|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 28, 2024 16:22:52 GMT 1
Ostatni post to ja intepretuję tak, że on by na pewno skorzystałby z okazji by mnie w d1 wywalić jako potencjalny mafiak robiąc to w białych rękawiczkach. Nieraz sam byłem jeden z prowokatorów jego linczu kiedy tylko był w mafii więc musiał wyczuć że okazja może mu się więcej nie powtórzyć do wywalenia mnie oraz musiał wyczuć że zacząłem go podejrzewać. jak mógł wyczuc że zaczales go podejrzewać? Nie musiał tego zaznaczać bezpośrednio w temacie, ale zaczął pisać o mnie w fazie wajchy w momencie kiedy nawet go na poważnie nie zaatakowałem a był już wcześniej przeze mnie wymieniany że będzie między innymi w jego kierunku patrzył. To był atak prewencyjny z jednoczesną obroną fajnopolaka. Tylko nie przewidział że tą śmierdzącą obronę fajnopolak wyczuje. Wiedząc kim jestem to by na pewno skorzystałby z okazji do wywalenia mnie w d1.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:25:43 GMT 1
via mobile
Post by Big Gay Al on Jan 28, 2024 16:25:43 GMT 1
Pyszny, jakbyś tak na szybko mi rozkminił te możliwe odpowiedzi/drogi, które otworzą się jak Snajper padnie zielony i czerwony.
Bo, kurka rurka, o ile wczoraj się nabuzowałem na niego, to przespałem się z nim w moim domku i trochę się obawiam,że jednak zielony.
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 28, 2024 16:26:23 GMT 1
3 zdania o każdym z nich dlaczego warto ich pchać No załęcki mój top sr, pisałem o nim w testamencie, nie jestem gotowy na bardziej rozbudowaną wersję, ale generalnie przede wszystkim to, że wejście miał bardzo performatywne, czułem od niego, że gra i że nie jest prawdziwy. I eod, gdzie przyjął strategię i jej się trzymał. Nie motał się. Tak to zapamiętałem. ty masz kurwa gwoździa w mózgu człowieku twój top scum read opiera się na performatywnym wejściu, bo ono było performatywne, włącznie z tym głosem, a po ośmiu postach porzuciłem kreację i gram sobie normalnie koniec argumentu pt. gra i nie jest prawdziwy a biorąc pod uwagę, że skoro to jest twój top read, to te pozostałe muszą być oparte na jeszcze gorszych przesłankach xddd
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:29:34 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 28, 2024 16:29:34 GMT 1
Pyszny, jakbyś tak na szybko mi rozkminił te możliwe odpowiedzi/drogi, które otworzą się jak Snajper padnie zielony i czerwony. Bo, kurka rurka, o ile wczoraj się nabuzowałem na niego, to przespałem się z nim w moim domku i trochę się obawiam,że jednak zielony. No chodzi generalnie o to, że fajnopolaka mam teraz za raczej niewinnego. I jeśli niewinny jest też snajper, to wszyscy, którzy walczyli przy tym linczu są z dużo większą szansą niewinni. Załęcki, Grafi, Morales chyba Twój stary tak z czubka głowy. A Ci, którzy siedzieli cicho bądź sobie poszli wyglądają gorzej.
|
|
chochoł
Edycja#40
Limit postów: 300
|
Post by chochoł on Jan 28, 2024 16:30:42 GMT 1
Muszę przyznać, że gra kol. Chochoła w tej edycji jest imponująca. Przyzwyczaił nas do chocholich tańców, a tym razem to raczej dostojny, wyważony polonez. Jeśli wygramy, a wygramy, będzie poważnym kandydatem do MVP. Porządkuje grę niczym kol. Volverinus w swoich najlepszych miejskich edycjach.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:31:09 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 28, 2024 16:31:09 GMT 1
No załęcki mój top sr, pisałem o nim w testamencie, nie jestem gotowy na bardziej rozbudowaną wersję, ale generalnie przede wszystkim to, że wejście miał bardzo performatywne, czułem od niego, że gra i że nie jest prawdziwy. I eod, gdzie przyjął strategię i jej się trzymał. Nie motał się. Tak to zapamiętałem. ty masz kurwa gwoździa w mózgu człowieku twój top scum read opiera się na performatywnym wejściu, bo ono było performatywne, włącznie z tym głosem, a po ośmiu postach porzuciłem kreację i gram sobie normalnie koniec argumentu pt. gra i nie jest prawdziwy a biorąc pod uwagę, że skoro to jest twój top read, to te pozostałe muszą być oparte na jeszcze gorszych przesłankach xddd No co, mam takie wrażenie. I co mam Ci powiedzieć. Jakby Ci po prostu nie wyszło wejście, to też byś powiedział, że kreacja, więc możesz napierdalać, że mam do dupy argumenty no ale tak czułem i czuję.
