|
Rozgrywka
Oct 20, 2023 10:11:21 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 20, 2023 10:11:21 GMT 1
no nie no, stawianie tak sprawy akurat w stosunku do mnie jest nie fair, ja mam swoje powody, które przedstawiłem jeszcze zanim Grubol przedstawił swoje a to że się wspieram zdaniem pewnego niewinnego to chyba nic niezrozumiałego natomiast staram się jeszcze przemyśleć, co nam daje dziś największe szanse powodzenia Wiesz, że krzyczałeś, że wszyscy poza grubolem olali Twojego wallposta na mój temat, a moją kompleksową odpowiedz na każdy z argumentów generalnie zlałeś? Odpowiedziałeś chyba tylko na temat łapania za słówka. Czy to jest dochodzenie do prawdy? Odpowiedzi jak widać nie przyjąłeś do siebie w żaden sposób, pamiętasz tylko ze rzuciłeś wallposta i masz solidne podstawy oddać ten głos
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 20, 2023 10:18:31 GMT 1
no nie no, stawianie tak sprawy akurat w stosunku do mnie jest nie fair, ja mam swoje powody, które przedstawiłem jeszcze zanim Grubol przedstawił swoje a to że się wspieram zdaniem pewnego niewinnego to chyba nic niezrozumiałego natomiast staram się jeszcze przemyśleć, co nam daje dziś największe szanse powodzenia Wiesz, że krzyczałeś, że wszyscy poza grubolem olali Twojego wallposta na mój temat, a moją kompleksową odpowiedz na każdy z argumentów generalnie zlałeś? Odpowiedziałeś chyba tylko na temat łapania za słówka. Czy to jest dochodzenie do prawdy? Odpowiedzi jak widać nie przyjąłeś do siebie w żaden sposób, pamiętasz tylko ze rzuciłeś wallposta i masz solidne podstawy oddać ten głos no nie, odnosiłem się jeszcze np. do tego jak mi z Harrierem zarzucaliście brak logiki w tym, że uznałem, że masz więcej postaranka niż zwykle, a na początku twoje ratio shitpostów do merytoryki nie było takie dobre, jak to przedstawiałeś a część odpowiedzi przyjąłem, część nie, szczególnie że były mocno subiektywne, jak tam pisałeś np. że ja się poczułem opluty a ty mi na to, że przewertowałeś oczami i nie wyczytałeś, no jak ja mam z czymś takim dyskutować? to jest słowo przeciwko słowu, podałem swoje subiektywne odczucie, ty możesz mówić prawdę albo mi ściemniać
|
|
Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 10:33:39 GMT 1
Największe szanse powodzenia daje nam po prostu uderzenie w mafię. Uważam, że Doda i Tytus to dwie najpewniejsze mafie, a mam Dodę ponad Tytusem bo uważam, że tam odczyt Grubola był najmniej spaczony przez jego pryzmat autopercepcji (w sensie, że odczyt Grubola na Dodzie był najmniej uzależniony od tego, jak traktowała go Doda; moim zdaniem zbytnie skupienie Grubola na tym aspekcie skopało jego odczyty i m. in. zabiło Papieża, więc staram się wziąć na to korektę).
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 10:54:14 GMT 1
Odnoszę wrażenie, że Grubol za bardzo się starał i po prostu przekombinował. Trzeba było walić po tych mafijnych, a nie w ten sposób się pierniczyć.
