|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 17:28:13 GMT 1
via mobile
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 17:28:13 GMT 1
Kangurka ego jest większe niż jego zasługi dla miasta w ostatnich kilku edycjach. Przynajmniej zabawnie się to czyta.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 17:30:26 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 17:30:26 GMT 1
No, teraz to bardzo źle wygląda dla Carmen. Tylko mafiozi, zwłaszcza o słabszej pozycji, lubią głosować z podkładką, a nie z dupy. Mógł spokojnie iść w Michaela, albo ciebie. carmen głos na tindera wysłał ostatni.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 17:31:13 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 26, 2023 17:31:13 GMT 1
sanah [4] - Scott Dixon, Paper Star, Deckard Cain, ciri Tinder [3] - kangurekkao, Dobry Wuja, Carmen Sandiego Janosik [2] - Michael Scott, Kot w paczkomacie InPost Wściekły Wąż [2] - Terry Pratchet, Andre 3000 Dobry Wuja [2] - Mirek Nahacz, Tinder Jackson Pollock [1] - janosik Jose Raul Capablanca [1] - sanah Deckard Cain [1] - Jackson Pollock Paper Star [1] - Jose Raul Capablanca Terry Pratchet [1] - Wściekły Wąż
Tak by wychodziło z tego co mg mówił. Późniejsze głosy po prawej.
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 17:35:14 GMT 1
Przez podkładkę rozumiem napisanie wcześniej jakichś podejrzeń w temacie.
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 17:37:08 GMT 1
Załóżmy, że Tinder pada niewinny - ten głos Carmen wyglądałby fatalnie. To byłby w zasadzie wyrok śmierci.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 17:43:23 GMT 1
via mobile
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 17:43:23 GMT 1
Załóżmy, że Tinder pada niewinny - ten głos Carmen wyglądałby fatalnie. To byłby w zasadzie wyrok śmierci. Dlaczego wyrok śmierci? Przecież jakby Tinder padł niewinny, to raczej nie byłoby od razu nagonki na Carmen za sam głos. Ja ją podejrzewam głównie za zaprzeczanie samej sobie, jakieś tłumaczenia na lekkie pytania Tindera + ta analiza na wszystkich taka mocno naciągana.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 17:44:13 GMT 1
via mobile
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 17:44:13 GMT 1
Fakt, że jako ostatni oddał głos na randkową apkę jest deserem a nie głównym daniem.
|
|
Tinder
Edycja#39
Limit postów: 175
|
Post by Tinder on Nov 26, 2023 17:44:34 GMT 1
CARMEN, czyli w poszukiwaniu zaginionej progresji
1. Carmen mówi, że oskarżanie o spóźnione wejście nie może być podstawą uwinnień. No niby spoko, ale kurwa, to nie było wejście w stylu jakiegoś mitycznego toxicfuckera (siema, nic nie wiem, co pomóc) czy Paper Stara, który pyta "ej streśćcie mi". Carmen wbija w temat i wszystko wie, śledzi na bieżąco z nory. Część. Masz do pary match Scott Dixona. Zasady są takie, że z nim piszesz jakiś czas a na koniec stwierdzasz, czy gadałeś z mafioza czy miastem, Scott na odwrót Dziękuję, lubię być w parze z ludźmi o prostym sercu, intencjach i rozumie. TO CZEMU DO CHUJA SZUKASZ CHĘTNYCH DO LINCZU NA MNIE? Dlaczego sądzisz, że jestem najbardziej mafijnym typem w tej rozgrywce? O co Ci w ogóle chodzi? Nie kapuję tego. Bo taki Kangurek to se ze mną pogrywał i mnie testował dla szpasu. Ale Ty najwyraźniej podpiąłeś się pod 230V i zjeżyło Ci połączenia nerwowe. Trochę się wepchnę, bo miałem podobną percepcję