|
|
Zeus
Edycja#40
Limit postów: 148
|
Post by Zeus on Jan 28, 2024 16:31:10 GMT 1
xDD
Edit: Ale mam dobrą nowinę kochani, jednak nie idę dziś chlać, więc będę przez cały dzień w temacie :3
|
|
|
Post by Albus Dumbledore on Jan 28, 2024 16:33:34 GMT 1
jest to jedna ze słusznych linii, ale czy linczowanie pod sprawdzanie tego co się działo w d1 jest najlepsze? Nie wiem i nie podam odpowiedzi, bo nie da się tego obliczyć. Z jednej strony mamy szanse dostać odpowiedzi na pytania czy swing na studenta jest ochroną kogoś z dwójki Fajnopolak/Strzelec, ale z drugiej strony jak się mylimy to niewiele ruszyliśmy do przodu tych linczem. Nie postawiliśmy żadnych znaków nierówności między graczami. Zazwyczaj chciałbym iść twoim tropem, bo jako miastowy chcesz wiedzieć co dokładnie się odwaliło w d1, aby móc dalej analizować rozgrywkę, ale w tej edycji czuję, że chciałbym mieć inną grupę kontrolną. Jednym z takich aspektów jest prosta matematyka mafiozów jest 5/6 w zależności jak patrzec. W grupie polak/snajper mamy max 2, co może sugerować mniejsze zyski niż jakbyś poszli jednak w scenariusz B ale wtedy mamy jeszcze sporo jasnych zależności, które wynikają z tego co się działo w D1. Jakie wymierne profity daje nam teraz pójście w ścieżkę druga? Trudno dokładnie ocenić, bo nie ustalono na kim miałby się dzisiejszy lincz skupić. Nie wiemy też czy np dzisiaj też nie wyjdzie nam ponownie casus Studenta i lincz padnie na kogoś kto nie był najczęściej wymieniany, ale został wymieniony w odpowiednim timingu. Ogólnie to ta dyskusja moim zdaniem jest bardzo ciekawa i ma wiele aspektów. Jako plusy wymieniłbym: Tworzymy nowe powiązania Zwiększamy ilość osób zagrożone linczem, więc i jednocześnie sprawdzamy jak działają pod presją. Jest to szczególnie dobre gdy w grze mamy dużo glonów i dużo nowych osób, a im szybciej to zrobimy tym lepiej, ponieważ dobry gracz będzie w stanie odróżnić mafiozę od miastowego nowicjusza. A im dalej będziemy w grze, a dobrze gracze będą padać w mordach tych częściej błędy nowych będą mogli wykorzystac mafiozi. Nawet jakbyśmy zamknęli lincz na grupie 5 osób i trafili od 1 do 2 to mamy jakieś od 20 do 40% celności , a przy wyborze Fajnopolak - Snajper mamy od 0 do 50%. To są założenia realne, bez kolorowania
|
|
|
Post by Agata Wróbel on Jan 28, 2024 16:34:02 GMT 1
3 zdania o każdym z nich dlaczego warto ich pchać No załęcki mój top sr, pisałem o nim w testamencie, nie jestem gotowy na bardziej rozbudowaną wersję, ale generalnie przede wszystkim to, że wejście miał bardzo performatywne, czułem od niego, że gra i że nie jest prawdziwy. I eod, gdzie przyjął strategię i jej się trzymał. Nie motał się. Tak to zapamiętałem. Załenski godzine czy pół przed linczem napisał mi, że Student to chujowy typ i na koniec zrobił na niego swoje miastowe el classico wajcha razem z Moralesem. Nie wygląda to z mojej perspektywy tak jak z Twojej. Gdyby miał wcześniej potrzebę jako mafiozo mieć ten slot otwarty do zagłosowania to by go nie zamykał odpowiadając na moje pytanie. Tam się po prostu na koniec zamienił z kutasem na mózgi co zdarza mu się tylko w mieście Oprócz tego w mafii