|
Post by Kot w paczkomacie InPost on Nov 26, 2023 13:40:13 GMT 1
Mam was w tle do Bayernu odpalonych, chciałem iść w janosika albo sanah, ale mnie odciągacie od tego, więc czekam na rozwój wydarzeń do samego końca. Kocie co konkretnie cię odciągało od Sanah. Teraz jest czas weryfikacji Panowie. Głównie Wuja w sumie chyba. A czemu w takim razie użyłem liczby mnogiej? Może dlatego, że znowu było go tak wiele po zniesieniu limitu postów godzinę przed linczem? Albo tak przylgnąłem do jego aury? Na przekór sam napiszę (bo już się przekonałem z przebiegu rozgrywki, że wy we wszystkim potraficie dziurę wywiercić), że może dlatego, iż podświadomie przebijała się w moim poście myśl, że odciągali mnie od tego inni mafiosi? No ale tę ostatnią opcję osobiście wykluczam, raczej. Był jeszcze Michael Scott, a pewnie że był. Ale gdybym powiedział, że jakoś wówczas specjalnie się nim sugerowałem, to bym skłamał – ogromny rynsztok jaki zaprezentował w pewnym momencie z Paperem mocno mnie spłoszył przed wchodzeniem z nim w jakiekolwiek konszachty nawet w mojej własnej głowie. I żeby nie było – to była moja ówczesna perspektywa w linczowym zaognieniu emocji, wysyłaniu głosu na ostatnią minutę (+ testamentu, marnego bo marnego, no ale), i nerwówki związanej z tym, że Bayern marnował sytuacje na nieziemską potęgę. A teraz to water under the bridge i nie zwracam na takie pierdoły uwagi, a przynajmniej staram się tego nie robić, bo jest co merytorycznie oceniać. Co do mojego głosu na Janosika i rzekomego łapania mnie na niego albo baitowania – wypraszam sobie takie bzdurne sugestie, a pojawiły się już takie dwie. Była to absolutnie moja oryginalna myśl od samego początku (wciąż niezdecydowana, stąd wahanie do samego końca). A skądże ona? Jako że sam zainteresowany się z tego naszego połączenia poniekąd już wysprzęglił, to mogę powiedzieć, że ja tożsamość Janosika zwyczajnie poznałem po jego 1. poście kreacyjnym i wiem kto to. Wy nie. Haha icoteras, też mam swoje koneksje, których wy nie macie. Do rzeczy – dla niektórych mógł to być zwyczajny – jak niektórzy to określali – glon, ale dla mnie to był kolo, co grając w mieście przoduje (nie znam go z żadnych mafijnych wydań), kmini swoimi własnymi ścieżkami i jak mu się coś nie podoba, to od razu ładuje. I oczywiście mogłem zrozumieć pewnego rodzaju wycofanie z jego strony na samym początku, bo sam czułem jak to jest się znaleźć między takimi wilkami, ale wycofanie w tak skrajnym wydaniu? Coś mi tu nie grało, dlatego był moim strzałem, a nie dlatego, że se chciałem walnąć w losowego przemykacza i dlatego też nie przekonały mnie tłumaczenia Paper o rolnych glonach do zmiany swojego głosu. Chyba, że się wjebali dwoma głosami we mnie, ale pechowo nikt inny się nie podpiął? Kot i Michael Scott dzisiaj też na mnie głosujecie czy może, coś się zmieniło? Żeby nie było, że piszę to dla samego napisania, to wspomnę szybciutko, że w powyższym akapicie znajduje się już wytłumaczenie na twoje pytanie, Janosik: nie zagłosuję na ciebie, bo po linczu dajesz mi już vibe gościa, którego kojarzę, więc na razie wybiłeś mi z łapek wszystkie argumenty. A co do ogólnego przeglądu sytuacji – pewnie pójdę znowu na czutkę, pewnie znowu pójdę w samej końcówce, bo tu się dzieje do samego końca bardzo dużo (do czego nie jestem przyzwyczajony), ale na ten moment to mogę przy tym zamieszaniu rzucić:
