|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 0:13:23 GMT 1
Przyszło Ci do głowy, że są niewinni? Że warto napisać, że są niewinni? Że wypadałoby napisać że są niewinni? Opisz ten proces myślowy
|
|
sanah
Edycja#39
gambit królowej był fatalnym wyborem, kochani
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 0:14:11 GMT 1
Użycie liczby mnogiej nie implikuje użycia ogólnego kwantyfikatora. Odnosiłam się do tych, którzy podejrzewają Pana Capablankę, a nie do wszystkich. Myślałam, że to jasne, Dixon. Ej, to może wyliczysz dla nas, mniej uzdolnionych matematycznie? Jak będzie przekonująco, to na pewno zmienimy typ.Dlaczego poczułaś potrzebę wypowiedzenia się w imieniu wszystkich?
|
|
|
Post by Scott Dixon on Nov 24, 2023 0:14:24 GMT 1
O ile Andre dość niewinnie pisał o Capablanc to sposób jaki robiła do tej pory Sanah jest w najlepszym przypadku neutralny.
|
|
sanah
Edycja#39
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 0:16:54 GMT 1
Dobrze, w końcu rysują się alianse. Mamy coraz więcej informacji.
|
|
|
Post by Scott Dixon on Nov 24, 2023 0:17:16 GMT 1
Użycie liczby mnogiej nie implikuje użycia ogólnego kwantyfikatora. Odnosiłam się do tych, którzy podejrzewają Pana Capablankę, a nie do wszystkich. Myślałam, że to jasne, Dixon. Dlaczego poczułaś potrzebę wypowiedzenia się w imieniu wszystkich? Nawet jeśli w tym kontekście się tak odnosiłaś pisząc o tych co podejrzewają Capablancę, to nadal sposób w jaki to napisałaś mi się nie podoba.
|
|
sanah
Edycja#39
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 0:18:49 GMT 1
Zapewniam, że ten sentyment jest odwzajemniony.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
Limit postów: 266
Goldberry, where art thou?
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 0:22:00 GMT 1
Przyszło Ci do głowy, że są niewinni? Że warto napisać, że są niewinni? Że wypadałoby napisać że są niewinni? Opisz ten proces myślowy Że są niewinni. Niewiele tu do opisywania. Młodzieńczy entuzjazm cenię, ale jeśli strzela się z działka gatlinga we wszystkie strony naraz, to ciężko liczyć, że Pambuk rozpozna swoich. To taki delikatny komentarz do mirosławskiego stylu. Ale wstrzymywać nie będę, a nuż coś z tego dobrego się ugotuje?
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 0:25:32 GMT 1
Deckard ja się nie będę nad tobą znęcał, bo i tak giniesz w trójce, ale słaba ta przypierdolka Ale słabsza niż twoje wejście? Interesujące. Może pewne rzeczy pozostają niezmienne?
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 0:26:00 GMT 1
Przyszło Ci do głowy, że są niewinni? Że warto napisać, że są niewinni? Że wypadałoby napisać że są niewinni? Opisz ten proces myślowy Że są niewinni. Niewiele tu do opisywania. Młodzieńczy entuzjazm cenię, ale jeśli strzela się z działka gatlinga we wszystkie strony naraz, to ciężko liczyć, że Pambuk rozpozna swoich. To taki delikatny komentarz do mirosławskiego stylu. Ale wstrzymywać nie będę, a nuż coś z tego dobrego się ugotuje? Jeśli się broni kolegi można czasem samemu dostać wpierdol. To mój komentarz do tego co dziś zrobiłeś.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 0:26:58 GMT 1
Taki przemiły gość jak Casablanka miałby być w mafii? To jak ktoś niemiły to mafia? To wtedy janosik najmniej miły Najmniej miły, czy najbardziej w mafii? Ciekawy dobór słownictwa. Chciałbym złożyć serdeczne życzenia urodzinowe Kangurkowi Kao. W sumie wypada mi się jeszcze przypierdalać, bo nie chcę wypisywać półlosowych nicków po trzech postach, ale to pytanie o czapki mi tak zajechało trochę takim chłopaki weźcie mnie do składu To ja pierwszy napisałem czapka. Andre powtórzył po mnie. Ja napisałem, że uspokój tego w czapce o tym pierwszym a potem ten drugi Andre może nie zauważył, bo dopytał o czapki Czujesz sympatię do Andre?