twojej gry z początku. Posty głównie kreacyjnie, a jak już rzuciłeś mięsem to raczej kośćmi. Dla mnie grałeś jak Sanah (tragicznie gotujesz, bo nie dajesz mięsa) dlatego uznałem, że możesz być podejrzany, a potem odwaliłeś akcję w stylu karateki i okazuje się, że jesteś bykiem, wake'upem albo wężem i za cel wziąłeś sobie tego, który pozwoli sobie Ciebie zaatakować. Mogę iść dzisiaj w Janosika, jeżeli to Ci da jakiś kompromis. Nie zgadzam się z koncepcją Paper Star, aby nie bić glonów, bo tam będą rolni lub będzie tam walić mafia. Mafia raczej w układzie z OC, będzie walić w mądre głowy, także możesz nie pisać testamentu. Gość śledzi grę, jest na bieżąco, ma opinie o Dixonie, Michaelu, sanah ale nie ma żadnej potrzeby się udzielać w trakcie. Jak głosi nauka, jak ktoś glonujący ma być w mafii, to zazwyczaj ten z jakąś wyrobioną mapą gry. 2. Jebnięcie we mnie Tu ważny cytat "Nie zgadzam się z koncepcją Paper Star, aby nie bić glonów, bo tam będą rolni lub będzie tam walić mafia. Mafia raczej w układzie z OC, będzie walić w mądre głowy, także możesz nie pisać testamentu."
Jednoznacznie deklaruje, że może jebnąć w janosika. Ląduje z głosem na mnie. Pytam dlaczego. Carmen odpowiada tak: czemu spytałeś mnie o Pratchetta, stwierdziłeś, że możesz iść w janosika, a potem z zaskoczenia walnąłeś we mnie? Kompromis. Ukłon w stronę Miasta. Nie byłeś przez nikogo chroniony i: Nie chciałem w Sanah, bo: a) Uznałem, że jeszcze można ją jebnąć i coś więcej z niej wyciągnąć i skonfrontować z Wężem b) Michael Scott pisał, aby nie w nią, a później i inni Nie chciałem w Janosika, bo: a) Paper prosiła nie walić w glonówNie chciałem w Węża, bo: a) Nie podejrzewałem go na tyle i chciałem, aby wszedł w dalszą walkę z Sanah Nie chciałem w Michael Scotta czy Kota bo: a) to byłby to głupi głos Absolutnie się nie zgadza z koncepcją, żeby nie walić w glony, ale jedyne wyjaśnienie niepójścia w Janosika to to, że Paper prosiła. Wprost zaprzeczył temu!!! 3. Zachowanie po otwarciu tematu: Ja stawiam jeszcze inną tezę. Padł bezrolny mafioza, czy nie oczyszcza to w pewien sposób Tindera? Myślałem, że to on jednak zgarnie więcej głosów. Tu już jak Andre pisał, typowe badanie nastrojów. Myślę, że mogło to być spowodowane lekkim skonsternowaniem na mafijnym, pewien sentyment się mógł udzielić. "kurwa to nie Czuek, co teraz, pchamy go dalej? to piernik, może ugryźć" A teraz pisze, że to, że nie zgarnąłem więcej głosów, jest czynnikiem UWINNIAJĄCYM wobec mnie. Brakuje tu kotwicy, kapitanie. Super robota panowie z tą Sanah! Nie spoczywamy jednak na laurach, ona nie miała roli, czyli główne danie dopiero przed nami. Mój testament: Skoro nie żyję, to znaczy, że barman trafił lub snajper spudłował. Mega fart, że z mojego 50/50 Tinder/Pratchet zagłosowałem na tego drugiego, bo jeszcze bym zremisował lincz.. Ale wyszło super, dobra robota dla wszystkich! Miałem dobrą czutkę na sanah, dużo było komentowania, no nie pasowało mi coś w tym. Ten wynik przewraca nieco stolik. Najbardziej mnie dziwi płaski wynik, bo przecież mafia nie miała trudno, żeby przepchać inną ofiarę. Wygląda na to, że nie spodziewali się, że Sanah padnie. Jeśli dobrze rozumiem wynik, to głosy na nią szły w ostatnich minutach, więc mogło zabraknąć czasu na reakcję. A to by oznaczało, że głosy mogły być rozłożone mniej więcej po równo na resztę stawki, przy czym nie wierzę, że