Kevin
Edycja#Ś1
Limit postów: 170
|
Post by Kevin on Dec 23, 2023 0:00:45 GMT 1
ja powiem szczerze że połowy tych niezabawnych sztywniackich kreacji nie rozróżniam poza pierwszą i drugą gwiazdką, więc jeszcze nawet nie wiem co ten plankton pisze
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 0:03:38 GMT 1
via mobile
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 23, 2023 0:03:38 GMT 1
leżę w łóżku spizgana i czytam ale nie chce mi sie pisac z telefonu bo mam przymknięte oczka
ja tylko wyjaśnię ze Karpowi kazałem dać oddech bo rzuciło się na niego kilka osób kiedy nawet z kreacji nie wyszedł wtf!?
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 23, 2023 0:04:04 GMT 1
Pozwolę się sobie nie zgodzić, skoro "ten otrzyma prezent, kto będzie grzeczny" - i masz eleganckie zdanie nadrzędne i podrzędne. A że szyk zdania jest inny, to w wg mnie nic tutaj nie zmienia, ilość orzeczeń i podmiotów musi się zgadzać. Wędrowiec co myślisz. Dlaczego postanowiłeś się przyczepić o jakąś rzecz językową?
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 23, 2023 0:04:17 GMT 1
1. Ja je czytałem jako takie retardzkie, nieestetyczne, ale jednocześnie pisane przez jakiegoś półmózga, więc nawet nieszczególnie skupiałem się na przynależności, tylko raczej sobie myślałem "O, z tym Karpiem to sobie nie pogramy, dobry kandydat do wyjebania w d1 jak się nikt nie wjebie, mała strata, a może mafia." No chyba się myliłem. 2. W sumie to mam mieszane uczucia, a do tego na razie nie czułem szczególnej potrzeby posiadania zdania o właściwie kimkolwiek, więc te moje odczyty to są po czytaniu na bieżąco i to przerywanym pakowaniem prezentów. Miałem takie myśli, że koleś bardzo chce się pokazać, wejść (wwędrować?) do core, tylko na razie nie ma w ogóle core, bo Ty i Wędrowiec to chyba jedyne osoby próbujące merytorycznej gry. Ale z drugiej strony jego przemyślenia o podszywie są niepozbawione racji, więc moja odpowiedź będzie taka: "Wędrowiec pokazał, że jest wartościowym graczem, który coś potrafi, więc nie powinien być tematem na 2 pierwsze dni." Panie Mikołaj, ja z pan bardzo chętnie podyskutuję, bo ja mam taki feeling, że nie wiem, jaki read na razie z pana gry mam. Święty, a taki offensive, i jeszcze ignores moje jabs. To porozmawiajmy, jak jeden symbol Christmas, z drugim symbol Christmas. Czy Mikołaj nie masz wrażenie, że pierwsze posty Wędrowca to była bardzo taka łatwa atak dla mobster na wyrobienie pozycji właśnie? No jak nie wiesz jaki masz na mnie odczyt to kto ma wiedzieć? Ja? Czemu czujesz potrzebę, żeby już mieć odczyt? A co do Wędrowca to czułem coś takiego trochę, przecież nawet to o robieniu pozycji napisałem. A czy to było łatwe to nie wiem, mnie też się nie podobał podszyw z Krakowa a w mafii nie jestem, więc uznaję, że spostrzeżenia Wędrowca spokojnie mogą być miastowe.
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Post by Kolędnicy on Dec 23, 2023 0:05:04 GMT 1
leżę w łóżku spizgana i czytam ale nie chce mi sie pisac z telefonu bo mam przymknięte oczka ja tylko wyjaśnię ze Karpowi kazałem dać oddech bo rzuciło się na niego kilka osób kiedy nawet z kreacji nie wyszedł wtf!? może się gdzieś wkopał!
