|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 22, 2023 23:50:15 GMT 1
George Michael jaki mafiozo. Bardziej go interesuje to jak zrobić ze mnie gościa, który chce sobie wyrabiać pozycję, niż to co napisałem i szukanie ze mną mafii. Jako doświadczony polityk zaobseywowałem tutaj puszczenie emocji.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 22, 2023 23:50:32 GMT 1
Czemu Ci tak zależy, żebym wyskoczył z zarzutami? Zostawiam to na razie dla siebie, żebyś nie mógł odbijać piłeczki. Boisz się, że jak ją odbiję, to cię rozjebię? Nie, raczej, że wyjdzie taki farfocel w pół kortu, który będę musiał zaatakować i potem będziesz tak odbijał w nieskończoność, zamiast się wziąć za porządną grę. Strasznie wrażliwy jesteś na swoim punkcie jedna wzmianka i już "a co na mnie masz?". Nie podoba mi się to.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Rozgrywka
Dec 22, 2023 23:50:56 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 22, 2023 23:50:56 GMT 1
Bo gra Wędrowca jest przydatna. W sensie: rozkręca to miasto, szczypie od początku. Może to doprowadzić do myślenia u miastowych "zostawmy go, no jak Wędrowca, przecież jest przydatny, proaktywny". Mafia musi sobie wcześnie wyrobić pozycję, jeśli nie chce paść w jakimś linczu-konsensusie. Nie znaczy to jednak, że Wędrowiec jest z automatu mafiozą, ale trzeba patrzeć na takie rzeczy ni Kto jeszcze pasuje do takiej charakterystyki? Bo mafiozów jest 5, może 1-2 jeszcze nie zaczęli grać, ale raczej należy szukać wśród aktywnych, od wczoraj wiedzieli, że są w mafii, więc mieli czas pomyśleć nad wejściem i nad tym jak wyrobić pozycję. Bo mnie na takiego mafiozę, który niby fajnie sobie pisze pasuje Gwiazda Betlejemska. Uwagę zwróciłem na to u Wędrowca i u Ciebie, jakbyś nie wiedział (u Ciebie czy jeszcze smieszkować, czy już wyrabiać i taki w rozkroku). Właśnie: jak mafia chciałaby wyrabiać pozycję? Mało prawdopodobne, że wszyscy chcieliby z buta merytoryczką. Jeśli śmieszkami i byciem "luzakiem", to nie wypaliło, bo całe miasto śmieszkowało i jak tu być najfajniejszych Może ten mędrzec, co św. Pawła cytował? Chyba drugi Taka pomocna-dobra-dusza-komentator, jako pomysł na wejście mocniejsze. Ale nie miałem na razie od niego negatywnych wajbów. Ale jeszcze zerknę. Od Gwiazdy chciałbym się dowiedzieć, czemu miała potrzebę mnie bronić.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 22, 2023 23:51:42 GMT 1
Ten Mikołaj z tym spuszczeniem karpia w kiblu bo udawał rybę jakiś taki leniwy. Z tym odbijaniem piłeczki w sumie też. Gdzie przecinek przed bo?
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 22, 2023 23:51:43 GMT 1
No cześć Miki! Fajnej emotki użyłeś ale nie bierzemy jeńców! Moje posty były chujowe w sensie mafijne czy chujowe w sensie nieestetyczne? Jeśli mafijne, to wyróżniały się jakoś na tle stawki? Myślałem, że wpisują się w kreacyjny tłum. Co sądzisz o Wędrowcu? Wchodzi na ostro z buta, chce wyrobić pozycje czy rozruszuje (kurwa, jakie tu jest prawidłowe słowo? rucha?) grę pozytywnie? 1. Ja je czytałem jako takie retardzkie, nieestetyczne, ale jednocześnie pisane przez jakiegoś półmózga, więc nawet nieszczególnie skupiałem się na przynależności, tylko raczej sobie myślałem "O, z tym Karpiem to sobie nie pogramy, dobry kandydat do wyjebania w d1 jak się nikt nie wjebie, mała strata, a może mafia." No chyba się myliłem. 2. W sumie to mam mieszane uczucia, a do tego na razie nie czułem szczególnej potrzeby posiadania zdania o właściwie kimkolwiek, więc te moje odczyty to są po czytaniu na bieżąco i to przerywanym pakowaniem prezentów. Miałem takie myśli, że koleś bardzo chce się pokazać, wejść (wwędrować?) do core, tylko na razie nie ma w ogóle core, bo Ty i Wędrowiec to chyba jedyne osoby próbujące merytorycznej gry. Ale z drugiej strony jego przemyślenia o podszywie są niepozbawione racji, więc moja odpowiedź będzie taka: "Wędrowiec pokazał, że jest wartościowym graczem, który coś potrafi, więc nie powinien być tematem na 2 pierwsze dni." Mikołaj, jak to jest, że nie czujesz szczególnej potrzeby posiadania zdania o kimkolwiek, ale karpiu już zdążyłeś zmienić zdanie, skoro najpierw był retardem do wyjebania, a teraz już nie. I jak to jest, że nie czujesz szczególnej potrzeby posiadania zdania o kimkolwiek, ale w sumie to pięć nicków najbardziej podejrzanych już zdążyłeś podać? Bo mnie to trochę zastanawia.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 22, 2023 23:52:49 GMT 1
Boisz się, że jak ją odbiję, to cię rozjebię? Nie, raczej, że wyjdzie taki farfocel w pół kortu, który będę musiał zaatakować i potem będziesz tak odbijał w nieskończoność, zamiast się wziąć za porządną grę. Strasznie wrażliwy jesteś na swoim punkcie jedna wzmianka i już "a co na mnie masz?". Nie podoba mi się to.Cieszy mnie to.
