|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:12:50 GMT 1
via mobile
Post by Agata Wróbel on Jan 28, 2024 16:12:50 GMT 1
Książę módl się dziś między Agatką a Moralesem bo tam będzie strzelać mafia
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:13:10 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 28, 2024 16:13:10 GMT 1
Mam wiele obaw. Raz, że coraz bardziej mi się wydaje, że cała trójka Student, Polak, snajper może być niewinna, a my sami sobie zgotowaliśmy ten los. I boję się, że jeśli tak jest, to pójdziemy w sprawdzenia Snajpera i Polaka, odpalimy dwóch niewinnych i dopiero schody się zaczną. Dwa, że nie za bardzo przekonują mnie te argumenty na Zeusa. Sam jeszcze wczoraj myślałem, że Zeus chyba w mafii ale to ile szabel nazbierał i to, że żaden argument dzisiejszy do mnie nie trafił (najbardziej trafił do mnie wczorajszy argument Agaty), przekonuje mnie, że potrzebujemy czasu z Zeusem i chyba będę go dzisiaj wetował. Trzy, teraz mam obawy, że zbierają się nade mną czarne chmury i że jeśli podejmę próbę mocnego działania na zejście dzisiaj i z zeusa, i z polaka, i ze snajpera i z mgły - może to spowodować, że palec sprawiedliwości wskaże na mnie, a Agatka po tej edycji na MU mi nie ufa. Chyba nawet słusznie, bo w sumie to chuja gram. Czuję się w szachu i nie wiem co robić. Cele na lincz? Nie wiem Nie wiem Nie wiem Vetuje Daj mi trzy kierunki które wydają Ci się rozsądne żeby je pchać Załęcki, Mafiozo, Fallomat i chyba jednak ten snajper.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:13:13 GMT 1
via mobile
Post by Mgła Wojny on Jan 28, 2024 16:13:13 GMT 1
ja uważam że huja warta jest ta analiza chochoła i widzę tam pierdolety które pisał cugowski jak był mafii (przyp. mafioza sprzed paru edycji), czyli effort z którego nic nie wynika a jednocześnie mamy tu Fajnopolaka który też analizę chochoła stawia na piedestale mafia corner Doubt, może i niewiele wynika, ale zupełnie nie widzę, co miałoby w tym być mafijnego, jeśli się wie, kto je pisze. Ale bądź otwarty: to masz Chochoła za mafię, czy tylko "zwracasz uwagę, że to co robi wygląda jak robota mafiozo"? precyzyjnie rzecz biorąc przykładam tu miarę innego mafiozy i jakąś prawdę uniwersalna = effort który ładnie wygląda ale niewiele daje jest co do zasady częściej wykonywany przez mafiozę niż miastowego i jednocześnie dziwi mnie różnica poglądów na to między mną, a wiem, że jestem w mieście, a Fajnopolakiem, który mi się średnio podoba, ale jeszcze nie rzucałem na niego ISO (bo na nikogo nie rzucałem :x) no bo można się różnić w odbiorze, ale jak różnica jest już tak drastyczna to budzi wątpliwości
|
|
|
Post by Restauracja na Kościuszki on Jan 28, 2024 16:13:19 GMT 1
(po szybkim przejrzeniu ichniejszych postów)
Glonarium Wynik mafia nie oznacza mafia per se, ale że trzeba takiego huncwota wyczyścić po prostu. Popełniać błędy spoko i uwolnić przedpole, poki to nie jest rozwalanie rolnych (czytaj: łasuchowanie).
[...]
