chochoł
Edycja#40
Limit postów: 300
|
Post by chochoł on Jan 26, 2024 14:15:08 GMT 1
XDDDDDD
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 14:15:15 GMT 1
via mobile
Post by Początkujący mafiozo on Jan 26, 2024 14:15:15 GMT 1
Witam wszystkich ludzi dobrej woli z miasta, mafii nie pozdrawiam. Piszę dopiero teraz, bo zapomniałem, że edycja wczoraj ruszyła xd
Póki co dość sporo zostało naspamowane, więc nie wiem kiedy uda się to wszystko nadrobić, ktoś dobrej woli mógłby dać znać w skrócie co wydarzyło się do tej pory.
Widziałem jedynie, że jest co najmniej kilkoro mocno zaangażowanych w pisanie postów. To dobrze, mieszkańcy miasta aktywnie poszukują złoczyńców, a mafia na pisaniu elaboratów wnet się potknie.
Jestem początkującym graczem, więc liczę na wskazówki. Powiedziałbym, że czuję się nieco zagubiony, ale patrząc w setup mogłoby to mieć złe konotacje.
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 26, 2024 14:16:58 GMT 1
dwa takie gówna pod rząd, obrodziło
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 26, 2024 14:17:19 GMT 1
Ludziska, wyjawcie mi co niektórzy z was mają z tym pytaniem? To jakaś self-aware low effort wstawka? Bo nie wierzę, że wy zadajecie to pytanie i szczerze myślicie, że to cokolwiek rusza bez względu na przynależność pytanego. Jeszcze rozumiem jakby to była gra na żywo, no to wtedy dochodzi aspekt pokerowości. No ale to jest dobre pytanie. Miałeś wejście, które można by było uznać za "mafijne", ale wiadomo to nie jest wstyd, miastowi pewnie nawet częściej niż mafiozi wchodzą mafijnie, no powiedzmy że charakterologicznie mógłbyś pasować na stereotypowego mafiaka. Dostałeś pressing, wyszedłeś z niego całkiem nieźle, z luzem i humorkiem, no ale nie ma co oczekiwać, że tera będzie jakiś fajrant, bo wyjście z pressingu nie powoduje, że sobie ludzie pomyślą "a, to dobra, niewinny i pora na csa", a piszę to mając świadomość, że wcześniej rzuciłem w chochołowi, że w paczce my dwaj + snajperzy jest lekko 3 niewinnych". Jesteś w mafii?
|
|
|
Post by Kar-Wai Wong on Jan 26, 2024 14:18:29 GMT 1
Dobrze i miejsko przecież napisał. Ja nie wiem, jak można zadać takie pytanie i na serio spodziewać się odpowiedzi, ale kurwa no ludzie ogólnie takie rzeczy w tej grze robią, że już przywykłem. Klucz w tym, żeby łapać te absurdy, które są zrobione z dobrą wolą i oddzielać je od tych, które są mafijne. Odnośnie mojego konfliktu z Mgłą: Ja Mgle mogę łatwo odpuścić, jak zacznie grać swoją standardową miejską grę. Moim zdaniem nie zacznie, bo jest w mafii, ale ja cały czas czekam. Odpuszczę, w try miga, jak napisze, chociaż 3 miastowe posty, rzecz w tym, że moim zdaniem nie potrafi.
|
|
|
Post by The Chicken Man on Jan 26, 2024 14:18:37 GMT 1
Czekaj, sprawdzę skrzynkę.
|
|
|
Post by The Chicken Man on Jan 26, 2024 14:19:05 GMT 1
O kurwa.
|
|
Grafi
Edycja#40
Limit postów: 132
|
Post by Grafi on Jan 26, 2024 14:19:32 GMT 1
A ja się zgadzam z Fajnopolakiem, konflikty typu Wong vs Mgła, jeśli będą ciągnięte długo to o ile są miasto vs miasto, dają potem negatywne skutki i nawet jeśli pozornie są rozwiązane, mafia może w dość łatwy sposób do nich wrócić bo jest mocna kotwica zarzucona już. Mi osobiście nie widzi się jednak linczowanie dzisiaj Mgły czy Wonga, to jednak dalej jest pierwszy dzień rozgrywki. U mnie na prowadzenie wysuwa się Restauracja, najbardziej mi śmierdzi, ale może też się pojawi później.
