|
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 27, 2023 0:52:15 GMT 1
Bolkowi wydaje się, że jak będzie zadawał dużo agresywnych pytań, sam nie będzie musiał odpowiadać na żadne.
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 0:58:52 GMT 1
ależ zadawaj, co Ci szkodzi
|
|
|
Post by Antonio Conte on Oct 27, 2023 1:05:34 GMT 1
W mieście, ale sam musisz do tego dojść. Dobrze, jakbyś był w mafii i powiedział, że jesteś w mafii, to nie byłoby wyzwania. Mam parę takich celów w ogóle: a) Zlinczować Pshema-mafiozę; b) Zlinczować w D1 lowridera-mafiozę; c) Zwajchować z niewinnego na winnego w ostatnich 15 minutach; d) Zostać zamordowanym w D1 (bo już zapomniałem jak to jest). Dlaczego w Lowridera w D1 a mnie nie w D1 tylko w ogóle?
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 1:10:18 GMT 1
via mobile
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 1:10:18 GMT 1
Dobrze, jakbyś był w mafii i powiedział, że jesteś w mafii, to nie byłoby wyzwania. Mam parę takich celów w ogóle: a) Zlinczować Pshema-mafiozę; b) Zlinczować w D1 lowridera-mafiozę; c) Zwajchować z niewinnego na winnego w ostatnich 15 minutach; d) Zostać zamordowanym w D1 (bo już zapomniałem jak to jest). Dlaczego w Lowridera w D1 a mnie nie w D1 tylko w ogóle? Ciebie bardziej szanuję.
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 1:11:46 GMT 1
Szukajcie mafii a nie pierdolcie, ide pod prysznic i przejrze temat od poczatku
|
|
|
Post by Antonio Conte on Oct 27, 2023 1:12:08 GMT 1
nienajlepiej wychodzi Ci w takim razie wczucie się w perspektywe miastowego O, to też dobre. Wczucie się w perspektywę miastowego.Kto by tak napisał? Miastowy z brakiem wiedzy o przynależności? Nie. Miastowy z przekonaniem o przynależności oponenta do mafii? No może, ale po dziewiątej stronie? Nawet Ziemia nie jest tak durna. Mafioza w dyskusji z kolegą? Hm. Konduktor z Drzewkiem w mafii, Konduktor oburzony na Baylana za PODJUDZANIE (psychologiczne poczucie braku bezpieczeństwa w dyskusji z Drzewkiem wynikające albo z faktu, że Konduktor jest w mafii, albo z faktu, że Konduktor nie ma odczytów na Drzewko i nie chce się bić z kimś kogo nie uważa za mafię, albo z faktu, że obaj są w mafii i weszli w wymuszoną interakcję która z natury będzie mniej nomen omen naturalna), Drzewko piszące o Konduktorze per se na temat wczucia w perspektywę miastowego. Miastowy ma perspektywę miastową od startu, ta perspektywa może być po prostu błędna. Biorę pięć złotych od Państwa i słucham opinii. Dlaczego nie? Próbowałem się domyśleć, ale nie zdołałem. A co do Lowridera, ja akurat jego mafijne rozgrywki uważam za lepsze od swoich.
|
|
|
Post by Antonio Conte on Oct 27, 2023 1:20:04 GMT 1
W sumie Papuga jest w chuj ciekawa bo ładuje w Baylana.
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 1:24:15 GMT 1
pod prysznicem naszła mnie taka rozkmina, że o ile w poprzedniej edycji na rękę mafii było budować trzon miasta, bo mogli się tam skryć i wiedzieli jak mordować, o tyle w tej grze, trzon miasta może być dla mafii zabójczy. Jak się 5-6 miastowych pokaże, to jakby nie mordowali, a snajper nie odjebie czegoś dziwnego, to mafia nie ma szans. Coś jak w discordowej.
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 1:25:43 GMT 1
No i nie kumam tego zwlekania z typami, to jest dla mnie w tej edycji tak nieinstynktowne że trudno mi widzieć miastowego w konduktorze.
