chochoł
Edycja#40
Limit postów: 300
|
Post by chochoł on Jan 28, 2024 14:12:57 GMT 1
zakasam rękawy i biorę sie za glonarium, czas oddzielić ziarno od plew, bo wszystkie glony bedą do calkowitego zaorania
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 28, 2024 14:13:47 GMT 1
nie wstyd ci Morales mówić o mnie chuj wie
ehhh anoni nigdy mi nie będzie dane po prostu się uniewinnić
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 28, 2024 14:13:50 GMT 1
jutro wbija do mnie Panna i spędzam z nią 3 dni więc czas dokończyć Opus Magnum
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 14:14:17 GMT 1
via mobile
Post by Fajnopolak on Jan 28, 2024 14:14:17 GMT 1
BTW, bo miałem to skomentować, ale wyleciało mi z głowy
ten post chochoła po otwarciu tematu jest piękny, jeden z ładniejszych na tym forum, przypomnijcie mi go w grudniu, gdybym zapomniał
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 28, 2024 14:14:58 GMT 1
wczoraj vajbiczki potężne, dzisiejsze przeglądanie w dól i dół, ale to chyba ten pomocny press
|
|
|
Post by Albus Dumbledore on Jan 28, 2024 14:15:57 GMT 1
BTW, bo miałem to skomentować, ale wyleciało mi z głowy ten post chochoła po otwarciu tematu jest piękny, jeden z ładniejszych na tym forum, przypomnijcie mi go w grudniu, gdybym zapomniał Masz 30 sekund, aby napisać 3 najważniejsze wnioski z tego postu.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 14:16:21 GMT 1
via mobile
Post by Jose Arcadio Morales on Jan 28, 2024 14:16:21 GMT 1
Niewinni: 5. Kar-Wai Wong 14. Twój Stary 18. Falomat 19. chochoł 21. Grafi 25. Albus Dumbledore Niewinni ale z mniejszym przekonaniem: 1. Stalingradzki snajper 15. Sławomir Mentzen 24. Agata Wróbel 27. Rap MaTTer Fakker Chuj wie: 16. Fajnopolak 17. The Chicken Man 22. Cigano Ronaldo 7. Restauracja na Kościuszki 8. Jan Ludwik Pyszny 10. Początkujący mafiozo 11. Krwawy Hegemon 13. Denis Załęcki Potencjalna mafia: 3. Mgła Wojny 6. Big Gay AI 12. Zeus 23. Jackson Lamb mam bardzo dużą szarą strefę na teraz, co mnie trochę martwi w połączeniu z niebezpieczeństwem jakiegoś miscleara przy dobrym mafiozie typu stary czy falomat w każdym razie widzę to tak, że dolną grupę trzeba linczować, a stany średnie odpierdalać snajperem lista będzie aktualizowana jbc, bardzo bym chciał żeby ktoś z tej szarej strefy mi się uniewinnił dzisiaj Mógłbyś powody na uniewinnienie Snajpera i Falomatu podać? Snajper - uważam że w ostatniej edycji jako mafiozo jego gra była dużo bardziej spójna niż to co gra teraz. Nie każda edycja musi być progresem, tutaj mam wrażenie trochę Squbiego ze starszych edycji Falomat - robił rzeczy jakie robi egze w mieście, tzn dopytywał ludzi w dość dociekliwy sposób, był jeden post po którym go uniewinniłem w d1 jak jeszcze nie znałem jego tożsamości, poszukam go na siądę do kompa. Dodatkowo to pójście na starcie ze starym jest niekorzystne dla niego w mafii. No chyba że są w niej razem i grają na zdystansowanie 🤷🏼♂️
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 28, 2024 14:16:46 GMT 1
mgła całkowicie sie rozwiała, wong w zjeździe energetycznym (a to mnie martwi bo wiecie co chlopaki), Red z jakieś chłodno-pokurwionej przyczajki, Tomuś się kryguje jak panna przed noca poślubną, a Zalewski rozpycha i rozpycha i rozpycha, dobrze ze Stara Gwardia dała miejsce niżom bo jest co czytać i dobrze ze sie nie porywałem z motyką na pole, jazda
|
|
|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 28, 2024 14:16:58 GMT 1
Falowanie właśnie nie było kiedyś brane pod uwagę, że tak robią zwykle niewinni? Bo mając falującego mnie i Zeusa jako przeciwieństwo falowania to zgodnie z tym jednym z czynników w mafii powinien być Zeus. Mafiozom trudno jest aż tak odtworzyć falowanie w temacie. Postawa Zeusa mając więcej danych w temacie w ogóle mnie nie przekonuje. Mapa gry też u niego ubogo wygląda.
