|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 27, 2023 22:08:35 GMT 1
jbc Kevin na cmentarzu chuju widziałem mafię Japończyka a Ty nie ;PPPP
|
|
|
Rozgrywka
Dec 27, 2023 22:09:02 GMT 1
via mobile
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 27, 2023 22:09:02 GMT 1
a czemu Kasper? i dawajcie swoje wallposty, kto ma, nie czekać na reakcje bo przed linczem wjechał z buta i zrobił to bardzo dobrze, porozmawiałem z nim i poczułem miastowy vibe ciekawa dyskusja o tożsamościach jako drugi oddał głos w Józefa podbijam zanim stanę się nielinczowalny
|
|
Karp
Edycja#Ś1
Limit postów: 242
|
Post by Karp on Dec 27, 2023 22:09:23 GMT 1
moje odpowiedzi... ...na niebiesko! Drugi Mędrzec ze Wschodu - zajebisty gość, w chuj się zgadzamy, bardzo naturalny, jak wbiłem w Wędrowca wyciągnięciem posta z d1, to od razu podbił i wytłumaczył, czyli pewne miasto!...
...no właśnie; może tak mam myśleć? może tak wygląda pocketing?
nie wiem, jak Wam, ale mnie się gość podoba, może aż za bardzo?
zgrzyty, jakie miałem:
- mafijne pytanie do Szczepana:
"Szczepan, skąd wiesz, że uszko ma najcelniejsze wnioski?" - no kurka, chyba wiadomo, że chodzi o trafne spostrzeżenia czy coś
No wiadomo, ale nie napisał o trafnych spostrzeżeniach, tylko celnych wnioskach. Pięć razy przestrzelę, szósty raz w ten sposób mafiozę trafię. Może. Mam nadzieję. no dla mnie kijowe pytanie, trochę przyjebka do przyjebania się, i Szczepana tym chciałeś trafić? xD czepianie się słówek źle mi się kojarzy, to raczej domena mafiozów- "No niby możliwe, ale wtedy piąty musi być jakimś plot twistem, albo w ogóle mafii nie poszedł start/zagrała nieoptymalnie taktycznie." - no a coś więcej? jakaś fajna teoria do tego? coś, co ma wpłynąć na miasto, pomóc nam w wyznaczaniu celów? "Przed flipami koloru całej pary z nazaretu mi ciężko jakieś sensowne teorie głosowe tworzyć, poprzednia edycja też je wyśmiała," - no nie sądzę, liczyłem na TAKTYKĘ dla miasta, kminienie dlań planu, a mamy pisanie se na boku pod uniewinnienie, widziałem, że analizowałeś głosy śrutowe, no ale to też na razie w boczek, bez followupu na razie, ciekawym, co dziś będzie z kolorkami nazarejskimi No nie wiem, chyba właśnie coś takiego zrobiłem xd Do tej pory to tylko pierwszego dnia grałem z domu, a tam to była la zabawa, wczoraj wróciłem ze świąt i zaraz potem sprawdzenie wyszło, to nie było przy czym grzebać tak naprawdę, wszystko się samo rozwiązało. Grę sobie uporządkowałem, a kluczowych informacji i tak nie będę nigdy mieć wystarczająco, zawsze jest ten jeden licz więcej który jest potrzebny do rozwiązania zagadki xD Głosy śrutowe dostały followup dzisiaj. - nawiązując do powyższego: podbijam Św. Mikołaj z Laponii , ta analiza Scrooge'owa w d1 okazała się być faktycznie na pokaz; nie wygląda na braną pod uwagę przez Drugi Mędrzec ze Wschodu w dalszych rozważaniach, nicki tam wskazane chyba poszły w zapomnienie XD ja juz w poprzedniej edycji stwierdziłem, że nie warto się wszystkim dzielić, bo moje osiem myśli naraz, plot twisty i cztery wytłumaczenia jednego zdarzenia potem są kwitowane 'no huj z nim, rozmemłany jest, może być w mafii', no ale na boga są pewne granice. Skoro wszyscy wiedzą, że ja to ja i wiedzą, że jakbym chciał, to bym sobie to pociągnął w mafii, no to bym sobie kurwa pociągnął. no a w mieście byś nie pociągnął? xd no jak możesz się dzielić, to się dziel, bo ja osiem myśli naraz, plot twisty itp. bardzo lubię i dla mnie to czynnik uniewinniający
