat Zajeca, to z zastrzeżeniem że on raczej nie jest w mafii z Mentosem Zostaje Zajec + Lewkoń. Co pisał Lewkoń na temat Zajca od początku rozgrywki: Spokojnie, Zajec nie królik, nie ucieknie. Shadow Jako jakiego gracza pamiętasz Zajeca z dawnych czasów? Mógłbyś też coś takiego napisać o Mentosie? E: Zwłaszcza w mafii. Mentos, jak widzisz Kolersa, Konfidenta, Zajeca i Piernikowego? Co pisze Zajec o Lewkoniu? Nie ujmując niczego koledze pshemo, ale skoro jako mieszczuch radził sobie na ogół troszkę gorzej, strzał ze strony mafiaka, który grał z nim w ostatnim czasie w różnych edycjach, nie ma większego sensu. Jeżeli cała stara gwardia stałych bywalców tej mafii ma takie odczucie do pshemo jakie ma Lewkoń, w mafii raczej próżno szukać tych osobników, ewentualnie sztuk 1. Wydaje mi się, że gdzieś w dniu 0, zanim w ogóle zaczęliśmy jakoś szczególnie pisać już na temat rozgrywki, chyba przewinął się temat pshema, że jest niezłym graczem. Ja bym widział raczej głos na niego ze strony mafiaka, który z pshemem nie grał od dawna bądź nigdy, czyt. świeżaki go2goal. A zatem, już odnosząc się do słów mentosa, ja nie jestem przekonany, że to był dobry strzał. No chyba, że stara gwardia jeszcze się odniesie do mojego pytania z poprzedniej strony, wyprowadzi mnie z błędu i przyzna, że pshemo jako mieszczuch to mega koks i za wszelką cenę trzeba go wyeliminować. Wsio, to wszystko
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 18:48:31 GMT 1
Czytasz kurwa moje posty? Bo od momentu tej propozycji zdążyłem rozkminić temat i nawet zmienić zdanie co ty taki nerwowy? mnie też wywołujesz jak walnięty jak siadłem do kompa ci o zajecu pisać ogarnij się no i nie bądź taki wrażliwy...
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 18:50:23 GMT 1
To co, jestem w mafii? Jak to widzicie?
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 18:54:00 GMT 1
nie mam pojęcia, ale wiem też że po dedukcji i eliminowaniu kolejnych graczy jesteś dla mnie najrozsądniejszą opcją
|
|
|
Post by Lewkoń on Oct 10, 2023 18:56:04 GMT 1
Dlaczego rozsądniejszą, niż twój brat bliźniak, Kolers?
|
|
|
Post by zajec on Oct 10, 2023 18:56:13 GMT 1
Lew i Koń odniósł się raz jeszcze do mnie: Nikogo nie linczować? Na szczęście to niemożliwe. Nie pochwalił mojego pomysłu dnia bez linczu. Niewinni: NJay, piernikowy, Koler(przynajmniej nie do linczowania) zostają nam Mentos, Zajec, Lewkoń Jeśli kupuje twój post na temat Zajeca, to z zastrzeżeniem że on raczej nie jest w mafii z Mentosem Zostaje Zajec + Lewkoń. Jest jeszcze wersja, że mnie nie ma w mafii. Jak to wtedy ułożysz?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 18:56:38 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy on Oct 10, 2023 18:56:38 GMT 1
nie mam pojęcia, ale wiem też że po dedukcji i eliminowaniu kolejnych graczy jesteś dla mnie najrozsądniejszą opcją jak LewKoń w mafii z zajecem, to czemu zajec tak kijem dopychał bobka wczoraj na przypale? LewKoń nie był zagrożony zajec mógł oglądać show pshemowo-bobkowe
|
|
|
Post by Shadow on Oct 10, 2023 18:58:35 GMT 1
To ja się powtórzę zajec i nj. Piernikowy z testamentem jak to ktoś już zauważył trochę taki smierdzacy ale jestem jakoś tak na niego cięty od początku więc może już nie jestem obiektywny. Mam pierwszą 3. Potem lewkoń i Konfident a na końcu ale tuż przede mną mentos. Tak wiem, łączyłem go z Pshemem jako mafijakami ale to coś głębszego. Taka moja pokręcona taktyka. Nie sprawdziła się do końca bo Pshemo padł i okazał się zwykłym mieszczuchem no ale kto umarł ten nie żyje. Czyli, jeżeli padnie głosowanie na kogoś z 3 podanych to się przyłączę. Jeśli ktoś inny to musicie mnie mocno przekonać.
|
|
NJay
Gracz
|
Rozgrywka
Oct 10, 2023 19:02:12 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Oct 10, 2023 19:02:12 GMT 1
Przepraszam współmieszkańców za absencję, już się biorę za nadrabianie.
|
|
|
Post by Konfident on Oct 10, 2023 19:04:08 GMT 1
Dlaczego rozsądniejszą, niż twój brat bliźniak, Kolers? Jaki brat bliźniak? Lew i Koń odniósł się raz jeszcze do mnie: Nikogo nie linczować? Na szczęście to niemożliwe. Nie pochwalił mojego pomysłu dnia bez linczu. Niewinni: NJay, piernikowy, Koler(przynajmniej nie do linczowania) zostają nam Mentos, Zajec, Lewkoń Jeśli kupuje twój post na temat Zajeca, to z zastrzeżeniem że on raczej nie jest w mafii z Mentosem Zostaje Zajec + Lewkoń. Jest jeszcze wersja, że mnie nie ma w mafii. Jak to wtedy ułożysz? No wtedy będzie klops, ale staram się konsekwentnie clearować kogo mogę, niektórych nawet na słowo. Mentos, Zajec, Lewkoń - do tej trójki jestem po prostu najmniej przekonany, sprawdziłem sobie wasze interakcje z Lewkoniem i tak jakoś wyszło. Jeśli jesteś niewinny to trochę psuje mi się koncepcja, bo Lewkoń mocno walił w Mentosa nie mam pojęcia, ale wiem też że po dedukcji i eliminowaniu kolejnych graczy jesteś dla mnie najrozsądniejszą opcją jak LewKoń w mafii z zajecem, to czemu zajec tak kijem dopychał bobka wczoraj na przypale? LewKoń nie był zagrożony zajec mógł oglądać show pshemowo-bobkowe No rzeczywiście ma to sens
|
|