Na pewno w gronie Centrysta/Harrier/Krokiet/ozdoba są mafie, nie mówię, że tak nie jest. Ale trzeba najpierw odstrzelić tych z niższej półki.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 20, 2023 10:55:09 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 20, 2023 10:55:09 GMT 1
Wiesz, że krzyczałeś, że wszyscy poza grubolem olali Twojego wallposta na mój temat, a moją kompleksową odpowiedz na każdy z argumentów generalnie zlałeś? Odpowiedziałeś chyba tylko na temat łapania za słówka. Czy to jest dochodzenie do prawdy? Odpowiedzi jak widać nie przyjąłeś do siebie w żaden sposób, pamiętasz tylko ze rzuciłeś wallposta i masz solidne podstawy oddać ten głos no nie, odnosiłem się jeszcze np. do tego jak mi z Harrierem zarzucaliście brak logiki w tym, że uznałem, że masz więcej postaranka niż zwykle, a na początku twoje ratio shitpostów do merytoryki nie było takie dobre, jak to przedstawiałeś a część odpowiedzi przyjąłem, część nie, szczególnie że były mocno subiektywne, jak tam pisałeś np. że ja się poczułem opluty a ty mi na to, że przewertowałeś oczami i nie wyczytałeś, no jak ja mam z czymś takim dyskutować? to jest słowo przeciwko słowu, podałem swoje subiektywne odczucie, ty możesz mówić prawdę albo mi ściemniać Okej, czyli ta wymiana argumentów nijak nie wpłynęła na Twoje postrzeganie?
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 10:59:11 GMT 1
Jakbym miał posortować w/w grono, to od najmniej mafijnego: ozdoba>Krokiet>Harrier>Centrysta. Ozdoba kupił mnie postowaniem podczas konfliktu Papież/Grubol i trudno mi się od tego odwrócić. Krokiet też miał wtedy trochę dobrych postów.
Niestety nie mamy pola do pomyłki, bo musieliście zobaczyć kolor Grubola. Ale jakbyście za mną poszli, to kazałbym wam wjechać w Dodę, potem w Tytusa, potem w Centrystę i na końcu w Harriera.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 11:03:10 GMT 1
Naprawdę wkurwia mnie ten konflikt Papież/Grubol bo we wcześniejszych etapach gry miałem ich obu za miastowych.
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 20, 2023 11:05:19 GMT 1
no nie, odnosiłem się jeszcze np. do tego jak mi z Harrierem zarzucaliście brak logiki w tym, że uznałem, że masz więcej postaranka niż zwykle, a na początku twoje ratio shitpostów do merytoryki nie było takie dobre, jak to przedstawiałeś a część odpowiedzi przyjąłem, część nie, szczególnie że były mocno subiektywne, jak tam pisałeś np. że ja się poczułem opluty a ty mi na to, że przewertowałeś oczami i nie wyczytałeś, no jak ja mam z czymś takim dyskutować? to jest słowo przeciwko słowu, podałem swoje subiektywne odczucie, ty możesz mówić prawdę albo mi ściemniać Okej, czyli ta wymiana argumentów nijak nie wpłynęła na Twoje postrzeganie? no tak średnio bym powiedział, dużo argumentów które tam wyciągałem wciąż imo są w mocy bardziej już wpłynęła twoja reakcja na lincz na Grubolu, bo imo wyglądała dość autentycznie, dlatego mam problem
|
|
|
Post by ANDRZEJ LEPPER on Oct 20, 2023 11:05:56 GMT 1
Olinek Okrąglinek - 5 - Laura Pergolizzi, Oświecony Centrysta, Przyczajony Tygrys, Stary Niedźwiedź, Tytus Bańka Oświecony Centrysta - 3 - ANDRZEJ LEPPER, Maximus, Olinek Okrąglinek Przyczajony Tygrys - 2 - Doda, Papież Doda - 2 - Dawid Ozdoba, Melania Trump Papież - 2 - Grubol, Thane Słony Krokiet 2 - luci, sleuthhound Stary Niedźwiedź - 1 - Harrier Du Bois
TYTUS PEWNIE BĘDZIE W TEJ MAFII OSTATECZNIE
|
|
|
Rozgrywka
Oct 20, 2023 11:06:16 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 20, 2023 11:06:16 GMT 1
