Maximus
Edycja#37
Limit: 371
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 12:17:00 GMT 1
Przypominał mi się jeden post Dody, w którym napisała, że Grubol nie wywlekałby mojej tożsamości, gdybyśmy byli razem w mafii. To prawda, ale ten post nie był miastowy. Grubol i tak prawie zawsze wczoraj by padł, byłby zielony, i w rezultacie nikt nie mógłby myśleć, że ja i Grubol jesteśmy razem w mafii (bo przecież Grubol padł zielony). Innymi słowy, Doda dała dobrą opinię, ale opinia była na temat czegoś, co i tak zostałoby zaraz potwierdzone przez lincz. Przecież nie próbowała linczować poza mną i Grubolem, ani nie próbowała nawet zlinczować mnie. To nie jest tak, że poszła z tego jakaś głębsza analiza.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 12:18:03 GMT 1
Miasto się samo rozpierdala od paru dni ale to jest genialna partia mafii Nie ma punktów zaczepienia. Bo moim zdaniem mafia całą grę nie wychodziła przed szereg. Nie musiała. Każdy miastowy, który wyszedł przed szereg, później tego pożałował. (Grubol, Papież, do pewnego stopnia Tygrys przez to d1...) A ci miastowi, którzy nie wyszli przed szereg, padli w nocy (Thane, Melania). Sleuthhound też się kwalifikuje, zapomniałem o nim.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 20, 2023 12:24:31 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 20, 2023 12:24:31 GMT 1
Wrzuciłem swoje zdanie w temat, że laura w ogóle nie pozoruje a pozostałe mafijne kreacje tego gracza jednak pozorowały szukanie mafii. To miał być plus przy tej osobie i płaszczyzna do rozmowy na jej temat. Nie było to uniewinnienie. Przy rozpatrywaniu całości umieściłem ją juz na dole. Ale byłem tez tym który miał wątpliwości kiedy zrobiła claim księdza, kiedy inni tej wątpliwości nie mieli. Po prostu znalazłem sobie w głowie powód dla którego mogłaby być niewinna
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 20, 2023 12:29:29 GMT 1
a ty tak naprawdę robiłeś cokolwiek, żeby ten konflikt powstrzymać albo odwieść ludzi od tego głosowania? bo po fakcie to se można mowić i zgrywać sprawiedliwego wśród narodów świata Oczywiście, że nie. Nic nie zrobiłem. Opowiedziałem się po jednej ze stron i nawet zrobiłem z nich parę mafia/miasto ze względu na to, w jaki sposób mówili o sobie nawzajem. Dałem się porwać fali. Moim zdaniem odnosili się do siebie tak okropnie, że po prostu konieczne było ich wyrzucenie, bo "po prostu musiała tam być mafia." A okazało się, że nie. Okazało się, że dwóch głośnych miastowych skoczyło sobie do gardeł i storpedowało rozgrywkę, chociaż naprawdę się starali szukać mafii. Z oczywistych powodów mnie to wkurwia. Ale moim zdaniem mówienie, że nie próbowałem odwieść ludzi od tego głosowania, jest niesprawiedliwe. Nikt nie próbował. Ozdoba odbijał tylko w Papieża. Krokiet odbijał w siebie i pisał na maksymalnym wkurwie. Reszta albo opowiedziała się po jednej ze stron, albo nic treściwego nie napisała. To nie jest tak, że rozważaliśmy sytuację i postanowiliśmy uderzyć w tą kłótnię. Bardzo szybko utworzyły się dwa obozy. no tak, tylko mi chodzi o to, że chyba jedyny tak nad tym publicznie ubolewasz, cała reszta po prostu wie, że zjebała i nie odczuwa konieczności zaznaczania tego dobitnie w temacie
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 12:32:18 GMT 1
Oczywiście, że nie. Nic nie zrobiłem. Opowiedziałem się po jednej ze stron i nawet zrobiłem z nich parę mafia/miasto ze względu na to, w jaki sposób mówili o sobie nawzajem. Dałem się porwać fali. Moim zdaniem odnosili się do siebie tak okropnie, że po prostu konieczne było ich wyrzucenie, bo "po prostu musiała tam być mafia." A okazało się, że nie. Okazało się, że dwóch głośnych miastowych skoczyło sobie do gardeł i storpedowało rozgrywkę, chociaż naprawdę się starali szukać mafii. Z oczywistych powodów mnie to wkurwia. Ale moim zdaniem mówienie, że nie próbowałem odwieść ludzi od tego głosowania, jest niesprawiedliwe. Nikt nie próbował. Ozdoba odbijał tylko w Papieża. Krokiet odbijał w siebie i pisał na maksymalnym wkurwie. Reszta albo opowiedziała