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 26, 2023 13:42:24 GMT 1
Nie byku. to taki zbieg okoliczności ze cała nasza trójka jest winna. nie no, prędzej bym obstawił 1-2, 3 teoretycznie możliwe, ale to już za dobrze by było, gierka nie jest taka łatwa prawie nigdy kurde no jak to się nieszczęśliwie złożyło, że ten wuja się wypostowa, od tego momentu ma jakieś dziesięć godzin do 20 i zdjęcia limitu a potem jeszcze 24 godziny na przygotowanie odpowiedzi na bomby, które można było wyczuć, że spadną ja wiem, że mi teraz wchodzi efekt potwierdzenia, więc nie uznam tego za mafijne po prostu napiszę, że to wypostowanie było się antymiastowe i z tym trudno dyskutować
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 13:45:52 GMT 1
Ja się mogę pomylić. Ale błagam, Jeśli mamy go zlinczować to wtedy gdy się odzywa. I ja się zgadza zachował się głupio. I ja się zgadzam może być w mafii. Ale proszę. Widzę przesłanki że jeste w mieście i jak on jest w mieście i zlinczujemy go w sytuacji gdy się nie może odzywać to może naprawde być chujowe.
A do ciebie kurwa Monti przekaz. Następne wejście ma być na tip top. Proszę.
|
|
|
Post by kangurekkao on Nov 26, 2023 13:50:00 GMT 1
Kangurku, wytłumacz mi proszę, dlaczego pisałeś takiego posta: przeczytałem Sanah i wiecie co? dawno nie widziałem kogoś kto pozornie wyglądałby tak mocno, a miałby tak bardzo odklejone czytanie gry A potem zagłosowałeś na kogoś innego? + Jak myślisz, dlaczego zamordowali papera? wybacz wężu, że musiałeś chwilę poczekać na odpowiedź co z resztą przepełniony złą wolą zawodnik od razu próbował wykorzystać do stworzenia między nami konfliktu - pomagałem somsiadowi odpalić samochód bo mu akumulator padł, a Tobie chciałem odpowiedzieć z komputerka rozpalałem sobie wczoraj ogniska pod : kotem, tinderem, sanah i scottem, a były to często z początku niepopularne opinie powody były różne, w przypadku tindera na przykład czułem że kreacja pozwala mu pozorować robienie ruchów, ale finalnie żadne ruchy nie były wykonywane. Dodatkowo byłem z nim w mafii w poprzedniej edycji i czułem wtedy jak na niego wpływa ciężar brzemienia mafijnego i ten niewyraźny pierwszy dzień sprawiał, że chodziło mi po głowie, że bidny chłopina dalej ten ciężar trzyma. Dobrze, że nie padł bo dzisiejszy dzień z kolei wygląda mi bardziej na +, więc dobrze móc się jeszcze nad nim trochę pozastanawiać. nie skazywałem sanah i nie miałem żadnego przekonania, że jest w mafii, czułem że prędzej chyba tinder. Ale wydawała mi się być dobrym targetem i była. Więc fajnie. A co myślę o paperze? Myślę, że zagrał bardzo niewinną ostatnią godzinę-dwie dnia. Z kronikarskiego obowiązku warto sprawdzić czy zajmował się tam czymś jeszcze oprócz maltretowania michaela scotta i finalnym głosem na sanah. I warto sprawdzić jego testament, bo to dobry zawodnik i w końcu zagrał edycje której nie musi się wstydzić!