Restauracja na Kościuszki:
Kolorowanka: Nie-Student. Miasto Glonowanie: Jak dla mnie typowa glonusza, która jeszcze glonuszo ucieka na bycie zaczepianym. Sam na niego głosowałem, by press wszedł i aktywizacja, z marnym skutkiem. Mafia. Kurwidołek: No nie ma poruszenia miastem i jego losami. Mafia. Szczery, prosty, miastowy: Nawiązania do Fenerbace, wiec totalny kozak, a gra jak gra. Nie widzę dobrej woli. Mafia. Sterylność: Czekam na emocje, calkowicie nieporuszony jako jeden z głównych kandy do linczu, mogło być odliczanie na discordzie. Mafia. Drugi szereg: Głeboko wyjebane w pozycję. Miasto 4/6 = Mafia.
Pozostali: Albus Dumbledore, Rap MATTer Fakker, Big Gay Al, Początkujący mafiozo
W kolorowance możesz spokojnie dać na czerwono, bo gdybym nadążał za tematem to pewnie bym zmienił na Studenta.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:13:31 GMT 1
via mobile
Post by Agata Wróbel on Jan 28, 2024 16:13:31 GMT 1
Zwyzywał Lowridera, wątpliwosci? tak, to trochę za mało dla mnie Zwyzywał też tomusia i nawiązał do top15, nie ma wątpliwości
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:13:57 GMT 1
via mobile
Post by Fajnopolak on Jan 28, 2024 16:13:57 GMT 1
Wy jesteście pewni, że Cygano to Red? przyznał mi się + tak wynika a Talleyrand to na 95% był gracz Lewkoń --- Mgła Wojny nie podejrzewam aż tak gracza stojącego za Chochołem o możliwości zgrabnego cugosiowania, wiem, jak trudno takie posty pisać, Cugosia były coraz gorsze, a u niego lepszy (od d0/d1) bądź stały (dziś) poziom --- Jan Ludwik Pysznymyślisz pięć kroków do przodu w perspektywie, że możesz zlecieć w przypadkowym linczu? myślę, że Zeus to odpowiedni kierunek na dzisiaj, nie wiem, czy to, że łatwo poszło, to viable argument, gość dostał mocne cepy ode mnie i Ronaldo, przyklepał to wstępnie powszechnie uniewinniany Morales, w takim cyklu bomb możliwe, że po prostu przeznaczony na skreślenie i stąd trend w temacie w tym kierunku --- czy mgła wojny tekstem "poszukałbym se zagubionego" może hintować mafii, żeby go sprawdziła, czy to zbyt naiwne? i jak w ogóle się szuka zagubionego?
|
|
|
Post by Albus Dumbledore on Jan 28, 2024 16:14:20 GMT 1
tak, to trochę za mało dla mnie no przecież się praktycznie przyznał plus uważa community za chujowe, po co ktoś miałby go udawać i kto by to robił xD Zapytam Cygana wprost jak przyjdzie, tak będzie najprościej Widzę, ze az 3 osoby zdązyły mi odpowiedzieć, więc nie ma jednak powodu pytać. Muszę w takim razie zrewidować jedna rzecz, a dokładnie post Lamba do mnie
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:14:21 GMT 1
via mobile
Post by Agata Wróbel on Jan 28, 2024 16:14:21 GMT 1
Cele na lincz? Nie wiem Nie wiem Nie wiem Vetuje Daj mi trzy kierunki które wydają Ci się rozsądne żeby je pchać Załęcki, Mafiozo, Fallomat i chyba jednak ten snajper. 3 zdania o każdym z nich dlaczego warto ich pchać
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:17:34 GMT 1
via mobile
Post by Krwawy Hegemon on Jan 28, 2024 16:17:34 GMT 1
Aha, a nie dziwi cię tam twoja obecność ani nie będziesz z nią polemizować tylko jak Rejtan bronisz Janka pysznego? Jaki wspaniały samarytanin Czemu go uniewinniacie? Tak serio. Nie wydaje wam się że lincz na snajperze będzie dawał nam najwięcej informacji o tym co zadziało się dnia pierwszego? jest to jedna ze słusznych linii, ale czy linczowanie pod sprawdzanie tego co się działo w d1 jest najlepsze? Nie wiem i nie podam odpowiedzi, bo nie da się tego obliczyć. Z jednej strony mamy szanse dostać odpowiedzi na pytania czy swing na studenta jest ochroną kogoś z dwójki Fajnopolak/Strzelec, ale z drugiej strony jak się mylimy to niewiele ruszyliśmy do przodu tych linczem. Nie postawiliśmy żadnych znaków nierówności między graczami. Zazwyczaj chciałbym iść twoim tropem, bo jako miastowy chcesz wiedzieć co dokładnie się odwaliło w d1, aby móc dalej analizować rozgrywkę, ale w tej edycji czuję, że chciałbym mieć inną grupę kontrolną. Jednym z takich aspektów jest prosta matematyka mafiozów jest 5/6 w zależności jak patrzec. W grupie polak/snajper mamy max 2, co może sugerować mniejsze zyski niż jakbyś poszli jednak w scenariusz B ale wtedy mamy jeszcze sporo jasnych zależności, które wynikają z tego co się działo w D1. Jakie wymierne profity daje nam teraz pójście w ścieżkę druga?