u Ciebie jest problem z tym falowaniem taki, że grasz, jakbyś próbował dojść do swojej miejskiej granicy i przed osiągnięciem jej, zawsze jakoś opadał, tak to wizualizuję sobie w głowie tak, postawa Zeusa śmierdząca a my pogadajmy jak się czujesz teraz w tej rozgrywce? rozumiesz podejrzenia wobec siebie, które sprawiły, że stałeś się kandydatem do linczu w d1? dlaczego odkrywałeś tyle kart na żądanie, jak gadaliśmy też chyba prywatnie, że zbytnio nie lubisz kart odkrywać w dużych edycjach? czytałeś wątek z mojego testamentu o Tobie? dlaczego jesteś wyraźnie mniej emocjonalny niż Twoje miastowe wydanie w postaci Scotta Dixona? W dniu drugim dużo lepiej bo już czuję że jakoś mogę więcej wątków ciągnąć. Głównie bym powiedział wyjście z kreacji aż do wieczora które wyglądało jak wyglądało. Trochę kart musiałem odkryć bo miałem wrażenie,że jakbym ich nie odkrył to tym bardziej miałbym problemy przez to a i tak nie odkrywałem wszystkiego jak na przykład gdy podałem kto kryje potencjał a nie ciągnąłem w d1. Tam w ogóle powinienem plusa dopisać Cigano bo też miałem wrażenie że wyczuł u mnie potencjał i czekał czy zrobię potencjalnie ruch wyprzedzający czy coś innego smrodliwego charakterystycznego dla mafii.
Tak mam nadal parę znaków zapytania i teraz mam większą swobodę w odkrywaniu kart. Wolę prezydencki chłód niż aż tak emocjonalne wybuchy Dixona przy podejmowaniu decyzji no które i tak nie poprawiły mojej sytuacji w tamtej edycji i nie miałem ochoty tłumaczyć tam się ze wszystkiego w dniu śmierci.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 14:17:29 GMT 1
via mobile
Post by Jose Arcadio Morales on Jan 28, 2024 14:17:29 GMT 1
nie wstyd ci Morales mówić o mnie chuj wie ehhh anoni nigdy mi nie będzie dane po prostu się uniewinnić Nie wiem no, ma czujkę nie jestem w stanie ci tak całkowicie zaufać Brakuje mi tej nici porozumienia co z jakimś Gęgulem czy Jaworkiem 😎
|
|
|
Post by Kar-Wai Wong on Jan 28, 2024 14:18:29 GMT 1
BTW, bo miałem to skomentować, ale wyleciało mi z głowy ten post chochoła po otwarciu tematu jest piękny, jeden z ładniejszych na tym forum, przypomnijcie mi go w grudniu, gdybym zapomniał Co ci się aż tak podoba w tym poście? Moim zdaniem ta metoda, którą zastosował, jest bardzo arbitralna, mechaniczna i pozbawiona duszy. Wiele w niej umyka. Ja na przykład dostałem 4/6, a uważam, że moja niewinność jest jednak bardziej widoczna. W sensie już chuj z tym, czy dostałem 4/6, czy bym dostał 5/6, są zawodnicy, pomiędzy którymi moim zdaniem na oko widać, że jeden jest sporo bardziej niewinny niż drugi a różnica pomiędzy nimi to jedno oczko. Edit: Btw. Niezły mindmeld z Albusem mamy bo generalnie zapytaliśmy mniej więcej o to samo, w tym samym czasie, tylko w inny sposób. Albus zadał to pytanie fajniej, bardziej klarownie.
