Dobry Wuja
Edycja#39
Limit postów: 266
Goldberry, where art thou?
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 0:58:44 GMT 1
Tinderek coś zakręciłeś teraz. Nie jesteś w mafii czasem? Co to za hipoteza dziwna, że miałby być w mafii, bo zapowiedział udaną edycję. A jeszcze dziwniejsza hipoteza, że brakło by mu odwagi na taki ruch, gdyby w tej mafii był. Podwójnie mi się ten twój post nie zgadza. Nic nie kręcę. Ty nie rozumiesz. Tam ktoś pisał, że życzy mu wybitnej edycji. To chyba źle życzy, bo tutaj wybitna edycja oznacza, że mafioza wyrolował wszystkich częściej A tak druga część podtrzymuje, jak mafioza by napisał, że będzie miał wybitną edycję, to by chyba było zbyt odważne na mafiozę Rozumiem, jest to bardzo pokręcona logika i jej nie akceptuję.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:00:30 GMT 1
pierwszy lincz między tinderem a kotem trzymajta sie do potem Ciekawe, bo też o tym pomyślałem. Ale jeszcze mnie zastanawia zależność Andre - Tinder. Ten jeden moment, jak Tinder uznał za stosowne złożyć wyjaśnienia w kwestii Andre.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:03:00 GMT 1
Cofam co pisałem o Deckardzie, to inny gagatek niż myślałem, więc ma carte blanche.
Chociaż dyskusyjnym jest tworzenie matrycy postów po 6 godzinach rozgrywki i opieranie na tym sposobu. Aż się Szyfrant Zielonka przypomniał!
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 1:09:08 GMT 1
Co w tym dyskusyjnego?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 1:10:02 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 24, 2023 1:10:02 GMT 1
Cofam co pisałem o Deckardzie, to inny gagatek niż myślałem, więc ma carte blanche. Chociaż dyskusyjnym jest tworzenie matrycy postów po 6 godzinach rozgrywki i opieranie na tym sposobu. Aż się Szyfrant Zielonka przypomniał! Czemu dyskusyjny? Tylko dlatego że ty też znalazłeś się na tamtej liście, w której luźno ocenia że tam jest jedna może dwie mafie patrząc jak temat się toczył?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 1:10:36 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 24, 2023 1:10:36 GMT 1
Nahacz pomyślał to samo co ja.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:13:10 GMT 1
Dojechałem sobie całkiem. Andre pozwyżkował później, ale mógłbyś się, kolego drogi, wypowiedzieć o Tinderze.
Dobrzy ludzie: sanah andre kao capablanca
Ciężko powiedzieć: nahacz - niech się stara; scott dixon - ale jest coś nieswój; deckard - ambiwalentne uczucia;
Nie polubię Cię, jak powiedzieć prościej: kot tinder
Spieszmy się siebie kochać. Proszę moją Czwórkę Wspaniałych o przynajmniej chwilowe zawierzenie Wielkiemu Nochalowi i brak kłótni. Idą święta.
Dixon, wszystko dobrze u Ciebie? Jakiś spięty się wydajesz.
Interesującą postacią jest Kot, który napisał 22 post, a tak jakby nie napisał żadnego. Jest w rozgrywce, nawet pokazuje luzik, to mu daje teoretycznie plusa, ale jak go sobie czytałem, to miałem wrażenie, że to nie Kot, a pływak! Kocie, jutro mleczka nie będzie, raz, że szkodzi, dwa, że trzeba zasłużyć. Daj sos.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 1:13:33 GMT 1
Jeśli coś jest dyskusyjne, to twoja próba podważania graczy, którzy w jakiś sposób Cię atakują, kolego Wuja.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 1:19:00 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 24, 2023 1:19:00 GMT 1
Ale ja nie muszę od razu pokazywać pazura Wujku. Wymuszanie tego ode mnie czy kota jest dość śmierdzące w takim momencie.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 1:19:45 GMT 1
Może ja powoli wchodzę w rozgrywkę, ale dla mnie również budowanie sposobu myślenia i w ogóle zastanawianie się kto ile postów napisał na tak wczesnym etapie trąca tryhardem i to być może mafijnym.