jest nielinczowalny i uzależniony od budowania sobie pozycji a tutaj grał przez d1 na zaprzeczenie tego. Załenski jest niewinny zostają Mafiozo - który jest 50/50 a Twoje argumenty dotyczą bezpiecznego rozegrania d1 - bądź obiektywny i przyznaj, że nie masz tu nic wartościowego Fallomat jako mocny nick, który nie odciska żadnego piętna na gierce. Co do samej istoty się zgodze, co do mafijności zjawiska mam wątpliwości i linczowanie tutaj dzisiaj byłoby absurdalne Snajper przez liczbę odpowiedzi, które daje. Kurwa, stary, czemu tak słabo. Czemu nie ma tu nic unikalnego i autorskiego[najbliżej tutaj przy tym fallusie, albo ja tak sobie wmawiam żeby odnotować jakiś plus z wypowiedzi]. Powiedz mi szczerze - chce Ci się czy Ci się nie chce, a inspiracje do gierki daje Ci już tylko ogrywanie owieczek na MU. Bo ja już nie wiem, nie chce tu kolejnego Aragorna, nie chce Cię zaszczuwać, chce Cię wykorzystać
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 28, 2024 16:35:21 GMT 1
ty masz kurwa gwoździa w mózgu człowieku twój top scum read opiera się na performatywnym wejściu, bo ono było performatywne, włącznie z tym głosem, a po ośmiu postach porzuciłem kreację i gram sobie normalnie koniec argumentu pt. gra i nie jest prawdziwy a biorąc pod uwagę, że skoro to jest twój top read, to te pozostałe muszą być oparte na jeszcze gorszych przesłankach xddd No co, mam takie wrażenie. I co mam Ci powiedzieć. Jakby Ci po prostu nie wyszło wejście, to też byś powiedział, że kreacja, więc możesz napierdalać, że mam do dupy argumenty no ale tak czułem i czuję. no ale to w zasadzie nie chodzi o argumenty z dupy, tylko o to co ty dalej z tym robisz w testamencie napisałeś, że ja sobie gram jakiś gambit, bo piszę posty, że się nie mogę odnaleźć w rozgrywce, kiedy to nie jest to prawda, bo zagłosowalem jak tylko się gra zaczęła kiedy głos ten był częścią kreacji i od razu po rejestrecji wiedziałem, że o 21:01 pójdzie głos na gościa z kreacją najbardziej zbliżoną do policjanta a potem przestałem się kreować, zaczęła się normalna gra i gdzieś do momentu uaktywnienia się pmsa dnia następnego nie mogłem sie odnaleźć i czułem się obco w temacie i jak w tym kontekście ten głos z 21:01 może o czymkolwiek świadczyć? xddddddddd
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:37:11 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 28, 2024 16:37:11 GMT 1
No załęcki mój top sr, pisałem o nim w testamencie, nie jestem gotowy na bardziej rozbudowaną wersję, ale generalnie przede wszystkim to, że wejście miał bardzo performatywne, czułem od niego, że gra i że nie jest prawdziwy. I eod, gdzie przyjął strategię i jej się trzymał. Nie motał się. Tak to zapamiętałem. Załenski godzine czy pół przed linczem napisał mi, że Student to chujowy typ i na koniec zrobił na niego swoje miastowe el classico wajcha razem z Moralesem. Nie wygląda to z mojej perspektywy tak jak z Twojej. Gdyby miał wcześniej potrzebę jako mafiozo mieć ten slot otwarty do zagłosowania to by go nie zamykał odpowiadając na moje pytanie. Tam się po prostu na koniec zamienił z kutasem na mózgi co zdarza mu się tylko w mieście Oprócz