|
Ogólny
Oct 27, 2023 23:07:53 GMT 1
via mobile
Post by Konduktor on Oct 27, 2023 23:07:53 GMT 1
Kurwa, to żem odjebał. Pomyliłem Anturę z Lewkoniem xD
Foka to będzie chyba Antura.
|
|
|
Ogólny
Oct 27, 2023 23:16:58 GMT 1
Post by Volverin on Oct 27, 2023 23:16:58 GMT 1
Wujek Dobra Rada + Bolek w mafii to mój najnowszy hot-take.
Ich gra niezależnie -> w obu mi coś nie gra, za mało postów gdzie miałbym takie: "o, solidna miastowa rozkmina", "o, rzucił fajne, mało oczywiste pytanie/przemyślenie" (u Konduktora dostrzegłem dość sporo takich momentów stąd wydawał mi się intuicyjnie niewinny). Obaj spokojnie w mafii być mogą z tym co grają.
Ich interakcje -> trochę dziwaczne: Wujek zaczepia Bolka, nagle Bolek wrzuca go na dół listy, wymieniają kilka zdań ze sobą, niby tam jakiś konflikt kiełkuje i nagle puff balonik pęka: "e dobra, jednak spoko jesteś" i ruszyli w swoją stronę.
Taka początkowa teoria. Wyszła z tego, że zacząłem sobie nadrabianie rozgrywki od wejścia w posty Bolka, tam zwróciłem uwagę na interakcje z Wujkiem, w których na czuja zdecydowanie brakowało mięcha, więc wszedłem w posty Wujka. No i oczywiście złapałem dwóch Mafiozów, izi.
Mój plan na jutro -> poczytać resztę rozgrywki, resztę graczy i zobaczyć, czy mafia nie jest jednak gdzie indziej xD
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 7:17:55 GMT 1
Post by Melania Trump on Oct 28, 2023 7:17:55 GMT 1
To ja sobie mord rozkminiałem i nadal uważam to był dobry mord by nie wzbudzać podejrzeń w grupie AMS/WDR/Baylan/Bolek/Conte. Stawiam tam że jest tam jedna mafia, może dwie ale to jak rozszerzę swoje rozkminy kogo zlinczować/strzelać. Anna Maria niewinna będzie, Conte niewinny. Wujek dobra rada stawiam że jest winny i nie kupuję jego gry. Zostaje Baylan/Bolek. Bolek początek miał dobry a resztę gry średnią,szansę na mafijność mu zostawię ponieważ jestem ciekaw co on zrobi dzisiaj. Baylan może mafia może nie, chyba niewinny będzie ale za mocno na sobie się skupia.
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 9:36:18 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Oct 28, 2023 9:36:18 GMT 1
Może wycofam się z tego Bolka jednak, ostatnio średnio trafnie odczytywałem egze. Są też dobre momenty w jego grze.
Moje oczy zwracają się teraz ku Annie Szmeterling, po ponownym czytaniu początku rozgrywki wygląda trochę podejrzanie, w delikatnej defensywie, bez aż takiego luzu w grze jak ma w zwyczaju, stosunkowo mało jakichś ciekawych spostrzeżeń. Czytam dalej.
Co sądzisz o Drzewie Squbi? Już uniewinniłeś? Bo nie wiem jak traktować te nicki, które wypisałeś, czy to ostateczna lista podejrzanych, czy wciąż bierzesz pod uwagę innych do mafii (Ziemia, foka, Pekyuya, może Drzewo)? Edit: a dobra, widzę że napisałeś, że może tam jest jedna mafia, czyli bierzesz pod uwagę innych dalej, ok.
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 9:52:52 GMT 1
via mobile
Post by Melania Trump on Oct 28, 2023 9:52:52 GMT 1
Może wycofam się z tego Bolka jednak, ostatnio średnio trafnie odczytywałem egze. Są też dobre momenty w jego grze. Moje oczy zwracają się teraz ku Annie Szmeterling, po ponownym czytaniu początku rozgrywki wygląda trochę podejrzanie, w delikatnej defensywie, bez aż takiego luzu w grze jak ma w zwyczaju, stosunkowo mało jakichś ciekawych spostrzeżeń. Czytam dalej. Co sądzisz o Drzewie Squbi? Już uniewinniłeś? Bo nie wiem jak traktować te nicki, które wypisałeś, czy to ostateczna lista podejrzanych, czy wciąż bierzesz pod uwagę innych do mafii (Ziemia, foka, Pekyuya, może Drzewo)? Edit: a dobra, widzę że napisałeś, że może tam jest jedna mafia, czyli bierzesz pod uwagę innych dalej, ok. Ogólnie to nie były do końca uniewinnienia tylko kogo najpierw bym eliminował. Dzisiaj spróbuję podobnie jak wczoraj wytypować kto powinien odpaść z większą ilością danych. Może nawet kogoś uniewinnię na stałe. Annę sobie poczytam potem też w razie czego. Mord też był rozkmniniamy na zasadzie jak bardzo ma nie zostawiać śladów by nie wzbudzał podejrzeń czemu ktoś aktywniejszy nie został zamordowany.
