|
Post by Denis Załęcki on Jan 26, 2024 19:19:26 GMT 1
No hej, jestem, co chcecie wiedzieć?
|
|
Grafi
Edycja#40
Limit postów: 132
|
Post by Grafi on Jan 26, 2024 19:21:14 GMT 1
No hej, jestem, co chcecie wiedzieć? Najlepiej to kto jest w mafii.
|
|
|
Post by Agata Wróbel on Jan 26, 2024 19:23:46 GMT 1
ogarnij mi Zeusa Studenta Memcena Fajnopolaka Staliningradzkiego
i tych mniej aktywnych
i daj znać co robimy
@denis Załęcki
|
|
|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 26, 2024 19:24:22 GMT 1
To ja z innej mańki zadam pytanie. Kaliningradzki Snajperze dlaczego od początku gry ignorujesz moje zaczepki, a zdążyłeś napisać, że jestem najpewniej niewinny? Z innymi perorujesz bez oporu, a mnie ewidentnie unikasz... Sorki nie zauważyłem twojego posta kiedy mnie zaczepiałeś, a potem byłem zajęty konfrontacją więc w w tym natłoku twoje posty mogły mi umknąć na bezpośrednie odpowiedzi. Od ciebie wyczułem jakoś naturalne obawy o mnie. No ja mam nadzieję, że mi jeszcze będzie dane z tobą popisać.
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 26, 2024 19:24:30 GMT 1
A to tego niestety jeszcze nie wiem.
Podrzucę za to poczynioną obserwację nawet ze świadomością, że później jak nic z tym tematem nie zrobię, to kolega Student mnie będzie za to atakować, ale trudno, jest to poświęcenie, na które jestem gotów.
Kolega Albus Dumbledore nie ukrył tożsamości i spoglądając teraz na listę graczy widzę, że jest online. Był też online między godziną 16 a 17, bo też zwróciłem na to uwagę. Czy to coś znaczy? Kurwa niekoniecznie, zostało napisane całkiem sporo stron, ALE w połączeniu z tym, że do tej pory kolega Albus bardzo ochoczo rozdawał punkty za posty, które mu się podobały - rośnie chyba szansa na to, że i tutaj jakiś by mu się spodobał.
Albus, porozmawiaj z nami!
|
|
|
Post by Kar-Wai Wong on Jan 26, 2024 19:25:58 GMT 1
Merytoryczny glon to w moich założeniach mafia, faktycznie niedookreśliłem tego. Bo Gafi oczywiście też jest merytorycznym graczem i też jest glonem, ale nie nazywam go merytorycznym glonem, bo go nie mam za mafię. Merytoryczny glon = mafiozo, który posługuje się celnością spostrzeżeń, żeby pozostać w rozgrywce przy małej aktywności. Gafi = merytoryczny gracz, który po prostu jest mało aktywny. Falomat się mnie pyta, czemu zadaję tak mało pytań, a daję tyle odpowiedzi. Sam nie wiem dlaczego, po prostu czasami tak mi emocjonalnie edycja wejdzie, że czuję, że jestem istotny i powinienem naprawdę mocno przemycać co myślę i tak wpływać na wydarzenia, jak tylko zdołam. Czasami też lubię siedzieć specjalnie w tle. No teraz akurat tak weszło. Czemu? Nie wiem kurwa. A uważasz, że Mgła jest w mafii, czy nie? I skąd ta wrogość wobec mnie od samego początku dnia dzisiaj? Mgła podpadła mi wczoraj totalnie losowym powiązaniem trójki, która absolutnie nie była ze sobą powiązana (czyli między innymi mnie i Ciebie, do czasu tamtego posta mieliśmy 0 interakcji) i potem słabym tłumaczeniem się z logiki tego wyboru. Akurat w tej kwestii nie trzymałam wniosków dla siebie i reagowałam natychmiastowo. Cieszyłam się z tego jak podłapałeś temat i podobała mi się atmosfera wokół mgły, bo byłem przekonana, że narobi się wokół tego w chuj dobrego materiału. Bo Mgła to dla nieobeznanych top3 mafiozo, który nie odpuszcza i który jak zacznie robić gnój to w temacie się dzieje wtedy fest ale jego gra dzisiaj bardzo utrudnia mi wyrobienie opinii, bo gra słabo, reaktywnie i z niskim wkładem własnym. Nie zachował się wcale tak jak estymowałam, obojętnie czy byłby w mieście czy w mafii. Utrudnia mi wyrobienie sobie jakiegokolwiek poglądu. I uważam, że z tego powodu nawet Ty powinieneś mieć większy margines na swoją ewentualną omylność. Nie podoba mi się to, że jego niespodziewana gra nie zasiała w Tobie ziarka wątpliwości, tylko tempem jednostajnym dociskasz go cały czas tak samo. I samą grę masz kurwa super fajną. Pewnie bym Cię uniewinniła jak większość ALE w gierce istnieje rola Zagubionego, w której moim zdaniem czułbyś się jak ryba w wodzie i w której mógłbyś grać jak grasz. Więc jeszcze nie dołączam do peanów nad Twoją niewinnością. Może dojdziemy do tego współpracą jak mnie totalnie nie wkurwisz To już tłumaczę. Ja