|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:49:40 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 28, 2024 16:49:40 GMT 1
Jan Ludwik Pyszny nie powiem Ci czemu ale mi zaplusowałeś robimy dzisiaj do końca dnia ISO Big Geja i Dumbledora i wymienaimy się wnioskami Ty i ja ide wrzucić owsiakowi pare groszy na uran i potem działamy Ja już wrzuciłem. Dumbledora iso nie robię, dla mnie jest niewinny. Big Geja mogę zrobić jak wrócę na chatę. A dyszkę sam też już wrzuciłem
|
|
Grafi
Edycja#40
Limit postów: 132
|
Post by Grafi on Jan 28, 2024 16:50:33 GMT 1
Założenie – Linczujemy Snajpera ze Stalingradu
Jeśli pada zielony – Wtedy na pewno można rozważyć pokolorowanie na czerwono może dwa z trzech tych nicków (Big Gay Al, Zeus, Restauracja na Kościuszki). W kolejności najbardziej prawdopodobnej do najmniej: Zeus>Restauracja>Gej. Przy założeniu, że w pojedynku Fajnopolak vs Ssnajper jest jeden mafiozo, Fajnopolak byłby na czerwono, aczkolwiek według mnie bardziej prawdopodobne jest to, że w tej bitwie obaj są zieloni ostatecznie. Snajper miał też dość ciekawą interakcję z Pysznym na początku, był tam konflikt, ale nie jakiś ostry i został szybko rozwiązany.
Jeśli pada czerwony – No to wtedy na pewno Fajnopolak jest zielony, a w grupie którzy na niego głosowali może być maksymalnie jeszcze jedna mafia i raczej nie jest to ani Zeus w takim wypadku, ani Gej. Najbardziej prawdopodobna wydaje się Restauracja wtedy, ale nie jestem pewien czy mafiozi posłaliby tam dwa głosy na swojego. Może też dlatego to co się działo podczas linczu było mafii na rękę. Czy coś więcej nam to ujawnia, nie wiem.
Ogólnie, podsumowując. Według mnie lincz na Ssnajperze nie ma aż tak dużo sensu i ja osobiście uważam go bardziej za niewinnego niż winnego. W sumie mógłby być dobrym lepem na mafię. Poza tym pan ze Stalingradu napisał coś takiego: „Ronaldo, Talleyranda i Big Gaya cała trójka mam wrażenie, że stara się ukrywać potencjał. Z ich uwag w porównaniu do ilości postów jakie napisali przebija się wysoka merytoryka jakby za dużo wiedzieli i nie chcą się przy tym dzielić się dzielić chociaż częściowo tą wiedzą.” Myślę, że gdyby był w mafii to nie sugerowałby Teleranka, ale kogoś innego.
|
|
|
Post by Początkujący mafiozo on Jan 28, 2024 16:55:41 GMT 1
Nie moja wina, że nie rozumiesz (nie chcesz zrozumieć?) mojej strategii na tą edycję. Planowałem zacząć grać od D2 i tak też zacząłem. Pisałem o tym nawet w ostatnim poście w D1. A niestety żeby zacząć grać na poważnie muszę wyjść z kreacji, taka jej specyfika. Kościuszko wajbuje czerwono, do przeczytania na później. Gość ma kilkanaście postów, mógłbyś już go teraz zrewidować, po co czekać? Wybacz, że dopiero teraz, byłem na polu/dworze/placu/zewnątrz, ale już nadrabiam i zgodnie z sugestią zaczynam od Restauracji. No i ciekawe dla mnie jest to, że wrzuca glony do jednego wora jako potencjalne mafie, ale w ogóle nie zauważa, że sam należy do tego grona, bo sam pierwszego dnia nie dał prawie nic od siebie, a dzisiaj wyskakuje z jakimiś wniosko-wajbami. Dostrzegam jakieś wycofanie w jego postingu. Ja na ten przykład sam się czaiłem w D1, ale jak już zacząłem grać to wywaliłem kawę na ławę i jestem otwarty na dyskusje. Tutaj w D1 sam z siebie był takim półglonem bardziej niż glonem. Niby dawał coś od siebie ale w sumie to nic. Nawet ten post wejściowy z dzisiaj był jakiś taki bardzo płytki. Reszta postów z dzisiaj też jakąś nijaka. Ogólnie więcej pytań niż wniosków. Nie wiem, kto gra jako restauracja, może to taki wycofany gracz z natury, ale widzę jakiś konflikt gracza jednocześnie wycofanego, ale i z drugiej odważnego. Jeżeli jest to gracz nie-wjebaniec to byłbym w stanie uznać to jako zagubienie w dużej liczbie postów. Byłoby to nawet spójne z jego postami twierdzącymi że "nadrabia temat". Ale jeśli to wjebaniec to wygląda to już znacznie gorzej.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:57:57 GMT 1
via mobile
Post by Mgła Wojny on Jan 28, 2024 16:57:57 GMT 1
Grafi > Początkujący
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 16:58:24 GMT 1
via mobile
Post by Mgła Wojny on Jan 28, 2024 16:58:24 GMT 1
chociaż z obu się przebija jakaś dziecięca naiwność
|
|
Zeus
Edycja#40
Limit postów: 148
|
Post by Zeus on Jan 28, 2024 17:00:06 GMT 1
No i ciekawe dla mnie jest to, że wrzuca glony do jednego wora jako potencjalne mafie, ale w ogóle nie zauważa, że sam należy do tego grona Ale tak właściwie, to czego byś od niego oczekiwał w tym kontekście? Że siebie też wrzuci do grona potencjalnej mafii?