tego w mafii jest nielinczowalny i uzależniony od budowania sobie pozycji a tutaj grał przez d1 na zaprzeczenie tego. Załenski jest niewinny zostają Mafiozo - który jest 50/50 a Twoje argumenty dotyczą bezpiecznego rozegrania d1 - bądź obiektywny i przyznaj, że nie masz tu nic wartościowego Fallomat jako mocny nick, który nie odciska żadnego piętna na gierce. Co do samej istoty się zgodze, co do mafijności zjawiska mam wątpliwości i linczowanie tutaj dzisiaj byłoby absurdalne Snajper przez liczbę odpowiedzi, które daje. Kurwa, stary, czemu tak słabo. Czemu nie ma tu nic unikalnego i autorskiego[najbliżej tutaj przy tym fallusie, albo ja tak sobie wmawiam żeby odnotować jakiś plus z wypowiedzi]. Powiedz mi szczerze - chce Ci się czy Ci się nie chce, a inspiracje do gierki daje Ci już tylko ogrywanie owieczek na MU. Bo ja już nie wiem, nie chce tu kolejnego Aragorna, nie chce Cię zaszczuwać, chce Cię wykorzystać Chce mi się, aczkolwiek nie miałem czasu, żeby się wgryźć potężnie tutaj. I wiesz, wychodzisz z tym, że to słabe argumenty, ale w temacie wiele lepszych rzeczy się nie pojawia. Jeśli chodzi o Załęckiego, mam z tyłu głowy, że mogę być z confbiasowany nim z jakiejś przyczyny, bo od początku mi się mocno nie podoba. Chyba powinienem zrobić dwa kroki do tyłu i się nad tym zastanowić
|
|
|
Post by Agata Wróbel on Jan 28, 2024 16:37:14 GMT 1
xDD Edit: Ale mam dobrą nowinę kochani, jednak nie idę dziś chlać, więc będę przez cały dzień w temacie :3 elegancko!
|
|
|
Post by Agata Wróbel on Jan 28, 2024 16:39:18 GMT 1
Czy Fajnopolak wyjaśnił kiedykolwiek sens wrzucania swojego testamentu na pół godziny przed linczem?
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:41:11 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 28, 2024 16:41:11 GMT 1
No co, mam takie wrażenie. I co mam Ci powiedzieć. Jakby Ci po prostu nie wyszło wejście, to też byś powiedział, że kreacja, więc możesz napierdalać, że mam do dupy argumenty no ale tak czułem i czuję. no ale to w zasadzie nie chodzi o argumenty z dupy, tylko o to co ty dalej z tym robisz w testamencie napisałeś, że ja sobie gram jakiś gambit, bo piszę posty, że się nie mogę odnaleźć w rozgrywce, kiedy to nie jest to prawda, bo zagłosowalem jak tylko się gra zaczęła kiedy głos ten był częścią kreacji i od razu po rejestrecji wiedziałem, że o 21:01 pójdzie głos na gościa z kreacją najbardziej zbliżoną do policjanta a potem przestałem się kreować, zaczęła się normalna gra i gdzieś do momentu uaktywnienia się pmsa dnia następnego nie mogłem sie odnaleźć i czułem się obco w temacie i jak w tym kontekście ten głos z 21:01 może o czymkolwiek świadczyć? xddddddddd No łatwo to wyjaśnić, że było zaplanowane w momencie rejestracji, ale nie jest to sprawdzalne (i sama idea wysłania głosu na kogoś, kto ma kreację najbardziej zbliżoną do policjanta mi się nie dodaje). Głos pokazuje, że wchodzisz z zamierzeniem robienia performance'u a potem rzucasz postem, że nie możesz się odnaleźć w rozgrywce mimo że następnego dnia jesteś już jednym z tych, którzy w tej rozgrywce odnajdują się najlepiej. No nie dodaje mi się to, co ja mam Ci powiedzieć.