Kota tak na wyczucie prawie wpisałem w top niewinnych. Deckarda z tego topu usuwam.
|
|
sanah
Edycja#39
gambit królowej był fatalnym wyborem, kochani
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 1:22:07 GMT 1
Miło, że Wujek mnie wymienia wśród zaufanych, ale co do Waszego pojedynku z pisarzem - obiektywnie trzeba przyznać, że Pan Werter jednak gra analitycznie, pyta, wnioskuje, testuje hipotezy, a Wujek wszystko intuicyjnie, ex catedra, bo tak. Moja sympatia z Mirkiem, chociaż wierzę, że oboje jesteście czyści.
Za to Pan Deckard jak duży model językowy - sporo danych przetworzonych, sporo tekstu na wyjściu, ale nie pomogło na halucynacje.
|
|
sanah
Edycja#39
gambit królowej był fatalnym wyborem, kochani
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 1:23:58 GMT 1
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 1:24:57 GMT 1
A jeszcze zareklamowanie tego jako sposobu na znalezienie mafiozy, bo z tego co pamiętam taka zapowiedź była to już trochę przesada. Można by coś takiego napisać w celach humorystycznych, ale raczej nie na serio.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 1:25:23 GMT 1
Nie zgadzam się z wami w kwestii Deckarda, chyba, że jest mądrzejszy niż wygląda.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:25:37 GMT 1
Cofam co pisałem o Deckardzie, to inny gagatek niż myślałem, więc ma carte blanche. Chociaż dyskusyjnym jest tworzenie matrycy postów po 6 godzinach rozgrywki i opieranie na tym sposobu. Aż się Szyfrant Zielonka przypomniał! Czemu dyskusyjny? Tylko dlatego że ty też znalazłeś się na tamtej liście, w której luźno ocenia że tam jest jedna może dwie mafie patrząc jak temat się toczył? Bo nie jestem fanem takich skróconych rozwiązań. Moja pozycja mnie nie interesuje, natomiast siłą rzeczy Deckard zauważa na samym początku: Nie chce mi się pisać wielkiej pasty, więc skrótowo trochę. Wychodzę z założenia, że w temacie dzisiaj trochę wiało chujem, teraz Mirek wpadł coś rozruszać towarzystwo, no jak pisałem wcześniej - podaż postów i osobowości graczy w pierwszych 3-4 godzinach gry nie spełnił moich oczekiwań.Podaży postów nie oceniam, ale zgadzam się, że osobowościowo jest wyłącznie kilka osób, które pojechały na znajomym tempie i sile, niemniej obecnie Capablanca ma u mnie miano najsilniejszego, a to też nie świadczy do końca dobrze o poziomie i intensywności dyskusji - ot, zagrał fajnie, ma niewzruszoną postawę, jest konsekwentny, ale jeśli to Everest, to jest coś nie tak. I tutaj ja zwróciłem uwagę przede wszystkim na Tindera i Kota. Natomiast Deckard idąc dalej swoim tropem - również konsekwentnie, już o 22 pisał, że mafia jest obsrana przed postowaniem (dla mnie to jest fillerek) poszedł w bramkę łatwiejszą, tj. nie robił analizy jakościowej, tylko analizę ilościową. I w takiej analizie wymyka się z matrycy właśnie przykładowy Pan Miau. Opieranie się wyłącznie na liczbie postach po sześciu godzinach uznaję za przedwczesne i widzę dwa rozwiązania: a) Deckard jednak jest tym, kim myślałem, wtedy to świadczy o nim fatalnie, nie widzę sytuacji w której w mieście zrobiłby taką analizkę po starcie rozgrywki, wręcz analizkę gambitową, prosto pod miejskie kredyty, ale jednocześnie nie mającą w sobie dużej wartości; b) Deckard jest kimś innym, i wtedy oceniam już wyłącznie