sanah
Edycja#39
gambit królowej był fatalnym wyborem, kochani
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 1:31:36 GMT 1
xD Nie zgadzam się z wami w kwestii Deckarda, chyba, że jest mądrzejszy niż wygląda.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
Limit postów: 266
Goldberry, where art thou?
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:31:57 GMT 1
Miło, że Wujek mnie wymienia wśród zaufanych, ale co do Waszego pojedynku z pisarzem - obiektywnie trzeba przyznać, że Pan Werter jednak gra analitycznie, pyta, wnioskuje, testuje hipotezy, a Wujek wszystko intuicyjnie, ex catedra, bo tak. Moja sympatia z Mirkiem, chociaż wierzę, że oboje jesteście czyści. Za to Pan Deckard jak duży model językowy - sporo danych przetworzonych, sporo tekstu na wyjściu, ale nie pomogło na halucynacje. Ja go nie lubię, ale lubić a uznawać za mafię to dwie różne rzeczy. Jak pisałem, może pożytki będą, nawet na smutnej, jałowej ziemi może wyrosnąć piękny kwiat. O sympatię nie zabiegam, staram się pomóc! To jeszcze nie jest natomiast zaufanie, zaufanie się buduje. Wywierasz dobre wrażenie. Wrażenie jest tymczasowe.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:34:41 GMT 1
Nie interesuje mnie Twój pazur. Słabe masz wejście i chcę to zaznaczyć. Graj sobie jak chcesz. Natomiast wymuszanie zawsze jest, było i będzie dobre. Może i szkoła falenicka mówi inaczej, ale ja jestem absolwentem otwockiej. Mam swoje preferencje i nie lubię jak ktoś na siłę chce mnie zmusić do czegoś innego, więc tutaj moja odpowiedź niezależnie od okoliczności będzie reakcyjna. W wymuszaniu najbardziej istotnym wynikiem nie jest jego powodzenie, tj. osiągnięcie celu, a sprawdzenie reakcji. Twoją uznaję za defensywną, ale adekwatną. I tak to się toczy. Jak wspomniałem, graj jak chcesz. Ja mam wtedy możliwość ocenienia Ciebie, a nie rzucenia utartym frazesem 'no, niewinny'. I to jest dobre.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 1:34:51 GMT 1
Charyzmatyczny Wujaszku jesteś. Dobrze się to czyta. Idę za tobą a jak na zgubę, to chociaż w dobrej atmosferze.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 1:34:59 GMT 1
Przede wszystkim ta analiza Deckarda jest NIEDOPRACOWANA. Gdyby miał złe intencje i chciał rzeczywiście tą analizą przytryhardować, to jebnąłby ją po g1.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:35:29 GMT 1
Ciekawe rzeczy piszesz Wuja, bo właśnie jedyne czego szukam w dzisiejszych postach to INTENCJE graczy. Poddaję pod dyskusję trafność Twoich tez, kolego Smyku. Tylko tyle. Zobaczymy jak się rozkręcisz, jak zlinczujesz mafiozę to będę klaskał bez zawiści!
|
|
sanah
Edycja#39
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 1:36:06 GMT 1
Pan Deckard w pierwszych postach wjechał jak Conrado, a potem wcisnął pedał gazu.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 1:36:19 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 24, 2023 1:36:19 GMT 1
Mnie bardziej zastanawia jaki cel Decker miał w parowaniu mnie z Wujkiem. Spróbuję to sobie przeczytać jeszcze raz rano.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 1:37:55 GMT 1
A to miałem sam pisać, ale się z jakiegoś powodu wstrzymałem. Pisać miałem, że Deckard jest strasznie niespójny charakterologicznie. Zaczął jak terminator, prowokował, był arogancki. Teraz takiego rozmemłanego posta napisał. Czy to świadczy o mafijności nie wiem. Ale faktycznie dostrzegam to co Sanah.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:40:24 GMT 1
Przede wszystkim ta analiza Deckarda jest NIEDOPRACOWANA. Gdyby miał złe intencje i chciał rzeczywiście tą analizą przytryhardować, to jebnąłby ją po g1. Zgadzam się. Dlatego istotnym w kontekście tej analizy jest sprawdzenie czynnika ludzkiego i tego, jak Pan Deckard się dalej będzie rozwijał. Bo widzisz, przykładowo gracz którym myślałem że jest, nie napisałby takiej analizy będąc w mieście. Wyobrażam sobie, że są jakieś okoliczności w których mógłby to zrobić na kolanie w mafii, bo słaba sytuacja. Dla typowego gracza w mieście byłaby to analiza, która zmierzałaby do spojrzenia na niego przychylniejszym okiem, właśnie ze względu na fakt, że merytorycznie leży i zadajemy sobie pytanie ' no po co by to zrobił'.Natomiast dla zręcznego gracza w mafii byłaby to analiza, którą mógłby napisać po uprzednim wyobrażeniu sobie reakcji miasta w postaci ' no po co by to zrobił', co przecież, jak wspomniałem, automatycznie mu kredyty na grę w tazos przyznaje. Nie jest to równocześnie nic trudnego w mojej opinii. W związku z tym należy zadać sobie pytanie: Jaką duszę ma Pan Deckard? I analizę oceniać w zależności od osadzenia w kontekście. Nie w oderwaniu.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 1:42:12 GMT 1
via mobile
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 1:42:12 GMT 1
Jak na posta dającego się sprowadzić do „mafia często siedzi w tych co balansują na granicy bycia graczem a glinem” to bardzo dużo słów zdążyliście już chłopaki napisać, żeby tego posta i mnie zdyskredytować.