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:18:04 GMT 1
via mobile
Post by Mgła Wojny on Jan 28, 2024 16:18:04 GMT 1
Wy jesteście pewni, że Cygano to Red? przyznał mi się + tak wynika a Talleyrand to na 95% był gracz Lewkoń --- Mgła Wojny nie podejrzewam aż tak gracza stojącego za Chochołem o możliwości zgrabnego cugosiowania, wiem, jak trudno takie posty pisać, Cugosia były coraz gorsze, a u niego lepszy (od d0/d1) bądź stały (dziś) poziom --- Jan Ludwik Pysznymyślisz pięć kroków do przodu w perspektywie, że możesz zlecieć w przypadkowym linczu? myślę, że Zeus to odpowiedni kierunek na dzisiaj, nie wiem, czy to, że łatwo poszło, to viable argument, gość dostał mocne cepy ode mnie i Ronaldo, przyklepał to wstępnie powszechnie uniewinniany Morales, w takim cyklu bomb możliwe, że po prostu przeznaczony na skreślenie i stąd trend w temacie w tym kierunku --- czy mgła wojny tekstem "poszukałbym se zagubionego" może hintować mafii, żeby go sprawdziła, czy to zbyt naiwne? i jak w ogóle się szuka zagubionego? ja mam kinka na zagubionego, bo uważam że na wyjazdowej na innym dyskordzie zagrałem perfekcyjna grę tą rolą, a że i tak jestem jeszcze totalnie poza głównym streamem w tej edycji i łatwiej mi robić se jakieś części składowe niż wejść w grę w swoim stylu, to bym se poszukał
|
|
|
Post by Sławomir Mentzen on Jan 28, 2024 16:18:23 GMT 1
Muszę przyznać, że gra kol. Chochoła w tej edycji jest imponująca. Przyzwyczaił nas do chocholich tańców, a tym razem to raczej dostojny, wyważony polonez. Jeśli wygramy, a wygramy, będzie poważnym kandydatem do MVP. Porządkuje grę niczym kol. Volverinus w swoich najlepszych miejskich edycjach.