|
|
|
Post by Początkujący mafiozo on Jan 28, 2024 17:00:14 GMT 1
Talleyrand padł strzałem snajperskim? Po co zadajesz to pytanie w temacie? Przecież wystarczy sprawdzić.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 28, 2024 17:05:22 GMT 1
via mobile
Post by Big Gay Al on Jan 28, 2024 17:05:22 GMT 1
Type-sidor post z tym pytaniem o jakaś oczywistość.
A co myślicie i czy myślicie o Chicken Manie, bo ja myślę i, prawdę mówiąc, to nie wiem, co mam myśleć.
|
|
|
Post by Początkujący mafiozo on Jan 28, 2024 17:06:13 GMT 1
No i ciekawe dla mnie jest to, że wrzuca glony do jednego wora jako potencjalne mafie, ale w ogóle nie zauważa, że sam należy do tego grona Ale tak właściwie, to czego byś od niego oczekiwał w tym kontekście? Że siebie też wrzuci do grona potencjalnej mafii? Że nie będzie spłycał, że glon=mafia?
|
|
Zeus
Edycja#40
Limit postów: 148
|
Post by Zeus on Jan 28, 2024 17:06:43 GMT 1
Zabawny, dobry chłopak, IMO zielony E: Ale tak właściwie, to czego byś od niego oczekiwał w tym kontekście? Że siebie też wrzuci do grona potencjalnej mafii? Że nie będzie spłycał, że glon=mafia? Ale to mafia, czy potencjalna mafia? To w jego poście z dziś było, czy z wczoraj? To wrócę do tego w którymś momencie
|
|
|
Post by Początkujący mafiozo on Jan 28, 2024 17:08:40 GMT 1
Może byś chociaż to jakoś uzasadnił, bo jak używasz matematyki w zapisie to liczę też na "co kończy dowód".
|
|
|
Post by Początkujący mafiozo on Jan 28, 2024 17:11:39 GMT 1
Zabawny, dobry chłopak, IMO zielony E: Że nie będzie spłycał, że glon=mafia? Ale to mafia, czy potencjalna mafia? To w jego poście z dziś było, czy z wczoraj? To wrócę do tego w którymś momencie Potencjalne mafie, no ale tak czy siak to jest mocne spłycenie. Potencjalną mafią to tak naprawdę może być każdy
|
|
|
Post by Restauracja na Kościuszki on Jan 28, 2024 17:13:09 GMT 1
Zabawny, dobry chłopak, IMO zielony E: Że nie będzie spłycał, że glon=mafia? Ale to mafia, czy potencjalna mafia? To w jego poście z dziś było, czy z wczoraj? To wrócę do tego w którymś momencie Uważałem i w sumie nadal uważam, że żadnego z glonów nie można uniewinnić, imo nawet nie można zaliczyć do tych bardziej zielonych. A dawanie siebie w takich listach to poziom kolorowania siebie na zielono w głosowaniach xd
|
|
chochoł
Edycja#40
Limit postów: 300
|
Post by chochoł on Jan 28, 2024 17:14:15 GMT 1
Glonarium: Vol. 2 Albus Dumbledore
Kolorowanka: Nie-Student. Miasto Glonowanie: Powiedziałbym, że ładnie wszedł w day2. Miasto Kurwidołek: Fajne reakcje na lincz, fajne ogólem reakcje, wynurzenia charakteru, mało kto to robi. Miasto Szczery, prosty, miastowy: Trochę za mało materiału stworzył i brał udziału w rozmowach, bym tutaj wyrokował. Neutralnie. Sterylność: Posty tak różnorodne, że raczej trudność gry oznacza powyżej przecietną. Miasto Drugi szereg: Zajebista glonowa pozycja. Props. Takich się najbardziej boję, bo zawsze ich kurwa oczyszczam w 100% i są w mafii. Mafia.