|
|
|
Post by Parzysty Miejski Snajper on Jan 26, 2024 14:24:01 GMT 1
Boimy się wpierdolu. Z tym Chochołem to czuję taki dziwny niepokój, ale można obserwować na razie, nie ucieknie, a może MG go za coś wyjebie i się problem rozwiąże. Ja spokojniejszy w tamtym kierunku. Takie trochę strumienie myśli miejskiej.Restaurację opisałbym tak samo jak Ty, dobry kandydat do wyjebania jak na razie. Natomiast nie zgadzam się z opisem Snajpera. W zasadzie nie wiem, czemy jest teraz plusowany. Ok, ten dzień jest lepszy niż wczorajszy, ale wczoraj było fatalnie, a dziś jest po prostu średnio. Dojebał się do posta Restauracji z immunitetem dla mnie po moim żarcie z Sanepidem, napisał tego dłuższego posta, gdzie mu wyszło, że jestem w mafii, bo jednocześnie zacytowałem 2 posty (żeby oszczędzać licznik) i w jednym miejscu zażartowałem merytorycznie a w drugim niemerytorycznie. Generalnie ma problem z czytaniem żartów, co częściej widuję u mafiozów. Tak, z czytaniem żartów to prawda, ale szczerze mówiąc, tamto Twoje wejście też wydało mi się trochę niezręczne (że jak to tak, snajpera odjebać). Może nie doczytałem dokładnie, ale miałem wrażenie, że ciągniesz ten żart w odpowiedzi na zarzut. Postów Guimo mógł nie kojarzyć, tak jak ja Twojej zarzutki.I spalenie tej wspaniałej zarzutki z postem Papy Smerfa
nie przystaje mi do jego wczorajszego ataku na mnie. Ja wczoraj cały dzień nawiązywałem do poprzedniej snajperskiej, zacząłem nawet jak Guimo, a on tego nie ogarnął i się dojebał. Jego poprawa dzisiaj to de facto jest bardziej obciążenie niż czynnik uniewinniający. W zasadzie większość mafiozów ze słabym startem w D0 miała w D1 elementy sporej poprawy, presja spada, nie mają nic do stracenia i na wyjebce starają się utrzymać. Nie wiem, mam wrażenie, że ta presja jednak trochę by mu ciążyła. Zauważ, że kontynuował grę, jak gdyby nigdy nic, nie poczuł potrzeby się tłumaczyć ze swojego wczorajszego dnia, a przeszedł do ofensywy. Trochę na zrobienie sobie kuku.Miastowi ze słabym wejściem często dalej wyglądają jak retardzi, bo nie wiedzą nic, nie znają przynależności, nie znają tożsamości. Zależy w sumie od poziomu miastowego. Ja miewałem słabsze wejścia, ale (chyba) nie wyglądałem dalej jak retard. A Snajper to już chyba miastowy pewnej klasy.Mnie się Snajper nie podoba dalej. Mogę nie linczować dziś, ale chętnie pogrilluję. To na pewno nie zaszkodzi. To nie tak, że mówię, że Snajper 100% miasto, chciałbym zobaczyć od Snajpera więcej. Twoje argumenty biorę pod rozwagę.Nie walę kolorkiem, bo wyjdzie tęcza. Ktoś napisał, że trzeba zrobić półtajne między snajperami, bo się będą mylić. Zakładam, że żart. Odpisałem, że lincz między dwoma snajperami to słąby pomysł, bo mamy tylko jeden backup i szkoda, żeby wchodził po pierwszym linczu jak ostatnio. Napisałem to trochę agresywniej, to fakt, ale dalej raczej dało się wyczuć, że to przynajmniej może być kreacyjne. Tymczasem Radziecki Snajper się dojebał, że czemu mi się lincz między dwoma snajperami nie podoba, czemu reaguję paniką (której tam nawet nie było). Na tamtym etapie miałem go jeszcze za raczej niewinnego, więc nawet jakby podejść do tego merytorycznie, to traktowałem propozycję linczu między nami jako lincz między 1 na pewno niewinnym i 1 raczej niewinnym, czyli bez sensu. A on się spruł i to ciągnął. Możesz mieć rację, z drugiej strony wcześniej jego problemem było właśnie za mało ataków jako mafia. Dla mnie to miastowy dużej klasy, ale mafiozo raczej właśnie retardzkiej klasy. Jeśli więc wygląda jak retard, to pierwsza myśl jest taka, że po prostu jest w mafii. Stalingradzki snajperWytłumacz mi, co się zadziało, że najpierw rozważałeś moją niewinność i scenariusze, co to oznacza w kontekście mojej interakcji z Restauracją: yyyyyy w takim razie Parzysty Miejski Snajper ma immunitet na jutrzejsze głosowanie, proszę mu dać spokój Zastanawia mnie dlaczego Restauracja w tamtym momencie od razu dała immunitet PMS w momencie kiedy PMS nie zasłużył w ogóle na ten immunitet? Bo jeśli PMS jest niewinny to wygląda na klepanie po plecach potencjalnego niewinnego, aby mógł prowadzić grę w kierunku korzystnym dla mafii. a potem jednak Ci wyszło, że jestem mafią: W nocy jak pisałem i wychodziło dość średnio pewne rozkminy to była idealna okazja do mnie się dowalić. Byli to (Zeus,Fajnopolak,Kar-Wai Wong,PMS,Falomat) oraz bokiem kompletnie nie rozumiem czemu Mgła Wojny zadaje pytanie o metę. Ciekawe towarzystwo wręcz mogę powiedzieć.