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 10:20:15 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Oct 28, 2023 10:20:15 GMT 1
Jednak Ania raczej niewinna, chwilowe wątpliwości miałem.
Póki co widzę to jakoś tak.
Raczej niewinni: Baylan, Szmeterling, Conte
Coś mi nie do końca gra, ale chwilowo odpuszczam: Bolek
Nie wiem: Drzewo, Ziemia, foka, Pekyuya, Żako
Podejrzani: Wujek
Popatrzę sobie na interakcje Wujka z różnymi graczami z perspektywy, że to może być Mafioza. No i grupę nie wiem trzeba poczytać, może uda się kogoś uniewinnić/uwinnić.
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 10:31:05 GMT 1
Post by Akainu on Oct 28, 2023 10:31:05 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 10:34:03 GMT 1
Post by Akainu on Oct 28, 2023 10:34:03 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 10:42:21 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Oct 28, 2023 10:42:21 GMT 1
Bolek patrzy w nieco dziwnych kierunkach, a jego agresja/ataki/naciski na graczy wydają się nie płynąć naturalnie, nie eskalują tak jakby mam wrażenie mogły, wszystko wydaje mi się kontrolowane.
Jak nie znajdę fajnych alternatyw na mafię w pozostałych nickach to wrócę do Bolka.
No i Bolek mafia w końcu by Kacperka nie walnął w pierwszym mordzie. Może razem w mafii są! xD
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 10:43:50 GMT 1
Post by Akainu on Oct 28, 2023 10:43:50 GMT 1
A Kacperek gra? Bo nie zauważyłem go nigdzie
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 10:44:58 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Oct 28, 2023 10:44:58 GMT 1
Super mądre drzewo.
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 10:47:32 GMT 1
via mobile
Post by Melania Trump on Oct 28, 2023 10:47:32 GMT 1
Foka chyba niewinna.
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 12:05:43 GMT 1
Post by Akainu on Oct 28, 2023 12:05:43 GMT 1
Bolek-Wujek Dobra Rada ręcę do góry.
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 12:52:18 GMT 1
Post by Akainu on Oct 28, 2023 12:52:18 GMT 1
o kurwa jeśli to Kacperek to kiepsko kiepsko xd
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 13:35:41 GMT 1
via mobile
Post by Konduktor on Oct 28, 2023 13:35:41 GMT 1
Papuga to kshaq?
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 14:44:33 GMT 1
Post by Melania Trump on Oct 28, 2023 14:44:33 GMT 1
Bardzo mocno dzisiejszy przypomina mi dzień drugi z edycji politycznej ( Volv dawaj nazwę edycji 37 jako polityczna). Były dokładnie takie same dylematy kto powinien być uniewinniony a kto zlinczowany. Jako Melania też się zastanawiałem na przykładzie kto powinien być jako pierwszy zlinczowany, a kto uniewinniony. Wtedy przykładowo analizowałem Krokieta i Papieża oraz potem miałem ich za niewinnych. Lecimy dalej z metodą eliminacji na dzisiejszy lincz/potencjalny strzał snajpera.
Osoby które bym dzisiaj nie ruszał: 1. Anna Maria Szmeterling - dam jej 80% szans na niewinność, chyba jako jedna z nielicznych osób próbuje drążyć wszędzie gdzie się da 2. Baylan Skoll - raczej niewinny będzie, miałem wczoraj wątpliwości ale roboczo jestem go wstanie uniewinnić; nie powinien mieć jednak większego immunitetu
3. Foka - też raczej niewinna po dzisiejszych wpisach, nie linczowałbym jej dzisiaj ani w ogóle nawet 4. Conte - jestem wstanie przyjąć, że niewinny będzie. 5. Żako kongijskie - przydałoby się aby pokazał swoją niewinność, ale nie wiem czy powinno mu się odpuścić
Zakładam, że to nie jest takie proste i w powyżej grupie może ukrywać się kret, ale on będzie raczej w grupie AMS/Baylan/Żako jakbym miał stawiać.