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Post by Kolędnicy on Dec 22, 2023 23:52:59 GMT 1
o bogowie
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 22, 2023 23:53:16 GMT 1
widze że razem z drugim mędrcem macie ciągoty do hiperbolizowania ale waszą rozkmine skomentuje tylko tym, że mafia z zasady unika wychodzenia przed szereg Drugi i Karp niewinni, a Kolędnicy w mafii z Lapończykiem i Wędrowcem? drugi i karp winni, a kolędnicy z wędrowcem i uszkiem niewinni? Drugi niewinny, resztę musicie ustalić między sobą. Ten Mikołaj z tym spuszczeniem karpia w kiblu bo udawał rybę jakiś taki leniwy. Z tym odbijaniem piłeczki w sumie też. Gdzie przecinek przed bo? Grinch zajebał, razem z tym przecinkiem po "ten". Kajam się.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 22, 2023 23:53:26 GMT 1
Jest jedna rzecz, która bezwzględnie świadczy o mojej niewinności. Ale sądzę, że łatwiej może ją wyłapać mafiozo niż miastowy paradoksalnie.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Post by Kevin on Dec 22, 2023 23:54:44 GMT 1
haha nie no dawajcie skarbonkę wrzucę wam piątaka karpik już sztywny a przecież jeszcze nie w zamrażarce
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 22, 2023 23:54:55 GMT 1
Kto jeszcze pasuje do takiej charakterystyki? Bo mafiozów jest 5, może 1-2 jeszcze nie zaczęli grać, ale raczej należy szukać wśród aktywnych, od wczoraj wiedzieli, że są w mafii, więc mieli czas pomyśleć nad wejściem i nad tym jak wyrobić pozycję. Bo mnie na takiego mafiozę, który niby fajnie sobie pisze pasuje Gwiazda Betlejemska. Uwagę zwróciłem na to u Wędrowca i u Ciebie, jakbyś nie wiedział (u Ciebie czy jeszcze smieszkować, czy już wyrabiać i taki w rozkroku). Właśnie: jak mafia chciałaby wyrabiać pozycję? Mało prawdopodobne, że wszyscy chcieliby z buta merytoryczką. Jeśli śmieszkami i byciem "luzakiem", to nie wypaliło, bo całe miasto śmieszkowało i jak tu być najfajniejszych Może ten mędrzec, co św. Pawła cytował? Chyba drugi Taka pomocna-dobra-dusza-komentator, jako pomysł na wejście mocniejsze. Ale nie miałem na razie od niego negatywnych wajbów. Ale jeszcze zerknę. Od Gwiazdy chciałbym się dowiedzieć, czemu miała potrzebę mnie bronić. Problem w tym, że to mogła być łatwa kryjówka dla mafiozy jak wszyscy śmieszkują, więc argument inwalida to jest skoro już zahaczyłeś o ten temat.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 22, 2023 23:56:30 GMT 1
Jest jedna rzecz, która bezwzględnie świadczy o mojej niewinności. Ale sądzę, że łatwiej może ją wyłapać mafiozo niż miastowy paradoksalnie. Mafijny post. A Józef to jakiś obrońca z urzędu?