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 28, 2024 16:18:28 GMT 1
paluch a daj swoją listę graczy taka ładna kolorowa nie dam po huj mam dawać wczoraj wypisałem pół miasta jako niewinne nie uważam, żeby to było jakoś bardzo potrzebne, żebym się deklarował, kto jest moim top3 a kto top7 podejrzanym, tym bardziej, że sam na ten moment jeszcze nie nie wiem xD no mam grupę zainteresowania i niech ta grupa sobie działa, jak teraz wsiądę na takiego zeusa, to bardziej na świeczniku i tak nie będzie, a jak w mafii nie jest, to może dzięki temu będzie miał te 3% mniej stresu i da do 21 takie posty, że stwierdzimy, że ej dobra, jednak go nie linczujemy ^^^ chyba nabyłem nową umiejętność z systemu expa, ale jeszcze nie umiem jej używać
|
|
|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 28, 2024 16:18:29 GMT 1
Agata jedynie czym jestem zdziwiony jeśli chodzi o dolną część twojej listy to Pysznym. Mi na przestrzeni gry wygląda na bardziej niewinnego niż winnego. Może coś tam fajnego wychwyciłaś co odbiega od normy od jego miejskich wcieleń i masz na niego solidne argumenty świadczące o jego bytności w mafii. Zwłaszcza jak student pisał o Pysznym, że to najgorszy gracz w tej edycji ale tak bardziej sugerując bardziej niewinność Pysznego. ja sobie tam poszeregowałem bardziej zwracając uwagę na górę niż dół stawki, w żadnym wypadku nie wydaje mi się, że dolna czwórka to brakująca mafia. Pyszny po prostu w mojej opinii zasłużył żeby się tam znaleźć i pewnie będzie to kolejna osoba którą zajmę się treściwiej, ale póki co zniechęcacie mnie wszyscy dookoła bo nikt to nie daje żadnych myśli uwolnionych a sam w swoim sosie się taplać nie lubie dawaj snajper, robimy zabawe weź sobie tą liste i daj mi takie trzy NIETYPOWE nazwiska, którym czujesz że wartoby się przyjrzeć Pierwsze nazwisko jakie mnie właśnie zastanawia to Jackson Lamb którego wcześniej z lotu ptaka sobie uniewinniałem. Tylko jak się w niego wczytałem to w ogóle nie powinien być uniewinniany, bo moim zdaniem tam nie wpadło nic szczególnego za co można by było go uniewinnić. W następnych dniach chociaż na chwilę powinno się nad nim pochylić, ponieważ gra tak aby nic nie dało się o nim powiedzieć ani na plus ani na minus.
Drugim zdecydowanie powinien być Załęcki. Jeśli z wajbów coś wam gra ok. Ja mam wrażenie, że brakuje w nim trochę energii do ruszania pionków jak to potrafił robić w mieście i jakoś czuć u niego dużą niechęć do próbowania wyciągania dalszych ruchów co dalej możę z tego wynikać. Brakuje trochę patrzenia u niego w różnych kierunkach. W ogóle nie zostałą na niego nałożona presja by dał coś więcej od siebie i sobie raczej czeka na leżaczku na dalsze ruchy. Jak dla mnie na pewno nie jest do uniewinnienia tak szybkiego jak dostał od części z was i powinien być w szarej strefie co najmniej.
No jeszcze są takie języczki u wargi jak Restauracja na Kościuszki/Big Gay AI którzy wpisują się jako jedno ponieważ mam wrażenie że wpisują się w tendencje aby robić to co by potencjalnie mogłoby od nich miasto oczekiwać.
Jan Ludwik Pyszny jeśli nie dziś to w następnych dniach na pewno mu trzeba zdjąć immunitet, no bo ok można go pobronić za jego grę ale ile można czekać na coś więcej od niego. Już raz taką postawę zaprezentował i poleciał gdy mafioza postarał się bardziej od niego i wybronił się do końca gry. Obawiam się że on przemyca sobie kreację tygrysową w tym pisaniu i został zlinczowany wtedy. Dziwi mnie też jego postawa w rozgrywce że już lincz na studencie miał mu dać odpowiedzi i teraz kombinuje co mu dalej da odpowiedzi zamiast kombinować.
O Zeusie czy Mgle pisałem więc tutaj by było jedynie powtórzenie moich słów.