Osoby do linczu/strzał snajpera: 1. Ziemia - jak wczoraj miałem obawy by go za wcześnie nie ignorować, tak nadal mam obawy że taktycznie jest wycofany, nadal uważam że powinien zostać zlinczowany 2. Wujek Dobra Rada - chyba wujek dobra rada dla mafii, od początku edycji nie podoba mi się ten jegomość i najchętniej bym go zlinczował/rozstrzelał snajperem aby tylko otrzymać odczyt z niego, nie boi się brudzić rączek ale jego posty są takie że czuć że z nim coś jest nie tak, na ten moment mój najpoważniejszy kandydat na mafię, w ogóle miał jeden taki post w którym zrobił wszystko by nic nie powiedzieć wymieniając parę kreacji.
Myślę że te dwie osoby powinny być linczowane i one budzą dość sporo wątpliwości. Osoby do rozstrzelania przez snajpera ewentualnie do linczu: 1. Zajebiście mądre drzewo - przeklęte drzewo dobrze sobie żyje w szarej strefie, strzał w niego by prawpodobnie by coś o graczach powiedział
2. Pekyuya - bezpieczny strzał, ale nadal zastanawiam się jak on odnosi się do reszty.
3. Bolek i Lolek - tutaj bym się zastanawiał milion razy czy w niego strzelać czy nie strzelać, wczorajszy start mi się podobał, reszta gry dość średnia, coś mam takie uczucie że czasami gra jak Troll, potem przychodzi u niego Jelcyn by zakończyć swoje wywody jako Felietonistka czy Aldona, chyba dawno nie widziałem u niego takich przeskoków w obrębie jednej gry.
Teraz kolejna myśl kogo bym mordował dzisiaj aby jak najmniej powiedzieć o graczach ( to jest taka luźna myśl): 1. Pekyuya - mord dość bezpieczny i mało mówiący o pozostałych graczach i utrzymujący status quo w temacie
2. Żako kongijskie - kolejny dość bezpieczny mord nieodkrywający potencjalną mafię 3. Foka - też dość dobry mord jeśli mafia będzie chciała mordować bezpiecznie by tylko nie było rozstrzygnięć na górze
Mordy bardziej ryzykowne( luźna myśl): 1. Baylan
2. Anna Maria
Te dwie osoby bym mordował jako mordowanie inteligencji i by nie przeszkadzali w grze swoimi rozkminami. Żadne z nich nie ma prawa dożyć do meczówki według mnie a jak obaj przeżyją to pojawia się problem czy coś nie zostało przeoczone.
Coraz bardziej mam wrażenie że klimat edycji jest kropka w kropkę taki sam jak w spontanicznej ( to co pisałem o klimacie d2 z zeszłej edycji podtrzymuję).
Widzę takie dwie osoby co mogłyby być w tej edycji z każdym w mafii Wujek Dobra Rada vel Wujek Mafijna Rada oraz Bolek i Lolek znany jako TW Bolek.
Wieczorem w razie czego skoryguję swoje myśli.
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 15:11:27 GMT 1
Post by Melania Trump on Oct 28, 2023 15:11:27 GMT 1
Odnoszę się do potencjalnego core Baylana: Wujek Dobra Rada, Bolek i Lolek, Ziemia, Drzewo, Conte mafia musi się kryć tutaj (AMS, foka,żako, pekyuya) to dość słaba mafia wbrew pozorom się wylosowała i większość to jakieś krety w grupie której bym nie linczował. Wtedy Wujek Dobra Rada jako potencjalny twist by mógł być, a Ziemia w takim wypadku musi być niewinna. Za bardzo rozbite te miasto jakoś jest i nie widać jakiegoś dobrego frontu w tym momencie.
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 16:14:19 GMT 1
Post by Akainu on Oct 28, 2023 16:14:19 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 16:56:12 GMT 1
via mobile
Post by Melania Trump on Oct 28, 2023 16:56:12 GMT 1
Pekyuya to Lewkoń? Tym bardziej do wywalenia jest nawet w linczu a nie tylko strzałem snajpera.
|
|
|
Ogólny
Oct 28, 2023 17:07:38 GMT 1
via mobile
Post by Konduktor on Oct 28, 2023 17:07:38 GMT 1
Pekyuya to Lewkoń? Tym bardziej do wywalenia jest nawet w linczu a nie tylko strzałem snajpera. Może snajper, takie miałem przeczucie. Nie dziel skóry na NIEDŹWIEDZIU. Jak dobrze TRAFIĘ, to MVP.
|
|