się po jednej ze stron, albo nic treściwego nie napisała. To nie jest tak, że rozważaliśmy sytuację i postanowiliśmy uderzyć w tą kłótnię. Bardzo szybko utworzyły się dwa obozy. no tak, tylko mi chodzi o to, że chyba jedyny tak nad tym publicznie ubolewasz, cała reszta po prostu wie, że zjebała i nie odczuwa konieczności zaznaczania tego dobitnie w temacie Myślisz, że robię to, żeby zyskać w oczach miastowych...? Czy jaki jest tutaj argument? Bo nie wiem, do czego to prowadzi. A jeśli tak myślisz, to jest wręcz przeciwnie, bo robiąc to zaznaczam swoje błędy. Można by nawet skonstruować argument, że rozegrałem tę kłótnię najbardziej mafijnie, jak się dało, bo nakreśliłem "Grubol/Papież zawsze jedna mafia," a było ich 0 i jesteśmy w meczówce.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 20, 2023 12:33:13 GMT 1
Potwierdzenie już po linczu tego, o czym pisałem w poprzednim poście: Ale tak na spokojnie do zastanowienia kto pierwszy by miał zlecieć: tytus czy niedźwiedź Olinek Okrąglinek - 5 - Laura Pergolizzi, Oświecony Centrysta, Przyczajony Tygrys, Stary Niedźwiedź, Tytus Bańka a jak się wjebali grupą w tego olinka? xdd chyba w miarę szybko, no przed pierwszym linczem, podobieństwa do służby były widoczne No w sumie i Tytus, i Niedźwiedź mogą być. chwilę wcześniej spijanie śmietanki przez maximusa: Posty Laury wobec mnie były nacechowane złą wolą i miło było to zauważyć. edit: śmietankę spijało więcej osób, ale już nie żyją xDDD ==== chwilę po 22 Grubol wskazuje prezent dla mafii, tj. Sleutha, zobaczmy co się dzieje: Jutro będę prosił ponownie o zaufanie ze strony miasta i zlinczowanie Sleuthounda. Na 95% jego, jeszcze czytam i będę czytał. Wyszedł dzisiaj poza ramy wiarygodności. To był mafijny teatr. Nie zależy mu w ogóle na tym co się wydarzy w tej edycji, niewinny gracz "Antura" bywa zwariowany, ale intencje ma zawsze dobre. Nie widzę żadnych dobrych intencji w tym co robi w tej edycji. Performance na wariactwo. Mam tu poziom przekonania na równi z Laurą.
- Krokiet oponuje (s. 152) - Harrier oponuje - Papież mówi, że może być - Maximus w odpowiedzi na opory Krokieta rzuca, że „nie chce linczować Grubola, jeśli ten nie trafi ze Sleuthem” - mafiacorner.boards.net/post/77602/thread- Trump jest za Sleuthem - ja chcę ciągnąć temat Tytus/Niedźwiedź (s. 155) - Krokiet mówi, że Tytus pokazał dzisiaj dobrą stronę i powinien być rozpatrywany później, niż Niedźwiedź (s. 156) - ja wrzucam swoją tierlistę, na dole jest czwórka Sleuth-Tytus-Ozdoba-Niedźwiedź, chcę bronić Sleutha, więc gdzieś wyżej jest misclear i najprędzej to Centrysta/Maximus W zasadzie na tym kończy się faza „przyjmowania” przez miasto Sleutha jako celu do linczu, później ozdoba wrzuca analizę na papieża i się napierdalają, centrysta się napierdala z ozdobą, ale temat Sleutha się przyjął. Co z tego może wynikać: - można wyprowadzić tezę, że mafia Krokiet+Harrier na minuty po wskazaniu Sleutha przewidziała, że temat się przyjmie w mieście i aktywnie oponowała, no ale ja wiem, że takie coś nie miało miejsca - temat został gremialnie przyjęty opinią niewinnych (Papież+Trump) - jak już rozpatruję w swoim kontekście ataki wyprzedzające, to na zasadzie „a w zasadzie dlaczego nie”, ten post Maximusa o nielinczowaniu Grubola też można podciągnąć pod budowanie strategii, no ale jakbym miał być uczciwy, to tak średnio mi to wygląda - prędzej powiedziałbym, że to taka miękkie potwierdzenie tego celu oprócz Papieża i Trumpa (w zasadzie: przed nimi) - jeżeli rozpatrujemy wersję, że Maximus jest w mafii, to wniosek i tak jest taki, że mafia nie chciała stać przy przyklepaniu tego celu, no bo inne osoby się tu nie wypowiedziały, więc do tego celu mógł zostać oddelegowany MAKSYMALNIE Maximus - pytanie w związku z tym: jak zachowałaby się mafia widząc, że niewinny Grubol daje jej prezent w postaci pchania niewinnego, jednocześnie dając głowę pod topór w razie pomyłki? - huj wie, ale W TYM KONTEKŚCIE ten post Maximusa „ja bym go nie linczował nawet jak się pomyli” w sumie można jednak uznać za jakieś budowanie strategii
