|
Post by Kot w paczkomacie InPost on Nov 26, 2023 14:34:47 GMT 1
Czy kogokolwiek przekonuje gra Deckarda? Poza tym, że zagłosował na mafiozę. Mnie kupił.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 14:34:53 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 14:34:53 GMT 1
to uczucie kiedy 5 osób się zastanawia, dlaczego głosowane było tak a nie inaczej i że tinder mafia, a nikt nie wpadł na to, że po prostu mafia myślała, że w tindera owczym pędem pójdzie więcej osób i wtedy 1-2 głosy od wuja/carmen byłyby zupełnie wystarczające kao się zdeklarował, nawet nie pamiętam teraz czy to robił wuja i carmen, no ale powiedzmy, że te trzy głosy to takie solidne minimum na jakie można było liczyć, z szansami na 4-5 nawet głos ciri był niespodzianką, na sanah można było policzyć 2-3 głosy (paper star, powiedzmy że mój i powiedzmy że dixona), andre można było wyczuć, że raczej w nią nie da całkowicie prawdopodobne jest, że "w najgorszym razie będziemy wybierać przy remisie" No ja to mówię od początku to mi tu starają się wmówić, że mafia se policzyła że będzie remis i w związku z tym poświęcili swojego 🤷🏼♂️
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 14:35:34 GMT 1
Czy kogokolwiek przekonuje gra Deckarda? Poza tym, że zagłosował na mafiozę. Mnie przekonuje.
Nie rozumiem uniewinniania Węża.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 14:35:34 GMT 1
Nie no. Już nie wiem czy mam uczulenie na Dixona czy tym razem jednak gra taką chujnię jako mafia. Też głosował na Sanah i to jego jedyna zaleta.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 14:37:36 GMT 1
Dobra chuj. Jestem gotów się zgodzić na Carmen. Jeśli niewinna, to wtedy w Tindera bez jakiejkolwiek dyskusji. Wuja, Janosz, Kangur, Mirek, Jackson miasto
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 14:38:23 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 14:38:23 GMT 1
Sanah rzuciła trio Capablanca, kot, wujek. Było to niedługo przed linczem, więc spodziewałbym się próby zamieszania, podobnie jak z jej głosem. Myślicie, że wrzuciła samych niewinnych? W takim momencie szczerze mówiąc bardziej bym się spodziewał tu chyba trzech mafiozów niż trzech niewinnych. Kiedyś w mafii robiłem taki trick, że typowałem trzy osoby wśród których była jedna mafi. I mafiozę zawsze ustawiałem jako drugiego, nigdy na początku i nigdy na końcu. PS. Twój testament jest tak słaby, że Cię nie zlinczuję bylebym nie musiał go drugi raz czytać. Zajechało nadwiedzą. Skoro drugi raz przeczytasz testament to znaczy, że zakładasz, że jestem niewinny, a przed chwilą pisałeś coś innego. Wtopa!
|
|
|
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 14:40:20 GMT 1
Co do Carmen, którą miałem w poe po prostu z racji tegho jak się to głosowanie ułożyło, to potem wejście imo zaliczyła tragicznie śmierdzące, poczynając od dyskusji ze mną: Uważam, że otwierasz tematy, których w ogóle nie zamykasz. Czy ty naprawdę szukasz mafii, czy uprawiasz markieranctwo? Przykład: mafiacorner.boards.net/post/85910/thread zacząłeś z tezą zajmującą całą stronę kartki A4, a potem już do tego nie wracasz. I co ostatecznie zrobiłeś z tym tematem? Aby sprawdzić swoje odczucia i sprawdzić czy składając pytania wprost uzyskam odpowiedzi inne niż mam w wyobrażeniu. XD no to jest takie klasyczne moving the goalpost, i jeszcze oczywiście jak spytałem się jej jak się mają jej wyobrażenia co do rzeczywistości to nie uzyskałem odpowiedzi potem jeszcze kilka postów typowo pod "halo, tak mieliśmy grać jako miasto, a nie inaczej, dlaczego gracie inaczej": To nie mamy grać wspólnie jako miasto, aby wygrać przeciwko mafii? Chodzi o ogólną strategię i tendencje, czy nie takie były wnioski z ostatnich lekcji? z mojego doświadczenia wynika, że jak glony bądź semi glony za dużo czasu na początku gry poświęcają na dyskusję o teorii gry, nie na samą grę, to lubią mieć coś na sumieniu no i jeszcze to traktowanie Tindera - dobrze piernik powiedział że ona go traktuje teraz jak jakąś kukłę do wyjebania, nie widziałem żeby chociaż raz weszła z nim w jakąś wymianę zdań. Co jest tym bardziej ciekawe, że spod jej palców wypłynął ten post: Ja stawiam jeszcze inną tezę. Padł bezrolny mafioza, czy nie oczyszcza to w pewien sposób Tindera? Myślałem, że to on jednak zgarnie więcej głosów. to zapomniało się o tym czy co? bo nie widziałem, żebyś dalej dywagowała z tym punktem. Brakuje mi tu jakiejkolwiek progresji, jest głos na TRindera, potem jego nieśmiałe uniewinnienie (abstrahując już od sensowności), a potem jazda z Tinderem dla powiązań, nie zastanawiając się nawet nad tym, czy to mafia czy nie, ALE JAK MAFIA to głosujący na niego będą oczyszczeni no ok Masz rację, dyskusja z Tobą wyszła bardzo dziwnie. Biorę to na swoją klatę, źle odczytałem pewne posty. Dziwisz się dlaczego walę w Tindera bez mocnego punktowania go. Jest to po prostu wynik sytuacji jaki mi odpowiada. Ja wiem, że jestem zielony, a czerwony kolor Tindera mnie oczyszcza. Dlaczego nie miałbym go linczować, jeżeli przed D1 nikt z Was nie wspomnial o Tinderze jako o niewinnym? Sama gra Tindera też mnie nie przekonuje, aby uznać go za niewinnego, co zresztą wskazałem, że jest u mnie w grupie ośob, którą podejrzewam