Okej, czyli ta wymiana argumentów nijak nie wpłynęła na Twoje postrzeganie? no tak średnio bym powiedział, dużo argumentów które tam wyciągałem wciąż imo są w mocy bardziej już wpłynęła twoja reakcja na lincz na Grubolu, bo imo wyglądała dość autentycznie, dlatego mam problem To podkreśl mi co dalej w mocy
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 20, 2023 11:06:26 GMT 1
Naprawdę wkurwia mnie ten konflikt Papież/Grubol bo we wcześniejszych etapach gry miałem ich obu za miastowych. a ty tak naprawdę robiłeś cokolwiek, żeby ten konflikt powstrzymać albo odwieść ludzi od tego głosowania? bo po fakcie to se można mowić i zgrywać sprawiedliwego wśród narodów świata
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 20, 2023 11:07:11 GMT 1
no tak średnio bym powiedział, dużo argumentów które tam wyciągałem wciąż imo są w mocy bardziej już wpłynęła twoja reakcja na lincz na Grubolu, bo imo wyglądała dość autentycznie, dlatego mam problem To podkreśl mi co dalej w mocy mam się cofnąć do tej analizy i ci odpowiedzieć punkt po punkcie? jak chcesz, to to dzisiaj zrobię
|
|
|
Rozgrywka
Oct 20, 2023 11:11:19 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 20, 2023 11:11:19 GMT 1
No wróć do tego co pozostawiło niedosyt i dalej pozwala stwierdzać, że jestem winny myśle ze całą swoją gierkę mogę wybronić
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 20, 2023 11:12:16 GMT 1
git, jak się obrobię z robotą to wleci
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 11:23:41 GMT 1
Naprawdę wkurwia mnie ten konflikt Papież/Grubol bo we wcześniejszych etapach gry miałem ich obu za miastowych. a ty tak naprawdę robiłeś cokolwiek, żeby ten konflikt powstrzymać albo odwieść ludzi od tego głosowania? bo po fakcie to se można mowić i zgrywać sprawiedliwego wśród narodów świata Oczywiście, że nie. Nic nie zrobiłem. Opowiedziałem się po jednej ze stron i nawet zrobiłem z nich parę mafia/miasto ze względu na to, w jaki sposób mówili o sobie nawzajem. Dałem się porwać fali. Moim zdaniem odnosili się do siebie tak okropnie, że po prostu konieczne było ich wyrzucenie, bo "po prostu musiała tam być mafia." A okazało się, że nie. Okazało się, że dwóch głośnych miastowych skoczyło sobie do gardeł i storpedowało rozgrywkę, chociaż naprawdę się starali szukać mafii. Z oczywistych powodów mnie to wkurwia. Ale moim zdaniem mówienie, że nie próbowałem odwieść ludzi od tego głosowania, jest niesprawiedliwe. Nikt nie próbował. Ozdoba odbijał tylko w Papieża. Krokiet odbijał w siebie i pisał na maksymalnym wkurwie. Reszta albo opowiedziała się po jednej ze stron, albo nic treściwego nie napisała. To nie jest tak, że rozważaliśmy sytuację i postanowiliśmy uderzyć w tą kłótnię. Bardzo szybko utworzyły się dwa obozy.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 11:28:03 GMT 1
Odczytuję emocjonalne zaangażowanie we wczorajszy konflikt jako miastowe, ponieważ był to konflikt między dwoma miastowymi. Mafia by się z niego cieszyła i próbowałaby go w jakiś sposób wykorzystać na swoją korzyść. Na pewno nie miałaby prawdziwego emocjonalnego zaangażowania.
Z tego powodu mam ozdobę i Krokieta na czele szeregu "grubszych ryb", który podałem wcześniej.
Z tego powodu miałem luciego jako potencjalną mafię. Mafia postanowiła go zabić w nocy. Normalnie podejrzewałbym, że w takim razie kogoś nieprawidłowo uniewinniam, ale skoro powiedziano mi, że na MafiaCorner często zabija się tak, żeby nie wyjawić informacji, to ignoruję ten aspekt.