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 22, 2023 23:56:42 GMT 1
Gdzie przecinek przed bo? Grinch zajebał, razem z tym przecinkiem po "ten". Kajam się. W tamtym zdaniu po ten nie powinno być przecinka.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 22, 2023 23:57:43 GMT 1
Jest jedna rzecz, która bezwzględnie świadczy o mojej niewinności. Ale sądzę, że łatwiej może ją wyłapać mafiozo niż miastowy paradoksalnie. Mafijny post. A Józef to jakiś obrońca z urzędu? skoro już o Józefie mowa, to jest twój kolega z mafii? Bo uczepiłeś się go strasznie, możnaby pomyśleć, że starasz sobie na nim wyrobić pozycję
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 22, 2023 23:58:51 GMT 1
1. Ja je czytałem jako takie retardzkie, nieestetyczne, ale jednocześnie pisane przez jakiegoś półmózga, więc nawet nieszczególnie skupiałem się na przynależności, tylko raczej sobie myślałem "O, z tym Karpiem to sobie nie pogramy, dobry kandydat do wyjebania w d1 jak się nikt nie wjebie, mała strata, a może mafia." No chyba się myliłem. 2. W sumie to mam mieszane uczucia, a do tego na razie nie czułem szczególnej potrzeby posiadania zdania o właściwie kimkolwiek, więc te moje odczyty to są po czytaniu na bieżąco i to przerywanym pakowaniem prezentów. Miałem takie myśli, że koleś bardzo chce się pokazać, wejść (wwędrować?) do core, tylko na razie nie ma w ogóle core, bo Ty i Wędrowiec to chyba jedyne osoby próbujące merytorycznej gry. Ale z drugiej strony jego przemyślenia o podszywie są niepozbawione racji, więc moja odpowiedź będzie taka: "Wędrowiec pokazał, że jest wartościowym graczem, który coś potrafi, więc nie powinien być tematem na 2 pierwsze dni." Mikołaj, jak to jest, że nie czujesz szczególnej potrzeby posiadania zdania o kimkolwiek, ale karpiu już zdążyłeś zmienić zdanie, skoro najpierw był retardem do wyjebania, a teraz już nie. I jak to jest, że nie czujesz szczególnej potrzeby posiadania zdania o kimkolwiek, ale w sumie to pięć nicków najbardziej podejrzanych już zdążyłeś podać? Bo mnie to trochę zastanawia. No już tłumaczę. Czytam posty, ale tak trochę z doskoku - tu przeczytam 3 posty, pójdę zapakować prezent, potem coś napiszę, potem przeczytam stronę, która wpadła w międzyczasie, potem znów zapakuję 2 prezenty itp. Czytając posty zapamiętuję je mniej więcej i coś sobie w głowie mimochodem układam, ale bez spiny - jak jakiś wniosek wysnuję, to spoko, jak przeczytam na autopilocie to raczej nie wracam do tego tylko mam to na razie gdzieś - NIE CZUJĘ POTRZEBY, żeby mieć multum wniosków. Ale to nie znaczy, że zamykam łeb na wnioski, które się pojawią intuicyjnie. Czytam posta, nie podoba mi się i nie myślę "nie, to za wcześnie, żeby myśleć, że ten post mi się nie podoba.", tylko zapamiętuję, że mi się nie podoba. Ale np. post Gwiazdy, który mi się nie spodobał zapamiętałem, ale nie pamiętałem, kto go napisał i dopiero pisząc posta sprawdziłem (chodzi o to bronienie Karpia). Generalnie na razie czułem większą potrzebę walnąć posty kreacyjne, które miałem w wordzie niż zapamiętywać co, kto i w jakich okolicznościach napisał, ale niektóre rzeczy mimochodem weszły do głowy.
|
|
|
Post by Uszko z grzybami on Dec 22, 2023 23:58:54 GMT 1
Mafijny post. A Józef to jakiś obrońca z urzędu? skoro już o Józefie mowa, to jest twój kolega z mafii? Bo uczepiłeś się go strasznie, możnaby pomyśleć, że starasz sobie na nim wyrobić pozycję Dokładnie tak jest, jesteśmy w niej we trójkę razem z tobą.
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 22, 2023 23:59:23 GMT 1
A to mi gwiazdka betlejemska wyglądała na kogoś kto się uczepił by wyrobić pozycję i podobnie się pobawiła w obrońcę.
|
|
Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Post by Kevin on Dec 22, 2023 23:59:34 GMT 1
haha, zabraniam linczować Zbakanego nie w ogóle, a dzisiaj;
panie i panowie - to jest profesor Rafał Wilczur
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 22, 2023 23:59:58 GMT 1
skoro już o Józefie mowa, to jest twój kolega z mafii? Bo uczepiłeś się go strasznie, możnaby pomyśleć, że starasz sobie na nim wyrobić pozycję Dokładnie tak jest, jesteśmy w niej we trójkę razem z tobą. tak mi to właśnie pachniało
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 23, 2023 0:00:21 GMT 1
Grinch zajebał, razem z tym przecinkiem po "ten". Kajam się. W tamtym zdaniu po ten nie powinno być przecinka. Pozwolę się sobie nie zgodzić, skoro "ten otrzyma prezent, kto będzie grzeczny" - i masz eleganckie zdanie nadrzędne i podrzędne. A że szyk zdania jest inny, to w wg mnie nic tutaj nie zmienia, ilość orzeczeń i podmiotów musi się zgadzać. Wędrowiec co myślisz.
|
|