|
|
|
Post by kangurekkao on Nov 26, 2023 13:51:28 GMT 1
dobrze, że jesteś Deckard Cain, czułbym się tu źle bez Ciebie
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 26, 2023 13:51:51 GMT 1
to ja jeszcze dodam, że wg mnie po prostu to krążenie wokół tindera i głosujących na sanah wynika z tego, że dzięki m. in. mojej supermocy miasto prawdopoodobnie należy określić jako MEGA silne i po prostu pole manewru w pchaniu celów jest dla mafii bardzo małe
przemyślcie ruchy chłopaki, ja się na tego wuja nie będę dzisiaj upierał, no ale jeśli na koniec spadnie winny, a dzisiaj odpalimy niewinnego z moich pomarańczowych, to się będę czuł jak frajer, że się na taki prosty trick z wypostowaniem nabraliśmy
capablanca, a ty mógłbyś np. mi wytłumaczyć, co cię tak bardzo urzekło w sanah, że postanowiłeś jej bronić i liczyć na owocną współpracę mimo że typowała wg ciebie niewinnych, odsłoń się trochę i pokaż swój proces myślowy
idę na rosół
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 13:56:00 GMT 1
jakikolwiek powód żeby nie głosować na Tindera mając układ miasto - mafia? OO co tO Żeby to rozważać. Albo mafia dała 2 głosy na Janosika i uznali, że to przeważy. O co tu chodzi? niech ktoś wytłumaczy prosze.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 13:59:59 GMT 1
I tutaj właśnie bym nie wykluczył jego bycia po złej stronie, tym bardziej, że sanah na niego zagłosowała, ale uważam że to warto zostawić na potem. O ile ten post z szyk, klasa, elegancja w stosunku do sanah jest jego najsłabszym postem w kontekście winy sanah, to reszta gry Capablanci aż tak źle nie wyglądała. Dziękuję. Za to cię szanuję ty naprawdę jesteś obiektywny. Jak chyba nikt.
|
|
|
Post by Kot w paczkomacie InPost on Nov 26, 2023 14:01:27 GMT 1
Pytanie: czy kiedy jesteś na granicy wypostowania i nie pojawiły się nowe posty, a chcesz dodać coś nowego, to nie lepiej wrzucić tego w edit?
D: dobrze więc, uznam, że nie masz takiej możliwości obecnie i nie kuszę losu więcej.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 14:03:40 GMT 1
No ja bym wolał wrzucic w edit.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 14:17:40 GMT 1
Wąż też mi się nie podoba.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 14:22:59 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 14:22:59 GMT 1
Przeglądam twoje posty Carmen i natknąłem się na taki, musiałem go wcześniej przeoczyć. Super robota panowie z tą Sanah! Nie spoczywamy jednak na laurach, ona nie miała roli, czyli główne danie dopiero przed nami. Mój testament: Skoro nie żyję, to znaczy, że barman trafił lub snajper spudłował. Mega fart, że z mojego 50/50 Tinder/Pratchet zagłosowałem na tego drugiego, bo jeszcze bym zremisował lincz.. Ale wyszło super, dobra robota dla wszystkich! Miałem dobrą czutkę na sanah, dużo było komentowania, no nie pasowało mi coś w tym. Ten wynik przewraca nieco stolik. Najbardziej mnie dziwi płaski wynik, bo przecież mafia nie miała trudno, żeby przepchać inną ofiarę. Wygląda na to, że nie spodziewali się, że Sanah padnie. Jeśli dobrze rozumiem wynik, to głosy na nią szły w ostatnich minutach, więc mogło zabraknąć czasu na reakcję. A to by oznaczało, że głosy mogły być rozłożone mniej więcej po równo na resztę stawki, przy czym nie wierzę, że nikt z mafii nie zagłosował na Tindera, który był naturalnym kontrkandydatem. Tam bym szukał w pierwszej kolejności. Tak już poza testamentem, to Andre, ty źle odczytałeś moją tożsamość.. to cię trochę jakby wybiela, na mafijnym pewnie by cię wyprostowano, ale jednak byłbym nieco zły, gdybym padł przez to, że ktoś źle zagrał. Jeżeli był naturalnym kontrkandydatem to czemu Sanah w niego nie walnęła? tylko próbowała Dixona wrzucić na ruszt Ja wiem, że jestem niewinny, a obok mnie jest niewinny Wuja i Kao, więc nie podoba mi się ten pomysł, aby najpierw tam szukać Nie wiem. No teoretycznie powinna walnąć w Tindera, ale on nie może być winny patrząc po wynikach. Może sanah pogodziła się że pada i chciała namieszać na koniec? Ostatnie strony przed linczem sugerują, że widły na nią idą. Może to była taktyka mafijna, że może sanah nie padnie, może padnie, ale pociągnie za sobą Tindera? Ty masz na to jakieś inne wytłumaczenie?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 14:23:36 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 14:23:36 GMT 1
Wąż też mi się nie podoba. A coś więcej? Opowiedz mi o tym.
