|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 26, 2024 16:51:47 GMT 1
Dobra, to spróbujemy tak. Mgła to jeden z najlepszych tutaj graczy (o ile go dobrze rozpoznałem). Jaka jest korzyść z zamordowania go dzisiaj > zamordowania go jutro? Nie mówiąc o tym, że dla memów można go zostawić snajperowi. 1. Między tymi postami wolałem się przespać i zobaczyć rano co z tego wynika kto jak atakuje mnie. Zamiast samemu atakować to rozważałem za dużo opcji jednocześnie. Poza tym pierwszy post odnosił się do założenia że jeśli ty niewinny to Restauracja będzie mafią klepiąc po pleckach.
2. Twoje pytanie 1 i 2 się łączą to bo moje problemy wynikały ze sposobu wyrażania myśli i sam sposób wyrażania myśli po wyjściu z kreacji samemu sobie mi się przez to nie podobał i miałem dość pisania w taki sposób jaki to zaszło.
3. Nadal mam wrażenie trochę poczekałeś kto jak się do mnie będzie odnosił zamiast samemu drążyć dalej nawet jeśli wyjdzie nieudolnie 4. Jakbyś mnie wtedy uniewinnił to bym bardziej uznał że coś z tobą jest nie tak skoro mnie uniewinniasz w momencie kiedy takich przesłanek nie dałem.
Co do ciekawostki: W twoim przypadku nie odnosiłem się do mety i nie rozpoznałem ciebie i wątpię by to pomogłoby mi określić twoją przynależność w tamtym momencie . W przypadku Zeusa akurat rozpoznałem mniej więcej kto to jest i miałem wrażenie że to ktoś mocny niby dopytuje i próbuje pomóc ale tak nie do końca oraz uznałem że to będzie tam bardziej pomocne przy próbie określenia jego przynależności.
Ad1. Wczoraj wieczorem sporo się Ciebie czepiałem. Ty po tym czepianiu się postanowiłeś założyć, że jestem niewinny (co sugeruje, że czepiałem się jak niewinny), a Restauracja może być wtedy w mafii. To generalnie było kompromitujące, bo: a) nie wyłapałeś ewidentnego żartu, na który Restauracja zareagowała fajnie, kreacyjnie. b) w ogóle wróciłeś do tego posta, żeby się dojebać do Restauracji, która całą akcję z linczowaniem 2 snajperów zaczęła, a Ty sobie tego posta odszukałeś i wyrwałeś z kontekstu, choć tam była dłuższa wymiana. c) postanowiłeś rozważyć 1 scenariusz, w sumie nie wiadomo czemu akurat ten - że ja niewinny a Restauracja klepie po pleckach, bo jest winna. Tylko że ta sama Restauracja wcześniej w ogóle stwierdziła, że jestem w mafii a w ogóle to lepiej linczować któregoś z 2 snajperów, bo się będą mylić. No to skoro rozważasz, że ja niewinny, to nie powinieneś się dojebać do Restauracji, że chce linczować między dwoma niewinnymi? d) cały wczorajszy wieczór rozważałeś scenariusze, że co jak się wkopałem tak szybko, a potem rozpatrujesz głównie opcję jak ja niewinny. No i jeszcze kwestia Twojego nieatakowania. No właśnie zaatakowałeś mnie, ale wyszło, że jednak nie jestem takim łatwym celem, więc może wyszedłeś od mojej niewinności, a nie winy i uwinniłeś Restaurację, bo to Ty chciałeś poklepać po pleckach mnie? Ad2. No dobra, ale skąd się wziął ten sposób wyrażania myśli w ten sposób? Dlaczego tak pisałeś