Teraz zostają mi cztery oczywiste imiona. I w te cztery imiona będę celował -- chyba, że zmienię zdanie. Zaczynam od tych najbardziej gloniastych, bo jeśli ktoś z tej czwórki miałby się uniewinnić, to wolę zostawić ich na koniec, żeby mieli na to więcej czasu.
Wydaje mi się, że moje podejście jest jak najbardziej rozsądne. I zachęcam do głosowania na Dodę.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 11:41:05 GMT 1
Samolubnie uważam też, że gram swoją najbardziej miastową rozgrywkę od długiego czasu, ale zrozumiem, jeśli nikt mi w to nie uwierzy. W końcu turbomafiozo Maximus przyszedłby tu, wylosowałby mafię, i oplótłby wszystkich wokół swojego palca tak, że wystrychnąłby całe miasto na dudka.
Ale do rzeczy.
Mam wrażenie, że wyciągnięcie mojej tożsamości przez Grubola było złe dla rozgrywki. Utrudnia to miastowym zaakceptowanie, że jestem po prostu miastowym, i otworzyło to bramkę do atakowania mnie. Byłem konsensusowo traktowany jako miastowy do momentu, w którym moja tożsamość została wyciągnięta. Wprawdzie niespecjalnie starałem się ją ukrywać, ale nadal. Trochę mi z tego powodu przykro.
Chciałbym też zaznaczyć, że w dniu dzisiejszym -- niezależnie od mojego koloru -- szedłbym po zwycięstwo. Jeśli jestem miastowym, to jest to moja ostatnia szansa na wygraną. Jeśli jestem w mafii, to lepiej wygrać teraz, niż później -- miasto ma mniej informacji i mamy najwięcej głosów do przeważenia szali.
Dlatego zamiast czytania mnie, proponuję czytać Dodę. Czytając mnie macie cały czas ten pryzmat mojej kompetencji. Nie przeczytacie mnie prawidłowo, bo cały czas myślicie, że przecież ja jestem wspaniałym graczem i ja mogę was wszystkich w każdej chwili wieść na manowce. Dlatego ściągam z was ten balast -- czytajcie Dodę zamiast mnie.
Prosta sprawa. Jeśli jesteście zdania, że Doda jest miastową, to w takim razie muszę być w mafii i próbuję uzyskać ostatni lincz na miastowym. Jeśli nie jesteście zdania, że Doda jest miastową, to jestem miastowym i próbuję jakimś cudem wygrać tą rozgrywkę dla miasta.
A jeśli myślicie, że to wszystko to jakaś taktyczna zagrywka -- wrzucenie towarzysza pod autobus, żebym lepiej wyglądał -- proszę, pomyślcie jeszcze raz. Z łatwością mogę dzisiaj wygrać bez takich manewrów. Atakowaniem teraz partnerów bardzo sobie utrudniam. Jakbym chciał lepiej wyglądać, to głosowałbym na Laurę, kiedy ona spadła. To nie próbowałbym cały czas linczować miastowych, może oprócz Centrysty. To nie antagonizowałbym zarówno Grubola, jak i Papieża poprzez skłonienie się przeciwko nim dwa razy pod rząd (najpierw przeciwko Papieżowi, a potem przeciwko Grubolowi, chociaż ws. tego ostatniego ostatecznie zmieniłem zdanie). Nie gram pod dobry wygląd. Moja cała rozgrywka nie jest pod dobry wygląd. Albo próbuję linczować mafię i dotychczas mi się nie udawało, albo próbuję linczować miastowych, ponieważ jestem w mafii.