nie mam go za to w mafii, że jest mniej intensywny. Jakby po prostu napisał mniej postów albo mniej stanowczych a do tego by napisał, że no mordo siedzę w pociągu, pogadamy jutro to spoko. Mnie się natomiast właśnie nie podobają te momenty, gdzie on jest najbardziej intensywny. Nie podoba mi się metodologia, jaką dochodzi do rzeczy, nie podobają mi się wnioski, do jakich dochodzi, nie podoba mi się domniemany przeze mnie poziom wiary jego samego w te wnioski. Myślałem, że jasno wskazuję argumentując przeciwko niemu, że mi się nie podobają metody. W jakim świecie on na mnie jakieś metarakiety pozagrowe wyciąga, będąc w mieście, zamiast samemu sobie dociupciać do prawdy, jedynie się tymi rakietami wspomagając. A argumentów miałem więcej, sam już wszystkich nie pamiętam. Na przykład też mi się nie podoba to, jak on manipulacyjnie podchodził do Twojego starego, jak ten go dopytywał, gdzie przecież widzi, że mój atak może co najwyżej jest niecelny, ale jest względnie zasadny i uargumentowany. (A Twój Stary gdzieś tam go maglował bazując się trochę na tym co ja pisałem)
|
|
|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 26, 2024 19:30:22 GMT 1
W ogóle jak to jest że Fajnopolak kiedy może to był jednym z moich obrońców, ale kiedy zorientował się że buduje się pomału nagle front na mnie i nagle twierdzi że jestem w mafii? Coś mi tu nie gra w jego postawie.
|
|
Falomat
Edycja#40
Limit postów: 181
|
Post by Falomat on Jan 26, 2024 19:32:31 GMT 1
Problem w tym, że większość graczy, których uznajesz za "merytorycznych glonów" w ogóle trudno nazwać glonami póki co.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 19:32:34 GMT 1
via mobile
Post by Fajnopolak on Jan 26, 2024 19:32:34 GMT 1
W ogóle jak to jest że Fajnopolak kiedy może to był jednym z moich obrońców, ale kiedy zorientował się że buduje się pomału nagle front na mnie i nagle twierdzi że jestem w mafii? Coś mi tu nie gra w jego postawie. wtedy nie byłoby sensu, żebym ten front wstrzymywał, gdy się budował rano przeczytałem Twoją dzisiejszą twórczość po porannym wejściu i niezbyt mnie satysfakcjonuje
|
|
|
Post by Jackson Lamb on Jan 26, 2024 19:33:52 GMT 1
Jackson Lamb - moim zdaniem nalepszy z dotychczasowych glonów i zdradza największy potencjał na zwiększenie aktywności. Widział to samo co ja, że posty Stalingradzkiego są śmierdzące. Fajnopolaka, a nie Stalingradzkiego. Stalingrad jest IMO na razie dość poprawny i trochę nader ostrożny, żebym go jednoznacznie zakolorował.
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 26, 2024 19:34:11 GMT 1
ogarnij mi Zeusa Studenta Memcena Fajnopolaka Staliningradzkiego i tych mniej aktywnych i daj znać co robimy @denis Załęcki Kurwa no ja tylko tak napisałem, żeby zagaić, a ty mi takie pytania trudne zadajesz. Zeus z wypadkowej ilość postów-merytoryka postów-fajność mógłby być mafiozą teoretycznie, ale jak sobie tak szukałem po mecie, której nie można używać, to nie mam żadnego solidnego typu kto to może być, skoro nie jestem to ja, a wszystkie pomysły, jakie mi przychodzą do głowy mówią, że najprawdopodobniej jest to niewinna wersja jakiegoś gracza. Dla mnie jeździć, obserwować, dzisiaj bym go nie wyrzucił. Student jest dziwny/nadaktywny, treści wiele nie ma, no taki koleś, któremu na zielono nic nie dam, mózg mówi, żeby dawać go nisko, a to zazwyczaj się kończy niewinnym xDDD Memcena podsumował Ludwik w jednym postów, że jak nie będzie lepszego pomysłu na lincz, to by go można odpalić tylko dlatego, że o uniewinnienie będzie tutaj trudno, ale no to takie meh by było dla mnie. Fajnopolaka czytałem wcześniej i mi się raczej podobał metowo, ma swoich fanów na dzisiaj, będę chciał z Moralesem jeszcze na jego temat pogadać. Saliningradzki no to mam zdanie jak ty, w mafii najlepsze argumenty to te prawdziwe i tutaj znowu ma zastosowanie to, co było o nim pisane edycję temu. Że za 2-3 dni do będzie widać jak na dłoni, spiny o rolę nie ma. Z braku laku można by myśleć o odpaleniu go dzisiaj przy braku lepszych celów, teoretycznie jakieś światło na parę nicków by to rzuciło, ale raczej nie tych, co mnie teraz głównie interesują, ale jednak wolałbym wyłuskać kogoś z tego grona nibyglonów na przykład.