po wyjściu z kreacji? Jakie okoliczności na to wpływały? Ad3. W którym momencie poczekałem? Wczoraj czy dziś? W żadnym nie czekałem, po prostu robiłem inne rzeczy. Ale niech będzie, że czekałem, tym gorzej dla Ciebie. Po Twoim ataku, że niby panika podbił to Morales a potem też Fajnopolak, więc generalnie zbierałeś za tę zaczepkę plusy. Tymczasem ja postanowiłem wejść z Tobą w starcie. Czy to nie świadczy na moją korzyść? Ad ciekawostka: czy teraz już wiesz, kim jestem? Jeśli tak, jak to wpływa na moją ocenę? Co to znaczy, że "mniej więcej" wiesz kim jest Zeus? No albo wiesz, albo nie wiesz. Niektórzy nasi mocni gracze są mocni tylko w mieście, w mafii gorzej, więc ma kolosalne znaczenie kto to, jeśli chcesz określić przynależność. A Ty po linii najmniejszego oporu, ktoś mocny i chyba niewinny. A czy jak mocny, to nie przychodzi do głowy myśl, że może to mocny mafiozo i na razie dobrze się kryje, w końcu minęło na razie pół dnia rozgrywki? Naprawdę mi się nie podoba Twoja gra, przez sympatię i docenienie klasy w mieście nie chcę Cię dziś linczować, natomiast oczekiwałbym od Ciebie jakichś lepszych przemyśleń i lepszych ataków na podejrzanych graczy. Kogo byś dziś linczował? Podaj świecznik 3 graczy minimim. Kto byłby w Twoim top 3 niewinnych? Ad1. a) nie zawsze wyłapuję czy to żart czy nie (już nie raz tak było w przeszłości) b) i c)Powinienem prawidłowo. Restauracja mi umknęła w pewnym momencie kiedy poszedłem na starcie z tobą czy z Pysznym .
d) Widziałeś jak dalej atak wyglądał. Po prostu nie wychodził za bardzo i jak szybko tam zacząłem inne rozważania.Ad2. Bardziej żałuję że chociaż dłużej nie pociągnąłem kreacji i potem dalszej części wieczoru. Ad3. Świadczy na twoją korzyść akurat skoro już coraz mocniej zacząłeś drążyć bo chyba widzę co chcesz tutaj osiągnąć.
Z tym mniej więcej miałem na myśli że prawdopodobnie rozpoznałem tego gracza ale mam wahania czy dobrze go rozpoznałem (kwestia do rozwiązania od d2) więc może się ukrywać aby nie był łatwy do rozpoznania.
Ad ciekawostka. Coś mi świta kim jesteś i mam wrażenie że jesteś jednym z tych co lubią głęboko drążyć jak są w mieście i ciągnąć temat. Zresztą kto by przywołał ewidentnie dla jaj z odległej przeszłości jak nie ty.
No ja mam wrażenie takie że niech już te kilka osób spadnie jak najszybciej aby już porządniejsza gra się zaczęła, ponieważ części osób w ogóle nie kojarzę i gubię w nickach.
Jakbym miał sam stawiać na świecznik to byłby na nim obecnie Student, Ronaldo,Tayellrand, Big Gay Al. Mam wrażenie że parę osób woli wyglądać w takiej sytuacji jak najlepiej i nie chce sobie rączek brudzić. Problem mi sprawia Zeus i do rozważenia powinien być w następnych dniach. Kompletnie nie mam nadrobionego Mentzena i mam tam jeszcze parę rzeczy do nadrobienia co tam się działo wokół niego.
Mógłbym więcej niewinnych wypisać ale tak top 3 to: Twój Stary, chochoł i Kar-Wai Wong. Moralesa nie muszę tutaj wypisywać bo jego niewinność jest zbyt oczywista.