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 28, 2024 14:18:39 GMT 1
nie wstyd ci Morales mówić o mnie chuj wie ehhh anoni nigdy mi nie będzie dane po prostu się uniewinnić Nie wiem no, ma czujkę nie jestem w stanie ci tak całkowicie zaufać Brakuje mi tej nici porozumienia co z jakimś Gęgulem czy Jaworkiem 😎 Mnie brakuje kozak luzaków, myslalem ze jak Przewodniczący kol. uż. Mentzen wjedzie, to poleci, a on znikł jak sie pojawil ???
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 14:19:26 GMT 1
via mobile
Post by Fajnopolak on Jan 28, 2024 14:19:26 GMT 1
BTW, bo miałem to skomentować, ale wyleciało mi z głowy ten post chochoła po otwarciu tematu jest piękny, jeden z ładniejszych na tym forum, przypomnijcie mi go w grudniu, gdybym zapomniał Masz 30 sekund, aby napisać 3 najważniejsze wnioski z tego postu. 1. podobał mi się patent z połączeniem różnych teorii z różnych forów i ocenianie pod tym względem, dla mnie to mocno miastowochcące 2. zarówno ja i Morales zostaliśmy tam skomplementowani poprzez te pomylone tożsamości 3. po ilości moich uniewinnień na tamten moment, myślę, że wniosek, że mafia może trochę glonować, może być celny, a w wymienionymi gronie "topperów" taki Mgła czy Wróbel mogą być w mafii 4. post był zajebistym wrażeniem estetycznym, z formatowaniem i eleganckim wstępem pozdro Albusik
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 28, 2024 14:20:43 GMT 1
BTW, bo miałem to skomentować, ale wyleciało mi z głowy ten post chochoła po otwarciu tematu jest piękny, jeden z ładniejszych na tym forum, przypomnijcie mi go w grudniu, gdybym zapomniał Co ci się aż tak podoba w tym poście? Moim zdaniem ta metoda, którą zastosował, jest bardzo arbitralna, mechaniczna i pozbawiona duszy. Wiele w niej umyka. Ja na przykład dostałem 4/6, a uważam, że moja niewinność jest jednak bardziej widoczna. W sensie już chuj z tym, czy dostałem 4/6, czy bym dostał 5/6, są zawodnicy, pomiędzy którymi moim zdaniem na oko widać, że jeden jest sporo bardziej niewinny niż drugi a różnica pomiędzy nimi to jedno oczko. MAFIA TRAFIA W DUSZĘ, kto jest najbardziej uniewinniany? Mafia! Metodyka, tak trzeba. Zawsze kierowalem się duszą i zawsze propsowałem mafiozów na piedestał. A tych którzy przechodzą testy poligraficzne, zamęczymy na amen, mafia będzie łkała jak hehe Elrond i Glorifndel
|
|
|
Post by Agata Wróbel on Jan 28, 2024 14:21:05 GMT 1
Czy to waszym zdaniem mafia-mafia? Przepychanka talleyranda z Załęckim raczej wskazuje na SvT tutaj szczerze mówiąc. SvT? Można po polsku. Po drugie nie wiem czy Wy nie zauważyliście, ale od kiedy kojarzę, to zadawanie pytania czy to jest relacja mafia-mafia nigdy nie otrzymuje odpowiedzi?dobra, trochę przesadziłem z tymi punktami bo wyboldowane pytanie tyczy się tylko tego określenia mafia-mafia, czy mafia-miasto generalnie co moim zdaniem może stanowić o winie Zeusa oraz może być dobrym odnośnikiem do szukania mafii dalej, może też się zesrać i spalić na panewce bo jak o tym napisze to mafiozi dociągną ten element gierki WEWNĘTRZNY NACISK NA SZUKANIE ODPOWIEDZI ZAMIAST ROZCIĄGANIA KOLEJNYCH WĄTPLIWOŚCI