nikt z mafii nie zagłosował na Tindera, który był naturalnym kontrkandydatem. Tam bym szukał w pierwszej kolejności. Tak już poza testamentem, to Andre, ty źle odczytałeś moją tożsamość.. to cię trochę jakby wybiela, na mafijnym pewnie by cię wyprostowano, ale jednak byłbym nieco zły, gdybym padł przez to, że ktoś źle zagrał. Jeżeli był naturalnym kontrkandydatem to czemu Sanah w niego nie walnęła? tylko próbowała Dixona wrzucić na ruszt Ja wiem, że jestem niewinny, a obok mnie jest niewinny Wuja i Kao, więc nie podoba mi się ten pomysł, aby najpierw tam szukać Imo nerwowa reakcja na dobrą wzmiankę Węża, żeby najpierw szukać wśród głosujących na Tindera. Byle nie tam. Prawidła gry stosowane, kiedy wygodnie, a że sanah, określana jako mafiozo mocny, z dobrą pozycją w d1, mogła być ratowana Tinderem, to nie przeszło przez myśl. Lepiej wyjebać Tindera najpierw, a potem poszukamy. Zawsze lincz do przodu. Jak wy mnie odpalicie jutro przed Tinderem, to tylko pokażecie, że jako miasto nie robimy żadnego progresu. Dla mnie to wali lekkim wjazdem na psychę, taki wymuszony towntell. Walnijmy tindera, bo nie robimy progresu. 4. Raz mam być sprawdzony, bo prawidła i dla informacji, a potem się gra nie podoba. Cóż, tuż przed rozpoczęciem fazy dnia byłeś na drugim miejscu, pierwszy był Pollock. Tyle, że on na razie trochę poprawił swoją opinię u mnie, a Ty wręcz przeciwnie, więc nie wiem skąd Twoja pewność że się zazielenisz, skoro teraz idzie w drugą stronę. Przykro mi, że nie można wyleczyć daltonizmu.Przepraszam, nie wiedziałem, że Ci się myli czerwony z zielonym, ale to wszystko wyjaśnia. Jestem ostatni raz wredny dla Ciebie, bo może po prostu obaj jesteśmy zieloni. Byłem w takiej sytuacji, że kłóciłem się z zielonymi tyle razy, że już nie mam na to sił. Znam już Twoją opinie o mnie i dalsza dyskusja z Tobą czy Andre nie będzie dla mnie owocna, bo nawet nie myślę o was w kwestii najbliższego linczu. Dlatego w moim mniemaniu powinniśmy pójść w Tindera, aby wyciągnąć więcej wniosków z ostatniego linczu. Dla Ciebie dalej mogę być podejrzany po jego kolorze dlatego i w drugą stronę powinno też być okej i mógłbyś pójść w niego. A jeżeli powiesz mi, że Tinder jest dla Ciebie zielony to chyba pójdę w zaparte i będę prowokował, aby miasto wybierało miedzy Tinderem a mną przecież ty go chcesz wyjebać na podstawie głosowania i xD Przecież ja miałem na nim głos w d1, wiec chyba jednak mam go w podejrzanych, czy może jednak nie mam? i sobie głosuję na niego tylko na podstawie głosowania? 5. Jeszcze granie, byle nie zrazić innych osób, te wycofki, przymilanie się po pytaniach. Były pytania do Andre (dużo), Deckarda, jacksona, janosika, żeby potem wycofać się okrakiem i stwierdzić "nie no, my kumple". Takie granie pod to, żeby jednak głos nie poleciał. Tu kluczowe zdania: Cóż, tuż przed rozpoczęciem fazy dnia byłeś na drugim miejscu, pierwszy był Pollock. Tyle, że on na razie trochę poprawił swoją opinię u mnie, a Ty wręcz przeciwnie, więc nie wiem skąd Twoja pewność że się zazielenisz, skoro teraz idzie w drugą stronę. Przykro mi, że nie można wyleczyć daltonizmu.Przepraszam, nie wiedziałem, że Ci się myli czerwony z zielonym, ale to wszystko wyjaśnia. Jestem ostatni raz wredny dla Ciebie, bo może po prostu obaj jesteśmy zieloni. Byłem w takiej sytuacji, że kłóciłem się z zielonymi tyle razy, że już nie mam na to sił.