|
|
|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 26, 2024 16:53:54 GMT 1
Dodam że Restauracja też powinna być rozważana potencjalnie na lincz i broń boże by wyszła z tego masówka.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 16:54:18 GMT 1
via mobile
Post by Mgła Wojny on Jan 26, 2024 16:54:18 GMT 1
moim zdaniem by się nie wypisał przy miejskiej nie mam na to nic poza intuicja i tym, że go znam oczywiście mógł się ostatecznie wypisać z miliona powodów niezależnych od mafii, ale jeśli to byłby powód mafijny, to nie wierzę że by była nim rola miejska moim zdaniem odpierdala szajs i przypomina mi trochę moją rozgrywkę wyjazdowa jako zagubiony gdzie też wprowadzałem chaos i konflikty, ale nie ukrywam że na początku myślałem że znowu dostaliśmy wersję a'la smutny włoski trener, więc to ożywienie i przemiana powodują moje zwątpienie w jego mafijność, przynajmniej mafijność corową więc wszystko inne byłoby dorabianiem tezy chętnie zobaczę jaka ma piątkę mafijna co tu jest moralnie wątpliwego? nie widzę żadnych przeciwwskazańWyciąganie rzeczy spoza gry w temacie z grą już może być odbierane średnio, a jak jeszcze jest to robione w dniu bezmetowym, to już w ogóle. Ja na tę chwilę mam Koreańca za niewinnego. Wczoraj też raczej za takiego go miałem, ale wczoraj średnio się skupiałem poza czubek własnego nosa oraz kreowanie się. przepraszam ale moje poczucie sprawiedliwości właśnie dostało kociokwiku czy ty czasem całej BEZMETOWEJ EDYCJI.nie przejechałeś na mecie od samego startu? kocioł garncowi
|
|
|
Post by Parzysty Miejski Snajper on Jan 26, 2024 16:58:25 GMT 1
Wyciąganie rzeczy spoza gry w temacie z grą już może być odbierane średnio, a jak jeszcze jest to robione w dniu bezmetowym, to już w ogóle. Ja na tę chwilę mam Koreańca za niewinnego. Wczoraj też raczej za takiego go miałem, ale wczoraj średnio się skupiałem poza czubek własnego nosa oraz kreowanie się. przepraszam ale moje poczucie sprawiedliwości właśnie dostało kociokwiku czy ty czasem całej BEZMETOWEJ EDYCJI.nie przejechałeś na mecie od samego startu? kocioł garncowi No ale wtedy Ty się o to dosrywałeś do mnie, że tego używam, to chyba odbicie piłeczki teraz jest zasadne, nieprawdaż?
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 16:59:09 GMT 1
via mobile
Post by Mgła Wojny on Jan 26, 2024 16:59:09 GMT 1
inny kaliber imo ale niech będzie że uznaje że punkt siedzenia też się liczy
|
|
|
Post by Parzysty Miejski Snajper on Jan 26, 2024 17:00:50 GMT 1
Jakbym miał sam stawiać na świecznik to byłby na nim obecnie Student, Ronaldo,Tayellrand, Big Gay Al. Mam wrażenie że parę osób woli wyglądać w takiej sytuacji jak najlepiej i nie chce sobie rączek brudzić. Problem mi sprawia Zeus i do rozważenia powinien być w następnych dniach. Kompletnie nie mam nadrobionego Mentzena i mam tam jeszcze parę rzeczy do nadrobienia co tam się działo wokół niego.
Mógłbym więcej niewinnych wypisać ale tak top 3 to: Twój Stary, chochoł i Kar-Wai Wong. Moralesa nie muszę tutaj wypisywać bo jego niewinność jest zbyt oczywista.
Za co uniewinniasz Starego oraz Chochoła? Czemu na świecznik wrzucałbyś Ronaldo, Talleyranda i Big Gaya? Bo czemu Studenta oraz Restaurację to rozumiem.
|
|
Zeus
Edycja#40
Limit postów: 148
|
Post by Zeus on Jan 26, 2024 17:01:27 GMT 1
Prośba o wjebanie większej liczby skrótów następnym razem, bo przypadkiem udało mi się zrozumieć. Odpowiedź: zależy, kto w tej Radzie Miastowych Mędrców miałby być poza mną. Póki co bylibyśmy tam Ty i Ja ( ), ale miałbyś możliwość zgłaszać własnych kandydatów! Edit: Póki co bylibyśmy tam Ty i Ja ( ), ale miałbyś możliwość zgłaszać własnych kandydatów! Czemu chcesz mieć w Radzie typa, o którym pisałeś, że jest w mafii? Yup. Sorry, że tak, ale limit postów maleje xD E2: Bo teraz mam cię za niewinnego
|
|
|
Post by Parzysty Miejski Snajper on Jan 26, 2024 17:03:38 GMT 1
Prośba o wjebanie większej liczby skrótów następnym razem, bo przypadkiem udało mi się zrozumieć. Odpowiedź: zależy, kto w tej Radzie Miastowych Mędrców miałby być poza mną. Póki co bylibyśmy tam Ty i Ja ( ), ale miałbyś możliwość zgłaszać własnych kandydatów! Czemu chcesz mieć w Radzie typa, o którym pisałeś, że jest w mafii?