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 23, 2023 0:05:04 GMT 1
Pozwolę się sobie nie zgodzić, skoro "ten otrzyma prezent, kto będzie grzeczny" - i masz eleganckie zdanie nadrzędne i podrzędne. A że szyk zdania jest inny, to w wg mnie nic tutaj nie zmienia, ilość orzeczeń i podmiotów musi się zgadzać. Wędrowiec co myślisz. A, w takim razie doszło do nieporozumienia, bo myślałem, że mówisz o przecinku po "ten" w zdaniu, w którym nie było przecinka przed "bo". Przyjmuję uwagi. Dziękuję i kajam się również.
|
|
|
Post by George Michael on Dec 23, 2023 0:05:19 GMT 1
Pozwolę się sobie nie zgodzić, skoro "ten otrzyma prezent, kto będzie grzeczny" - i masz eleganckie zdanie nadrzędne i podrzędne. A że szyk zdania jest inny, to w wg mnie nic tutaj nie zmienia, ilość orzeczeń i podmiotów musi się zgadzać. Wędrowiec co myślisz. Dlaczego postanowiłeś się przyczepić o jakąś rzecz językową? Bo to mędrzec. Dlaczego cię to aż tak poruszyło, Joseph?
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 23, 2023 0:05:26 GMT 1
Mikołaj, jak to jest, że nie czujesz szczególnej potrzeby posiadania zdania o kimkolwiek, ale karpiu już zdążyłeś zmienić zdanie, skoro najpierw był retardem do wyjebania, a teraz już nie. I jak to jest, że nie czujesz szczególnej potrzeby posiadania zdania o kimkolwiek, ale w sumie to pięć nicków najbardziej podejrzanych już zdążyłeś podać? Bo mnie to trochę zastanawia. No już tłumaczę. Czytam posty, ale tak trochę z doskoku - tu przeczytam 3 posty, pójdę zapakować prezent, potem coś napiszę, potem przeczytam stronę, która wpadła w międzyczasie, potem znów zapakuję 2 prezenty itp. Czytając posty zapamiętuję je mniej więcej i coś sobie w głowie mimochodem układam, ale bez spiny - jak jakiś wniosek wysnuję, to spoko, jak przeczytam na autopilocie to raczej nie wracam do tego tylko mam to na razie gdzieś - NIE CZUJĘ POTRZEBY, żeby mieć multum wniosków. Ale to nie znaczy, że zamykam łeb na wnioski, które się pojawią intuicyjnie. Czytam posta, nie podoba mi się i nie myślę "nie, to za wcześnie, żeby myśleć, że ten post mi się nie podoba.", tylko zapamiętuję, że mi się nie podoba. Ale np. post Gwiazdy, który mi się nie spodobał zapamiętałem, ale nie pamiętałem, kto go napisał i dopiero pisząc posta sprawdziłem (chodzi o to bronienie Karpia). Generalnie na razie czułem większą potrzebę walnąć posty kreacyjne, które miałem w wordzie niż zapamiętywać co, kto i w jakich okolicznościach napisał, ale niektóre rzeczy mimochodem weszły do głowy. No ale ty dałeś pięć nicków "najbardziej" podejrzanych, a nie po prostu pięć "podejrzanych" nicków. Pięć podejrzanych nicków można podać bez wyrabiania sobie opinii nt. pozostałych kilkunastu, pięć "najbardziej" podejrzanych nicków już siłą rzeczy musi sugerować, że jakieś opinie sobie wyrobiłeś o pozostałych, skoro nastąpiła jakaś selekcja. Pozwolę się sobie nie zgodzić, skoro "ten otrzyma prezent, kto będzie grzeczny" - i masz eleganckie zdanie nadrzędne i podrzędne. A że szyk zdania jest inny, to w wg mnie nic tutaj nie zmienia, ilość orzeczeń i podmiotów musi się zgadzać. Wędrowiec co myślisz. Dlaczego postanowiłeś się przyczepić o jakąś rzecz językową? Ależ ja się nie czepiam, kulturalnie z kolegą krakoskim Mikołajem rozmawiamy.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 0:06:42 GMT 1
via mobile
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 23, 2023 0:06:42 GMT 1
a ty sw mikołaj z laponii tak się nie rzucaj bo lepe dostaniesz jutro
trzy razy mnie wymieniać w gronie podejrzanych bo przyczepiłem się do jednego twojego posta
skandal mafiozo
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 0:06:43 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 0:06:43 GMT 1
Te, Krakus, pokręć trochę gównem w przeręblu. Bo tak to w historii postów widzę głównie kanał commentery!