Znam już Twoją opinie o mnie i dalsza dyskusja z Tobą czy Andre nie będzie dla mnie owocna, bo nawet nie myślę o was w kwestii najbliższego linczu. Masz rację, dyskusja z Tobą wyszła bardzo dziwnie. Biorę to na swoją klatę, źle odczytałem pewne posty.
Dziwisz się dlaczego walę w Tindera bez mocnego punktowania go. Jest to po prostu wynik sytuacji jaki mi odpowiada. Ja wiem, że jestem zielony, a czerwony kolor Tindera mnie oczyszcza. Dlaczego nie miałbym go linczować, jeżeli przed D1 nikt z Was nie wspomnial o Tinderze jako o niewinnym? Sama gra Tindera też mnie nie przekonuje, aby uznać go za niewinnego, co zresztą wskazałem, że jest u mnie w grupie ośob, którą podejrzewam Podsumowując: Carmen może być mafiozą, który znalazł się w chujowej pozycji po głosie na mnie z dupy i co ma innego zrobić w takiej sytuacji? No jeszcze tego Tinderka dopchnąć, czemu nie. Zawsze to lincz do przodu, można iść all in, deklarować głowę pod topór na pokaz, ale jednocześnie wygrażając, że zlinczowanie Carmen pierwszej to debilizm xD Ja rozumiem, że miastowy się może motać, ale jakąś progresję ma, ja tam nie widzę progresji, tylko ustawianie się tak, jak wygodnie w celu zmasowanej akcji JESZCZE TEGO TINDERA I TRUD SKOŃCZONY. W ogóle scum!Carmen nie ma NIC do stracenia kładąc głowę pod topór. Dla mnie to zagranie all-in, bo albo mnie wepchnie i potem i tak padnie, albo po prostu padnie dzisiaj. + to wycofywanie się okrakiem z ataków na innych, jakby oparzona, nie chcąc wejść w konfontację.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 17:46:22 GMT 1
Kto gra Carmen?
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 17:47:12 GMT 1
Grindr, z kim ci się Carmen w mafii dodaje?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 17:48:54 GMT 1
via mobile
Post by Michael Scott on Nov 26, 2023 17:48:54 GMT 1
Odkładam teorię z mafijnym Tinder na później.