|
|
|
Post by Rap MATTer Fakker on Jan 26, 2024 17:05:30 GMT 1
Stalingradzki Snajperze dlaczego pakujesz się z armatami na nomen omen wróble, jednocześnie zarzucając innym nieadekwatność zachowania? Janie Ludwiku Naburmuszony Capie co złego widzisz w claimowaniu miejskich ról przy tym setupie? Ale mafijne wejście!
|
|
|
Post by Kar-Wai Wong on Jan 26, 2024 17:07:09 GMT 1
Stalingradzki Snajperze dlaczego pakujesz się z armatami na nomen omen wróble, jednocześnie zarzucając innym nieadekwatność zachowania? Janie Ludwiku Naburmuszony Capie co złego widzisz w claimowaniu miejskich ról przy tym setupie? Ale mafijne wejście! Miasto!
|
|
|
Post by Parzysty Miejski Snajper on Jan 26, 2024 17:07:21 GMT 1
No i to jest atak patrzcie kochani Mam na myśli post pmsa Czemu postanowiłaś pochwalić mój atak na Radzieckiego Snajpera? Co o tym Snajperze sądzisz teraz, a co przed moim atakiem?
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 26, 2024 17:07:22 GMT 1
Gianluigi, a jaka ty masz w zasadzie opinię nt. snajperów czy wygaszanie ich konfliktu też jest w interesie miasta? Pytam też w kontekście twojego głosu z wczesnego popołudnia.
|
|
|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 26, 2024 17:09:04 GMT 1
Za co uniewinniasz Starego oraz Chochoła? Czemu na świecznik wrzucałbyś Ronaldo, Talleyranda i Big Gaya? Bo czemu Studenta oraz Restaurację to rozumiem. Stary w tonie kreacji wrzuca bardzo dużo przemyśleń i jego gra mi się na tyle podoba że jestem go wstanie uniewinnić. Przede wszystkim nie kryje się przemyśleniami.
Nie mów mi że nie potrafisz uniewinnić Chochoła ( chociaż w twoim przypadku to by było zrozumiałe). Pisze co mu ślinka cieknie i jak już bawimy się pośrednie określanie gracza to mam skojarzenia z jego spokojniejszymi edycjami i trzymania wysokiej aktywności, a w mafii to raczej jeszcze nie miał od dawna się pokazać.
Ronaldo, Talleyranda i Big Gaya cała trójka mam wrażenie, że stara się ukrywać potencjał. Z ich uwag w porównaniu do ilości postów jakie napisali przebija się wysoka merytoryka jakby za dużo wiedzieli i nie chcą się przy tym dzielić się dzielić chociaż częściowo tą wiedzą.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 17:13:04 GMT 1
via mobile
Post by Jan Ludwik Pyszny on Jan 26, 2024 17:13:04 GMT 1
No Gianluigi. Jan Ludwik. Zaraz się wypostowuję btw. Teoretyczne pytanie. Jeśli ktoś, w chwilę po losowaniu ról, zaczyna sobie aktywnie szukać innej rozgrywki - miasto czy mafia? Miastowy bez roli, po mojemu. To pozwolę sobie napisać wiadomość ZUPEŁNIE NIEZWIĄZANĄ z tematem. Mgła niewinna. Załęski, trzeba wygaszać i na pewno nie mordować żadnego z nich dzisiaj. Twoje streszczenie mi się nie podoba, bo ja to zapamiętalem inaczej, ale to nie temat na dzisiaj. Limit, eloszka. PS. Nie bijcie glonów, mgły ani snajperów
|
|
|
Post by Parzysty Miejski Snajper on Jan 26, 2024 17:14:40 GMT 1
Za co uniewinniasz Starego oraz Chochoła? Czemu na świecznik wrzucałbyś Ronaldo, Talleyranda i Big Gaya? Bo czemu Studenta oraz Restaurację to rozumiem. Stary w tonie kreacji wrzuca bardzo dużo przemyśleń i jego gra mi się na tyle podoba że jestem go wstanie uniewinnić. Przede wszystkim nie kryje się przemyśleniami.