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 23, 2023 0:06:52 GMT 1
Dlaczego postanowiłeś się przyczepić o jakąś rzecz językową? Bo to mędrzec. Dlaczego cię to aż tak poruszyło, Joseph? Dlaczego ty przyszedłeś go w takim momencie bronić?
Nieścisłości językowe to raczej mafia wytyka niż miasto jak pamiętam.
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 23, 2023 0:08:16 GMT 1
Ale przecież to ja rozpocząłem temat językowy, a nie Drugi Mędrzec ze Wschodu. Co to za nieuważne czytanie tematu?
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 0:08:46 GMT 1
Pozwolę się sobie nie zgodzić, skoro "ten otrzyma prezent, kto będzie grzeczny" - i masz eleganckie zdanie nadrzędne i podrzędne. A że szyk zdania jest inny, to w wg mnie nic tutaj nie zmienia, ilość orzeczeń i podmiotów musi się zgadzać. Wędrowiec co myślisz. że Cię powinien sprawdzić szpieg
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 0:09:32 GMT 1
via mobile
Post by Karp on Dec 23, 2023 0:09:32 GMT 1
Bo to mędrzec. Dlaczego cię to aż tak poruszyło, Joseph? Dlaczego ty przyszedłeś go w takim momencie bronić?
Tylko tam ta nieścisłość w moim widzeniu nie miała służyć za argument za mafijnością. Prędzej pozorowanie aktywności. Wędrowiec: nie sądzisz, że walenie w swojego w d0 jest dość niepraktyczne? Morze szerokie i głębokie albo zawsze można przemilczeć. Trochę naiwny mi ten wniosek się wydał z Twojej strony. "jesteście razem w mafii?"
|
|
|
Post by George Michael on Dec 23, 2023 0:09:44 GMT 1
Bo to mędrzec. Dlaczego cię to aż tak poruszyło, Joseph? Dlaczego ty przyszedłeś go w takim momencie bronić?
Bo jesteśmy razem w mafii, to chyba oczywiste. Nieścisłości logiczne językowe, być maybe, ale ta discussion was about a coma, Joseph!
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Rozgrywka
Dec 23, 2023 0:10:08 GMT 1
via mobile
Post by Kolędnicy on Dec 23, 2023 0:10:08 GMT 1
Krakus wygląda jakby próbował być w temacie
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 23, 2023 0:10:21 GMT 1
Wyjaśniam z góry: jeśli nie widać sensu na pierwszy rzut oka, nie znaczy, że nie ma go w ogóle. Tutaj być może była to tylko sztuka dla sztuki, a może coś więcej, drodzy koledzy. To także odpowiedź do Karpia.