CHĘĆ ROZWIĄZANIA ZAGADKI
w całym burdelu który miał miejsce pod koniec d1, na godzinę przed linczem miałem wielką potrzebę wysyntezowania sobie jakichkolwiek odpowiedzi. Kiedy temat dzielił się między Fajnopolakiem, a Studentem, którzy oboje byli w najlepszym przypadku 50/50 i przypadkowymi linczami próbowałem ciągnąć jakieś punkty trzecie, pomijane, szukałem sobie celów i właśnie szedłem takim kluczem poszukiwania ludzi, którzy byli w stanie mącić w trakcie dnia, a nie wykazali żadnej potrzeby rozwiązania tej zagadki. z niskoposterów takim celem wydawał się właśnie teleranek z wysokoposterów wydawał się Zeus wczorajsze wejście Zeusa też nie wykazuje w mojej wizji żadnej potrzeby rozwiązania czegokolwiek. Nie ma żadnego celu, nie ma żadnych punktów w trakcie linczu, które mu się nie podobały, nie ma potrzeby zwrócenia uwagi na kogokolwiek i pociągnięcia tematu kogokolwiek. Jedyną potrzebą była taka jasna mocna chęć wejścia w dialog z kimś kto go oskarża, żeby odwagą podciągnąć swoje notowania. Moim zdaniem jest to mafijne. I tak jak po pierwszym dniu można sobie zakładać, no nie miał czasu grać, naćpał się cokolwiek, tak minął ten drugi wieczór, ja sobie teraz na trzeźwo nadrobiłem ten posting i tam dalej nic nie ma. Zapewniał, że będzie w temacie ale wygląda na to, że tej potrzeby poprowadzenia swoich celów i rozwiązania zagadki dalej tam nie uświadzcymy. Jeżeli nie będziemy go dzisiaj ruszali to podejrzewam, że znowu nie da nic poza obecnością, wejdzie jutro wieczorem że przecież mówił że będzie pił i kolejny dzień sobie przeciągnie. A to wszystko jest super mocno kłujące w oczy kiedy przyrównamy do bardzo dobrze mocno i właściwie zagranego d0 Ta wizja mogłaby być bardziej dopieszczona gdyby została porównana metowo do niewinnej wersji gracza Zeus, ale ja nie lubie czytać poprzednich edycji i w ten sposób porównywać. Jak ktoś lubi to zapraszam do pomocy i odpowiedzi na pytanie, czy gracz Zeus jako niewinny wykazywał jakiekolwiek potrzeby rozwiązywania swoich podejrzeń, celów i pchania jakiejkolwiek prywatnej agendy przeciwko czemukolwiek. Muszę zerknąć teraz jeszcze raz na stawkę, ale szukając tym samym kluczem pasuje mi też chyba Pyszny jako kolejny gość, który chętnie dołoży więcej pytań, a niechętnie da odpowiedzi. Zaraz przejrzę cała stawkę i pokminie
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 28, 2024 14:21:31 GMT 1
nie wstyd ci Morales mówić o mnie chuj wie ehhh anoni nigdy mi nie będzie dane po prostu się uniewinnić Nie wiem no, ma czujkę nie jestem w stanie ci tak całkowicie zaufać Brakuje mi tej nici porozumienia co z jakimś Gęgulem czy Jaworkiem 😎 no rozumiem, po prostu takie "chuj wie" to jest dla mnie leniwe, bo sygnalizuje brak choćby podjęcia próby przeczytania mnie zrobię żarcie i pogramy
|
|
|
Post by Albus Dumbledore on Jan 28, 2024 14:22:39 GMT 1