Takie dobre kierunki na przyjrzenie się im w przyszłości.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:18:47 GMT 1
via mobile
Post by Krwawy Hegemon on Jan 28, 2024 16:18:47 GMT 1
Czy to waszym zdaniem mafia-mafia? Przepychanka talleyranda z Załęckim raczej wskazuje na SvT tutaj szczerze mówiąc. Czy talleyrand nie wiedziałby, że posty poczàtkującego to kreacja, jeśli byłby z nim w mafii (albo tak udał, że nie wiedział)? Nie wiem, co mam wyciągnąć z tego posta. Trochę mi zaburza worldview, bo jest to taki post, jakby talley był w mafii z fajnopolakiem, chociaż może ta obrona trochę zbyt jawna? Interakcja z Agatą też raczej nie wydaje mi się SvS. Kurde, nie wiem. Jestem przekonany, że w parze polak-snajper jest conajmniej jedna mafia. Ale im dłużej o tym myślę, im dłużej to analizuję to coraz mniej wiem który z nich (o ile w ogóle) jest niewinny Ostatni post to ja intepretuję tak, że on by na pewno skorzystałby z okazji by mnie w d1 wywalić jako potencjalny mafiak robiąc to w białych rękawiczkach. Nieraz sam byłem jeden z prowokatorów jego linczu kiedy tylko był w mafii więc musiał wyczuć że okazja może mu się więcej nie powtórzyć do wywalenia mnie oraz musiał wyczuć że zacząłem go podejrzewać. jak mógł wyczuc że zaczales go podejrzewać?
|
|
|
Post by Sławomir Mentzen on Jan 28, 2024 16:20:12 GMT 1
Talleyrand padł strzałem snajperskim?
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:20:51 GMT 1
via mobile
Post by Mgła Wojny on Jan 28, 2024 16:20:51 GMT 1
paluch a daj swoją listę graczy taka ładna kolorowa nie dam po huj mam dawać wczoraj wypisałem pół miasta jako niewinne nie uważam, żeby to było jakoś bardzo potrzebne, żebym się deklarował, kto jest moim top3 a kto top7 podejrzanym, tym bardziej, że sam na ten moment jeszcze nie nie wiem xD no mam grupę zainteresowania i niech ta grupa sobie działa, jak teraz wsiądę na takiego zeusa, to bardziej na świeczniku i tak nie będzie, a jak w mafii nie jest, to może dzięki temu będzie miał te 3% mniej stresu i da do 21 takie posty, że stwierdzimy, że ej dobra, jednak go nie linczujemy ^^^ chyba nabyłem nową umiejętność z systemu expa, ale jeszcze nie umiem jej używać przecież nie ciebie pytałem, czemu uznales że jesteś tomcio paluchem xd dostałeś odwróconego xtoadie w sumie właśnie
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:21:50 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 28, 2024 16:21:50 GMT 1
Załęcki, Mafiozo, Fallomat i chyba jednak ten snajper. 3 zdania o każdym z nich dlaczego warto ich pchać No załęcki mój top sr, pisałem o nim w testamencie, nie jestem gotowy na bardziej rozbudowaną wersję, ale generalnie przede wszystkim to, że wejście miał bardzo performatywne, czułem od niego, że gra i że nie jest prawdziwy. I eod, gdzie przyjął strategię i jej się trzymał. Nie motał się. Tak to zapamiętałem. Mafiozo mi się nie podoba, bo kreował się znacznie mniej niż powinien mając taką kreację i jednocześnie skitrał się na przetrwanie. I ja rozumiem anxiety po śrucie, ale bez przesady, czy w mieście zależałoby mu tak bardzo żeby żyć? Wydaje mi się, że śrut to wygodna wymówka i po jednej takiej edycji nie zmieniłby stylu gry tak drastycznie. Fallomat jest jedynym, który zareagował merytorycznie na mój post z poradami (w którym miałem rację btw), co wydaje się nietypowe. Tak jakby chciał się dojebać, ale starał się, żeby to naturalnie wyglądało (inni się tym nie przejmowali) Drugą kwestią jest fakt nicku. W fallomacie spodziewałem się znacznie słabszego nicku. Snajper daje najwięcej odpowiedzi. I ja wiem, że to najczęstsza rzecz, którą uzywają mafiozi, że to bullshit argument, ale ja tutaj rzeczywiście czuję, że kolor snajpera bardzo otwiera gierkę. Poza tym, na wajby też mi się wydaje raczej mafijny i gary był przekonany do jego winy. Tak to wygląda