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 26, 2024 19:35:37 GMT 1
Problem w tym, że większość graczy, których uznajesz za "merytorycznych glonów" w ogóle trudno nazwać glonami póki co. Kolego Falomat, weź mi powiedz jedną rzecz. Bo wcześniej rzuciłeś "klasykiem", czy czegoś nam nie brakuje: 1. skąd ten klasyk? 2. czy można cię nazwać regularnym graczem w społeczności? 3. czy mozna cię nazwać stalkerem? edit: w zasadzie to trzy rzeczy
|
|
Falomat
Edycja#40
|
Post by Falomat on Jan 26, 2024 19:39:09 GMT 1
Ale chcesz wiedzieć skąd znam ten klasyk czy dlaczego akurat wówczas go zacytowałem? Odnośnie tożsamości się nie wypowiadam, uważam, że jest ona dość jasna.
|
|
|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 26, 2024 19:39:31 GMT 1
W ogóle jak to jest że Fajnopolak kiedy może to był jednym z moich obrońców, ale kiedy zorientował się że buduje się pomału nagle front na mnie i nagle twierdzi że jestem w mafii? Coś mi tu nie gra w jego postawie. Pociągnę to dalej i zobaczcie sobie sobie postawę PMS. Drążył w sposób miejski mój temat dopytywał, stawiał zarzuty, pytał o typy itp. by wyciągnąć swoje wnioski.
Co robił w tym czasie Fajnopolak? Najpierw pochwalił że mam z nim podobne myśli co do mafiacorner.boards.net/post/94471 .Potem udawał że drąży ale nie pociągnął dalej tematu. Potem znowu pochwała od niego za poranne wejście, ale w momencie kiedy naprawdę weszła dalsza część konfrontacji to wszedł we mnie i to jeszcze w momencie kiedy sam za swoją grę zaczął dostawać głosy. Czy to wam się dodaje? Bo mi nie za bardzo. Mam wrażenie że Fajnopolak pływa sobie wokół mojego tematu w zależności jaki nurt w mieście w danej chwili jest.
|
|
Grafi
Edycja#40
Limit postów: 132
|
Post by Grafi on Jan 26, 2024 19:40:46 GMT 1
W ogóle jak to jest że Fajnopolak kiedy może to był jednym z moich obrońców, ale kiedy zorientował się że buduje się pomału nagle front na mnie i nagle twierdzi że jestem w mafii? Coś mi tu nie gra w jego postawie. wtedy nie byłoby sensu, żebym ten front wstrzymywał, gdy się budował rano przeczytałem Twoją dzisiejszą twórczość po porannym wejściu i niezbyt mnie satysfakcjonuje Co Cię nie satysfakcjonuje w niej? Bo trochę to takie ogólniki rzucasz po tym jak go broniłeś dość mocno wcześniej.
|
|
|
Post by Denis Załęcki on Jan 26, 2024 19:41:41 GMT 1
Ale chcesz wiedzieć skąd znam ten klasyk czy dlaczego akurat wówczas go zacytowałem? Odnośnie tożsamości się nie wypowiadam, uważam, że jest ona dość jasna. No też mi się tak wydaje, stąd moje zdziwienie co do tematu klasyka. Chciałem być elegancki.
|
|
Falomat
Edycja#40
|
Post by Falomat on Jan 26, 2024 19:43:02 GMT 1
Stalingradzki Snajperze a to nie jest tak, że najłatwiej Ci atakować kogoś kto wprost się do Ciebie odnosi?
Nie obraź się, ale twoja gra w tej edycji dość mocno przypomina mi zupełnie nieodległą edycję, w której również byłeś w mafii. Wówczas też nie byłeś sobą i też przeszarżowałeś pierwszego dnia.
|
|
|
Post by Jackson Lamb on Jan 26, 2024 19:45:07 GMT 1
Interesujące w temacie z głosami, że kiedy Student tymczasowo zbliżył Fajnopolaka do czołówki, to nagle pojawiły się dwie zmiany przerzucające wajchę na Stalingradzkiego.
|
|
|
Post by Stalingradzki snajper on Jan 26, 2024 19:49:35 GMT 1
Stalingradzki Snajperze a to nie jest tak, że najłatwiej Ci atakować kogoś kto wprost się do Ciebie odnosi? Nie obraź się, ale twoja gra w tej edycji dość mocno przypomina mi zupełnie nieodległą edycję, w której również byłeś w mafii. Wówczas też nie byłeś sobą i też przeszarżowałeś pierwszego dnia. Ale o co mam się obrażać? To że ktoś próbuje ocenić moją grę z różnymi skutkami? Raczej powinno być mi najłatwiej ocenić kto próbuje to robić niewinnie, a kto chce ugrać jak najwięcej na tym.
|
|
|
Rozgrywka
Jan 26, 2024 19:51:24 GMT 1
via mobile
Post by Restauracja na Kościuszki on Jan 26, 2024 19:51:24 GMT 1
Po nadrobieniu tematu całodniowego wnioski wajbowe
Ufam: chińczyk, stary pijany, Morales
Nie ufam: Zeus, Student, Snajper zimowy + prawie wszystkie glony grają jakby mogły być w mafii
|
|