|
|
|
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 14:27:03 GMT 1
w testamencie dzisiaj miałem tak:
po wczorajszym głosowaniu - niewinni Scott Dixon, Paper Star, Deckard Cain, ciri - głosowanie chyba był zbyt blisko żeby tutaj przewidywać jakieś wyprzedzające głosy mafiozów, spokojnie mogliby przepchnąć inny lincz razem. Chyba że zakładamy że próbowali rozłożyć głosy nie przewidując że sanah padnie, wtedy max jednego tutaj bym przewidywał. Przy czym nie będzie to raczej ani Dixon, ani Paper. Chyba najprędzej Deckard xD ale z gry mam go za raczej niewinnego
Na 85% też niewinny Capablanca, bo sanah posłała w niego głos + forsowała ten typ jak jeszcze był typem z potencjałem na lincz
na czutkę uniewinniłbym - Mirasa, kangurka kao, kotaprzyjrzałbym się na waszym miejscu Wężowi, Wujowi, Carmen, Michaelowi Scottowi, Janosikowi w limbo pt. chuj wie co z nim zrobić mam Tindera (chociaż po tym jak łatwo jego kandydatura wczoraj się przyjmowała, skłaniam się do stanowiska że niewinny), Pollocka, Pratcheta (ale jeżeli wąż winny to on niewinny) Z tą częścią, którą zaznaczyłem na zielono mogę się zgodzić, ale rzeczy poniżej mi się nie zgadzają. Zakładasz, że Tinder jest niewinny, bo jego kandytatura była wczoraj na świeczniku i był/jest łatwym celem dla mafiozów. Dlaczego więc Sanah w niego nie głosowała, ale i próbowała wrzucić Dixona jednym ze swoich ostatnich postów. Sprawa jest też taka, że Sanah mogła nie wiedzieć, że będzie pierwszym, który padnie. Pewny głos na niej miała tylko Paper, a potem mniej pewne Dixon, Deckhard i z czapy Ciri. Dlatego to gdzie posłała głos może wynikać z tego, że po prostu trzymała swój głos zgodnie z zaplanowanym D1, aby potem nie było jej mówione, że chachmęci. Prawdopodobnie taka teoria jest najprostszym wytłumaczeniem, więc mogło wcale nie dochodzić do jakiegoś remisu mafiozów, między Tinderem, a Sanah. Sam Tinder otrzymał głosów bliżej minimum względem tego co się przewijało wokól niego. W pewnym punkcie gry mamy założenie z twoje strony, że Wuja jest winy, ja odczuwam to inaczej, a dlatego, że odczuwam to inaczej. Moje kolejne kroki skupiają się nie na samym głosowaniu g1 ale o teoriach z nim związanymi. Część zakłada, że Tinder jest niewinny, bo np ja albo/i Wuja jest winny. A ja nie czuję ani winy Wuji ani Kangura, a swój kolor znam. Dlatego powinno mi zależeć, aby wygłosować Tindera. Co do samej gry Tindera to była dla mnie miałka w D1, a teraz jest jej ciągle za mało. Dalej jest w moim dolnym zastawieniu osób, które uznaję za mafiozów, jeżeli sie mylę, no to trudno. Podłożę głowę pod topór, no chyba, że do tego czasu wyklaruje się inny wspólny mianownik w postaci np. Pollocka, Scotta, Janosika, czy Pratcheta. W takiej też kolejności widzę ich od najmniej niewinnego fo najbardziej winnego, ale są to na tyle mała różnice, że mogą się zmieniać z każdym postem. Chociaż liczę, że Pollockiem znajdę wspólny język, więc nie miałbym serca na niego głosować. Zostaje jeszcze Wąż. Wczoraj obserwowałem grę dość dokładnie i wydaję mi się, że to Wąż jako pierwszy wskazał Sanah jako mafijną, jeżeli faktycznie tak było, to Wąż mimo tego, że mamy różnice w planie gry na następne dni, uważam, że powinien dostać mocny kredyt zaufania. No i też możemy sie w pewien sposób zgodzić, że parze Wąż i Pretchet jest tylko jedna mafia. Pisałeś jeszcze, ze masz mnie za spalonego mafiozę, zupełnie inaczej bym grał gdybym był spalonym mafiozą, ale to już kwestia różnic interpretacji. Naprawdę nie spodziewałem się, że na bazie takich argumentów jak pózne wejscie, głos bez wyjaśnienia, "szukanie mafii po głosach" czy szturchnięcie Ciebie można wyciągnać wniosek, że jestem pewną i spaloną mafią.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 14:27:56 GMT 1