4/6 Miasto
Rap MATTer Fakker
Kolorowanka: Nie-Student. Miasto Glonowanie: Przykładne Leblancowanie. Mafia. Kurwidołek: Tak bardzo daleko poza dynamiką gry, że nawet nie da się go rozważać. Mafia. Szczery, prosty, miastowy: Dużo narracjonizmu. Mafia. Sterylność: Prosto gra, tak, że ledwie gra. Mafia. Drugi szereg: W tym temacie nie ma nawet szans dobrze się znaleźć, zwłaszcza że jest już brany za Lewkonia i podobnych sobie, więc ciężary. Miasto 4/6 Mafia
Big Gay Al
Kolorowanka: Nie-Student. Miasto Glonowanie: Najniżej wśród postów. Mafia. Kurwidołek: Jak na glona, to ukazuje dużo lekkosci i maniery. Miasto Szczery, prosty, miastowy: Posty z worda, stara się, tworzy materiał do gry. Miasto Sterylność: Tak wygląda gra mafiozy popychanego do gry przez innych mafiozów. Mafia. Drugi szereg: Nie wiem czy to celowosc jego gra, ale dostaje dobre vajbiczki od miasta, mnie też dał genialne vajbiczki - ale z istotą prezencji, no to wygląda na dobre pozycjonowanie. Mafia. 3/6 Mafia 3/6 Miasto.
Początkujący mafiozo (Njay)
Kolorowanka: Nie-Student. Miasto Glonowanie: Wejście jak Drzewiec, ale calkowicie na odwrót jakościowo. Mafia. Kurwidołek: Daje odruchy analitycznej maszyny, a po tym co od niego ogółem widziałem, to dopiero przy SUPER mocnej frustracji wychodzi z Kurwidołka, a wszystkie swoje edycje w nich siedzi. Mafia. Szczery, prosty, miastowy: Krygowanie się pod kreacją, a potem tylko kontr-reaktywność. Zaprzeczenie Tomusiowej wizji. Mafia. Sterylność: Utrudnił sobie maksymalnię gierkę, mam pewne podejrzenia, ale możę potem. Miasto Drugi szereg: Ledwie dotykany, pomijany ogólem. Ciepłko mu tam. Mafia. 4/6 Mafia
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 28, 2024 17:14:26 GMT 1
I teraz jakie z tego wnioseczki proste
|
|
|
Post by Restauracja na Kościuszki on Jan 28, 2024 17:15:41 GMT 1
Początkujący, napisałeś, że moje posty są nijakie. A możesz się do nich odnieść treściwie, z czym się zgadzasz, z czym nie. Co sądzisz o wymianie zdań SSnajpera z Snajperem Parzystym Garym?
|
|
|
Post by Początkujący mafiozo on Jan 28, 2024 17:18:33 GMT 1
Glonarium: Vol. 2 Albus Dumbledore
Kolorowanka: Nie-Student. Miasto Glonowanie: Powiedziałbym, że ładnie wszedł w day2. Miasto Kurwidołek: Fajne reakcje na lincz, fajne ogólem reakcje, wynurzenia charakteru, mało kto to robi. Miasto Szczery, prosty, miastowy: Trochę za mało materiału stworzył i brał udziału w rozmowach, bym tutaj wyrokował. Neutralnie. Sterylność: Posty tak różnorodne, że raczej trudność gry oznacza powyżej przecietną. Miasto Drugi szereg: Zajebista glonowa pozycja. Props. Takich się najbardziej boję, bo zawsze ich kurwa oczyszczam w 100% i są w mafii. Mafia.