|
|
|
Post by Jose Arcadio Morales on Jan 28, 2024 16:42:06 GMT 1
z chochoła pisankami mam taki problem tylko, że nie uważam ich za effort besensowny
ALE
uważam że to jak w nich ocenia, już jest gorszej jakości
tzn np. Grafiemu za szczerość dał Mafię, gdzie ja mam wrażenie że może jest chłopak spokojny dość w swojej grze, ale właśnie szczery (jak inni mają inne zdanie, to dajcie znać)
takie drobne niby rzeczy, ale jednak mogące wpływać na postrzeganie innych graczy przez tych, którzy nie śledzą tematu na bieżąco
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:44:02 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 28, 2024 16:44:02 GMT 1
z chochoła pisankami mam taki problem tylko, że nie uważam ich za effort besensowny ALE uważam że to jak w nich ocenia, już jest gorszej jakości tzn np. Grafiemu za szczerość dał Mafię, gdzie ja mam wrażenie że może jest chłopak spokojny dość w swojej grze, ale właśnie szczery (jak inni mają inne zdanie, to dajcie znać) takie drobne niby rzeczy, ale jednak mogące wpływać na postrzeganie innych graczy przez tych, którzy nie śledzą tematu na bieżąco Mi się te pisanki strasznie nie podobają, nie wiem dlaczego, może z nim o tym gadałem może nie, ale z jakiejś przyczyny właśnie tak wyobrażam sobie chochoła w mafii. Trochę memów, mnóstwo merytoryki nieobliczonej na skutki, duża prezencja w temacie, mały wpływ.
|
|
|
Post by Agata Wróbel on Jan 28, 2024 16:44:22 GMT 1
ale jak Ty Morales te posty przesrywasz żeby o 16.45 wypostować się będąc nigdzie to nie mogę wyjść z podziwu
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 28, 2024 16:44:50 GMT 1
no ale to w zasadzie nie chodzi o argumenty z dupy, tylko o to co ty dalej z tym robisz w testamencie napisałeś, że ja sobie gram jakiś gambit, bo piszę posty, że się nie mogę odnaleźć w rozgrywce, kiedy to nie jest to prawda, bo zagłosowalem jak tylko się gra zaczęła kiedy głos ten był częścią kreacji i od razu po rejestrecji wiedziałem, że o 21:01 pójdzie głos na gościa z kreacją najbardziej zbliżoną do policjanta a potem przestałem się kreować, zaczęła się normalna gra i gdzieś do momentu uaktywnienia się pmsa dnia następnego nie mogłem sie odnaleźć i czułem się obco w temacie i jak w tym kontekście ten głos z 21:01 może o czymkolwiek świadczyć? xddddddddd No łatwo to wyjaśnić, że było zaplanowane w momencie rejestracji, ale nie jest to sprawdzalne (i sama idea wysłania głosu na kogoś, kto ma kreację najbardziej zbliżoną do policjanta mi się nie dodaje). Głos pokazuje, że wchodzisz z zamierzeniem robienia performance'u a potem rzucasz postem, że nie możesz się odnaleźć w rozgrywce mimo że następnego dnia jesteś już jednym z tych, którzy w tej rozgrywce odnajdują się najlepiej. No nie dodaje mi się to, co ja mam Ci powiedzieć. www.youtube.com/watch?v=8dkp3t-A0Y0nie wiem co ci mam powiedzieć więcej, dla mnie nie ma sensu tego ciągnąć @agata mafiacorner.boards.net/post/95508
|
|
Zeus
Edycja#40
Limit postów: 148
|
Post by Zeus on Jan 28, 2024 16:45:19 GMT 1
z chochoła pisankami mam taki problem tylko, że nie uważam ich za effort besensowny ALE uważam że to jak w nich ocenia, już jest gorszej jakości Podejrzewam, że to akurat zdanie większości A co do Grafiego to uważam podobnie, jakbym miał kolorować, to póki co na zielono, miejskie wajby z jego strony E: Faktycznie, już się wypostował sukinsyn xD
|
|
|
Post by Agata Wróbel on Jan 28, 2024 16:48:03 GMT 1
Jan Ludwik Pyszny nie powiem Ci czemu ale mi zaplusowałeś
robimy dzisiaj do końca dnia ISO Big Geja i Dumbledora i wymienaimy się wnioskami
Ty i ja
ide wrzucić owsiakowi pare groszy na uran i potem działamy
|
|