Co do Carmen, którą miałem w poe po prostu z racji tegho jak się to głosowanie ułożyło, to potem wejście imo zaliczyła tragicznie śmierdzące, poczynając od dyskusji ze mną: dawaj co na mnie masz Carmen ty też Uważam, że otwierasz tematy, których w ogóle nie zamykasz. Czy ty naprawdę szukasz mafii, czy uprawiasz markieranctwo? Przykład: mafiacorner.boards.net/post/85910/thread zacząłeś z tezą zajmującą całą stronę kartki A4, a potem już do tego nie wracasz. ? XD Wracałem do tego z 17 razy wczoraj Dlaczego kłamiesz? I co ostatecznie zrobiłeś z tym tematem? Szukałem opinii innych graczy, Capablance uniewinniłem na innej podstawie, Scotta dalej mam w mojej grupie potencjalnych mafiozów Czego więcej oczekujesz? Ehh Carmen, po co się chwytasz za tematy których nie umiesz pociągnąć Ale rozumiem, gra w mafii trudna Aby sprawdzić swoje odczucia i sprawdzić czy składając pytania wprost uzyskam odpowiedzi inne niż mam w wyobrażeniu. XD no to jest takie klasyczne moving the goalpost, i jeszcze oczywiście jak spytałem się jej jak się mają jej wyobrażenia co do rzeczywistości to nie uzyskałem odpowiedzi potem jeszcze kilka postów typowo pod "halo, tak mieliśmy grać jako miasto, a nie inaczej, dlaczego gracie inaczej": Dlaczego ty się tak przejmujesz co ludzie powiedzą? To nie mamy grać wspólnie jako miasto, aby wygrać przeciwko mafii? W pierwszym głosowaniu nie musimy wszyscy być zgodni, to nie meczówka. Chodzi o ogólną strategię i tendencje, czy nie takie były wnioski z ostatnich lekcji? z mojego doświadczenia wynika, że jak glony bądź semi glony za dużo czasu na początku gry poświęcają na dyskusję o teorii gry, nie na samą grę, to lubią mieć coś na sumieniu no i jeszcze to traktowanie Tindera - dobrze piernik powiedział że ona go traktuje teraz jak jakąś kukłę do wyjebania, nie widziałem żeby chociaż raz weszła z nim w jakąś wymianę zdań. Co jest tym bardziej ciekawe, że spod jej palców wypłynął ten post: Ja stawiam jeszcze inną tezę. Padł bezrolny mafioza, czy nie oczyszcza to w pewien sposób Tindera? Myślałem, że to on jednak zgarnie więcej głosów. to zapomniało się o tym czy co? bo nie widziałem, żebyś dalej dywagowała z tym punktem. Brakuje mi tu jakiejkolwiek progresji, jest głos na TRindera, potem jego nieśmiałe uniewinnienie (abstrahując już od sensowności), a potem jazda z Tinderem dla powiązań, nie zastanawiając się nawet nad tym, czy to mafia czy nie, ALE JAK MAFIA to głosujący na niego będą oczyszczeni no ok
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 14:28:39 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 14:28:39 GMT 1
Czy działa wam normalnie to zjebana wyszukiwarka? bo próbuję znaleźć czy to Wąż pierwszy wpisał Sanah jako mafia czy ktoś inny. Ale jak wpisuję Sanah lub sanah w wyszukiwarce to wyskakują mi tylko posty z dzisiaj i z edycji ze Shrekiem, a nie od czwartku ;/ Nie wiem czy pierwszy czy nie pierwszy, ale sam na to wpadłem, czytając te jednolinijkowce. Przede mną na pewno nikt tego nie nazwał wiśniakowaniem.