Nie mów mi że nie potrafisz uniewinnić Chochoła ( chociaż w twoim przypadku to by było zrozumiałe). Pisze co mu ślinka cieknie i jak już bawimy się pośrednie określanie gracza to mam skojarzenia z jego spokojniejszymi edycjami i trzymania wysokiej aktywności, a w mafii to raczej jeszcze nie miał od dawna się pokazać.
Ronaldo, Talleyranda i Big Gaya cała trójka mam wrażenie, że stara się ukrywać potencjał. Z ich uwag w porównaniu do ilości postów jakie napisali przebija się wysoka merytoryka jakby za dużo wiedzieli i nie chcą się przy tym dzielić się dzielić chociaż częściowo tą wiedzą.
No ja mam z tym Chochołem problem, bo jako mafia też walił jakieś kosmicznie długie posty, do tego jakiś trasznie merytoryczny stara się być. Nie mówię, że do wyjebania dzisiaj, ale ja bym go nie uniewinniał. Co do Starego mam takie same przemyślenia jak Ty, chciałem sprawdzić, co napiszesz. Co do podejrzanych, to Talleyrand ma tak zawsze, więc to żaden argument, z pozostałą dwójką mogę się zgodzić, że kryją potencjał. A co z Grafim? Nie pasuje do tej grupy?
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 26, 2024 17:15:51 GMT 1
Ja w zasadzie się zagadzam z Ludwikiem, że lincz na kimś W STYLU memcena zły by nie był, tj. na graczu o którym d2 i d5 będzie można powiedzieć tyle samo.
|
|
|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 26, 2024 17:16:42 GMT 1
Stary w tonie kreacji wrzuca bardzo dużo przemyśleń i jego gra mi się na tyle podoba że jestem go wstanie uniewinnić. Przede wszystkim nie kryje się przemyśleniami.
No ja mam z tym Chochołem problem, bo jako mafia też walił jakieś kosmicznie długie posty, do tego jakiś trasznie merytoryczny stara się być. Nie mówię, że do wyjebania dzisiaj, ale ja bym go nie uniewinniał. Co do Starego mam takie same przemyślenia jak Ty, chciałem sprawdzić, co napiszesz. Co do podejrzanych, to Talleyrand ma tak zawsze, więc to żaden argument, z pozostałą dwójką mogę się zgodzić, że kryją potencjał. A co z Grafim? Nie pasuje do tej grupy? Nie kojarzę zupełnie postów Gafiego więc nie wiem co on tam wypisywał.
|
|
|
Post by Parzysty Miejski Snajper on Jan 26, 2024 17:21:39 GMT 1
No ja mam z tym Chochołem problem, bo jako mafia też walił jakieś kosmicznie długie posty, do tego jakiś trasznie merytoryczny stara się być. Nie mówię, że do wyjebania dzisiaj, ale ja bym go nie uniewinniał. Co do Starego mam takie same przemyślenia jak Ty, chciałem sprawdzić, co napiszesz. Co do podejrzanych, to Talleyrand ma tak zawsze, więc to żaden argument, z pozostałą dwójką mogę się zgodzić, że kryją potencjał. A co z Grafim? Nie pasuje do tej grupy? Nie kojarzę zupełnie postów Gafiego więc nie wiem co on tam wypisywał. Zawsze możesz wejść i sprawdzić.
|
|
Grafi
Edycja#40
Limit postów: 132
|
Post by Grafi on Jan 26, 2024 17:23:11 GMT 1
Nie ma tego dużo
|
|
|
Post by Student UKSW on Jan 26, 2024 17:29:27 GMT 1
Grafi ma dużo merytoryki jak na liczbę postów, jeśli dobrze pamiętam.
|
|