|
Ogólny
Oct 29, 2023 0:12:32 GMT 1
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 29, 2023 0:12:32 GMT 1
Dobry wieczór, witajcie. 🙂
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 0:34:38 GMT 1
Post by Akainu on Oct 29, 2023 0:34:38 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 7:38:01 GMT 1
via mobile
Post by Melania Trump on Oct 29, 2023 7:38:01 GMT 1
Dobry wieczór, witajcie. 🙂 Cześć cześć Anno Jantar ^^
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 8:15:03 GMT 1
via mobile
Post by Melania Trump on Oct 29, 2023 8:15:03 GMT 1
nie uważasz, że mafii byłoby teraz wygodnie napuszczać nas na siebie? tymczasem doszliśmy do etapu pracowania nad wspólnymi wnioskami. dlaczego, kurwa, nikogo nie ma?Bo żeś pan kupę strzelił na środku tematu i śmierdzi. Nie chce mi się już tej gierki analizować w sumie. Ostateczna wizja na rozgrywkę i dalej nie kombinuję: 1. Pekyuya niewinny, bo snajper albo by w niego strzelił, albo by się ujawnił teraz (może jeszcze to zrobi!) i wskazał na niego do linczu, a sam walnąłby gdzie indziej. Chyba, że nie dostrzegam jakichś profitów niestrzelania w Pekyuye/dalszego kitrania się. Na tym etapie to był raczej musowy strzał dla snajpera (w winnego Pekyuye) żeby poprawić matmę, dać miastu oddech, jakiś win. 2. Foka RACZEJ niewinna. Tak na czuja. 3. W mafii więc zostaje dwóch z trójki Bolek/Wujek/Conte. Jak pójdziemy drogą Wielkiego Wieszcza Squbańcosława, to mafia Bolek + Conte, a Wujek niewinny. Może podziel się Squbi co tam dokładnie u Wujka wyłapałeś, żeby go mieć za prawdopodobnie niewinnego. Może dał coś fajnego rzeczywiście. I wtedy Bolek + Conte zostają. A wtedy dla Conte brawka, bo gra bardzo dobrą rozgrywkę w mafii w takim wypadku. Wyłapany drogą eliminacji. Jedynie można szukać argumentów na zasadzie, że jego gra jest trochę jednostajna, stabilna, równa. Ale to nie musi oznaczać mafijności. Jak porównamy tę gierkę do gierki jako Thane to jasne, widać różnicę. Pytanie czy tak metowo porównywać 1 do 1 jest fair.
Argument za winą Conte na pewno taki, że zrobił za mało miastowych rzeczy, żeby go z mafii wykluczyć, a taki Wujek z kolei gra "kontrowersyjnie" i częściej to Mafioza będzie tym jednostajnym, równie grającym, a miastowy tym kontrowersyjnym.
Jak będę na laptopie to się jak coś rozpiszę bardziej. Trochę mam wrażenie że para Wujek-Bolek jest zbyt oczywista i czuję tam co najmniej jedną pomyłkę w tej parze. Dlatego szukam dalej by znaleźć taką na pierwszy rzut oka nie pasującą do siebie parę plus jeszcze mam do rozpisania co jeśli Pekyuya to fałszywy snajper i prawdziwy czekał ze strzałem (na ten moment jestem zmuszony wierzyć że jest prawdziwym snajperem).