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 0:27:59 GMT 1
Że są niewinni. Niewiele tu do opisywania. Młodzieńczy entuzjazm cenię, ale jeśli strzela się z działka gatlinga we wszystkie strony naraz, to ciężko liczyć, że Pambuk rozpozna swoich. To taki delikatny komentarz do mirosławskiego stylu. Ale wstrzymywać nie będę, a nuż coś z tego dobrego się ugotuje? Jeśli się broni kolegi można czasem samemu dostać wpierdol. To mój komentarz do tego co dziś zrobiłeś. Nie rozumiem go, ale też nie jestem nim szczególnie zainteresowany, także mogę wyrazić wyłącznie podziękowania za podzielenie się opinią i życzyć powodzenia na dalszej drodze Wielce Ważkich Pytań.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 0:31:39 GMT 1
Po prostu Wuja uważam, że jesteś w mafii.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 0:33:09 GMT 1
A może Decard (masz literówkę w nicku) i Andre3000 tak się czubią, bo się lubią? Chyba nie. Pierwszy nie zwracałby uwagi na wejście drugiego.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 0:34:31 GMT 1
Po prostu Wuja uważam, że jesteś w mafii. Opinia jest jak zadek, cóż poradzę, że Twój nie trafia w stosowne miejsce!
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 0:38:12 GMT 1
dekert chyba niewinny i andre raczej też ale rozumiem o co chodzi dekertowi Dekert chyba mniej niż Andre, jego wejście do Lasu uznaję za najbardziej niestosowne od tożsamego w wykonaniu niesławnego Borysa Grzegorza. Wręcz jestem zdumiony nieudolnością. Grzybnia podeptana, zwierzyna spłoszona, Stara Wierzba zaniepokojona i zaczęła trzeszczeć wiciami. Duża doza niezgrabności. Żadnego do ogniska bym w tym momencie nie zaprosił, ale zanim noc nastanie jeszcze czas jest.
|
|
sanah
Edycja#39
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 0:39:05 GMT 1
Niech Wujek poopowiada jeszcze.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 0:41:42 GMT 1
Jakbym miał streścić klasycznego nieporadnego mafiozę wchodzącego w rozgrywkę, Wuja pasowałby jak ulał. Najpierw semikreacyjne posty bez większego sensu. Pierwsza odważniejsza teza to bronienie graczy będących na świeczniku, w tym jednego aktualnie grillowanego, nie potrafiąc uargumentować dlaczego ich się broni. Później widząc swoje położenie próba zmiany stylu i robienie pytań na pokaz do innych graczy.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 0:54:20 GMT 1
Tak czuję, że są niewinni. Jak Wuja był dobry w tę grę, to jeszcze na chleb mówiłeś bep, smyku, więc proszę bez nieporadnościowania mi tutaj. Co jak co, ale Wuja nos ma dobry. Trochę szacunku. Sam szanuję chęć wykonania opisu, niemniej jak mawiał wspaniały Jerzy Klopp - czasami podstawienie niektórych tez może powodować, że pasują jak dupa do wiadra. Albo tak się wydaje.
Proszę również nie insynuować, że teza smyka Nahacza jakkolwiek wpływa na: a) położenie - skąd to stwierdzenie? Interesujące ze względu na fakt, że owo położenie jest przecież wyłącznie krzywym zwierciadłem Mirka. Nie ma przełożenia na rzeczywistość. Nie ma również wpływu na Wuja, czasami się jest na wozie, czasami pod wozem, nie powinno to wpływać na grę. No, chyba, że jest meczówka i trzeba się postarać! b) pytania na pokaz, cytując dokładnie interlokutora - również interesujące. Jak wspomniałem, nie jestem za bardzo zainteresowany w tym momencie poetą ze skłonnościami Wertera, i jego opinią, co rodzi moje zdziwienie w przypisywaniu sobie takiej mocy sprawczej. Proponuję przyjrzeć się pytaniom Wuji i może się czegoś przy okazji nauczyć!
Z stumilowym pozdrowieniem, aczkolwiek proszę zaakceptować fakt, że nie jestem zainteresowany kontynuacją tej rozmowy dopóki trochę moresu nie nauczy się Pan Smyk Nahacz.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 0:57:22 GMT 1
A co jak jest z mafii? :OOOOOOO Yep, też pójdę coś wszamać. To samo pomyślałem, plus dla kota, jak się mówi o wybitnej grze to mowa o mafiozach najczęściej co wyrolowali całe miasto. Tylko czy kangurek w mafii by tak powiedział wprost, że będzie miał wybitną edycję? Chyba nie Myślę, że to nie ma dla niego znaczenia czy jest w mafii, czy w mieście w kontekście tego co by powiedział. Ale to też jest interesująca językowo wypowiedź. 'Tylko czy kangurek w mafii by tak powiedział wprost' - czy Pan Aplikacja stwierdził tak, bo: a) domyślił się tożsamości Pana Kao i na tym oparł swoją wypowiedź - czyli mamy tu spojrzenie tożsamościowe; b) uznał, że ogólnie w archetypie gracza w mafię nie jest ciągota do tego, by - będąc w mafii - napisać, że zbliża się wybitna edycja - czyli mamy tu spojrzenie ogólne; c) no właśnie, jaka mogłaby być bramka c)?