Zacznę od Mgły Wojny u której wyczuwam złą wolę badającą grunt czy znam tożsamość pewnego gagatka. Chuj mnie obchodzi tożsamość PMS na tak wczesnym etapie. Zaliczył interakcję? Zaliczył. Podobnie szukał braci pierdolec wśród pewnych nicków i nie rozumiem po co na tak wczesnym etapie wyciągać cudze tożsamości. No sam fakt że z drugiej rzeczy którą kojarzę Mgłę to jego interakcja z Kar-Wai Wong to za dobrze o nim nie świadczy. Obstawiam że w tym duecie kryje się mafioza i dokładając co robili Mgła czy Kar-Wai Wong to w mafii prędzej będzie Mgła Wojny. Falomat mam wrażenie że to ktoś ogarnięty i przy tym wyglądający niewinnie. Przy Fajnopolaku też mam wrażenie że to ktoś niewinny kto drążył w sposób miejski mój temat jak tylko coś dziwnego napisałem. No i teraz panowie Zeus i PMS. Zacznę od PMS. Głównie kojarzę go z interakcji ze mną. Sobie nabił interakcję i w drugiej części mógł się wykazać korzystając z moich chwilowych problemów tematu i mógł sobie bezpiecznie ciągnąć temat.
Ten jaki pomocny, taka rasowa mafia. Turyn kojarzy się z przekupstwem, pewnie dałeś łapówkę MG, żeby dał Ci rolę, a ról mafijnych jest więcej niż miejskich. Mój głos już masz. Zastanawia mnie jakim cudem w jednym poście jednego w fazie kreowania nazwał mafią, a w drugiej się podłączył do kreacyjnej zabawy. PMS będzie w mafii jak dla mnie.
Został Zeus. Na ile czytałem go to jest gość co jest wytrawnym mafiozą a w początkowych przepychankach nie da się od niego odczuć momentów w którym coś jest z nim nie tak. Miałem wrażenie że wie o czym wczoraj pisałem i nawet wyglądał na tego co wczoraj chciał mi pomóc, ale sprawy metowe powodują ( jeśli go dobrze rozpoznałem) że powinienem być wobec niego ostrożny. Jego wcześniejsze posty wyglądały ok i nie zagłębiałem się w nie mocniej ( te sprzed mojej wymiany z nim). Między tymi dwoma postami ja nic nie napisałem. I jeszcze ciekawostka: o Mgle i jego pytaniu o mnie piszesz, że chuj Cię obchodzi meta. A przy Zeusie stwierdzasz, że na ile go czytałeś, to jest wytrawnym mafiozą. Czyli tutaj jednak odnosiłeś się do mety. Czemu meta Zeusa Cię zainteresowała, a moja nie? Rozpisz mi też, gdzie widzisz moją mafijność. Skupiłeś się na moim jednym poście z początku, że wymieszałem style (no tak było), a zupełnie olałeś naszą interakcję, choć rzekomo głównie z niej mnie kojarzysz, kwitując ją jedynie stwierdzeniem, że "korzystałem z Twoich chwilowych problemów" i że "bezpiecznie ciągnąłem temat". Nasuwa się kilka pytań: 1. Skąd wzięły się Twoje problemy, z czego wynikały? 2. Czy uważasz, że Twój sposób formułowania myśli pozwalał na podejrzewanie Cię? 3. Co Ci nie odpowiada w mojej interakcji z Tobą? 4. Czy uważasz, że jako mafiozo nie uniewinniłbym sobie Ciebie najszybciej jak się da i odhaczył sprawę zamiast atakować akurat Ciebie?
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 14:25:16 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 26, 2024 14:25:16 GMT 1
Czemu ta restauracja jest popularna? To nie jest aby lincz w glona, łatwy i na umywanie rąk?