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 13:05:50 GMT 1
via mobile
Post by Konduktor on Oct 29, 2023 13:05:50 GMT 1
ej ta mafia u Friza faktycznie popularna xD ostatnio nawet "drama" była, bo jeden z mafiozów przyjął ofertę od MG, że jak przejdzie do miasta, to dostanie (ten mafioza) 5k i przyjął i powiedział, z kim był w mafii skurwysyn xD dobry eksperyment
przypominało się słuchowisko Reda, który dywagował "co by było, jakby tu za pieniądze grali, skoro o złote kalesony takie spiny są"
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 14:46:45 GMT 1
via mobile
Post by Konduktor on Oct 29, 2023 14:46:45 GMT 1
wielki Lewkoń
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 15:07:15 GMT 1
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 29, 2023 15:07:15 GMT 1
Wczorajszy lincz to absolutna kompromitacja miasta.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 16:19:38 GMT 1
Post by Konduktor on Oct 29, 2023 16:19:38 GMT 1
Trzeba oddać Montiemu, że teraz (d3. 16:20) się obudził i o wiele fajniej daje. Nawet z foczką rozmawia.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 17:20:17 GMT 1
Post by Konduktor on Oct 29, 2023 17:20:17 GMT 1
Trzeba oddać Montiemu, że teraz (d3. 16:20) się obudził i o wiele fajniej daje. Nawet z foczką rozmawia. Cofam. Teraz zamiast odpowiedzieć Wujkowi, to mówi "ciekawy post". Jaki on małostkowy, jak tylko ktoś go wspomni, dopyta, wrzuci do mafii, ehh. Rozumiem, że może mieć podejście, żeby przyjmować ataki na siebie na klatę i coś z nich wyciągać, tylko za tym idzie u niego spora wola przeżycia. Ja miałem w nosie, czy przeżyję, nawet się nie broniłem specjalnie
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 17:32:26 GMT 1
Post by Melania Trump on Oct 29, 2023 17:32:26 GMT 1
Tak jak pisałem para Bolek-Wujek wydaje się zbyt oczywista pod względem mafijności. Może się dodawać na pierwszy rzut oka, ale mając takiego Conte grającego mocno stabilnie i bez większych wahań to w parze Bolek-Wujek już pisałem że jest jeden błąd i ktoś z nich musi być niewinny. W ogóle mam wrażenie, że gra Wujka mocno zyskuje kiedy już się kończy początek gry tak d1 max d2 i zaczyna się środek gry. Uważam że on jest potencjalnie błędnie uwinniany. Wujek coraz większa szansa na niewinność jest czytając jego grę. Od wczorajszego wieczoru zacząłem rozważać pomału jego niewinność po tym jak pisał ( tak po godzinie 19:00 ale jeszcze z tyłu głowy miałem że Wujek może być w mafii). Wujek po prostu jest prawdopodobnie niewinny.
Kolejna sprawa to Pekyuya i uznanie go za snajpera. Jak dla mnie dość niewiarygodnie za snajpera się podał i jeśli prawdziwy snajper uznał, że nie warto strzelać to ok. Ja widzę akurat jeden dość istotny profit z niestrzelania w Pekyuyę i dalsze kitranie się czyli czekanie na zlinczowanie potencjalnego mafiozę i strzał w kolejnego mafiozę. Tutaj już wymagana jest konsolidacja miasta aby pierwszy z mafiozów zleciał lub ktoś inny podejrzany. Poprawa matematyki mogłaby dać odwrotny efekt od zamierzonego, czyli miasto by było w euforii i potem mogłoby za bardzo się rozluźnić w dalszej części gry. Ta sprawa ze snajperem i to w jaki sposób się za niego podał Pekyuya a potem się z tego wycofuje nie daje mi spokoju. W tym przypadku potencjalnie widzę w mafii parę Pekyuya-Conte przykładowo.
Wracając do wariantów pierwotnych nadal uważam, że to może być Conte-Bolek lub Baylan-Conte, ale to przy założeniu że prawdziwym snajperem jest Pekyuya.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 18:04:41 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Oct 29, 2023 18:04:41 GMT 1
No jakby nie patrzeć Wujek fajnie daje teraz, walczy, a Pekyuya gra jakąś okropność totalną jeśli jest snajperem, bo zaraz go zlinczują jeszcze, więc może rzeczywiście jest tym Mafiozą. Wtedy prawdziwy snajper postanowił nie strzelać i liczyć, że wydarzenia się potoczą bardzo korzystnie czyli lincz na Pekyuyi, snajper strzela w kogoś innego, a mafia morduje nie-snajpera, bo nie wiedzą kim jest. Coś takiego? Może ma to jakiś sens, sam nie jestem pewny xD a jeśli miasto nie zlinczuje Pekyuyi to snajper sobie w niego walnie dzisiaj czy coś.
Patrząc estymatorem kto najbardziej oddstaje na finiszu gry to Pekyuya, Conte, Bolek. Kto wie, może. Baylan zbyt dociekliwy, niewinny Monti imo, z tym że za dużo emocji się pojawiło i zaćmiło występ.