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 23, 2023 0:11:08 GMT 1
Wyjaśniam z góry: jeśli nie widać sensu na pierwszy rzut oka, nie znaczy, że nie go w ogóle. Tutaj być może była to tylko sztuka dla sztuki, a może coś więcej, drodzy koledzy. To także odpowiedź do Karpia. hohoho tylko się nie wypostuj za szybko skoro masz zamiar się jutro podawać za elfa
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Laponii on Dec 23, 2023 0:13:04 GMT 1
No już tłumaczę. Czytam posty, ale tak trochę z doskoku - tu przeczytam 3 posty, pójdę zapakować prezent, potem coś napiszę, potem przeczytam stronę, która wpadła w międzyczasie, potem znów zapakuję 2 prezenty itp. Czytając posty zapamiętuję je mniej więcej i coś sobie w głowie mimochodem układam, ale bez spiny - jak jakiś wniosek wysnuję, to spoko, jak przeczytam na autopilocie to raczej nie wracam do tego tylko mam to na razie gdzieś - NIE CZUJĘ POTRZEBY, żeby mieć multum wniosków. Ale to nie znaczy, że zamykam łeb na wnioski, które się pojawią intuicyjnie. Czytam posta, nie podoba mi się i nie myślę "nie, to za wcześnie, żeby myśleć, że ten post mi się nie podoba.", tylko zapamiętuję, że mi się nie podoba. Ale np. post Gwiazdy, który mi się nie spodobał zapamiętałem, ale nie pamiętałem, kto go napisał i dopiero pisząc posta sprawdziłem (chodzi o to bronienie Karpia). Generalnie na razie czułem większą potrzebę walnąć posty kreacyjne, które miałem w wordzie niż zapamiętywać co, kto i w jakich okolicznościach napisał, ale niektóre rzeczy mimochodem weszły do głowy. No ale ty dałeś pięć nicków "najbardziej" podejrzanych, a nie po prostu pięć "podejrzanych" nicków. Pięć podejrzanych nicków można podać bez wyrabiania sobie opinii nt. pozostałych kilkunastu, pięć "najbardziej" podejrzanych nicków już siłą rzeczy musi sugerować, że jakieś opinie sobie wyrobiłeś o pozostałych, skoro nastąpiła jakaś selekcja. No w sumie to nie wiem czemu napisałem to "najbardziej", zrobiłem to bezwiednie, może dlatego że czasem na początku edycji miewam paranoję i jak nie mam o kimś zdania, to jest automatycznie podejrzany, więc to była selekcja pod tytułem "ci są najbardziej podejrzani, bo wiem za co ich podejrzewam, reszta jest podejrzana dla zasady". Innego uzasadnienia nie widzę. a ty sw mikołaj z laponii tak się nie rzucaj bo lepe dostaniesz jutro trzy razy mnie wymieniać w gronie podejrzanych bo przyczepiłem się do jednego twojego posta skandal mafiozo Mnie się nie spodobało bronienie Karpia, gdy absolutnie nie było go za co bronić, możesz się czepiać tylu moich postów, ilu tylko chcesz.
|
|
|
Post by Józef z Nazaretu on Dec 23, 2023 0:14:03 GMT 1
No już tłumaczę. Czytam posty, ale tak trochę z doskoku - tu przeczytam 3 posty, pójdę zapakować prezent, potem coś napiszę, potem przeczytam stronę, która wpadła w międzyczasie, potem znów zapakuję 2 prezenty itp. Czytając posty zapamiętuję je mniej więcej i coś sobie w głowie mimochodem układam, ale bez spiny - jak jakiś wniosek wysnuję, to spoko, jak przeczytam na autopilocie to raczej nie wracam do tego tylko mam to na razie gdzieś - NIE CZUJĘ POTRZEBY, żeby mieć multum wniosków. Ale to nie znaczy, że zamykam łeb na wnioski, które się pojawią intuicyjnie. Czytam posta, nie podoba mi się i nie myślę "nie, to za wcześnie, żeby myśleć, że ten post mi się nie podoba.", tylko zapamiętuję, że mi się nie podoba. Ale np. post Gwiazdy, który mi się nie spodobał zapamiętałem, ale nie pamiętałem, kto go napisał i dopiero pisząc posta sprawdziłem (chodzi o to bronienie Karpia). Generalnie na razie czułem większą potrzebę walnąć posty kreacyjne, które miałem w wordzie niż zapamiętywać co, kto i w jakich okolicznościach napisał, ale niektóre rzeczy mimochodem weszły do głowy. No ale ty dałeś pięć nicków "najbardziej" podejrzanych, a nie po prostu pięć "podejrzanych" nicków. Pięć podejrzanych nicków można podać bez wyrabiania sobie opinii nt. pozostałych kilkunastu, pięć "najbardziej" podejrzanych nicków już siłą rzeczy musi sugerować, że jakieś opinie sobie wyrobiłeś o pozostałych, skoro nastąpiła jakaś selekcja. Dlaczego postanowiłeś się przyczepić o jakąś rzecz językową? Ależ ja się nie czepiam, kulturalnie z kolegą krakoskim Mikołajem rozmawiamy. No ja miałem wrażenie, że szukałeś punktu zaczepienia do oskarżenia.
|
|