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 14:25:54 GMT 1
via mobile
Post by Mgła Wojny on Jan 26, 2024 14:25:54 GMT 1
co to znaczy wyjustował winę mgły? wyjustował swoje subiektywne odczucie, winy nie mógł wyjustować, problem w tym że ja działałem na konkretach, a hińczyk na tym co ma w bani
w jednym się na pewno pomyliłem, nie jest bezjajeczny albo - po przyciśnięciu - tę bezjajeczność porzucił, bo im dalej w las tym więcej jakiejś wkurwo- determinacji tam było
paradoksalnie w moich oczach urósł, bo zakładam, że nie grałby tak w corowej mafii, jak już to mógłby być tym zagubionym i chce mnie wysprzęglić w D1 z rozrywki, ale to takie trele morele bold moves
jak chcecie rozstrzygać dzisiaj to se rozstrzygajcie dzisiaj, mi się nie chce wchodzić w jałową dyskusję, uważam, że rację mam, swój sposób gry też, widzę obecnie przesłanki na jego niewinność, więc tym bardziej dziwi mnie z Twoich ust fajnopolak 'bezjajeczność' odpowiedzi, nie zawsze trzeba napierdalać kierownika pociągu
no nie, po prostu nie będę kolejny raz tracił energii na starcie na napierdalanie z potencjalnym miastowym, bo mnie to męczy
pozdro z pociągu do Wrocławia, jebane pkp podstawiło wagony bydlęce (cholerny kierownik pociągu) a jak dojadę idę na urodziny, więc mnie dzisiaj praktycznie nie będzie
ino jeśli się zdarzy że mi się zdechnie to niech się tam ktoś mądry (powiedzmy Zalecki, PMS, ktoś kto tam jeszcze nie skakał wokół tego) zastanowi nad Wongiem w samej esencji a nie takie pierdolety teoretyczne pt 'NO CZY DWÓCH MIASTOWYCH BY TAK ROBIŁO:
otóż jeden rabin powie tak drugi rabin powie nie
a do oceny jest to co robi, jak robi, dlaczego to robi i co akceptuje robiąc to, najpierw w odniesieniu bezpośrednio do samego gracza, a nie z góry przyjętego założenia
pozdro szejset
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 26, 2024 14:26:16 GMT 1
Czekaj, sprawdzę skrzynkę. To jak taki hej ho do przodu jesteś i nie chcesz nam pomagać uniewinnienem (no spoko, ja akurat rozumiem), to co teraz? Wong i Mgła jak sam napisales miasto, Mentzen nawet nie ma co wspominać, dawaj wodzu. Bo jesteś w ciężkim gronie, zwłaszcza gdy Denis zaczyna błyszczeć (chociaz to moze nie korzyść w jego osobie, ale pewnie dostanie on jeszcze silne pressy). Ja zaproponowałem. Ty, Denis albo dwóch snajperów do ostrzału. Alternatywa?
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 14:26:24 GMT 1
via mobile
Post by Agata Wróbel on Jan 26, 2024 14:26:24 GMT 1
No i to jest atak patrzcie kochani
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 14:26:34 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 26, 2024 14:26:34 GMT 1
Mgła niewinna btw, nie pytajcie skąd wiem bo i tak nie powiem
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 26, 2024 14:26:49 GMT 1
Czemu ta restauracja jest popularna? To nie jest aby lincz w glona, łatwy i na umywanie rąk? Spytaj jeszcze raz bliżej linczu to Ci powiem
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 14:27:00 GMT 1
via mobile
Post by Agata Wróbel on Jan 26, 2024 14:27:00 GMT 1
No i to jest atak patrzcie kochani Mam na myśli post pmsa
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 14:27:42 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 26, 2024 14:27:42 GMT 1
Czemu ta restauracja jest popularna? To nie jest aby lincz w glona, łatwy i na umywanie rąk? Spytaj jeszcze raz bliżej linczu to Ci powiem Nie będzie mnie bliżej linczu.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 14:28:53 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 26, 2024 14:28:53 GMT 1
Jaki jest limit postów? Sory, że głupie pytanie, zwłaszcza że sam walczyłem o jego zmniejszanie, ale nie pamiętam na czym stanęło. 80?
|
|
chochoł
Edycja#40
|
Post by chochoł on Jan 26, 2024 14:31:02 GMT 1
A ja myślalem ze Ludwig to jakiś top topper i z tymi radami chce retariady uniknac, o boze, o kurwa
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 26, 2024 14:31:36 GMT 1
@mgła wojny
dlaczego w żadnej wypowiedzi nie użyłeś jeszcze słowa "toadie"?
|
|