Nie podoba mi się gra Conte dzisiaj, Bolek nie wiem co robi w tej edycji, Pekyuya zbyt pewny siebie i wyjebanko albo mafia, a Wujek zaczyna wyglądać coraz lepiej.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 18:09:14 GMT 1
Post by Zajebiście Mądre Drzewo on Oct 29, 2023 18:09:14 GMT 1
Conte na pewno
do tego ktoś z trójki Petunia/Baylan/Bolek/ ostatecznie wujek.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 18:13:49 GMT 1
Post by Konduktor on Oct 29, 2023 18:13:49 GMT 1
Z perspektywy mafiozy Lewkonia nie ma sensu to, co teraz robi. Dogrywany jest lincz na nim, a on sobie milczy xD
A spokojnie mógłby płynąć na scenariuszu, że nie strzelił i jeszcze kogoś wepchnąć.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 18:18:02 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Oct 29, 2023 18:18:02 GMT 1
Zastanawia mnie czemu Conte tak bardzo opadł z sił, wygląda jakby mu motywacja poleciała na łeb na szyję. Wiadomo że można powiedzieć "bo jest w mafii", ale to gość który lubi grać w mafii, a rozgrywka trwa 3 dni dopiero, nie powinno być to dla niego problemem. No cóż, może po edycji coś powie na ten temat. Może dlatego, że w mafii jest z Pekyuyą i widzi, że tego nie dogra, to mu się odechciało Bliżej mi jednak do scenariusza Conte + Bolek.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 18:24:55 GMT 1
via mobile
Post by Melania Trump on Oct 29, 2023 18:24:55 GMT 1
Z perspektywy mafiozy Lewkonia nie ma sensu to, co teraz robi. Dogrywany jest lincz na nim, a on sobie milczy xD A spokojnie mógłby płynąć na scenariuszu, że nie strzelił i jeszcze kogoś wepchnąć. Za takie coś powinieneś wylądować na dywaniku u Melanii Jak Lewkoń w mafii to bardziej mu się opłaca nie pisać jak to robił gdy był Laurą czy Hobbitem. W mieście jako Sowa czy Joker coś pisał zwykle. Nie przełamał jeszcze tej bariery z pisaniem.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 18:28:44 GMT 1
via mobile
Post by Konduktor on Oct 29, 2023 18:28:44 GMT 1
Z perspektywy mafiozy Lewkonia nie ma sensu to, co teraz robi. Dogrywany jest lincz na nim, a on sobie milczy xD A spokojnie mógłby płynąć na scenariuszu, że nie strzelił i jeszcze kogoś wepchnąć. Za takie coś powinieneś wylądować na dywaniku u Melanii Jak Lewkoń w mafii to bardziej mu się opłaca nie pisać jak to robił gdy był Laurą czy Hobbitem. W mieście jako Sowa czy Joker coś pisał zwykle. Nie przełamał jeszcze tej bariery z pisaniem. No na teraz leci, to czemu mu się opłaca nie pisać? Co ma do stracenia? youtu.be/kG1-uUs1rvsJeszcze zaprzeczył, że jest snajperem. Jako mafioza spokojnie mógłby napisać, że snajperem jest i wepchnąć do linczu jeszcze kogoś.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 18:33:56 GMT 1
via mobile
Post by Melania Trump on Oct 29, 2023 18:33:56 GMT 1
Za takie coś powinieneś wylądować na dywaniku u Melanii Jak Lewkoń w mafii to bardziej mu się opłaca nie pisać jak to robił gdy był Laurą czy Hobbitem. W mieście jako Sowa czy Joker coś pisał zwykle. Nie przełamał jeszcze tej bariery z pisaniem. No na teraz leci, to czemu mu się opłaca nie pisać? Co ma do stracenia? youtu.be/kG1-uUs1rvsJeszcze zaprzeczył, że jest snajperem. Jako mafioza spokojnie mógłby napisać, że snajperem jest i wepchnąć do linczu jeszcze kogoś. A kogo by on wepchnął do linczu ze swoją pozycją. On ma słabą pozycję w mieście i nikogo nie da rady wepchnąć przed siebie. Jest 6-2 i praktycznie każdy pozostały gracz ma lepszą od niego pozycję więc nie da rady nikogo wepchnąć. Potencjalnie bycie prawdziwym snajperem tylko go ratuje.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 18:51:08 GMT 1
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 29, 2023 18:51:08 GMT 1
Trzeba oddać Montiemu, że teraz (d3. 16:20) się obudził i o wiele fajniej daje. Nawet z foczką rozmawia. Cofam. Teraz zamiast odpowiedzieć Wujkowi, to mówi "ciekawy post". Jaki on małostkowy, jak tylko ktoś go wspomni, dopyta, wrzuci do mafii, ehh. Rozumiem, że może mieć podejście, żeby przyjmować ataki na siebie na klatę i coś z nich wyciągać, tylko za tym idzie u niego spora wola przeżycia. Ja miałem w nosie, czy przeżyję, nawet się nie broniłem specjalnie To jest gra naprawdę prostych, pierwotnych instynktów. Krucjata Montiego przeciwko mnie dziwnym trafem zbiegła się w czasie z postem o lunecie i mikroskopie. To samo było z zapaśnikiem Wujasem.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 18:52:31 GMT 1
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 29, 2023 18:52:31 GMT 1
Przy czym Wujas jest akurat w mafii.
|
|
|
Ogólny
Oct 29, 2023 18:53:14 GMT 1