Ja np się nie zdzwię jak chochał mafia, bo dla mnie przewijia vajb harrier du bois, karetki i Caspra. Takie połączenie ADHD ze sztuczkami mającymi wyglądać na miastowe lub na granie pod MVP, ale to moje prywatna opinia, mógłbym ją zostawić w testamencie aby nie robić zamieszania, ale uznałem, że timing jest fajny na ten input z mojej strony
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 14:23:08 GMT 1
via mobile
Post by Jose Arcadio Morales on Jan 28, 2024 14:23:08 GMT 1
Masz 30 sekund, aby napisać 3 najważniejsze wnioski z tego postu. 1. podobał mi się patent z połączeniem różnych teorii z różnych forów i ocenianie pod tym względem, dla mnie to mocno miastowochcące 2. zarówno ja i Morales zostaliśmy tam skomplementowani poprzez te pomylone tożsamości 3. po ilości moich uniewinnień na tamten moment, myślę, że wniosek, że mafia może trochę glonować, może być celny, a w wymienionymi gronie "topperów" taki Mgła czy Wróbel mogą być w mafii 4. post był zajebistym wrażeniem estetycznym, z formatowaniem i eleganckim wstępem pozdro Albusik Fajnopolak mafia 😎
|
|
|
Post by Restauracja na Kościuszki on Jan 28, 2024 14:23:26 GMT 1
yyyyyy w takim razie Parzysty Miejski Snajper ma immunitet na jutrzejsze głosowanie, proszę mu dać spokój Zastanawia mnie dlaczego Restauracja w tamtym momencie od razu dała immunitet PMS w momencie kiedy PMS nie zasłużył w ogóle na ten immunitet? Bo jeśli PMS jest niewinny to wygląda na klepanie po plecach potencjalnego niewinnego, aby mógł prowadzić grę w kierunku korzystnym dla mafii. Proszę szanowne gremium o ustosunkowanie się do tego posta Snajpera i dyskusji później Snajpera Stalingradzkiego z Parzystym Garym Snajperem. Zwłaszcza osoby, które SSnajper uznają za niewinnego (Twój stary, patrzę na ciebie w tym momencie). Piszę jak to ja widzę z swojej perspektywy * w D1 piszę sobie żarta w dyskusji z PMS * SSnajper wyciąga ten post, nie zrozumiał żartu, to się zdarza ofc * Jednak co warto zauważyć przed tym postem ma PMS za podejrzanego (lub ewentualnie ma wątpliwości co do jego przynależności), a w poście, który cytuję zakłada już jego niewinność * w następnych postać SSnajper pokrętnie się tłumaczy ze swoich założeń, ja tego kompletnie nie kupuję Ja to widzę tak, że SSnajper chciał zacząć sobie tworzyć przykrywkę na ewentualny głos na mnie, ale trafił na Garego Parzystego, który w swoim stylu wiercił dziurę w brzuchu. Nie cytuję postów bo są za długie i będzie nieczytelne, łatwo je znaleźć jak ktoś będzie chciał.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 14:24:08 GMT 1
via mobile
Post by Jose Arcadio Morales on Jan 28, 2024 14:24:08 GMT 1
Nie wiem no, ma czujkę nie jestem w stanie ci tak całkowicie zaufać Brakuje mi tej nici porozumienia co z jakimś Gęgulem czy Jaworkiem 😎 no rozumiem, po prostu takie "chuj wie" to jest dla mnie leniwe, bo sygnalizuje brak choćby podjęcia próby przeczytania mnie zrobię żarcie i pogramy Mam 5 postów do 20 chłopak Ale graj, może wyciągnę jakieś wnioski
|
|