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 1:25:44 GMT 1
O, to też dobre. Wczucie się w perspektywę miastowego.Kto by tak napisał? Miastowy z brakiem wiedzy o przynależności? Nie. Miastowy z przekonaniem o przynależności oponenta do mafii? No może, ale po dziewiątej stronie? Nawet Ziemia nie jest tak durna. Mafioza w dyskusji z kolegą? Hm. Konduktor z Drzewkiem w mafii, Konduktor oburzony na Baylana za PODJUDZANIE (psychologiczne poczucie braku bezpieczeństwa w dyskusji z Drzewkiem wynikające albo z faktu, że Konduktor jest w mafii, albo z faktu, że Konduktor nie ma odczytów na Drzewko i nie chce się bić z kimś kogo nie uważa za mafię, albo z faktu, że obaj są w mafii i weszli w wymuszoną interakcję która z natury będzie mniej nomen omen naturalna), Drzewko piszące o Konduktorze per se na temat wczucia w perspektywę miastowego. Miastowy ma perspektywę miastową od startu, ta perspektywa może być po prostu błędna. Biorę pięć złotych od Państwa i słucham opinii. Dlaczego nie? Próbowałem się domyśleć, ale nie zdołałem. A co do Lowridera, ja akurat jego mafijne rozgrywki uważam za lepsze od swoich. No bo proporcje, nie? Domyślnym statusem jest patrzenie z perspektywy miastowego, patrzenie z perspektywy mafii jest czymś odrębnym, w mniejszym zbiorze. Ja jak z kimś gadam, szczególnie na początku, to zakładam jednak, że gadam z wioskowym. A nawet jeśli miałbym silne przeczucie, ktoś by wpadł na czymś, cokolwiek, to nie wiem czy automatycznie z głowy rzuciłbym aż czymś takim. Bo moim zdaniem ta konstrukcja językowa wygląda niepozornie, ale może się tam kryć potężna nadwiedza. Trudno Ci patrzyć z perspektywy miastowego. No to nie jest coś, co się nabywa, zdobywa, to jest coś przynależne od losowania. Oczywiście może być też tak, że Drzewo to analfabeta, ale zobaczymy. Jestem ciekaw, gdzie się ten konflikt Konduktor - Drzewo poniesie dalej. Kto spłonie w lasach Fangornu, a kto będzie Dieselem.
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 1:27:25 GMT 1
Nie wiem kto gra Anną Marią Jopek, ale ja bym się trochę obsrał jakby Eugeniusz mnie tak przycisnął, a nie wyszły tam źle reakcje.
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 1:27:45 GMT 1
Podoba mi się temat Drzewa, jak go czytałem to mi się wydawał nijaki. Może być w mafii.
|
|
|
Post by Antonio Conte on Oct 27, 2023 1:28:49 GMT 1
Wielki plus miasta w tej edycji jest taki, że mafia nie może być mocno opiniotwórcza. Jeśli 20tu graczy próbuje się skomunikować i ustalić hierarchię to mafia mając aż 5 osób w tym zgiełku jest w stanie sprawnymi manipulacjami wsunąć swoją narrację, wsunąć narrację korzystną dla nich. Gdy 12 tu graczy próbuje się dogadać, to 2 osobowa mafia w tym gronie nie będzie tak opiniotwórcza.
Dużą mafię łatwiej złapać po interakcjach, ale ciężej zblokować jej narracje i się przed nimi obronić. Małą mafię ciężko złapać po interakcjach, ale łatwo można zblokować ich manipulacje.
W tej edycji jasna komunikacja się opłaca.
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 1:33:05 GMT 1
Wielki plus miasta w tej edycji jest taki, że mafia nie może być mocno opiniotwórcza. Jeśli 20tu graczy próbuje się skomunikować i ustalić hierarchię to mafia mając aż 5 osób w tym zgiełku jest w stanie sprawnymi manipulacjami wsunąć swoją narrację, wsunąć narrację korzystną dla nich. Gdy 12 tu graczy próbuje się dogadać, to 2 osobowa mafia w tym gronie nie będzie tak opiniotwórcza. ładnie wyjaśniasz to co ja wiem podskórnie, jak ktoś gra przeciw takim prawidłom (Ozdoba w poprzedniej edycji, gdzie wyciągał informacje o graczach na siłę by wiedzieć kto jest w core) to na ogół jest w mafii. Tu takie mafijne wajby mocno czuję od Konduktora. On logicznie tłumaczy posunięcia, które byłyby dobre nie w tej konkretnej edycji z takimi zasadami.
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 1:34:27 GMT 1
znów wychodzimy na dwóch najpewniejszych miastowych xD (pozdro red)
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 1:35:53 GMT 1
Jeszcze mi tylko Przemku Conte powiedz co myślisz o tym ostrym wejściu Akainu i zejściu do bazy, i będziemy w domu.
|
|
|
Post by Antonio Conte on Oct 27, 2023 1:41:14 GMT 1
Równie dobrze mógł serio pójść poruchać, albo pograć w piłkę, albo cokolwiek. Wejście z jajem, ale przy tak dobrych mafiozach jak nasi, nic nie do odegrania. Na to, że zniknął w ogóle bym nie patrzył. Zobaczymy co zrobi, gdy wróci. Natomiast w tobie jest Bolku jedna rzecz, która mnie niepokoi, ostatnio mnie uniewinniłeś szybko i stanowczo, ale nie wiedząc kim jestem. Teraz wiesz kim jestem, nadal tak łatwo?
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 1:42:22 GMT 1
nie zesraj się z tego bromance, tu akurat oczywistości mówicie
|
|
|
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 1:42:53 GMT 1
i to, że wyjątkowo myślimy tak samo zaczyna mnie trochę niepokoić
|
|
|
Post by Antonio Conte on Oct 27, 2023 1:42:55 GMT 1
nie zesraj się z tego bromance, tu akurat oczywistości mówicie Ale który z nas?
|
|