A nie pociągnąłem po pierwsze dlatego, że dotychczasową osią gierki był pierwszy lincz, a nie inne rzeczy, a po drugie dlatego, że nie jestem w mafii xD No i już wtedy napisałem, że to jakaś matryca, którą trzeba dokładać do innych rzeczy, a nie solo estymator. no właśnie, dołożyłeś tę teorię do czegoś? może ominąłem, ale z postów u Ciebie to poszła w zapomnienie chyba : o- żarcikowanie/posty pod naturalność: "to spierdolone forum znowu nie zindeksowało postów i trzeba wszystko ręcznie szukać, co za patologia""kurwa w zasadzie po huj ja te stare posty teraz czytam jak zaraz będę mieć temat zamknięty i będzie na to czas""Kurwica mnie strzela jak patrzę, że jestem szufladkowany z pozostałymi mędrcami, no macie rozum i godność człowieka?""młody, dwa ktoki w tył i ochłoń, chcesz za dużo jednocześnie xD"może jak jakaś gwiazda zespołu pop-rockowego, próbująca fajna być dla widowni ;] No w zasadzie celnie, problem w tym, że to integralna część mojej osobowości w forumowej mafii niezależnie od przynależności. No a skoro już pijemy do mety, to w zasadzie na tym to polega, że jakaś gwiazda zespołu pop-rockowego CHCIAŁA być fajna i żeby ją wziąć to paczki, a tutaj se no jestem i jeden mnie czyta bardziej, drugi mniej miejsko, ale nigdzie nie aspiruję i w zasadzie to we piździe to mam, zostanę uniewinniony albo d5-6 polecę w paranoi bo z matrycy głosów tak wyjdzie czy coś xD a może Cię wzięto do paczki dzięki nim? można i tak obrócićno podsumujmy Drugi Mędrzec ze Wschodu - fajnie wygląda - coś tam se kmini na boczku - śmieszkuje, żartuje, luzik, heheszek a potem, gdybym miał w głowie przywołać jakiś meaningful koncept, jakaś idea na pomoc miastu i próby pociągnięcia go, to nie widzę, nie widzę też mocniejszego wjazdu w kogoś, chciałbym pojebanych, głębokich kmin tak że przestrzegam przed pochopnym uniewinnianiem tam, na pewno do rozważenia, może to być po prostu gra na spodobanie się szerokiemu gremium No w zasadzie znowu celnie, biorąc pod uwagę jak moja gierka wyglądała, to w sumie się zgadzam, nie musiałem w tej edycji się wpierdalać na pierwszą linię frontu, jak poprzednio trochę z musu, wartości dodanej trochę dałem, a tak to się zobaczy. Mamy d2 i jednego ubitego mafiozę, czasu jeszcze zostało. aha, jeszcze to: "Ale to w zasadzie jest drugorzędne, bo dla mnie np. ten post Karpia jest mocno miejski biorąc pod uwagę całokształt okoliczności, a Ty tego nie zauważasz i go podejrzewasz." - ja tam w ogóle nie widziałem podejrzeń Wędrowca wobec mnie, ani w tamtej sytuacji ze skandalicznym postem, ani wcześniej (raz chyba tylko wrzucił mnie do mafii z Uszkiem mimochodem), więc skąd to Ci się wzięło? i skąd Ci się wzięło, że byłem współautorem śrutu, jak próbowalem zawężyć do Maria/Dubeltówka? No ja uważam, że ty trochę mimowolnie zostałeś współautorem śrutu, bo twój post śrut/maria/dubeltówka mafiacorner.boards.net/post/90162 o ten się zgrał czasowo z postem Mikołaja z taką samą trójką i to pchnęło tak naprawdę kamyczek prowadzący do lawiny. no w tym samym poście, który linkujesz stwierdziłem, że Śrut to nie
"Śrut ma na tyle wyjebane, że już trolluje. Chyba go dziś odpuszczę i postawie na półce z "mało merytoryki - niska szansa na mafię", obok Rabina i irytującego elfa. "
doczytywałem na bieżąco ISO w trakcie pisania posta, stąd w poście, że się poruszam koło niego, a potem odpuszczam, ale okej, widzę, że to już pierdoła, ale niech Ci pomoże w rozważaniach