4/6 Miasto
Rap MATTer Fakker
Kolorowanka: Nie-Student. Miasto Glonowanie: Przykładne Leblancowanie. Mafia. Kurwidołek: Tak bardzo daleko poza dynamiką gry, że nawet nie da się go rozważać. Mafia. Szczery, prosty, miastowy: Dużo narracjonizmu. Mafia. Sterylność: Prosto gra, tak, że ledwie gra. Mafia. Drugi szereg: W tym temacie nie ma nawet szans dobrze się znaleźć, zwłaszcza że jest już brany za Lewkonia i podobnych sobie, więc ciężary. Miasto 4/6 Mafia
Big Gay Al
Kolorowanka: Nie-Student. Miasto Glonowanie: Najniżej wśród postów. Mafia. Kurwidołek: Jak na glona, to ukazuje dużo lekkosci i maniery. Miasto Szczery, prosty, miastowy: Posty z worda, stara się, tworzy materiał do gry. Miasto Sterylność: Tak wygląda gra mafiozy popychanego do gry przez innych mafiozów. Mafia. Drugi szereg: Nie wiem czy to celowosc jego gra, ale dostaje dobre vajbiczki od miasta, mnie też dał genialne vajbiczki - ale z istotą prezencji, no to wygląda na dobre pozycjonowanie. Mafia. 3/6 Mafia 3/6 Miasto.
Początkujący mafiozo (Njay)
Kolorowanka: Nie-Student. Miasto Glonowanie: Wejście jak Drzewiec, ale calkowicie na odwrót jakościowo. Mafia. Kurwidołek: Daje odruchy analitycznej maszyny, a po tym co od niego ogółem widziałem, to dopiero przy SUPER mocnej frustracji wychodzi z Kurwidołka, a wszystkie swoje edycje w nich siedzi. Mafia. Szczery, prosty, miastowy: Krygowanie się pod kreacją, a potem tylko kontr-reaktywność. Zaprzeczenie Tomusiowej wizji. Mafia. Sterylność: Utrudnił sobie maksymalnię gierkę, mam pewne podejrzenia, ale możę potem. Miasto Drugi szereg: Ledwie dotykany, pomijany ogólem. Ciepłko mu tam. Mafia. 4/6 Mafia
Jak dla mnie to te teorie są dobrze znane w społeczności i to mafia ma raczej na celu dobrze wypaść w tych "tabelkach", miastowy skupia się raczej na grze.
|
|
Grafi
Edycja#40
Limit postów: 132
|
Post by Grafi on Jan 28, 2024 17:20:42 GMT 1
Nikt nie odpowiedział, ale jestem ciekawy. podpowiem, że chodzi o kaliningradzkiego snajpera W sumie możesz powiedzieć o co chodziło?
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 28, 2024 17:20:43 GMT 1
Kolejność odpierdalania glonów, pls snajpers,
Miasto:
Albus Dumbledore - 4/6 miasto
Krwawy Hegemon - 4/6 miasto Falomat - 3/6 miasto
Halfie-Halfie:
Big Gay Al - 3/6 miasto, 3/6 mafia
Jackson Lamb - 3/6 miasto, 3/6 mafia
Zagadka Doktora:
Cigano Ronaldo - 3/6 mafia
Mafia: po 4/6 mafia - Rap Matters Faker, Początkujący Mafioza, Restauracja na Kościuszki, Grafi
Kolejność byłaby: (Rap Matters Faker, Początkujący Mafioza, Restauracja na Kościuszki, Grafi) -> Cigano Ronaldo -> (Jackson Lamb, Big Gay Al)
5 strzałow jak znalazł
Jeżeli Red (Cigano) nie zmieni swojej gry, to bym go odwalił. Bo jako mafioza jest z legend nieziemski, a jako miastowy to zawsze wpierdalał miasto pod autobus (Parabole, Testament Erica, antypatyczna końcówka w świątecznej) - czyli do sprawdzenia.
|
|
|
Post by Początkujący mafiozo on Jan 28, 2024 17:22:19 GMT 1
Początkujący, napisałeś, że moje posty są nijakie. A możesz się do nich odnieść treściwie, z czym się zgadzasz, z czym nie. Co sądzisz o wymianie zdań SSnajpera z Snajperem Parzystym Garym? Już się za to zabieram, tylko przed odpowiedzią chcę przeczytać wszystkie posty obydwóch. Ogólnie trochę myślałem w trakcie dnia i mam coraz większe wrażenie, że wczoraj lincz był między dwoma miastowymi. Ale muszę ich przeczytać żeby mieć większą pewność.
|
|