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 20, 2023 12:38:43 GMT 1
Ale to uważasz, że jak Centrysta mafia, to mafia też Tytus i/lub Niedźwiedź i wtedy czwórką weszli w Olinka, a jak Centrysta niewinny, to Tytus i/lub Niedźwiedź też niewinny, czyli wtedy mafia nie weszła w Olinka? Gdzie tu sens, gdzie logika? Centrysta mafia -> było kogo ratować -> pełno mafii na Olinku (Tytus i/lub Niedźwiedź). Centrysta miastowy -> nie było kogo ratować -> nie ma podstaw, żeby na Olinku było dużo mafii (a czerwona pokazała się już Laura). Myślę, że potencjalnie działa to w dwie strony (Tytus i/lub Niedźwiedź mafia -> Centrysta mafia). to aktualne? bo pchasz Dodę, a w twojej głównej wizji świata Tytus musi być w mafii, więc Centrysta też
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 20, 2023 12:39:25 GMT 1
Wrzuciłem swoje zdanie w temat, że laura w ogóle nie pozoruje a pozostałe mafijne kreacje tego gracza jednak pozorowały szukanie mafii. To miał być plus przy tej osobie i płaszczyzna do rozmowy na jej temat. Nie było to uniewinnienie. Przy rozpatrywaniu całości umieściłem ją juz na dole. Ale byłem tez tym który miał wątpliwości kiedy zrobiła claim księdza, kiedy inni tej wątpliwości nie mieli. Po prostu znalazłem sobie w głowie powód dla którego mogłaby być niewinna czy w ogóle ktoś poza tobą tam próbował wyrażać większą wątpliwość? bo w sumie to ciężko mi sobie wyobrazić, że mafia robi takiego fikoła przed linczem, nie próbując zyskać chociaż tego jednego dnia więcej, skoro już na ten ruch się zdecydowali
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 12:39:50 GMT 1
Tak, przecież już to nakreśliłem. Mam czwórkę, po prostu chcę zacząć od Dody (i opisałem już szczegółowo, dlaczego).
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 20, 2023 12:39:59 GMT 1
Centrysta mafia -> było kogo ratować -> pełno mafii na Olinku (Tytus i/lub Niedźwiedź). Centrysta miastowy -> nie było kogo ratować -> nie ma podstaw, żeby na Olinku było dużo mafii (a czerwona pokazała się już Laura). Myślę, że potencjalnie działa to w dwie strony (Tytus i/lub Niedźwiedź mafia -> Centrysta mafia). A nie mogło być tak, że Centrysta niewinny, ale mafia stwierdziła, że tego Olinka to dobrze zajebać dziś, bo wtedy Centrysta i Tygrys będą wyglądać jeszcze gorzej? Generalnie w mafii robi się tak, przynajmniej ja tak robiłem i zrobiłby tak egze, wywala się (jak się da) tych, którzy kolejnego dnia mogą być już nie do wywalenia. Centrysta i Tygrys byli grillowani od d1. Jeśli Centrysta niewinny, to fakt, że nie spadł drugi dzień z rzędu raczej go uwinniał przy śmierci Olinka. Do tego była mowa, żeby Centrysty w d2 jeszcze nie ruszać, więc raczej mafia mogła się nie spodziewać tam wielu głosów. Mnie się gra Centrysty teraz podoba i zakładam, że mafią nie jest, ale przecież jeśli jest mafią, to był mafiozą na wpół spalonym i bronienie go nie miało sensu, a już pójście czwórką w Olinka zwłaszcza. To już prędzej uwierzę, że Ty jesteś winny i sobie robiłeś alibi na Centryście niż, że mafia go broniła 4 głosami w Olinka. Bo równie dobrze mogłaby się podpiąć pod Krokieta ze Sleuthem jeszcze dwójka. Czy jest tu ktoś, kto ze stuprocentową pewnością może stwierdzić, że Papież operuje na dobrej woli i jest sprawiedliwy? te posty jeden po drugim przy przyjęciu mafii Ozdoba-Maximus xdddd
|
|
|
Post by Oświecony Centrysta on Oct 20, 2023 12:41:36 GMT 1
no tak, tylko mi chodzi o to, że chyba jedyny tak nad tym publicznie ubolewasz, cała reszta po prostu wie, że zjebała i nie odczuwa konieczności zaznaczania tego dobitnie w temacie Myślisz, że robię to, żeby zyskać w oczach miastowych...? Czy jaki jest tutaj argument? Bo nie wiem, do czego to prowadzi. A jeśli tak myślisz, to jest wręcz przeciwnie, bo robiąc to zaznaczam swoje błędy. Można by nawet skonstruować argument, że rozegrałem tę kłótnię najbardziej mafijnie, jak się dało, bo nakreśliłem "Grubol/Papież zawsze jedna mafia," a było ich 0 i jesteśmy w meczówce. no dokładnie taki, wyrażanie skruchy na pokaz nie może być twoim zdaniem mafijną zagrywką?