Dzisiaj jak sobie to poczytałem głębiej, to jednak nie doceniłem roli Kolędników w tej całej akcji, ale no ty go wypromowałeś jako cel bez aktywnego pchania wg mnie i mówię to jako stwierdzenie faktu, a nie zarzut. A odnośnie wędrowca to no jakoś mam we łbie, że byłeś przez niego podejrzewany na tym etapie, zaraz spróbuję to znaleźć. zobaczyłem Twój followup, ale odpisuję tutaj, no dla mnie to totalnie nie było, że mnie podejrzewał, po prostu się gdzieś mu tam przewinąłem, chyba połowa stawki mu się przewinęła, ja to odebrałem, jako krążenie wokół różnych nicków, to chyba była jedyna wzmianka jego o mnie, więc totalnie kiepsko to odczytałeś, inaczej niż ja (sam zainteresowany)
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
Limit postów: 285
|
Post by Kolędnicy on Dec 27, 2023 22:09:26 GMT 1
Dubeltówka niewinna
a dlaczego wytłumaczy wam gracz @Święty Szczepan
bo podobno wie dlaczego
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 27, 2023 22:09:28 GMT 1
A to Trzeci Mędrzec nie może być mafiozo? Co do Dubeltówki to chuj wie trochę, ale akurat do Japończyka to się dzisiaj przekonywałem powoli xD może, ale mógłby dać milion lepszych sprawdzeń dla mafii
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 27, 2023 22:10:26 GMT 1
A to Trzeci Mędrzec nie może być mafiozo? Co do Dubeltówki to chuj wie trochę, ale akurat do Japończyka to się dzisiaj przekonywałem powoli xD No może, jak Dubletówka i Mikołaj będą czyści, to go zlinczujemy
|
|
|
Rozgrywka
Dec 27, 2023 22:11:17 GMT 1
via mobile
Post by Gwiazda Betlejemska Z Bongiem on Dec 27, 2023 22:11:17 GMT 1
chciałem zrobić jutro ISO Dubeltówki w pracy, ale napisał już 60 postów więc raczej nie będzie mi się chciało
dobranoc
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 27, 2023 22:11:23 GMT 1
w sumie szkoda, bo liczyłem, że mi cmentarz da snajpera i odpierdolę Mikołaja z Japonii strzałem sylwestrowym.
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
Limit postów: 271
|
Rozgrywka
Dec 27, 2023 22:12:36 GMT 1
via mobile
Post by buddyelf on Dec 27, 2023 22:12:36 GMT 1
Pamiętajcie, że w kolędzie jest przynajmniej jadna mafia, a może być więcej
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
|
Post by Kolędnicy on Dec 27, 2023 22:12:50 GMT 1
jakie są jeszcze najstarsze dziady w towarzystwie wyłączając Mikołaja?
|
|
Karp
Edycja#Ś1
|
Post by Karp on Dec 27, 2023 22:13:22 GMT 1
A to Trzeci Mędrzec nie może być mafiozo? Co do Dubeltówki to chuj wie trochę, ale akurat do Japończyka to się dzisiaj przekonywałem powoli xD no właśnie może, ale raczej nie chyba xD bo po chuj by aż tak jawnie pokierował w tym coming oucie, zamiast przemycać? no i teraz widzę z rozpiski kmb2, że w Józefa wcześnie jebał
kurde, miałem o tym pogadać z Kevinem, jego zabrakło, więc zachęcam innych do postawienia odpowiedzi na pytanie
Jesteś w mafii. Dostajesz sprawdzenie od Mikołaja. Musisz coś zrobić albo później Cię Mikołaj sprzeda. Co robisz?
mnie bo takim eksperymencie myślowym wyszło, że bym jakoś delikatnie hintował i fajrant, podkładka by była
w ogóle ciekawie się zrobiło, robimy duel 1v1 Laponiec vs Dubeltówka? tylko sędziego trzeba xD może ten Trzeci
|
|
|
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 27, 2023 22:15:08 GMT 1
Trzeci na mnie głosował, ja chcę na sędziego Kolędników.