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 28, 2024 16:21:52 GMT 1
nie dam po huj mam dawać wczoraj wypisałem pół miasta jako niewinne nie uważam, żeby to było jakoś bardzo potrzebne, żebym się deklarował, kto jest moim top3 a kto top7 podejrzanym, tym bardziej, że sam na ten moment jeszcze nie nie wiem xD no mam grupę zainteresowania i niech ta grupa sobie działa, jak teraz wsiądę na takiego zeusa, to bardziej na świeczniku i tak nie będzie, a jak w mafii nie jest, to może dzięki temu będzie miał te 3% mniej stresu i da do 21 takie posty, że stwierdzimy, że ej dobra, jednak go nie linczujemy ^^^ chyba nabyłem nową umiejętność z systemu expa, ale jeszcze nie umiem jej używać przecież nie ciebie pytałem, czemu uznales że jesteś tomcio paluchem xd dostałeś odwróconego xtoadie w sumie właśnie kurwa nie wiem, myślałem że to do avatara jakieś nawiązanie xDD
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:21:57 GMT 1
via mobile
Post by Krwawy Hegemon on Jan 28, 2024 16:21:57 GMT 1
Mam wiele obaw. Raz, że coraz bardziej mi się wydaje, że cała trójka Student, Polak, snajper może być niewinna, a my sami sobie zgotowaliśmy ten los. I boję się, że jeśli tak jest, to pójdziemy w sprawdzenia Snajpera i Polaka, odpalimy dwóch niewinnych i dopiero schody się zaczną. Dwa, że nie za bardzo przekonują mnie te argumenty na Zeusa. Sam jeszcze wczoraj myślałem, że Zeus chyba w mafii ale to ile szabel nazbierał i to, że żaden argument dzisiejszy do mnie nie trafił (najbardziej trafił do mnie wczorajszy argument Agaty), przekonuje mnie, że potrzebujemy czasu z Zeusem i chyba będę go dzisiaj wetował. Trzy, teraz mam obawy, że zbierają się nade mną czarne chmury i że jeśli podejmę próbę mocnego działania na zejście dzisiaj i z zeusa, i z polaka, i ze snajpera i z mgły - może to spowodować, że palec sprawiedliwości wskaże na mnie, a Agatka po tej edycji na MU mi nie ufa. Chyba nawet słusznie, bo w sumie to chuja gram. Czuję się w szachu i nie wiem co robić. Powtórzę wam, co Ezop powiedział dla Greków, Bo świat zawsze jednaki, mimo zmiany wieków. Widząc rosłego Wołu jedna Żabka mała, Koniecznie zrównać wielkością mu chciała. Więc się jak mogła nadęła, podniosła, I pyta swoich, czy już go dorosła? «A! gdzież tam, jeszcze daleko!» Wszyscy jej rzeką. «No, a teraz? — Żadnego podobieństwa niema. — No, a teraz? — O! jeszcze daleko jesteście.» Więc kiedy coraz bardziej się nadyma, Pękła nareszcie.
|
|
Grafi
Edycja#40
Limit postów: 132
|
Post by Grafi on Jan 28, 2024 16:22:32 GMT 1
Kto był niewymieniany a jest dobrym linczem. Szybkie typy Grafi Czemu byłem według Ciebie dobrym celem na lincz w tamtym momencie? Raczej nikt mnie nie podejrzewał, a to wygląda trochę jakbyś chciał wrzucić kogoś pod pociąg, takie na odciągnięcie uwagi. I czemu nie cisnąłeś mojej kandydatury albo nie dałeś jakichś argumentów za tym? Liczyłeś, że po prostu gówno się przyczepi?
|
|