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 12:43:34 GMT 1
Myślisz, że robię to, żeby zyskać w oczach miastowych...? Czy jaki jest tutaj argument? Bo nie wiem, do czego to prowadzi. A jeśli tak myślisz, to jest wręcz przeciwnie, bo robiąc to zaznaczam swoje błędy. Można by nawet skonstruować argument, że rozegrałem tę kłótnię najbardziej mafijnie, jak się dało, bo nakreśliłem "Grubol/Papież zawsze jedna mafia," a było ich 0 i jesteśmy w meczówce. no dokładnie taki, wyrażanie skruchy na pokaz nie może być twoim zdaniem mafijną zagrywką? Cóż, powiedziałbym, że to też cecha mojej osobowości. Nie robię tego jednak na pokaz; robię to jako miastowy.
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 20, 2023 12:58:33 GMT 1
Harrier – mimo trzymania się na uboczu, za dużo tam miastowych zachowań jak na moje. To byłby paradoksalnie spektakularny występ w mafii według mnie, bo sobie na chillku postował różne bardzo nieoczywiste rozkminy, nikt nie wywąchał na poważnie żadnej nieszczerości, tak dobrze pisał. Jasny chuj. No to rozgrywka przegrana. Przekleję mój testament: Harrier dzisiaj pokazał prawdziwą twarz. To, że wybrał mnie i konsekwentnie nie chciał mnie w tej edycji uniewinnić, to jedno. Ale sposób w jaki to zrobił był karygodny. Powymyślał jakieś gówno-teorie żeby znaleźć uzasadnienie wybrania mnie. Niby paranoja, niby strach, ale ja tam widziałem jedynie cynizm. Ale nie dziwię się, musiał zniżyć się do tego poziomu, bo mafia miała znacznie mniejsze szanse na wygraną bez linczu na mnie. A do tego reszta graczy mi się uniewinniła. Ech Wolw, co ty narobiłeś. Wyciągnąłeś mi stanie na uboczu i pociągnąłeś to pod moją "prawdziwą twarz", bo nie będąc stroną konfilktu przeczytałem niewinność Papieża, a potem IDĄC ZA TWOIMI WŁASNYMI SŁOWAMI chciałem rozwiązać impas Grubol-Papież. Po niewinnym Papieżu musiał zlecieć Grubol. Po niewinnym Grubolu nie wiem, czy by zleciał Papież, bo trzecia droga byłaby silna, bo nie jestem w mafii i Krokiet też w niej raczej nie jest. PISAŁEM KURWA, ŻE W WERSJI ATOMOWEJ DWÓCH MIASTOWYCH MAFIA PCHA PAPIEŻA DO LINCZU, a tobie wychodzi, że ja z Krokietem poszliśmy na 2-2 i liczyliśmy właściwie nie wiem na co xD Przecież to strategicznie nie miałoby żadnego sensu, albo jestem mastermindem, albo robię taki misplay. Przecież mógłbym być jak gąbka, zrobić chorągiewę, nie no ten Grubol dobrze dał i się zna, sprawdźmy go, a potem razem ze wszystkimi brać w łapę widły i pochodnie ruszyć na ciebie, a ja kurwa od początku byłem jasno zdeklarowany na Grubola WBREW INTERESOWI MAFII, gdzie mogłem się przy tym spodziewać, że omgusując Papieża i Krokieta możesz zrobić jeszcze raz to samo. No ale ja też potem jak głupi szedłem w rozmowę z tobą, która jedynie zaszkodziła mojej pozycji, no wspaniale pograne xD No i szkoda, że nagle to "za dużo tam miastowych zachowań i różnych bardzo nieoczywistych rozkmin", żeby to sprowadzić teraz do stania na uboczu i cynizmu.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 20, 2023 13:01:49 GMT 1
via mobile
Post by Słony Krokiet on Oct 20, 2023 13:01:49 GMT 1