|
|
|
Post by Drugi Mędrzec ze Wschodu on Dec 27, 2023 22:16:48 GMT 1
O kurwa nie, ja nie będę wchodzić w kolorowanie postów Karp xDDD - No ze Szczepanem to huj wie, ALE na tej samej zasadzie wjechałem w tej edycji w Mikołaja i tutaj chyba szanse na trafienie rosną. Oddaje za dopierdolenie się na podstawie bzdur d1 do Golluma i Andre3000, CZASEM SIĘ TRAFI - z ciągnięciem tematu to mi chodzi o to, że w mafii zależy mi na tym, żeby wyglądać dobrze/spójnie/czysto, a w mieście to ja to w chuju mam i robię to, co aktualnie mi we łbie wykiełkuje jako najbardziej korzystna opcja w danym momencie. Możemy wejść w ja wiem, że ty wiesz i stwierdzić, że specjalnie w mafii nie robię followupu, żeby emulować miejskie zachowania, no ale jeżeli za punkt wyjścia przyjmiemy, że gdybym chciał, to ja!mafia bym to napisał, no to ta dyskusja o tym braku followupu będzie kręceniem się w kółko - no z tym wędrowcem to chuj wie, taki obraz w głowie miałem, może mandela effect albo nie, no ale chyba wytłumaczone.
|
|
Karp
Edycja#Ś1
|
Post by Karp on Dec 27, 2023 22:18:25 GMT 1
Wątek z pojedynkiem.
Czas trwania: 23 godziny
Start: 22:00 w środę, 27 grudnia Koniec: 21:00 w czwartek, 28 grudnia
Pojedynek 1v1 -> jeden z graczy jest Niewinny, jeden w Mafii. Walczą ze sobą w temacie i próbują przekonać sędziego do swojej Niewinności. Sędzia bierze udział w rozgrywce i rozmawia z walczącymi.
Sędzia podejmuje decyzję, którego z graczy wyeliminować. Ma 23h na podjęcie decyzji, wybiera głosowaniem.
Zawodnicy: Święty Mikołaj z Laponii vs Dubeltówka
Sędzia: Wszyscy
|
|
|
Post by Św. Mikołaj z Krakowa on Dec 27, 2023 22:22:09 GMT 1
To ja będę bronił postulatu Kacpra, aby jednak rozszerzyć świecznik.
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
|
Post by Kolędnicy on Dec 27, 2023 22:22:36 GMT 1
Trzeci na mnie głosował, ja chcę na sędziego Kolędników. Będę sprawiedliwy Dubeltówko!
|
|
|
Post by Zbłąkany Wędrowiec on Dec 27, 2023 22:23:10 GMT 1
to Mikoła(chu)ju rozszerzaj, bo jedyne co rozszerzyłeś do tej pory to poleciałeś w pułapkę Józka na mnie.
|
|
Kolędnicy
Edycja#Ś1
|
Post by Kolędnicy on Dec 27, 2023 22:23:57 GMT 1
zbłąkany masz w tej edycji taką potrzebę krystaliczności co
|
|
|
Post by Świąteczna dubeltówka on Dec 27, 2023 22:24:06 GMT 1
Wątek z pojedynkiem. Czas trwania: 23 godziny Start: 22:00 w środę, 27 grudnia Koniec: 21:00 w czwartek, 28 grudnia Pojedynek 1v1 -> jeden z graczy jest Niewinny, jeden w Mafii. Walczą ze sobą w temacie i próbują przekonać sędziego do swojej Niewinności. Sędzia bierze udział w rozgrywce i rozmawia z walczącymi. Sędzia podejmuje decyzję, którego z graczy wyeliminować. Ma 23h na podjęcie decyzji, wybiera głosowaniem. Zawodnicy: Święty Mikołaj z Laponii vs Dubeltówka Sędzia: Wszyscy Nie no, ale Uszko już napisał, że jeden nie wyklucza drugiego, a wydaje mi się, że jakbym stanął z boku, to nie byłbym w stanie stwierdzić, że dubeltówa jako mafia nie rucha tego miasta na 100%. Od siebie mogę dodać tylko, żem zielony, więc na 99% Lapon mafia, ale raczej obajśmy do odjebania. Chyba, że nie, to nie wiem. Albo tak bardzo liczycie na mój wkład później. A ogólnie to nie chcę zaśmiecać już tematu, zobaczyłem tylko twist z prezentem, więc zareagowałem, a tak to oglądam sobie teraz LotRa, i za bardzo mi się niczego więcej obecnie nie chce.
|
|
buddyelf
Edycja#Ś1
Limit postów: 271
|
Rozgrywka
Dec 27, 2023 22:24:40 GMT 1
via mobile
Post by buddyelf on Dec 27, 2023 22:24:40 GMT 1
Nie powinniśmy wybrać przegranego pojedynku patrząc, że macie 40 kilka procent trafności lub co gorsza 12?
|
|