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 0:58:43 GMT 1
Wydaje mi się, że opracowałem metodę, która z dużą dozą prawdopodobieństwa pozwoli na szybkie wyeliminowanie mafiozy, jak się uda albo mamy szczęście, to nawet dwóch. Ale jutro o tym napiszę, bo teraz widzę, że przyszedł Pape Matar Sarr, on jutro będzie trenować przed Aston Villą, więc głupio by mu było teraz odbierać spotlight. W sumie chciałem z tym zaczekać do rana, ale potem sobie uświadomiłem, że nie wiem czy będę mieć czas to na spokojnie napisać między pracą i pisaniem głupot, więc wrzucam teraz, chyba nie robię tego za wcześnie. Nie chce mi się pisać wielkiej pasty, więc skrótowo trochę. Wychodzę z założenia, że w temacie dzisiaj trochę wiało chujem, teraz Mirek wpadł coś rozruszać towarzystwo, no jak pisałem wcześniej - podaż postów i osobowości graczy w pierwszych 3-4 godzinach gry nie spełnił moich oczekiwań. W związku z tym jest szansa, że co najmniej część mafii mogła się krygować z pisaniem, z różnych względów. Może w mafii jest mirek i go nie było, a może jest ktoś inny kto się wystraszył, że się wjebie, a może jeszcze coś innego. W momencie jak zacząłem o tym myśleć, rozstrzał postów był mniej więcej taki i.imgur.com/oXOCI1W.png(Tutaj uwaga: no ja nie mówię, że tam wyżej wszyscy są niewinni, bo raczej nie są, scott jest póki co comic reliefem, kot jest rozgotowany, sanah i tinder blablabla, to nie o to chodzi w tym co chcę przekazać). Daje nam to taką dolną połowa tabeli postujących: scott dixon wuja janosik pollock prattchet wąż osoby, wtedy które się w ogóle nie wpisały: ciri, mirek, paper star, carmen sandiego Nakładamy na to trafne spostrzeżenie z poprzednich edycji: że mafiozi-glony starają się być bardziej merytoryczni od miastowych-glonów, w mafii zazwyczaj jest jakaś taka mimowolna chęć dania czegoś od siebie (Kapibara vs Mucha, Doda vs ktośtam). Wykreślam z tego grona ciri i carmen, bo wciąż nie ma postów, wykreślam mirka, bo nie glonuje, tylko wszedł w temat z opóźnieniem. scott dixon wuja janosik pollock prattchet wąż paper star Tutaj też się natualnie dwa tiery formują, tzn. para Scott Dixon-Wuja i reszta stawki, na upartego janosik gdzieś pomiędzy. O reszcie stawki: no kurwa możemy sobie losować, głupiego robota, z hot take'ów to ten ostatni post pollocka jest na takiego małego plusa, pratchett total neutral, wąż neutral przy czym ten jego drugi post mógł zostać napisany przez obie frakcje, paper star na podstawie tej myśli o streszczeniu powiedzmy że na małego plusa. No ale jakbym chciał rozmawiać o reszcie stawki, to bym do randomizera to wrzucił, bo to nie ma sensu w tym momencie. Do sedna. No uważam, że stereotypowo gracze wchodzący w grę w sposób, w jaki zrobili to scott dixon i wuja, ewentualnie janosik, często okazywali się mafiozami - a nawet nie zacząłem się odnosić do treści postów. Treść postów Scotta u mnie na minus, wytknięta już reakcyjność na wspomnienia o nim, jak porównuję z podejrzewaną metą to też te miejskie edycje zazwyczaj szybciej się rozkręcał, no tak średnio bym powiedział. Głównie o niego chciałem się z tym do wczoraj wstrzymywać i popatrzeć, ale Andrzej3000 i tak by mu bombę wypłacił jutro, to wolę rzetelniej spisać co mi we łbie siedzi chyba. Treść postów Wuja jest maksymalnie fillerowa (stwierdzam fakt, nie robię z tego estymatora), teraz dopiero z Mirkiem zaczął coś gadać, przeczytałem ale w sumie mózg mi jeszcze nie przetworzył tej gadki i nic z niej nie pamiętam poza susem od Mirka. No i jest ten Janosik, który w sumie też mi stereotypowo tutaj pasuje do tej grupy, przy czym mam zgrzyt lekki, bo ten jego post z tą sztuką współczesną to było trochę proszenie się o kłopoty, tzn. nie wiem czy mafioza by nie chciał bardziej zachowawczo zagrać.
|
|