|
|
|
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 14:41:07 GMT 1
Dobra chuj. Jestem gotów się zgodzić na Carmen. Jeśli niewinna, to wtedy w Tindera bez jakiejkolwiek dyskusji. Wuja, Janosz, Kangur, Mirek, Jackson miasto XD
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 14:41:49 GMT 1
Deckard całą edycję gra na notę, to głos też na notę. Wytłumacz ten post. Analiza niczego na samym początku gry, robienie zamieszania bez żadnych konkretów, to i głos na kolegę z mafii, żeby wzmocnić swoją pozycję. Jego gra to czysty PR.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 14:41:52 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 14:41:52 GMT 1
to uczucie kiedy 5 osób się zastanawia, dlaczego głosowane było tak a nie inaczej i że tinder mafia, a nikt nie wpadł na to, że po prostu mafia myślała, że w tindera owczym pędem pójdzie więcej osób i wtedy 1-2 głosy od wuja/carmen byłyby zupełnie wystarczające kao się zdeklarował, nawet nie pamiętam teraz czy to robił wuja i carmen, no ale powiedzmy, że te trzy głosy to takie solidne minimum na jakie można było liczyć, z szansami na 4-5 nawet głos ciri był niespodzianką, na sanah można było policzyć 2-3 głosy (paper star, powiedzmy że mój i powiedzmy że dixona), andre można było wyczuć, że raczej w nią nie da całkowicie prawdopodobne jest, że "w najgorszym razie będziemy wybierać przy remisie" No jest w tym racja. Ja deklarowałem Tinder/Pratchet i został ten drugi tylko dlatego, że nie zdążyłem wrócić do domu przed linczem i został głos z 19. Więc mafia mogła liczyć, że Tinder spadnie z dużym zapasem.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 14:43:04 GMT 1
Kiedyś w mafii robiłem taki trick, że typowałem trzy osoby wśród których była jedna mafi. I mafiozę zawsze ustawiałem jako drugiego, nigdy na początku i nigdy na końcu. PS. Twój testament jest tak słaby, że Cię nie zlinczuję bylebym nie musiał go drugi raz czytać. Zajechało nadwiedzą. Skoro drugi raz przeczytasz testament to znaczy, że zakładasz, że jestem niewinny, a przed chwilą pisałeś coś innego. Wtopa! No bo generalnie zakładam, że jesteś bardziej niewinny niż winny.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 14:44:58 GMT 1
Ja się mogę pomylić. Ale błagam, Jeśli mamy go zlinczować to wtedy gdy się odzywa. I ja się zgadza zachował się głupio. I ja się zgadzam może być w mafii. Ale proszę. Widzę przesłanki że jeste w mieście i jak on jest w mieście i zlinczujemy go w sytuacji gdy się nie może odzywać to może naprawde być chujowe. A do ciebie kurwa Monti przekaz. Następne wejście ma być na tip top. Proszę. Ja wiem, ty byś Montiego nie zlinczował nawet jakby wszedł w temat przyznając się do bycia w mafii i kopnął cię w dupę.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 14:45:04 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 26, 2023 14:45:04 GMT 1
Czy kogokolwiek przekonuje gra Scotta? Abstrahując już, że bronił mafiozy
|
|
|
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 14:46:17 GMT 1
Czy kogokolwiek przekonuje gra Scotta? Abstrahując już, że bronił mafiozy Nie, ja mogę w niego jebnąć nawet jakby miało to rozbic głosy i miałbym upaść na duchu
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 26, 2023 14:47:24 GMT 1
Analiza niczego na samym początku gry, robienie zamieszania bez żadnych konkretów, to i głos na kolegę z mafii, żeby wzmocnić swoją pozycję. Jego gra to czysty PR. A w mieście nie można grać na PR?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 14:47:25 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 14:47:25 GMT 1
Zajechało nadwiedzą. Skoro drugi raz przeczytasz testament to znaczy, że zakładasz, że jestem niewinny, a przed chwilą pisałeś coś innego. Wtopa! No bo generalnie zakładam, że jesteś bardziej niewinny niż winny. To się zdecyduj, czy ci się nie podobam, czy jednak jestem bardziej niewinny. Coś się zajebałeś w akcji.
|
|
|
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 14:48:03 GMT 1
Czy kogokolwiek przekonuje gra Scotta? Abstrahując już, że bronił mafiozy On też bronił Sanah?
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 14:48:47 GMT 1
No bo generalnie zakładam, że jesteś bardziej niewinny niż winny. To się zdecyduj, czy ci się nie podobam, czy jednak jestem bardziej niewinny. Coś się zajebałeś w akcji. Nie podobasz mi się, ale nie uważam Cię za mafię. Teraz już załapałeś?
|
|
|
Post by Kot w paczkomacie InPost on Nov 26, 2023 14:48:56 GMT 1
Czy kogokolwiek przekonuje gra Scotta? Abstrahując już, że bronił mafiozy On też bronił Sanah? Pisał coś w stylu, że ona dzisiaj na pewno nie, czy coś merytorycznego wjechało po tym kursie to nie pamiętam.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 14:49:27 GMT 1
Ja nie broniłem Sanah tylko starałem się przekonać, żeby na nią wczoraj nie głosować.
|
|