Dlatego czytajcie Dodę, a nie mnie. Jeśli nie czytacie jej jako miastowej, to nie macie powodu, żeby mnie podejrzewać -- i nie macie powodu, żeby za mną nie iść. Jeśli czytacie ją jako miastową -- proszę bardzo, w takim razie jestem w mafii, trudno. Mogę się mylić jako miastowy, ale jest to obecnie mój najlepszy plan na kontynuację rozgrywki i nie sądzę, żebym miał inaczej zagłosować. Dlatego prezentuję wam w/w strategię i zachęcam do jej realizacji.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 20, 2023 12:03:55 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 20, 2023 12:03:55 GMT 1
Miasto się samo rozpierdala od paru dni ale to jest genialna partia mafii
Nie ma punktów zaczepienia.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 12:10:17 GMT 1
Miasto się samo rozpierdala od paru dni ale to jest genialna partia mafii Nie ma punktów zaczepienia. Bo moim zdaniem mafia całą grę nie wychodziła przed szereg. Nie musiała. Każdy miastowy, który wyszedł przed szereg, później tego pożałował. (Grubol, Papież, do pewnego stopnia Tygrys przez to d1...) A ci miastowi, którzy nie wyszli przed szereg, padli w nocy (Thane, Melania).
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 20, 2023 12:15:04 GMT 1
Dobra, ogarnąłem się w miarę z robotą. Jesteśmy po linczu numer trzy, poleciał Tygrys, wpada Grubol, mówi "mordo zaufaj mi" i leci LP, w zasadzie bez walki. Dlaczego bez walki? Teoretycznie dlatego, że mafia mogła być słaba, no ale słaba mafia nie doprowadziłaby (w 99 na 100 przypadków) do meczówki 5-4. Oddanie LP albo było częścią planu na wyrobienie sobie pozycji, albo większość mafii była w stosunku do niej tak spozycjonowana, że nie mogli za bardzo jej skutecznie bronić. Przed jawną deklaracją/namawianiem Grubola na Laurę krokiet był jedyną osoba, która aktywnie i otwarcie czytała laurę jako niewinną, wahadło było zdecydowanie wychylone w stronę odjebania jej w przeciągu 1-2-3 dni, co niżej potwierdzi post Leppera. Idziemy do postu, który rozpoczął domino: mafiacorner.boards.net/post/77322/threadco się dzieje: - krokiet daje ją najniżej w ogóle ze wszystkich graczy, obok niedźwiedzia - Maximus daje ją jako drugą od końca (po niedźwiedziu) - ozdoba popiera pomysł pójścia w laurę (s. 141) - ja piszę chcę zlinczować kogoś z grupy laura/niedźwiedź - Lepper chce linczować niedźwiedzia (s. 142) - ozdoba pisze, że laura jest 50/50 z niedźwiedziem (s. 143) - centrysta pisze, że może iść w laurę, ale jak padnie zielona, to idzie za papieżem - pierwszy post na s. 144: Lepper przytomnie zauważa, że bez grubola laura i tak byłaby top3 do linczu - papież „broni” laury jako jedyny jawnie wskazując, że wolałby tytusa (s. 145) - trump zdecydowanie laura, jeśli winna to niedźwiedź/tytus albo maximus- claim laury Co z tego wynika: - krokiet czytając rozgrywkę wyrywkowo dziwna zmiana zdania (jak będzie trzeba to rozwinę, ale kurwa nie mam zamiaru raczej), z no laura raczej niewinna do top2 cel do linczu, przy czym pierwszą część wypowiedzi opieram na swojej pamięci jak to wyglądało, otwarcie mówię że piszę na żywca i tego nie sprawdziłem - przyjmując wersję „mafia przyłącza się do linczu, żeby zgarnąć pozycję”, z żywych graczy można wyróżnić tutaj grono: maximus, ozdoba, ja, od biedy ten centrysta, ale on już wjechał spóźniony na przyjęcie i chuj by z tego dostał - sleuth został autorytarnie wpierdolony w kolejkę i to był dla mafii prezent, wg mnie post trump trafnie odzwierciedla ówczesne nastroje w mieście -> po laurze byłoby tytus/niedźwiedź albo maximusw następnej części co wychodzi z linczu na Sleuthu.
|
|