Wrzuciłem swoje zdanie w temat, że laura w ogóle nie pozoruje a pozostałe mafijne kreacje tego gracza jednak pozorowały szukanie mafii. To miał być plus przy tej osobie i płaszczyzna do rozmowy na jej temat. Nie było to uniewinnienie. Przy rozpatrywaniu całości umieściłem ją juz na dole. Ale byłem tez tym który miał wątpliwości kiedy zrobiła claim księdza, kiedy inni tej wątpliwości nie mieli. Po prostu znalazłem sobie w głowie powód dla którego mogłaby być niewinna czy w ogóle ktoś poza tobą tam próbował wyrażać większą wątpliwość? bo w sumie to ciężko mi sobie wyobrazić, że mafia robi takiego fikoła przed linczem, nie próbując zyskać chociaż tego jednego dnia więcej, skoro już na ten ruch się zdecydowali Wszyscy zlali, kula śnieżna się kręciła
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 20, 2023 13:17:00 GMT 1
Ale czego ode mnie oczekujesz Grubol? Jasnej deklaracji że pójdę za twoimi typami na ślepo? Że nagle pójdę w takim momencie przeciwko Papieżowi i Krokietowi bez zastanowienia się? Słynne ostatnie słowa xDDD
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 20, 2023 13:18:17 GMT 1
Volverin jesteś obrzydliwy, a ten kto Ci uwierzy będzie jebanym idiotą No chce zlinczować te same osoby, co ja, więc mi to pasuje. Koniu straszny oportunista z ciebie Cyniczny byłem może przez moment, była może nieoptymalna komunikacja z mojej strony, gdy ustawiłem się w pierwszym rzędzie, żeby wziąć odpowiedzialność.
To, że nie zauważasz żadnych problemów ze swoim zachowaniem w tej edycji wobec mnie komunikuje mi, że na szczęście w mafii jesteś. To mnie cieszy.
Nie chcę nic mówić, ale nagle wszyscy twoi oskarżeni zaczęli się głośno odzywać. Koniu straszny oportunista z ciebie Po prostu zgadzam się z Grubolem. Nic na to nie poradzę. Nie linczuję go. A wasze reakcje na jego post sprzed chwili były kiepskie. ALE MU SIĘ WJEBAŁ NA PLECY
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 20, 2023 13:21:10 GMT 1
kurwa no, jak ja byłem team papież, to głosowałem i namawiałem na głosowanie na grubola jak on był team grubol, to radośnie zlinczował papieża, potem "ojej" i jednak grubola, a teraz typy grubola jednak były dobre, ale zaczynamy od dupy strony na wszelki wypadek
najbardziej bym się zesrał, jakbym ja tu tańczył wokół trio ozdoba-maximus-krokiet, no ale wtedy ta gierka byłaby przegrana wiele dni temu
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 13:21:48 GMT 1
Oj, kręcisz, kręcisz, Harrier...
Poczekam, aż odniesiesz się do tego, co było napisane dzisiaj.
|
|
Maximus
Edycja#37
|
Post by Maximus on Oct 20, 2023 13:24:10 GMT 1
A, w sumie już się odniosłeś.
Bardzo spłycasz moją grę. Jakbyś wyrzucił cały kontekst dookoła niej, tylko patrzysz na moje działania i "maximus mega oportunista."
|
|
|
Post by Harrier Du Bois on Oct 20, 2023 13:30:10 GMT 1
A, w sumie już się odniosłeś. Bardzo spłycasz moją grę. Jakbyś wyrzucił cały kontekst dookoła niej, tylko patrzysz na moje działania i "maximus mega oportunista." W zasadzie masz rację, tzn. to co wyżej to jakieś porządkowanie faktów, więc jest to duże uproszczenie/spostrzeżenia, wniosków jeszcze jednoznacznych nie wyciągnąłem.
|
|