Co jest o tyle dziwne, że ja z góry napisałem, że totalnie mogę nie mieć racji i że w tej edycji i w tej trójce równie dobrze mafii być nie musi, co jednak samej teorii/spostrzeżeniu przeczyć nie będzie.
A tu reakcje jakbym jakieś herezje głosił xd.
|
|
sanah
Edycja#39
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 1:42:21 GMT 1
Czyli... przy mniej kurtuazyjnej ocenie kompetencji intelektualnych Pana Deckarda - czysty, a przy bardziej kurtuazyjnej - mafia. Przede wszystkim ta analiza Deckarda jest NIEDOPRACOWANA. Gdyby miał złe intencje i chciał rzeczywiście tą analizą przytryhardować, to jebnąłby ją po g1.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:42:27 GMT 1
Mnie bardziej zastanawia jaki cel Decker miał w parowaniu mnie z Wujkiem. Spróbuję to sobie przeczytać jeszcze raz rano. W mojej opinii nie było tu celu. Jesteśmy zwyczajnie wypadkową. Na ten moment uznaję, że celem było napisanie analizy, a nie jej trafność.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 1:44:50 GMT 1
via mobile
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 1:44:50 GMT 1
A to miałem sam pisać, ale się z jakiegoś powodu wstrzymałem. Pisać miałem, że Deckard jest strasznie niespójny charakterologicznie. Zaczął jak terminator, prowokował, był arogancki. Teraz takiego rozmemłanego posta napisał. Czy to świadczy o mafijności nie wiem. Ale faktycznie dostrzegam to co Sanah. Bo ja jestem tym gościem od grania bez piłki, jak inni dobrze grają to ja se siedzę, jak wieje chujem to zaczynam biegać, kurwa trzecią edycję to piszę. I zabawne, że takie rzeczy muszę tłumaczyć graczowi, który dwie godziny temu pisał, że nie jest w mafii bo jakby był to by grał inaczej. To przyłóż sobie to samo do innych i zastanów się co ci wyjdzie przyjacielu i widzimy się jutro.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 1:46:10 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 24, 2023 1:46:10 GMT 1
Jak na posta dającego się sprowadzić do „mafia często siedzi w tych co balansują na granicy bycia graczem a glinem” to bardzo dużo słów zdążyliście już chłopaki napisać, żeby tego posta i mnie zdyskredytować. Co jest o tyle dziwne, że ja z góry napisałem, że totalnie mogę nie mieć racji i że w tej edycji i w tej trójce równie dobrze mafii być nie musi, co jednak samej teorii/spostrzeżeniu przeczyć nie będzie. A tu reakcje jakbym jakieś herezje głosił xd. To chyba tym lepiej dla ciebie powinno być że stworzyłeś sytuację w której coś więcej można było się wypowiedzieć o graczach z twojej analizy i tych co się do niej odnieśli
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:48:03 GMT 1
Jak na posta dającego się sprowadzić do „mafia często siedzi w tych co balansują na granicy bycia graczem a glinem” to bardzo dużo słów zdążyliście już chłopaki napisać, żeby tego posta i mnie zdyskredytować. Co jest o tyle dziwne, że ja z góry napisałem, że totalnie mogę nie mieć racji i że w tej edycji i w tej trójce równie dobrze mafii być nie musi, co jednak samej teorii/spostrzeżeniu przeczyć nie będzie. A tu reakcje jakbym jakieś herezje głosił xd. Ośmielę się w takim razie jeszcze trochę pogrzebać patykiem w gównie i zapytać. Po co w takim razie ją napisałeś? Cytując Wieszcza: Dlaczego czułeś potrzebę napisania tego w tym momencie?
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 1:49:29 GMT 1
Czyli... przy mniej kurtuazyjnej ocenie kompetencji intelektualnych Pana Deckarda - czysty, a przy bardziej kurtuazyjnej - mafia. Przede wszystkim ta analiza Deckarda jest NIEDOPRACOWANA. Gdyby miał złe intencje i chciał rzeczywiście tą analizą przytryhardować, to jebnąłby ją po g1. czyli będąc w mafii musiałby być na tyle mądry by się zorientować, że napisanie tej analizy w tak niechlujny sposób będzie wpływało pozytywnie na jego odbiór i tak głupi, by nie zauważyć, że samo napisanie tej analizy przysporzy mu więcej wrogów niż sprzymierzeńców.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 1:51:47 GMT 1
Dodam nieśmiało, że sam chciałbym kiedyś znaleźć eliksir na znalezienie mafiozów pierwszego dnia, jakiś wzór który to ułatwi. Dlatego taka próba analizy wydaje mi się mocno miastowochcąca, a zupełnie nie mafiowo sfokusowana na efekt.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 24, 2023 1:53:02 GMT 1
A jak do tego dodamy element tego, że prócz mnie nikt go nie broni, to już pewny miastowy
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 1:53:44 GMT 1
via mobile
Post by Dobry Wuja on Nov 24, 2023 1:53:44 GMT 1
Problem polega na tym że jesteśmy już dorośli i wiemy, że Graala nie ma a Ginewra to zwykła kurwa.
|
|