zawartość merytoryczną z którą się nie zgadzam. Więc jest dla mnie dyskusyjna. No a co do samej podaży postów, cóż, rabini się wypowiedzieli: ewidentnie mafia jest obsrana przed postowaniem 200 postów już. Chorzy na głowę jesteście Ja nie przychylam się do żadnego zdania. Tempo jest według mnie standardowe, ale bardziej rozumiem mimo wszystko narzekanie na jego wzrost, niż na jego spadek. Więc Wy oceniacie tę analizę przez outcome, wynik, takie typowania a takie, takie tiery a takie. A ja oceniam - po co ta analiza? Co stało za tym, żeby ją napisać? Czy ona ma sens? Czy może doprowadzić do prawdy? Nieskromnym zdaniem Wuja nie ma nic prostszego niż napisanie czegoś takiego. No, jest jedna prostsza rzecz, tendencyjna analiza a'la Pan Żużlowiec rodem z poprzedniej edycji. Ale na takie to jeszcze za wcześnie. A skoro coś jest proste, a może wyzwolić pożądane reakcje, albo - przynajmniej - dać złudzenie staranności, to rolą Wuja jest kwestionowanie tego. Popełniacie jeden błąd panowie Dixon i Nahacz. Nie próbujecie zrozumieć intencji. Nie szukacie ich. Oceniacie według własnej miarki. A istotnym jest najpierw szukanie dobra w drugim człowieku, Paradoksalnie trudniej je znaleźć.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:27:21 GMT 1
Ale ja nie muszę od razu pokazywać pazura Wujku. Wymuszanie tego ode mnie czy kota jest dość śmierdzące w takim momencie. Nie interesuje mnie Twój pazur. Słabe masz wejście i chcę to zaznaczyć. Graj sobie jak chcesz. Natomiast wymuszanie zawsze jest, było i będzie dobre. Może i szkoła falenicka mówi inaczej, ale ja jestem absolwentem otwockiej.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:28:26 GMT 1
Jeśli coś jest dyskusyjne, to twoja próba podważania graczy, którzy w jakiś sposób Cię atakują, kolego Wuja. Proszę zaprzestać stosowania tendencyjnej retoryki, bo uznam to za szkodliwe. Mnie interesuje prawda i dochodzę do niej swoimi drogami. Ty możesz dochodzić swoimi.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:29:39 GMT 1
Może ja powoli wchodzę w rozgrywkę, ale dla mnie również budowanie sposobu myślenia i w ogóle zastanawianie się kto ile postów napisał na tak wczesnym etapie trąca tryhardem i to być może mafijnym. Kota tak na wyczucie prawie wpisałem w top niewinnych. Deckarda z tego topu usuwam. Na wyczucie też tak myślałem, ale to są klopsiki bez ragu póki co. W kwestii Deckarda istotnym jest to jaki tam potencjał intelektualny stoi. Ciężko mi ocenić póki co.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 1:30:51 GMT 1
Ciekawe rzeczy piszesz Wuja, bo właśnie jedyne czego szukam w dzisiejszych postach to INTENCJE graczy.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 1:30:55 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 24, 2023 1:30:55 GMT 1
Ale ja nie muszę od razu pokazywać pazura Wujku. Wymuszanie tego ode mnie czy kota jest dość śmierdzące w takim momencie. Nie interesuje mnie Twój pazur. Słabe masz wejście i chcę to zaznaczyć. Graj sobie jak chcesz. Natomiast wymuszanie zawsze jest, było i będzie dobre. Może i szkoła falenicka mówi inaczej, ale ja jestem absolwentem otwockiej. Mam swoje preferencje i nie lubię jak ktoś na siłę chce mnie zmusić do czegoś innego, więc tutaj moja odpowiedź niezależnie od okoliczności będzie reakcyjna.
|
|