|
|
|
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 14:30:56 GMT 1
Przeglądam twoje posty Carmen i natknąłem się na taki, musiałem go wcześniej przeoczyć. Jeżeli był naturalnym kontrkandydatem to czemu Sanah w niego nie walnęła? tylko próbowała Dixona wrzucić na ruszt Ja wiem, że jestem niewinny, a obok mnie jest niewinny Wuja i Kao, więc nie podoba mi się ten pomysł, aby najpierw tam szukać Nie wiem. No teoretycznie powinna walnąć w Tindera, ale on nie może być winny patrząc po wynikach. Może sanah pogodziła się że pada i chciała namieszać na koniec? Ostatnie strony przed linczem sugerują, że widły na nią idą. Może to była taktyka mafijna, że może sanah nie padnie, może padnie, ale pociągnie za sobą Tindera? Ty masz na to jakieś inne wytłumaczenie? Ja obecnie najbardziej prawdopodobą teorię uznaję, że Sanah nie wiedziała, że padnie, więc głos trzymała zgodnie z linią swojej gry miastowej jaką prezentowała. Żadnego bronienia się, co implikuje, że nie wiemy czy gdyby zmieniała głos nie dała by w Tindera.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 14:31:29 GMT 1
Sanah rzuciła trio Capablanca, kot, wujek. Było to niedługo przed linczem, więc spodziewałbym się próby zamieszania, podobnie jak z jej głosem. Myślicie, że wrzuciła samych niewinnych? W takim momencie szczerze mówiąc bardziej bym się spodziewał tu chyba trzech mafiozów niż trzech niewinnych. Kiedyś w mafii robiłem taki trick, że typowałem trzy osoby wśród których była jedna mafi. I mafiozę zawsze ustawiałem jako drugiego, nigdy na początku i nigdy na końcu. PS. Twój testament jest tak słaby, że Cię nie zlinczuję bylebym nie musiał go drugi raz czytać.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 26, 2023 14:33:41 GMT 1
to uczucie kiedy 5 osób się zastanawia, dlaczego głosowane było tak a nie inaczej i że tinder mafia, a nikt nie wpadł na to, że po prostu mafia myślała, że w tindera owczym pędem pójdzie więcej osób i wtedy 1-2 głosy od wuja/carmen byłyby zupełnie wystarczające
kao się zdeklarował, nawet nie pamiętam teraz czy to robił wuja i carmen, no ale powiedzmy, że te trzy głosy to takie solidne minimum na jakie można było liczyć, z szansami na 4-5 nawet głos ciri był niespodzianką, na sanah można było policzyć 2-3 głosy (paper star, powiedzmy że mój i powiedzmy że dixona), andre można było wyczuć, że raczej w nią nie da
całkowicie prawdopodobne jest, że "w najgorszym razie będziemy wybierać przy remisie"
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 14:34:02 GMT 1
Czy kogokolwiek przekonuje gra Deckarda? Poza tym, że zagłosował na mafiozę.
|
|