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 17:50:31 GMT 1
|
|
|
Post by Scott Dixon on Nov 26, 2023 17:51:27 GMT 1
Czas na rozwinięcie części typów w tej grze jakie miałem testamencie. Jeszcze nie będę bawił się w czytanie rozgrywki od nowa tylko to będzie uporządkowanie myśli jakie miałem przed mordem. Obserwujcie w razie czego Dobrego Wujka i Mirka Nahacza. Tam jest potencjał że to dwóch niewinnych się stało, ale kwestia ostrożności nigdy nie zaszkodzi jakby faktycznie któryś z nich był w mafii. Nie ufam tym dwóm graczom do końca i nawet jeśli uznałem wcześniej za spór niewinnych to może być potencjalnie tam jeden mafioza. O ile Mirek potencjalnie ma szansę się uniewinnić i go czytam jako zielonego w tym momencie, to Wuja całkowicie utrudnia odczytanie jego gierki. Wuja bawi się w wylimitowanie się z postów przed godziną 20 kolejny raz, aby tylko nie dało się z nim wyjść w dyskusję i to jest działanie minimum szkodliwe i możliwe że robi to celowo bo jest w mafii. Zresztą wyobrażacie sobie Mirka w mafii, który by aż tak zaplanował że z winną Sanah będą mieli takie same typy, które powodują wkopanie drugiego osobnika w przypadku jak jeden z dwójki Sanah-Mirek jest winny za same? Ja sobie nie wyobrażam i przyjmę scenariusz że Mirek był wzięty pod włos przez winną Sanah. Paper Star i Michael Scott to kolejna para gdzie jest potencjał na dwóch niewinnych ale też zasługują na osobną kategorię. Większy potencjał na uniewinnienie mają od pary Wujek-Nahacz. Tu uaktualnię ponieważ Paper padła w mordzie. Scott chyba standardowo już na siebie zaczyna w kolejnym dniu lepiej pisać niż w pierwszym, ale co do jego niewinności nadal nie jestem pewien po prostu czy został zmanipulowany czy pisze tak jako potencjalna mafia. Na razie dałbym Scottowi 70% szans na niewinność.
Niewinni: Andre 3000 - w zasadzie od początku mocna zieleń według mnie, nie ma raczej co tutaj tłumaczyć; różnica między tym co teraz gra a jak grał ostatnio w mafii jest za duża by go na poważnie rozważać Jose - ja uważam że jest duża szansa na jego niewinność. Chyba kolejna ofiara bycia urobionym przez Sanah. Zresztą Sanah go atakowała w mafijny sposób nie mogąc na niego znaleźć za bardzo argumentów. Był potencjalnie dobrym lepem na mafię na starcie gry.
kangurekkao - na ile czytałem jego gierkę to wygląda po prostu niewinnie, grillowanie tam gdzie większość miasta nie zaglądała też jest u niego na plus; jedynie kiedy bym się obawiał że on w mafii jest to wtedy gdy zacznie jego treść tracić na jakości;tylko to co do tej pory tworzył to pójście pod prąd co niektórym pomysłom więc nie ma co nawet go teraz rozważać Deckard- mam wrażenie że jest jednym z nielicznych rozsądnych w mieście i stara się pchać grę w konkretnych kierunkach; scenariusz w którym byłby w mafii to jakieś szachy 5D by musiały być że wszystko wyliczył przed 1 linczem, a patrząc na moment oddania głosu zrobił to na ostatnią chwilę, nie ma co nadmiernie przy nim dostawać paranoi kiedy to jest zupełnie niepotrzebne
Glony: Ciri - raczej niewinna by wychodziła strzelając z wydźwięku tematu. W pełni zielonego jej nie dam ze względu na jej dotychczasową grę. Janosik - nie potrafię go uniewinnić, ani jednoznacznie dać jako czerwonego Carmen Sandiego - mam wrażenie że Tinder dla niej to sól oku którą chce nieważne w jaki sposób się pozbyć jak najszybciej, nie wiem kto kto za bardzo jest ale jej gra wygląda na grę mafiozy. Nie zdziwi mnie jak przy jej nicku wyświetli się kolor czerwony. Czym jej Tinder aż tak podpadł by próbować go wywalić niezależnie od okoliczności? Jackson-to samo co z Janosikem mam
Gry Janosika i Jacksona nie mam nadrobionej nawet więc nie wiem jak ich gra się poprawiła/pogorszyła w między czasie
Pozostali: Wściekły Wąż - u niego chyba lekka zieleń będzie Tinder -Tindera jestem w tym momencie pokolorować lekko na zielono, uważam że lincz na nim dzisiaj jest bardzo leniwy i jest tam dorabiana ideologia co by mafia zrobiła w g1 robiąc wszystko na niekorzyść Tindera; Pratchett-wygląda na rozsądnego ale sobie dawkuje mocno, uważałbym na niego mocno
Taka potencjalna mafia z moich odczytów może się kryć w nickach Wujek/Carmem/Janosik/Jakcson/Pratchett, może jakiś potencjalny twist i kogoś sprawę wyjaśni mord mafii. Czy dodałbym bym tutaj Scotta w tym momencie? Nie wiem.
|
|
|
Post by kangurekkao on Nov 26, 2023 17:51:40 GMT 1
Kangurka ego jest większe niż jego zasługi dla miasta w ostatnich kilku edycjach. Przynajmniej zabawnie się to czyta. no zobacz, ale przynajmniej nie musi nikogo specjalnie obrażać żeby grać jak chce
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 17:54:24 GMT 1
Tinder, a jaka jest twoja progresja? Wuja, Wuja, Wuja, Carmen, Carmen, Carmen - coś pominąłem?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 17:55:46 GMT 1
via mobile
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 17:55:46 GMT 1
Zabijcie mnie kurwa czym prędzej, nie mam ochoty grać z tak zjebanym miastem
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 17:56:46 GMT 1
via mobile
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 17:56:46 GMT 1
Niewinny bezrolny Farciarz. Nie pozdrawiam
|
|
janosik
Edycja#39
Limit postów: 140
|
Post by janosik on Nov 26, 2023 17:57:34 GMT 1
Załóżmy, że Tinder pada niewinny - ten głos Carmen wyglądałby fatalnie. To byłby w zasadzie wyrok śmierci. Ale wczoraj czy dziś? Dzisiaj jeśli padłby Tinder, a nie Carmen, to ta druga leci w kolejnym linczu, o czym zresztą sama pisała. Natomiast wczoraj, niekoniecznie bo gdyby na Tindera głosowało więcej ludzi to by się trochę rozłożyło. No i nie zapominajmy, że ja też mogłem polecieć i wtedy cała dywagacja o głosowaniach byłaby do niczego, bo do takiej analizy jest potrzebny ubity mafiozo. Tak by wychodziło z tego co mg mówił. Późniejsze głosy po prawej. Czekaj, skoro to tłumaczysz to u Was nie jest to standardem? Czyli jest opcja, że mafia mogła nie zwrócić uwagi, żeby to dopilnować?
|
|
Tinder
Edycja#39
Limit postów: 175
|
Post by Tinder on Nov 26, 2023 17:58:27 GMT 1
Grindr, z kim ci się Carmen w mafii dodaje? chuj wie głowiłem się dzisiaj cały dzień, czy by z Wujkiem się we mnie wjebali i myślę, że możliwe jak mówiłem, low credibility push, dwa głosy nie zaszkodzą, chuj, lecimy dalej nie zauważyłem żadnych interakcji wykluczających na linii Carmen-Wuja w ogóle chyba trochę się omijają, może Wujek rzucił raz "mój człowiek" wczoraj, a Carmen go tam zazielenia w gęstym tłumie ta gra nie jest łatwa może też być jakiś Casablanca (nie rozumiem do końca tej gry, nie rozumiem celu, nie rozumiem intencji), przemykacz Twojego czy janosika pokroju wtedy Carmen i janosik grali wczoraj na wykluczenie? ale ciężko, bo mam wrażenie, że krzywdę janosik robił Carmen, ale odwrotnie niezbyt ale kurwa, nie wiem, na ile to wykluczające mam za mało info na powiązania składu mam wrażenie
|
|
|
Post by kangurekkao on Nov 26, 2023 17:58:39 GMT 1
Zabijcie mnie kurwa czym prędzej, nie mam ochoty grać z tak zjebanym miastem cho zostań gadamy kto zjebany w mieście
|
|